کدگذاری ویدئویی در دوربین های مداربسته

امروزه لزوم نصب سیستم های دوربین مداربسته و سیستم های حفاظتی امنیتی استفاده از این سیستم ها را بین مردم، رواج بیشتری داده است. دوربین های مداربسته نیز امروزه در دسته بندی های مختلفی طراحی و تولید می شوند. نوع دوربین مداربسته باید طبق نقشه و متراژ محیط مورد نظر انتخاب شود. دوربین های مداربسته می توانند از طریق سیم و کابل یا با استفاده از شبکه های اینترنتی، تصاویر دوربین مداربسته را انتقال دهند. سیستم های دوربین مداربسته بر اساس تکنولوژی ساخت، برند سازنده، لنز دوربین، انواع دید در شب، کیفیت تصویر و غیره تقسیم بندی می شوند.
ما در این مقاله به بررسی رمزگذاری یا کدگذاری ویدئویی در دوربین های مداربسته خواهیم پرداخت.

کدگذاری ویدئویی در دوربین های مداربسته چیست؟!
رمزگذاری و کدگذاری ویدئویی در دوربین های مداربسته، تصاویر دوربین مداربسته آنالوگ را تغییر می دهد. ویدیو های دوربین مداربسته آنالوگ به تصاویری تبدیل می شوند که سیستم دوربین های مداربسته تحت شبکه از آنها پشتیبانی می کند. کدگذاری ویدئویی در دوربین های مداربسته تصاویر را فشرده سازی ذخیره و ارسال میکند.
کدگذاری ویدئو بدون تحمیل هزینه جایگزینی تجهیزات، کمک می کند تا از دوربین های قدیمی نیز بتوان در سیستم های تحت شبکه استفاده کرد. جهت نمایش و استفاده از تصاویر، الگوریتم استفاده شده باید به شکل معکوس انجام پذیرد تا بازیابی اطلاعات بدون از دست رفتن داده ها انجام پذیرد.
کدگذاری در DVR و NVR
کدگذاری ویدئویی در دوربین های مداربسته گاهی به عنوان سرور ویدئویی نیز شناخته می شود. ویدئو سرورها مبدل های ویدئویی هستند که سیگنال های آنالوگ را که از دوربین آنالوگ دریافت کرده اند به سیگنال های دیجیتال، تبدیل می کنند. کاربرد اساسی ویدئو سرور ها برای استفاده در DVR و NVR های قدیمی است که قابلیت انتقال داده ها به صورت اینترنتی را نداشتند.

انواع مختلف رمزگذاری های ویدئوی در دوربین های مداربسته
کدگذاری ویدئو در دوربین های مداربسته از نظر نحوه عملکرد، نوع کدک، تعداد کانال ورودی و کیفیت تصویر به انواع مختلفی تقسیم می شود. تقسیم بندی کلی؛ کدگذاری یا رمزگذاری های ویدئویی را در دو گروه مستقل و سرورهای rackmount قرار می دهد. دستگاه های مستقل به طور متوسط از یک تا ۱۶ کانال و سرور ها rackmount قابلیت پشتیبانی از ده ها دوربین را دارند. کاربر در سرورهای rack mount می تواند تنظیمات مورد نیاز خود را وارد کند. نحوه رمزگذاری و کدگذاری از نظر نحوه عملکرد نیز شامل موارد زیر می باشد:
- :Transformative عملکرد Transformative به عنوان کدک دگرگون کننده نیز شناخته می شود. Transformative اطلاعات را قبل از فشرده سازی به بخش های کوچکتر تقسیم کرده و عملیات خود را انجام می دهد.
- :Lossless Lossless به معنی بی اتلاف نیز استفاده می شود این روش تصویر مورد نظر را بدون هیچ گونه افت کیفیتی، فشرده سازی می کند.
- :Predictive کدک پیش بینی کننده داده هایی را که فشرده سازی آنها را انجام داده است با داده های اصلی مقایسه می کند. Predictive اطلاعات و تصاویر غیرضروری را پس از مقایسه، حذف میکند. الگوریتم پیش بینی کننده، کیفیت داده ها را حفظ کرده و اطمینان بالایی در عملکرد خود دارد.
- Lossly : Lossly یا کدک اتلاف پذیر ممکن است برخی از اطلاعات دریافت شده را حذف کند تا فضای بیشتری برای ذخیره اطلاعات داشته باشد. کاربرد این روش بیشتر در سرویس های تحت شبکه و اینترنت مانند ایمیل و غیره است.
انواع کدگذاری ویدئویی در دوربین های مداربسته بر اساس نوع کدک یا نوع فرمت فشرده سازی به چهار دسته تقسیم می شود:
- کدگذاری :MJPEG رمزگذاری یا فرمت فشرده سازی MJPEG هر فریم ویدئو را با عنوان تصویر JPEG و به صورت جداگانه فشرده سازی می کند.
- کدک MPEG-4 : کدگذاری ویدئویی دوربین مداربسته با کدک MPEG-4 از قدیمی ترین روش های فشرده سازی فیلم است و برای تصاویر آنالوگ به کار می رفت.
- کدگذاری H.264: کدگذاری H.264 از پیشرفته ترین روش های رمزگذاری ویدئویی است که از استاندارد های قدیمی پیشی گرفته است. کدک H.264 انعطاف پذیری بالایی برای کاربردهای مختلف در سیستم های تحت وب و محیط های شبکه دارد. امروزه این روش از پرکاربردترین روش های استفاده شده در کدگذاری ویدئویی در دوربین های مدار بسته است. فشرده سازی H.264 فیلم ها را در گروه های کوچکتری قرار داده و آنها را بررسی می کند تا محتوای تکراری را حذف کند.
- کدگذاری H.265: کدک H.265 نیز مانند کدک ۲۶۴ عمل می کند و قسمت های مختلف فیلم را در فریم های کوچکتر بررسی می کند. کدک H.265 پس از بررسی فریم ها، داده های اضافی را پیدا و حذف می کند. فریم های ثابت در این روش پردازش نشده و فریم های متحرک مورد استفاده قرار می گیرند.

دلیل استفاده از رمز گذاری فیلم در دوربین های مداربسته
کاربرانی که از سیستم های آنالوگ قدیمی استفاده می کنند و می خواهند تصاویر دوربین مداربسته خود را تحت شبکه وب دریافت کنند، می توانند از این کدگذاری ویدئویی استفاده کنند. رمزگذاری ویدئویی باعث می شود، بدون نیاز به تعویض دوربین مداربسته و سایر تجهیزات، بتوانید سیستم آنالوگ خود را به سیستم IP تغییر دهید. استفاده از رمزگذاری ویدئویی باعث می شود که سیستم آنالوگ قدیمی به یک سیستم آنالوگ به IP یا سیستم ترکیبی تبدیل شود. استفاده از سیستم های دیجیتال و سیستم های دوربین مداربسته تحت وب باعث می شود که امنیت محیط بهبود یافته و تصاویر باکیفیتی دریافت شود.

اگر شما به حوزه دوربین مداربسته علاقه دارید میتوانید ( مقاله کاربرد فناوری ccd در دوربین های مداربسته ) میتواند به شما کمک کند.
اهمیت آموزش نصب دوربین مداربسته
استفاده از فناوری های حفاظتی، امنیتی و دوربین مداربسته امروزه رواج بسیاری داشته است. بازار کار حوزه ی دوربین های مداربسته، نصب و تعمیرات آن نیز رونق قابل توجهی در این سالها داشته است. حوزه هایی که با فناوری های دیجیتال کار می کنند، نیاز به بروزرسانی اطلاعات و حرفه ای بودن در این زمینه دارند. افرادی در این حوزه ها موفق میشوند که اطلاعات بروز و کاربردی داشته و در مراکز معتبر آموزش دیده باشند. که دنبال یادگیری یک حرفه جدید و شغل پردرآمد هستند، می توانند از دوره های آموزش نصب دوربین مداربسته کافه آموزشگاه استفاده کنند. افرادی هم که در این زمینه فعالیت می کنند و نیاز به بروز رسانی اطلاعات خود دارند میتوانند از این دوره ها استفاده کنند.
دیدگاهتان را بنویسید