معرفی سرویس TalkBack گوگل در دستگاه های اندروید

بسیاری از افراد حتی نمی دانند که سرویس TalkBack چیست، چه برسد به اینکه از این قابلیت تلفن های هوشمند اندرویدی شان استفاده کرده باشند. در واقع، سرویس TalkBack چیزی نیست که همه با آن سروکار داشته باشند. صادقانه بگوییم، زمانی به این سرویس واقعا نیاز خواهید داشت که دیگر نمی توانید به خوبی ببینید! ما در این مقاله “کافه آموزشگاه” قصد داریم این قابلیت را به شما معرفی نموده و روش فعال و غیر فعال کردن آن را به شما آموزش دهیم.
قابلیت TalkBack چیست؟
در واقع، سرویس TalkBack یک برنامه صفحه خوان است که توسط کمپانی بزرگ گوگل برای کاربران دستگاه های اندروید، طراحی شده است. اگر کاربر اندروید نسخه 4 و بالاتر از آن هستید، به شما تبریک می گوییم. دستگاه تان امکانات فوق العاده ای دارد! یکی از مهمترین امکانات آن همین قابلیت TalkBack است که اولین بار برای اندروید 4 طراحی شد و در نسخه های بعدی، توسعه یافت. این قابلیت به شما این امکان را می دهد تا بدون نیاز به بینایی، از دستگاه های اندرویدی تان استفاده کنید و آن را کنترل کنید.
بهتر است اینطور بگوییم که سرویس TalkBack، در واقع عالی ترین روش برای کاربران کم بینا و نابیناست تا از تمام قابلیت های دستگاه اندرویدی شان استفاده کنند. قابلیت TalkBack به معنای واقعی ابزار جامعی است. با فعال کردن این قابلیت، می توانید با استفاده از ارتعاش، صدا و سایر بازخوردهای شنیداری، با صفحه نمایش تلفن همراه تان تعاملی عالی داشته باشید.
شاید بخواهید بدانید که این قابلیت چطور کار می کند؟ این سرویس به شما می گوید که چه چیزی بر روی صفحه نمایش تان است، چه چیزی را لمس می کنید و چه کارهایی می توانید با آن انجام دهید. فرض کنید فردی با تلفن همراه شما تماس گرفته است، این قابلیت با استفاده از ارتعاش و صدا، اطلاعات فرد تماس گیرنده را برای شما می خواند.

نحوه کار سرویس TalkBack گوگل به این صورت است که هر زمانی که انگشت تان را بر روی صفحه نمایش حرکت دهید و انگشت تان با هر یک از عناصر کنشگر بر روی صفحه نمایش برخورد کند، TalkBack وارد عمل می شود و آن را برای شما می خواند و می گوید که انگشت تان با چه عنصری تماس برقرار کرده است. در این زمان می توانید با دو ضربه آن عنصر واکنشگر یا برنامه را فعال کنید.
برای اینکه از این قابلیت بهره ببرید تنها کافیست که آن را فعال کرده و پارامترهای آن را تنظیم کنید. در ادامه با روش فعال کردن قابلیت TalkBack با شما خواهیم بود.
فعال کردن قابلیت TalkBack
کل مراحلی که برای راه اندازی سرویس TalkBack گوگل نیاز دارید را در اینجا شرح به طور کامل خواهیم داد. شما برای فعال کردن قابلیت TalkBack در دستگاه های اندرویدی تان که نسخه های اندروید آنها 4 و بالاتر است، تنها کافیست به قسمت دسترسی یا Accessibility در تنظیمات دستگاه تان وارد شوید و دکمه آن را روشن نمایید. در این مرحله اندروید تمام روش هایی که TalkBack می تواند به شما کمک کند و همچنین نحوه تنظیم کردن استفاده از ایما و اشارات و روش های جستجو را به شما نشان می دهد.
در این مرحله از فعال کردن قابلیت TalkBack، می بایست تنظیمات متعددی انجام دهید که یکی از این تنظیمات، تنظیم بازخورد گفتاری – یعنی خواندن هر آنچه در صفحه می بینید – است که شامل گزینه های زیر است:
- درصد verbosity میزان اطلاعاتی را که می خواهید TalkBack برای تان بخواند را مشخص کنید. به عنوان مثال اگر آن را بر روی High تنظیم کرده باشید، کلیدهایی را که می فشارید را همیشه می خواند.
- میزان بلندی صدای گفتار و خواندن اطلاعات دستگاه را تنظیم کنید. برای اینکار به Sound and vibration رفته و Sound feedback volume را انتخاب کرده و یکی از گزینه های آن را انتخاب کنید.
- تکان دادن تلفن برای اینکه شروع به خواندن کند و یا فعالیتش را متوقف کند.

تننظیمات حالت ناشنوایان یا TalkBack
البته برای باز کردن منوی تنظیمات TalkBack باید انگشت خود را سریع به سمت پایین و سپس به سمت راست بکشید. گوگل واقعا برای این سرویس وقت گذاشته است تا بفهمد یک کاربر ممکن است به چه چیزی احتیاج داشته باشد و همه جوانب را در نظر گرفته است و این می تواند همگی مان را به معنای واقعی شگفت زده کند. در ادامه مسیر فعال کردن قابلیت TalkBack، به سایر تنظیمات می رسید که شامل موارد زیر است:
- لرزش و ویبره را روشن و خاموش کنید.
- یا عناصر را طوری تنظیم کنید که وقتی یک مورد را انتخاب می کنید، صدایی بشنوید.
- با تنظیم Audio ducking، صدای تماس یا موسیقی و سایر رسانه ها را تنظیم و کنترل کنید، تا وقتی که به TalkBack نیاز دارید بتوانید صدای آن را بهتر بشنوید.
همچنین می توانید قابلیت جستجو را کاملا سفارشی سازی کنید. می توانید برچسب های سفارشی و ایما و اشاره های سفارشی را فعال کنید و دو ضربه سریع برای فعال کردن قابلیت TalkBack را تغییر دهید.
فراموش نکنید به محض اینکه سرویس TalkBack را فعال می کنید، تمام کارهایی که در دستگاه انجام می شود را بیان می کند و این محدودیت های خاص خودش را دارد. حتی ممکن است کمی ناخوشایند نیز باشد.
پیشنهادی: شما میتوانید برای یادگیری نکات دیگر در حوزه موبایل و سیستم های حفاظتی میتوانید در بخش بلاگ کافه آموزشگاه رفته و از آموزش های رایگان آن میتوانید استفاده کنید.
فعال کردن TalkBack از طریق Google Assistant
علاوه بر روش استاندارد بالا، شما می توانید از طریق دستیار صوتی گوگل یا Google Assistant، نیز سرویس TalkBack دستگاه تان را فعال نموده و از امکانات این سرویس بهره مند شوید. اما قبل از آن باید دستیار صوتی گوگل را در دستگاهتان فعال کرده باشید. سپس برنامه گوگل گوشی تان را باز کرده و در منوی پروفایل تان (آیکون بالای صفحه) به مسیر زیر بروید:
Settings > Google Assistant
و گزینه های Hey Google & Voice Match و Hey Google را انتخاب کنید. حال با فراخواندن Hey Google، به صورت صوتی به دستگاه تان فرمان بدهید و آن را کنترل نمایید.

غیر فعال کردن قابلیت TalkBack
سرویس TalkBack دستگاه تان روشن است و می خواهید از شرش خلاص شوید؟ کار آسانی است از منوی تنظیمات و دسترسی، آن را غیرفعال کنید! به همین آسانی این سرویس دیگر کار نخواهد کرد. اما اگر تصمیم دارید پس از اینکه قابلیت TalkBack را خودتان فعال کرده اید، آن را غیر فعال کنید، پیدا کردن دکمه فعال TalkBack کمی برایتان دشوار خواهد بود. چرا که بعضی از ویژگی ها مسدود شده اند و محدودیت های خاصی اعمال شده است. درست است که این کار دشوار است اما نباید تصور کنید که غیرممکن نیز است.
راه حل پیشنهادی ما برای غیر فعال کردن قابلیت TalkBack در چنین شرایطی این است که برای اسکرول کردن صفحه از دو انگشت استفاده کنید. همچنین می توانید با دو بار ضربه زدن روی گزینه مورد نظر، آن را انتخاب کنید.
اما اگر تلفن همراه شما سامسونگ باشد، احتمال اینکه حتی پس از غیر فعال کردن سرویس TalkBack همچنان به فعالیتش ادامه دهد و صحبت کند، وجود دارد. اگر درگیر چنین موقعیتی شدید، باید چکار کنید؟! بهتان می گوییم. یکی از دلایلی که احتمالا موجب بروز این شرایط می شود این است که ویژگی Driving Mode دستگاه تان، فعال است. این ویژگی اطلاعات تمام تماس های دریافتی و همچنین پیام های تان را در اختیارتان می گذارد. که برای خلاص شدن از شر این ویژگی در این شرایط، خیلی راحت است و می توانید از طریق نوار اعلان ها آن را خاموش کنید.
پیشنهادی: اگر شما به دنبال حرفه ای مناسب میگردید و به حوزه موبایل علاقه دارید میتوانید با شرکت در دوره آموزشی تعمیرات نرم افزار موبایل کافه آموزشگاه با 5 هفته آموزش تخصصی وارد بازار کار این حوزه شوید.
آخرین به روز رسانی سرویس TalkBack
همانطور که اشاره شد سرویس TalkBack یکی از خدمات گوگل است و در نتیجه، زمانی که بر روی سیستم تان فعال شده باشد، می توانید از طریق گوگل پلی آن را به روز رسانی کنید و از قابلیت های جدیدش بهره ببرید.
آخرین به روز رسانی امکان دسترسی و قابلیت TalkBack که در واقع، ورژن 13.0.0.473912301 است در نوامبر 2022 منتشر شده است. برای این ورژن به اندروید 8 و بالاتر نیاز دارید. در TalkBack 13 به صورت پیش فرض از نمایشگر های بریل پشتیبانی می کند و می توانید آن را مدیریت کنید. همچنین، به صورت خودکار، آیکون های بدون برچسب را توصیف کرده و برچسب گذاری کنید.

در این نسخه برای پشتیبانی از نمایشگرهای بریل، دیگر به BrailleBack نیازی ندارید. می توانید نمایشگر بریل با پشتیبانی از بریل انگلیسی گریدهای 1 و 2، اسپانیایی، عربی، لهستانی را به راحتی استفاده کنید. تنها کافیست به تنظیمات بروید و نمایشگر بریل را فعال کنید.
همانطور که اشاره شد، ویژگی دیگر نسخه 13 سرویس TalkBack، برچسب گذاری خودکار آیکون های بدون برچسب است. البته این را هم بگوییم که قبل از هر چیز باید icon detection library را دانلود کرده باشید. تا وقتی که گزینه برچسب خودکار آیکون ها را فعال می کنید، نماد را از این کتابخانه به طور خودکار دانلود نماید.
بعلاوه، سرویس TalkBack می تواند متن داخل یک تصویر را تشخیص دهد و آیکون های روی صفحه را توصیف کند. برای تشخیص متن و آیکون دو روش دارد:
- یکی زمانی است که آیکون یا تصویر بدون برچسب است که در این مواقع، TalkBack به طور خودکار تشخیص نماد یا متن را اجرا می کند.
- دیگری زمانی است که آیکون یا تصویر برچسب گذاری شده است اما می خواهید متن داخل تصویر را بدانید که در این مواقع باید در منوی TalkBack بر روی توصیف تصویر کلیک کنید.
امیدوارم از این آموزش کافه آموزشگاه لذت برده باشید و مطالب آن برایتان مفید بوده باشد. در مقاله های بعدی با آموزش های جذاب تری به سراغ شما خواهیم آمد.
کافه آموزشگاه، ارائه دهنده انواع خدمات آموزش حرفه ای برای برند های مختلف نظیر اپل، شیائومی، سامسونگ، هواوی، ال جی و… می باشد. در صورتی که شما عزیزان به هرگونه مشکل نرم افزاری و یا سخت افزاری در گوشی خود برخورده اید با کارشناسان ما 02188949711 تماس گرفته و مشکل خود را مطرح نمایید و برای یادگیری تخصصی تعمیرات موبایل میتوانید در دوره آموزش تعمیرات موبایل کافه آموزشگاه شرکت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید