رابط کاربری گوشی ها چیست؟ مشخصات کامل رابط کاربری ها

رابط کاربری عاملی است که ارتباط بین کاربر و سیستم را برقرار میکند. سیستم های مختلفی برای برقراری ارتباط با کاربر از انواع رابط کاربری استفاده می کنند. سیستم هایی که از رابط کاربری استفاده می کنند، سایت ها، نرم افزارها، سیستم عامل های گوشی و غیره هستند. پیشرفت تکنولوژی و فناوری های نوین باعث شده است که رابط کاربری و بهبود عملکرد آن از اساسی ترین زمینه های IT باشد. عملکرد رابط کاربری باید به گونهای باشد که کاربر به آسانی و در زمان کوتاهی بتواند عملیات مورد نظر خود را روی سیستم انجام دهد.
وجود مشکل در طراحی و اجرای رابط کاربری موبایل، سایت و سایر سیستم ها ممکن است موجب بروز مشکلات متعددی شود. محتوای یک سایت اگر ارزشمند و دارای ساختار منظمی باشد اما از رابط کاربری اصولی و درستی استفاده نکند، بازخورد خوبی نیز نخواهد داشت. رابط کاربری موبایل نیز در صورت طراحی و اجرای درست، هوشمندانه و اصولی می تواند بهترین عملکرد را به کاربر ارائه دهد. ما در ادامه این مقاله انواع رابط کاربری موبایل و ویژگی های آنها را به صورت کامل بررسی خواهیم کرد.
رابط کاربری گوشی چیست؟ مشخصات کامل رابط کاربری
رابط کاربری یا UI مخفف عبارت User interface می باشد. که UI گوشی از زمان روشن شدن تلفن هوشمند، کار خود را آغاز می کند. رابط کاربری شامل تمامی بخش های تلفن هوشمند مانند آیکون ها، حرکت های لمسی و غیره می باشد. رابط کاربری همان ظاهر گرافیکی پر سرعت است که در اغلب گوشی های هوشمند می توانید مشاهده کنید. بدون وجود رابط کاربری اصولی تلفن هوشمند نمی تواند قابلیت اصلی خود را نشان دهد.
رابط کاربری گوشی اگر به صورت اصولی طراحی و اجرا شود مانند یک لیدر عمل می کند؛ رابط کاربری با کیفیت باعث می شود که کاربر به آسانی و با سرعت بالا کارهای خود را انجام دهد. رابط کاربری اصولی باعث می شود که کاربر استفاده راحت و امکانات بیشتری داشته باشد.
امروزه یکی از زمینه هایی که شرکت های سازنده تلفن هوشمند رقابت تنگاتنگی با هم دارند طراحی و اجرای رابط کاربری است. شرکت های سازنده در این رقابت تلاش می کنند که رابط کاربری که تولید میکنند عملکرد مطلوبی داشته باشد و رضایت کاربران را جلب کند. معیار انتخاب رابط کاربری خوب و مناسب تجربه و رضایت کاربران تلفن های هوشمند می باشد.
طراحی رابط کاربری گوشی به چه صورت انجام میگیرد؟!
همانطور که گفته شد طراحی رابط کاربری گوشی باید به گونه ای باشد که کاربر به آسانی بتواند با سیستم ارتباط برقرار کند. طراحی رابط کاربری گوشی ها باید ویژگی های خاصی داشته باشد. ویژگی های اساسی که یک طراحی رابط کاربری گوشی باید داشته باشد شامل موارد زیر است:
بخش تئوری
- بخش هایی که برای انجام امور مختلف طراحی شده اند و نیاز به کلیک کاربر دارند باید کاملا از یکدیگر فاصله داشته باشند. نقاط مشخص شده نباید دارای فضای کوچک یا نزدیک به هم باشد.
- آیکون هایی که در هر صفحه یا آیتم های مختلف نمایش داده می شود باید تعداد مناسبی داشته باشد. عدم استفاده از تعداد درست آیکون ها یا عوامل کنترلی، کاربر را دچار سردرگمی می کند.
- طراحی رابط کاربری گوشی باید به گونه ای انجام گیرد که کارکرد سیستم عامل، سرعت مناسبی داشته باشد.
- رابط کاربری استفاده شده باید با سیستم عامل تلفن همراه هماهنگ و همخوانی داشته باشد. هماهنگی بین رابط کاربری گوشی و سیستم عامل موبایل باعث میشود که سیستم عامل عملکرد خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهد.
بخش عملی
- فردی که طراحی رابط کاربری گوشی را به عهده دارد باید به صورت کاملا دقیق این طراحی را انجام دهد. عدم دقت کافی طراح موجب می شود که هنگام اجرا، باگ های برطرف نشده در طراحی، عملکرد سیستم را دچار کندی کند.
- طراح رابط کاربری باید اندازه صفحه نمایشگر را در نظر بگیرد تا با انجام ملاحظات خاص، آیکون ها و نوشته ها، شفاف و خوانا باشند.
- هر سیستم آیکون و ابزار هایی دارد که نسبت به سایر اجزا بیشتر از آنها استفاده می شود. رابط کاربری باید این آیکون و ابزارها را با مشخصه هایی از سایر اجزا جدا کند.
- رابط های کاربری موبایل اغلب پنجره های موجود در صفحه نمایش را از نظر اندازه قابل تنظیم طراحی می کنند. تنظیم اندازه پنجره ها باعث می شود به راحتی بتوان از برنامه های موجود در موبایل استفاده کرد.
هر سیستم عامل از رابط کاربری خاصی استفاده می کند. شرکت های سازنده نیز سعی می کنند بهترین رابط کاربری متناسب با سیستم عامل خود را به کاربران ارائه دهند.

رابط کاربری گوشی های سامسونگ
شرکت سامسونگ در ارائه گوشی های خود از رابط کاربری موبایل One UI که به صورت اختصاصی برای این شرکت طراحی شده است استفاده می کند. رابط کاربری گوشی One UI در چهار نسل وارد بازار شده است. آخرین نسل رابط کاربری One UI در کنار اندروید ۱۲ در ساخت گوشی های جدید سامسونگ استفاده شده است. مهمترین ویژگی رابط کاربری گوشی های سامسونگ روان بودن رابط کاربری در تنظیمات و منوهای موبایل است. رابط کاربری گوشی One UI در هر چهار نسخه خود تلاش کرده است تا استفاده آسان تری برای کاربر فراهم کند؛ رابط کاربری که شرکت سامسونگ برای گوشی های خود طراحی کرده است دارای ظاهر مینیمال و دسته بندی شده می باشد.
رابط کاربری موبایل One UI معمولاً تاخیر چندانی هنگام کار از خود نشان نداده و بدون لگ و باگ فعالیت خود را ادامه می دهد. نسخه های جدید رابط کاربری گوشی سامسونگ امکان شخصی سازی بیشتری در اختیار کاربر قرار داده است تا طبق سلیقه خود میانبرها را مدیریت کند. شخصی سازی موبایل کمک میکند منو برنامه ها را طبق سلیقه خود تغییر داده و با یک کلیک وارد برنامه یا صفحه مورد نظر شد.
سامسونگ در طراحی دوربین و نمایش تصاویر این رابط کاربری از هوش مصنوعی استفاده کرده است تا تصاویر با کیفیت تری ارائه دهد.

رابط کاربری گوشی های آیفون
شرکت اپل در ساخت تلفن های هوشمند، سیستم عامل خاص خود را استفاده کرده است. سیستم عامل آیفون یا آی او اس رابط کاربری جداگانه ای ندارد. گوشی های آیفون برای شخصی سازی مانند سایر گوشی ها نیاز به سیستم دیگری ندارد. گوشی های آیفون با سیستم عاملی که دارند به عنوان رابط کاربری نیز عمل کرده و استفاده از موبایل را برای کاربران راحت کردند. شرکت اپل در زمینه فناوری های جدیدی مثل حسگر اثر انگشت، تشخیص چهره، دکمه های مجازی و غیره پیشتاز این زمینه به شمار می آید.
آیفون نیز جهت بهبود عملکرد رابط کاربری و استفاده آسان کاربر از سیستم پیشرفت های قابل قبولی در طراحی سیستم عامل خود داشته است. سیستم عامل iOS برای اولین بار در سال ۲۰۰۷ با رونمایی از اولین نسخه گوشی آیفون به بازار جهانی معرفی شد. شرکت اپل این سیستم عامل را در ۱۵ نسخه طراحی و عرضه کرده است. ویژگی مهمی که این سیستم عامل دارد قابلیت نصب و استفاده از نسخه جدید روی گوشی های قدیمی تر است.

