همه چیز در مورد نصب آیفون تصویری با پنل کدینگ

آیفون تصویری از انواع دربازکن ها می باشد که در محیط های مختلفی استفاده می شود. بزرگترین مزیت آیفون های تصویری توانایی مشاهده فرد پشت در، پیش از بازکردن آن می باشد. آیفون های قدیمی تنها قابلیت انتقال صدا را دارند و به همین دلیل امنیت آن نیز نسبت به همتای جدید خود کمتر است. آیفون های تصویری از قسمت های مختلفی مانند پنل، دوربین، میکروفون، دکمه زنگ، اسپیکر، مانیتور و غیره تشکیل شده اند. ضبط صدا، تصویر و فیلم، ارتباط بین واحد ها، قابلیت نصب کارت حافظه و غیره از سایر ویژگی های آیفون های تصویری جدید می باشد. ما در ادامه این مقاله به شناخت انواع آیفون های تصویری و بررسی مراحل نصب آیفون تصویری با پنل کدینگ خواهیم پرداخت.

راهنمای خرید انواع مانیتور و آیفون تصویری
امروزه برند ها و شرکت های مختلفی اقدام به تولید آیفون تصویری و پنل های کدینگ کرده اند. انتخاب نوع سیستم دربازکن یا آیفون تصویری به شرایط محل مورد نظر، بودجه تعیین شده و تعداد واحد ها بستگی دارد. ویژگی مشترک اغلب آیفون های تصویری جدید، دارا بودن حافظه داخلی و رنگی بودن مانیتور آن است. لازم به ذکر است که گران بودن برخی از مدل های آیفون تصویری لزوما به معنای کیفیت بالای آنها نیست. امکاناتی که در اختیار کاربر قرار می دهند و ویژگی های مختلف آیفون های تصویری، ممکن است در قیمت آنها تاثیر گذار باشد. مانیتور های 4 اینچی از انواع ارزان ترین آیفون های تصویری هستند که در شرکت های مختلفی تولید می شوند. عواملی مثل حافظه داخلی، امکان برقراری ارتباط بین واحد ها و نگهبانی باعث تفاوت قیمت بین نمایشگر های 4 اینچی می باشد.
آیفون تصویری با نمایشگر های بزرگتر نسبت به مدل های ارزان و قدیمی قابلیت های دیگری نیز دارند. پشتیبانی از مموری، قابلیت اتصال به دوربین مداربسته، کیفیت بالای تصویر، اتصال به اینترنت و غیره از ویژگی های مدل های جدید است. توجه به تمام نیاز های ساختمان و خرید سیستم کاملا سازگار با این نیاز ها، اساسی ترین بخش خرید آیفون های تصویری می باشد. خریدار اگر در انتخاب بین برند های ایرانی و خارجی مردد باشد بهتر است به کیفیت و قابلیت های آنها توجه داشته باشد. ایرانی یا خارجی بودن شرکت سازنده آیفون های تصویری، دلیل بر بی کیفیتی یا کیفیت بالای محصول نیست.

قطعات مورد نیاز برای نصب آیفون تصویری با پنل کدینگ
- پنل کدینگ: پنل های کدینگ در دو مدل ساده و کارتی تولید و به بازار عرضه می شوند. پنل های قدیمی که برای مجتمع های بزرگ استفاده میشد، دارای شاسی یا دکمه های زیادی برای هر واحد بودند. سیستم پنل های کدینگ جدید به این شکل است که به جای پیدا کردن زنگ واحد مورد نظر باید شماره آن را وارد کرد.
- آیفون تصویری: انواع مختلف آیفون های تصویری در بخش قبلی بررسی شده است. نکته مهم در مورد آیفون تصویری این است که برای ارتباط بهتر، خوب است که پنل کدینگ و مانیتور هر دو از یک برند باشند.
- ترانس: ترانس ها، برق شهری 220 ولت را به 15 ولت تبدیل می کنند. داشتن ولتاژ مناسب نیز هنگامی اتفاق می افتد که ترانس، فاصله زیادی از پنل کدینگ نداشته باشد.
- دیکودر: دیکودر قطعه ای است که نقش واسط را بین پنل کدینگ و مانیتور ها اجرا میکند و در مدل های مختلفی تولید می شود.
- قفل دربازکن: قفل های مورد استفاده در نصب آیفون تصویری با پنل کدینگ به دو گروه زنجیری و برقی تقسیم می شوند. قفل های برقی، امنیت بیشتری نسبت به مدل های زنجیری داشته و بادوام تر هستند.
- کابل آیفون: کابل های مورد استفاده در آیفون های تصویری، وظیفه انتقال صدا، تصویر، زنگ و انتقال دستور باز کردن در را به عهده دارند. بهترین کابلی که میتوان برای نصب آیفون تصویری با پنل کدینگ استفاده کرد، کابل های فویل دار مسی می باشد.

نحوه نصب
پیش از نصب آیفون تصویری با پنل کدینگ باید مراحل اولیه آن مانند لوله گذاری مسیر سیم کشی، نصب تابلو برق و غیره انجام شود. آیفون تصویری و پنل های کدینگ ممکن است انواع مختلفی داشته و روش نصب آنها نیز از یکدیگر متفاوت باشد. مراحلی که در ادامه این بخش ذکر میشود یک روش کلی برای نصب آیفون های تصویری و پنل کدینگ می باشد.
نصب آیفون تصویری با پنل کدینگ:
- با استفاده از کابل آیفون 4 زوج از پشت پنل کدینگ تا محل نصب دیکودر سیم کشی می کنیم.
- سوکت های مادگی پشت پنل کدینگ را به پورت ها وصل میکنیم. سیم های سوکت را با کمک گرفتن از برچسب راهنما به ترمینال دیکودر وصل می کنیم.
- تمام دیکودر ها دارای دو ترمینال ورودی( Input) و خروجی( Output) هستند. قدم بعدی پس از وصل دیکودر اول با ترمینال ورودی به پنل کدینگ؛ اتصال دیکودر اول به ترمینال ورودی دیکودر دوم با استفاده از ترمینال خروجی است. ترمینال های ورودی و خروجی دارای اسامی یکسانی نیز می باشند که باید ترمینال های هم نام به یکدیگر وصل شوند.
- دیکودر ها برای انتقال اطلاعات از چهار ترمینال به نام های P1، P2، P3 و P4 که قابلیت اتصال به چهار واحد دارند، استفاده می کنند. دیکودر را با کابل آیفون تصویری 5 رشته ای به مانیتور های آیفون ها در هر واحد وصل میکنیم. ترمینال های P هر کدام برای اتصال به یک واحد استفاده شده و پین ها و سوکت های هم نام باید به یکدیگر وصل شوند.
- سیم کشی منبع تغذیه پنل کدینگ قدم بعدی پس از اتصال پنل به مانیتور ها می باشد. منبع تغذیه را با استفاده از دو رشته سیم به پنل وصل میکنیم.
نکته: سیم ها باید در پشت پنل به پین های ~~ و در منبع تغذیه یا ترانس به 15V وصل شوند.
- قفل دربازکن را با دو رشته سیم به ترمینال های D1 و D2 پنل وصل میکنیم.
- ترمینال های + و – ترانس و دیکودر را به یکدیگر وصل میکنیم. خروجی مورد استفاده در ترانس برای نصب آیفون تصویری با پنل کدینگ، خروجی DC می باشد.

نکات مهم نصب آیفون تصویری با پنل کدینگ
- پنل های کدینگ این امکان را فراهم می آورند که بتوان به صورت مستقیم با لمس دکمه مربوطه با نگهبانی تماس گرفت.
- آیفون های تصویری که از پنل کدینگ کارتی استفاده می کنند، می توانند برای هر واحد تعداد مختلفی کارت، تعریف کنند.
- قفل در بازکن انتخاب شده اگر از نوع برقی باشد، می بایست از یک ترانس دیگر برای نصب مابین پنل کدینگ و قفل استفاده کرد. عدم استفاده از ترانس دوم در صورت استفاده از قفل برقی موجب اخلال در تصویر هنگام بازکردن در می شود.
- استفاده از سیم و کابل های با کیفیت موجب میشود تصاویر و صداها بدون نویز، ارائه شوند.
- جهت بستن پیچ های ریز مانند پیچ های دیکودر باید از پیچ گوشتی های ظریف مثل پیچ گوشتی های ساعت سازی استفاده کرد.
- جهت اطمینان بیشتر و ایمن سازی، اتصالات سیم ها باید به صورت اصولی لحیم کاری شوند.
- پیش از اتمام عملیات نصب آیفون تصویری با پنل کدینگ به هیچ وجه نباید پنل، ترانس و مانیتور به برق متصل شود. کوچک ترین خطا در سیم کشی، میتواند موجب سوختن تجهیزات شود.
دیدگاهتان را بنویسید