نحوه کار با تلفن کننده دزدگیر اماکن

زمانی که ساختمان مورد نظرتان هدف متجاوزان و سارقان قرار میگیرد، اقدام به موقع یکی از مهمترین مؤلفههایی است که منجر به پایان خوش داستان امنیتی شما خواهد شد. تلفن کننده دزدگیر اماکن از جمله مهمترین ارکانی است که شما را در حفاظت موثر از داراییهایتان یاری میرساند. در ادامه قصد داریم به بررسی این سیستم حیاتی بپردازیم و توضیح دهیم که چگونه عملکرد دزدگیرها را تکمیل مینماید.
تلفن کننده دزدگیر اماکن چیست؟
دزدگیرها بر اساس برنامهای که برای آنها در نظر گرفته شده پس از تشخیص خطر اقدامات امنیتی خود را آغاز مینمایند. به طور مثال غالب دزدگیرها به تولید صدای آژیر یا روشن کردن چراغهای خطر میپردازند. اما همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم صرفا اعلام حضور دزد فایده ندارد. برخی از سارقان به قدری سریعاند که تا رسیدن پلیس هرآنچه را که میخواستهاند از آن خود کردهاند. ضمن این که این امکان وجود دارد کسی متوجه آژیر و یا سایر نشانههای اخباری دزدگیر ساختمان شما نشود یا بنا به هر دلیلی از اقدام به موقع ممانعت نماید. در چنین شرایطی تکلیف چیست؟
تلفن کننده دزدگیر اماکن سیستمی است که این تضمین را به شما میدهد تا به محض تشخیص خطر به طور خودکار با افراد دلسوزی که مالک از قبل مشخص کرده است تماس حاصل نماید. لذا میزان زمان مرده به حداقل خواهد رسید. معمولا شمارهی پلیس یکی از مهمترین شمارههایی است که باید در حافظهی دزدگیرها ثبت شود. این سیستم پس از برقراری تماس با مخاطبان مورد نظرش یک پیام صوتی از پیش ضبط شده را پخش میکند. بنابراین افراد از وجود مشکل و نوع اقدامات مورد نیاز آگاه خواهند شد.

اجزای مهم تلفن کننده دزدگیر اماکن
پنل یا کیت کنترل: پنل، مرکز پردازش و مغز متفکر کل سیستم امنیتی و دزدگیرها میباشد. در واقع همین مرکز است که سیگنالها را میخواند و شما میتوانید به خوبی کل سیستم را مدیریت نمایید.
سنسورها: حسگرها از جمله مهمترین بخش تلفن کنندهها هستند. چرا که با کمک آنها میتوانند حضور و یا عدم حضور خطر را درک نمایند.
سنسورهای اولتراسونیک: این سنسورها نوعی ردیاب هستند که فرکانسهایی به اندازه 15 تا 75 کیلو هرتز تولید و امواج خود را در منطقه تحت پوشش خود منتشر مینمایند.
علائم هشدار دهنده: این علائم شامل زنگ، آژیر و چراغهای چشمک زن میباشند.
پیشنهادی: اگر شما به حوزه سستم های حفاظتی و امنیتی علاقه دارید میتوانید در دوره های ما که در دپارتمان نصب و دسته سیستم های حفاظتی و امنیت است اقدام به آموزش دیدن کنید. که آموزش نصب دزدگیر اماکن یکی از دوره های پرطرفدار ما در کافه آموزشگاه هست.
انواع تلفن کننده دزدگیر اماکن
تلفن کننده دزدگیر اماکن بر اساس قابلیتها ویژگیهای مختلفی که دارد به نمونههای مختلفی تقسیم بندی میشود. اما مهمترین ویژگی متمایز کنندهی آنها میزان حافظهشان میباشد. از این رو میتوان گفت تلفن کنندهی دزدگیر در سه نوع:
4 حافظهای
8 حافظهای
16 حافظهای و بالاتر
تولید میشوند. به طور مثال ممکن است که دزدگیر برای یک شرکت بزرگ نصب گردد و نیاز باشد که در صورت وقوع حادثه در اسرع وقت با تعدادی از شمارهها تماس گرفته شود و افراد نسبت به وقوع حادثه مطلع گردند. لذا هر چه حافظهی تلفن کننده بیشتر باشد تعداد شمارههایی که در آن ثبت میشوند نیز بیشتر خواهند بود. اگر صرفا قصد ثبت چند شمارهی محدود را دارید توجه داشته باشید که شمارههایی را انتخاب نمایید که همیشه در دسترساند و صاحبان آن شمارهها امکان رجوع سریع به محل سرقت را دارند.
انواع ورودی و خروجی تلفن کنندهها
یکی دیگر از قابلیتهایی که بر اساس آن میتوان نمونههای تلفن کننده دزدگیر اماکن را از یکدیگر جدا کرد نوع ورودی و خروجی آنها میباشد. معمولا این سیستمها دارای ورودی و خروجیهای زیر میباشند:
- ورودی خط تلفن
- ورودی باتری
- خروجی تحریک مثبت
- خروجی مسلح کردن دستگاه
- خروجی غیر مسلح کردن دستگاه
- ورودی سیم کارت
- ورودی کی پد
- خروجی تحریک منفی
- ورودی LOG
- ورودی اعلام قطع برق شهر
در ادامه به بررسی دو نوع سیستم تلفن کننده یعنی نمونه های تلفن شهری و نمونه های سیم کارتی میپردازیم.

تلفن کننده دزدگیر اماکن معمولی یا خط شهری
در وهلهی نخست به بررسی تلفن کنندههای معمولی و نوع عملکرد آنها میپردازیم. این سیستمها نیاز دارند که یک شماره برای آنها تعریف شود تا در مواقع اضطراری با آن تماس بگیرند و آژیر خطر را روشن نمایند. نکتهی مهم در مورد این سیستمها این است که اگر خط تلفن خراب شده باشد دیگر هیچ کاری نمیتواند انجام دهند. ضمن این که این تلفن کنندهها قابل کنترل از راه دور نیستند لذا اگر در سیستم تداخلی رخ دهد و دزدگیر بدون علت اصلی فعال گردد نمیتوان صرفا با یک ریموت آن را خاموش کرد. چیزی که احتمالا برای همسایگان و حتی خودتان آزارنده باشد.
توجه داشته باشید که اگر یکی از شمارههای ثبت شده در سیستم شماره پلیس است وقتی سیستم دچار اختلال شد هر چه سریعتر پلیس را در جریان مشکل قرار دهید تا نیرویی به محل مورد نظرتان اعزام نگردد.
تلفن کننده سیم کارتی
همانطور که در شرایط عادی هنگام خراب شدن تلفن ثابت از تلفنهای همراهمان استفاده میکنیم دزدگیرها نیز بهتر است که این امکان را داشته باشند تا اگر خط تلفن خراب بود از سیم کارت استفاده نمایند. ضمن این که سارقان با قطع خط تلفن نمیتوانند سیستم را از کار بیندازند.
مزیت مهم دیگر این سیستمها این است که میتوانید آنها را از راه دور فعال یا غیر فعال نمایید. حتی اگر به سفر رفتهاید اما فراموش کردهاید که سیستم امنیتی خانه خود را فعال کنید، این امکان برایتان وجود دارد که از هر کجایی که هستید این کار را انجام دهید. مزیت دیگر تلفن کنندههای سیم کارتی این است که میتوانند وضعیت فعال یا غیر فعال بودن خود را از طریق پیامک یا یک سری نرم افزار پشتیبان آنلاین خاص به اطلاع کاربران خود برسانند. حتی میتوانید این سیستم را به سایر سیستمهای روشنایی، گرمایشی و سرمایشی منزل خود نیز متصل نمایید.
مقایسه سیستم اعلان سرقت معمولی با سیم کارتی
طبق توضیحات بالا با نحوه کار کرد سیستم اعلان سرقت ساد و سیم کارتی آشنا شده اید. در مقایسه قیمتی بین سیستم های اعلام سرقت ساده و سیمکارتی؛ سیستم های اعلان سرقت ساده از نظر قیمیت جزء سیستم های به صرفه و کف بازار هستند. اما سیستم های سیمکارتی از نظر قیمتی نسبت به سیسیتم اعلام سرقت ساده قیمت بیشتری دارند که کاملا این اختلاف قیمت منطقی است زیرا این اختلاف بر اساس امکانات این سیستم ها میباشد.
ملاحظات استفاده از سیم کارت در تلفن کنندههای دزدگیر اماکن
- سیم کارت مورد نظرتان باید خام باشد و از قبل هیچ اطلاعاتی از جمله شماره تلفن روی آن ثبت نشده باشد.
- فراموش نکنید که پس از قرار دادن سیم کارت بر روی دستگاه آن را فعال نمایید.
- برخی از سیم کارتها به طور پیش فرض پین یا نوعی قفل دارند. پیش از استفاده از آنها در سیستمهای تلفن کننده باید رمزشان برداشته شود. در غیر این صورت هیچ پیامی ارسال نخواهد شد.
- بهتر است که از سیم کارتهای اعتباری استفاده نمایید و همیشه میزان شارژ آن را چک کنید.
- بهتر است که آنتن دهی سیم کارت نیز مرتبا بررسی شود. دستگاه باید در جایی واقع گردد که وضعیت آنتن دهی خوبی داشته باشد. تا پیامها به سرعت ارسال شوند.

برخی از مهمترین امکانات تلفن کنندههای دزدگیر امکان
تلفن کنندههایی که به خط شهری متصل هستند از امکانات و مزایای متعددی برخوردار میباشند که برخی از مهمترین آنها به شرح زیرند:
شنود صدای محیط: دستگاههای تلفن کننده این قابلیت را دارند که ضمن برقراری تماس با آنها و وارد نمودن کدهای مخصوص، صدای محیط اطراف آنها را بشنوید. چرا که این سیستمها دارای میکروفن هستند.
ذخیره شماره تلفن همراه در حافظه: بنابر نوع دستگاه میتوان تعدادی شماره را بر روی آنها ذخیره کرد برخی از دستگاهها امکان ذخیره 30 شماره را دارند.
ضبط هشدار: خطوط شهری معمولا برای برقراری تماسهای مختلفی استفاده میشوند. با کمک این قابلیت یعنی ضبط هشدار میتوانید تماسهای دزدگیر را از سایر تماسها متمایز نمایید.
کنترل رله از راه دور: رلهها جهت فعال یا غیر فعال نمودن قابلیتها و امکانات دزدگیرها مورد استفاده قرار میگیرند. این تجهیزات مانند کلیدهایی عمل میکنند که میتوان با برقراری تماس تلفنی و زدن کدهای خاصی آنها را مدیریت کرد.
دیدگاهتان را بنویسید