رابط کاربری محصولات شیائومی
شرکت شیائومی در ساخت گوشی های خود از رابط کاربری miui استفاده میکند. رابط کاربری موبایل های شیائومی در طراحی خود، سادگی خاص خود و جذابیت های متنوعی دارند. رابط کاربری میامی در برخی بخش ها شباهت قابل توجهی به سیستم عامل و رابط کاربری گوشی های اپل دارد. شرکت شیائومی با ساخت رابط کاربری miui یک پوسته جدید با ویژگی های بیشتر به سیستم اندروید اضافه کرده است.
برندهای زیرمجموعه شیائومی مانند بلک شارک، پوکو و ردمی نیز از رابط کاربری موبایل miui استفاده می کنند. شرکت شیائومی برای اولین بار در سال ۲۰۱۰ اولین نسخه میامی که طراحی کرده بود رونمایی کرد. اساس کار شرکت شیائومی در آغاز ساخت نرم افزار بوده است. گسترش محبوبیت و افزایش استفاده از رابط کاربری miui باعث شد که این شرکت سرمایه زیادی به دست بیاورد. محبوبیت زیاد و جذب سرمایه بالا باعث شد که شرکت شیائومی نیز اولین گوشی خود را با نام می ۱ طراحی و تولید کند.
ویژگی های MIUI
از ویژگی های مهمی که رابط کاربری موبایل میامی ارائه می دهد، فناوری mi share می باشد. قابلیت mi share مشابه قابلیت nearby share گوشی های اندروید می باشد. mi share انتقال فایل ها را به رابط کاربری طرف مقابل با سرعت و به روش ساده تری انجام می دهد. miui برای حفظ طول عمر باتری و نگهداری شارژ در مواقع اضطراری، قابلیت ultra battery saver را نیز به سایر امکانات خود اضافه کرده است. کاربر میتواند با فعالسازی قابلیت ultra battery saver صرفاً چند آیتم اساسی مانند تماس، پیامک و غیره را در مواقع اضطراری برای موبایل فعال کند.

رابط کاربری هواوی
شرکت هواوی نیز جزو شرکت های سازنده تلفن همراه می باشد که سالها در این زمینه فعالیت کرده است. هواوی نیز رابط کاربری گوشی مختص شرکت خود EMUI را در ساخت تلفن های هوشمند استفاده می کند. اولین نسخه رابط کاربری EMUI در دسامبر سال ۲۰۱۲ معرفی شد.
رابط کاربری EMUI نیز مانند رابط کاربری گوشی های شیائومی شباهت هایی به سیستم عامل iOS داشت. شرکت هواوی نیز برای جلب رضایت کاربران خود رفته رفته در نسخه های بعدی باگ های این رابط کاربری را برطرف کرده است. شرکت هواوی پس از تحریم های آمریکا نسبت به ساخت سیستم عامل هارمونی اقدام کرد. اغلب کارشناسان و طرفداران اخبار دیجیتال انتظار داشتند که این شرکت فعالیت خود را به بهبود عملکرد سیستم عامل هارمونی محدود کند. آخرین نسخه رابط کاربری EMUI برخلاف انتظار اغلب مردم پس از ساخت سیستم عامل هارمونی منتشر شد.
ویژگی های بارز رابط کاربری EMUI شامل مواردی مثل دکمه شناور، file safe، کیفیت بالای عکاسی، کشوی اپلیکیشن ها و غیره می باشد. خاص ترین ویژگی این رابط کاربری ویژگی app twin می باشد. ویژگی app twin قابلیت دسترسی به دو حساب جداگانه در انواع اپلیکیشن ها را با سرعت بالایی امکان پذیر کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید