همه چیز درباره اینترنت ماهواره ای استارلینک

در عصر کنونی، کمتر کسی وجود دارد که با اینترنت کار نکرده باشد. با شرایط بوجود آمده، در حال حاضر احتمالا نام اینترنت ماهواره ای استارلینک را شنیده اید. این سیستم پیشرفته جدید، توسط شرکت اسپیس ایکس که در مالکیت ایلان ماسک قرار دارد، بوجود آمده است. این شرکت از سال 2015 اعلام کرده است که در حال توسعه و ایجاد چنین فناوری پیشرفته ای است و در حال حاضر، بیشتر از هر زمانی نام آن به گوش افراد می خورد. در واقع هدف اصلی این شرکت، ارائه یک بستر بسیار سریع برای اینترنت و در کنار آن، ایجاد اینترنت برای تمام افراد در سراسر دنیا با قیمتی ارزان، می باشد.

در این مقاله می خواهیم در رابطه با این موضوع بیشتر بدانیم و ساز و کار آن را متوجه شویم. اگر علاقه مند به دریافت اطلاعات پیرامون این موضوع می باشید، توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
اینترنت ماهواره ای استارلینک به چه صورتی می باشد؟
شرکت اسپیس ایکس، اعلام کرده است که برای برقراری این ارتباط و ایجاد اینترنت، ماهواره هایی به وزن 260 کیلوگرم را به فضا می فرستد. این ماهواره ها هنگامی که در مدار مناسب قرار می گیرند، بوسیله نیروی خورشیدی، انرژی مورد نیاز خود را بدست می آورند. اصلی ترین قسمت تشکیل دهنده این ماهواره، آنتن های قدرتمند آن می باشند که باعث ارسال سیگنال های اینترنتی به افراد می شوند. جالب است بدانید ارسال این اطلاعات و دیتا، بسیار سریع بوده و چیزی در حدود سرعت نور می باشد.
پس از اعلام اسپیس ایکس مبنی بر فعالیت روی این پروژه، این شرکت سرانجام موفق شد در سال 2018، نخستین ماهواره ی خود را که عنوان آزمایشی داشته است، به فضا پرتاب کند. از آن زمان تاکنون، این شرکت موفق شده است بالغ بر 800 ماهواره دیگر را به فضا بفرستد. در حال حاضر این شرکت از 6 ایستگاه زمینی برای دریافت سرویس های ماهواره ای بهره می برد. شهر های هاثورن کالیفرنیا، مریلند ویسکانسین، ردموند واشنگتن، کونراد مونتانا، نورث بند واشنگتن و گرین ویل پنسیلوانیا از جمله شهر های دارای ایستگاه زمینی برای پروژه اینترنت ماهواره ای استارلینک از شرکت اسپیس ایکس می باشند.

نکته ی جالب دیگر، این می باشد که شرکت اسپیس ایکس، از کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا، مجوز ارسال 12 هزار ماهواره به مدار زمین را دریافت کرده است. البته این شرکت پیش بینی کرده است برای تکمیل فعالیت خود، نیاز دارد 42 هزار ماهواره را به مدار زمین ارسال کند. با این حال تاکنون در حدود 800 ماهواره از این شرکت به فضا ارسال شده است.
سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک
یکی از سوالات رایج در زمینه اینترنت ماهواره ای استارلینک، این می باشد که این تکنولوژی، چه سرعتی از اینترنت را به افراد ارائه می دهد؟ بنا به گفته مسئولین این شرکت، ماهواره های رده پایین اسپیس ایکس در فاصله 560 کیلومتری از سطح زمین قرار دارند. همین موضوع باعث شده است پینگ یا تاخیری که این اینترنت به همراه دارد، بسیار کم و در حدود 30 میلی ثانیه خواهد بود. این عدد برای اغلب افراد و علی الخصوص گیمر ها، عدد بسیار مناسب و جذابی است. همچنین در ارتباط با سرعت دانلود، عنوان شده است این سرعت به عدد خارق العاده 1 گیگابایت بر ثانیه می رسد.
در همین راستا، سایت های خارجی برخی از مقایسه ها را انجام داده اند که مشاهده ی آن ها می تواند بسیار جذاب باشد. به عنوان مثال عنوان شده است یک اینترنت ماهواره ای به نام هیوزنت، در حال حاضر سرعت دانلودی بالغ بر 25 مگابایت بر ثانیه را ارائه می دهد اما پینگ آن در حدود 600 میلی ثانیه می باشد. این یعنی سرعت دانلود این ماهواره 40 برابر کمتر و پینگ آن نیز 20 برابر بیشتر می باشد. همین اعداد و ارقام باعث شده است پروژه اینترنت ماهواره ای استارلینک بسیار جذاب و هیجان انگیز قلمداد شود. البته که این اعداد تنها روی کاغذ آورده شده اند. در بررسی فیزیکی این اینترنت، مشخص شده است سرعت آپلود این اینترنت، 4.5 مگابایت بر ثانیه، سرعت دانلود 45 مگابایت بر ثانیه و پینگ آن نیز 75 میلی ثانیه می باشد.
هزینه و قیمتی که برای این اینترنت عنوان شده است، چه مقدار است؟
تا به اینجا، متوجه شدیم که این بستر شگفت انگیز در صورت دریافت، می تواند سرعت دانلود، آپلود و پینگ مناسبی را به اشخاص دهد. حال این سوال پیش می آید که با تمام ویژگی های شگفت انگیزی که این تکنولوژی جذاب دارد، هزینه دریافت آن چه مقدار است؟ آیا با توجه به امکانات فوق العاده ی آن، هزینه ی دریافت آن نیز بسیار بالا می باشد؟ با بررسی های انجام شده، متوجه شده ایم که در حال حاضر برای دریافت این اینترنت ماهواره ای، نیاز است آنتن و روتر آن را تهیه نمایید. این تشکیلات در حال حاضر دارای قیمت 500 دلار می باشد. همچنین عنوان شده است برای دریافت آن، باید به صورت ماهانه 99 دلار هزینه نمایید. جالب است بدانید این سرویس ماهواره ای در مقایسه با دو رقیب خود یعنی هیوزنت و ویاست، ارزان تر و به صرفه تر می باشد.

البته اینترنت ماهواره ای استارلینک به صورت شخصی یا تعدادی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. به عنوان مثال می توانید چندین نفر با هم جمع شوید و یک بسته از این اینترنت را خریداری نمایید و با هم، مصرف نمایید. البته یک موضوعی که اخیرا از آن به عنوان یک موضوع قابل بحث عنوان شده است، مقدار حجمی می باشد که این اینترنت ماهواره ای ارائه می کند. برخی از افراد مدعی شده اند این اینترنت، حداکثر حجم 150 گیگابایت را در ماه به مشترکین خود ارائه می دهد. البته که صحت یا نادرستی این جمله را باید از جانب شرکت اسپیس ایکس، جویا شویم.
برخی از سوالات متداول
- آیا می توان از ماهواره استارلینک در ایران استفاده کرد؟
یکی از موضوعات مهمی که شاید هر شخص که این مقاله را مطالعه کرده باشد، برایش پیش بیاید، این است که آیا اینترنت ماهواره ای استارلینک در ایران قابل استفاده است؟ ایلان ماسک، موسس و مالک شرکت اسپیس ایکس، عنوان کرده است که قصد دارد این اینترنت ماهواره ای را در سراسر جهان پوشش دهد. در واقع افراد در اقصی نقاط جهان، می توانند این دسترسی را بدست بیاورند. البته ماسک عنوان کرده است که در صورت تایید دولت و عدم نقض قوانین، این امکان به وجود می آید. در واقع ابتدا باید دولت نظر به تایید آن دهد و سپس این تشکیلات در کشوری قابل دستیابی باشند.
در این حالت، برخی از شرایط برای ایرانیان به وجود می آید. نخست این است که باید دولت این تشکیلات را بپذیرد. در گام دوم، باید شرایطی پیش بیاید که دریافت این ماهواره از جانب آمریکا که ایران را تحریم کرده است، امکان پذیر باشد. البته ایلان ماسک عنوان کرده است قصد دارد این اینترنت را در سراسر جهان راه اندازی کند و ایران نیز جزء این کشور ها، می باشد.
- آیا این اینترنت ماهواره ای، برای تلفن همراه نیز کاربرد دارد؟
پاسخ این سوال، خیر می باشد. پروژه اسپیس ایکس مبنی بر اینترنت ماهواره ای استارلینک، تنها برای اینترنت های ثابت که در منازل نصب می باشند، ارائه شده است و استفاده از این فناوری به عنوان اینترنت همراه موبایل، امکان پذیر نمی باشد. بنابراین مواردی اعم از اینترنت 5G و سایر موارد در حوزه ارتباطی این ماهواره، نمی باشند.
از اینترنت ماهواره ای استارلینک استفاده کنیم یا فیبر نوری؟
با بوجود آمدن بحث هایی در ارتباط با اینترنت ماهواره ای استارلینک، افراد بسیاری آن را با فیبر نوری مقایسه کرده اند. در این بخش از مقاله، نیاز است به این مورد پرداخته شود؛ در ارتباط با فیبر نوری، باید عنوان کرد که سرعت این اینترنت در حالت بیشینه، چیزی در حدود 10 گیگابایت بر ثانیه است. در حالی که اینترنت استارلینک، نهایتا می تواند 1 گیگابایت بر ثانیه را ارائه دهد. البته مقایسه سرعت آپلود این دو بستر به دلیل در دسترس نبودن اطلاعات آن ها، امکان پذیر نمی باشد. با این توصیف، باید گفت که سرعت اینترنت و فیبر نوری در حال حاضر از اینترنت ماهواره ای شرکت اسپیس ایکس، بیشتر است. البته که سرعت اینترنت ماهواره ای که شرکت اسپیس ایکس ارائه می دهد، از سرعت اینترنت در بسیاری از کشور های موجود در جهان، بیشتر است.

کلام آخر
همانطور که احتمالا تاکنون متوجه شده اید، اینترنت ماهواره ای استارلینک، یک رخداد بسیار مهم و شگفت انگیز در سطح اینترنت می باشد. در واقع می توان با این تکنولوژی، افق های جذاب تر و ویژه تری را از اینترنت، مشاهده کرد. بنا به گفته محققین اسپیس ایکس، به احتمال زیاد و در سال های 2021 و 2022، این اینترنت به صورت کامل و با حجم بیشتری در سراسر جهان، مشغول به فعالیت می شود. بنابراین باید انتظار داشته باشیم که در ابتدا این ماهواره، آغاز به کار کند و در مرحله بعدی، سرعت دریافت داده ها در آن مشخص شود. همچنین باید امیدواریم باشیم که این تکنولوژی، پایش به کشورمان نیز باز شود و مردم ایران نیز از آن بهره مند شوند.
در انتهای این مقاله، امیدواریم از خواندن آن لذت برده باشید و این مقاله توانسته باشد اطلاعات مفید و جذابی را به شما مخاطبین عزیز، ارائه داده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید