بازار کار برق صنعتی

بازار کار برق صنعتی با توجه به ازدیاد کارخانه های مختلف صنعتی بسیار پر رونق می باشد. یک برقکار صنعتی در صنایع مختلف جهت نصب انواع تابلو برق، نصب plc، سیم کشی و کابل کشی، نصب انواع سیستم های حفاظتی، کنترل و تعمیر و نگهداری تجهیزات برقی لازم و ضروری می باشد.
برقکار صنعتی کیست؟
کسی که به سیم کشی برق سیستم های صنعتی می پردازد. مدیریت و عیب یابی تجهیزات صنعتی را بر عهده دارد برقکار صنعتی نامیده می شود. لازمه این شغل داشتن ویژگی ها و توانایی هایی است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم. یکی از ابعاد این شغل داشتن توانایی بدنی لازم است. یک برقکار صنعتی باید بتواند ساعت های متوالی ایستاده باشد. این شغل نیاز به دقت و تمرکز زیادی دارد. علاوه بر این داشتن تخصص و مهارت نیز بسیار در درآمدزایی موثر است.
بازار کار برق صنعتی
امروزه صنعتی شدن در همه کشورها رو به افزایش است و جهان به سمت صنعتی شدن پیش می رود. در همه جای جهان کارخانه ها در حال افزایش هستند. صنعتی شدن یعنی بازار کار برق صنعتی نیز وضعیتی رو به رشد دارد. تقاضا برای این شغل زیاد است. بازار کار این رشته اشباع نشده است. حتی می توان گفت افراد متخصص و با مهارت بالا در این رشته کم هستند. افرادی که با برنامه ریزی به مهارت و تخصص در این رشته دست پیدا کنند به راحتی جذب بازار کار می شوند. این شغل یکی از شغل هایی است که با تخصص در آن می توانید حتی به سایر کشورها مهاجرت کنید و مشغول به کار شوید.
علاوه بر تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی با شرکت در دوره های آموزشی تخصصی می توانید با کسب مدرک راحت تر جذب بازار کار شوید. کافه آموزشگاه دوره های تخصصی مربوط به برق صنعتی مناسب بازار کار را برگزار می نماید. دوره های این مجموعه به صورت تئوری و عملی مخصوص بازار کار می باشد.
بازار کار برق صنعتی چه مکان هایی است؟
برای جذب در بازار کار برق صنعتی می توانید در مراکز مختلفی مانند بیمارستان ها، مراکز تولیدی، کارخانه ها، مراکز نظامی، کارگاه ها و شهرک های صنعتی مشغول به کار شوید. در تمام صنایع و ادارات و مراکز حتما یک جایگاه شغلی برای تکنسین برق وجود دارد که وظیفه نگهداری و تعمیر تابلو برق ها را بر عهده دارد. همچنین نیروگاه ها و ادارات برق اغلب استخدام برقکار صنعتی دارند. اگر خود اشتغالی را دوست داشته باشید می توانید با گرفتن جواز کسب مغازه خودتان را دایر کنید. شما می توانید تابلو برق های صنعتی را طراحی کنید، بسازید و با فروش انها درآمد کسب نمایید. همچنین می توانید تابلوهای برق را مونتاژ کنید. شما می توانید با قبول سفارشات از طریق پخش آگهی در سطح شهر به عنوان برقکار سیار مشغول به کار شوید. بیشتر برقکاران صنعتی از طریق فروش تابلو برق های صنعتی درامد خوبی کسب می کنند.
روش کسب درآمد در بازار کار برق صنعتی
فاکتورهای زیادی در میزان درآمد یک برقکار صنعتی تاثیر گذار هستند. مهمترین عامل میزان تخصص و دانش فرد است. کیفیت خدماتی که برقکار صنعتی ارائه می نماید در درآمدزایی و جذب پروژه های آینده موثر است. فاکتورهای موثر دیگر مشتری مداری، سرعت و دقت است. به طور کلی درآمد متوسط یک برقکار صنعتی بین 5 تا 10 میلیون است. به طور کلی درآمد با تجربه کاری رابطه مستقیم دارد. هر چقدر تجربه کاری فرد بیشتر شود درآمد او نیز افزایش می یابد.

شرح وظایف برقکار صنعتی
در ادامه وظایفی که یک برقکار صنعتی بر عهده دارد را به طور خلاصه بررسی می کنیم.
- نصب تابلوهای صنعتی توزیع برق در کارخانجات و محیط های صنعتی به شکل صحیح با جانمایی دقیق
- انجام اصولی و صحیح سیم کشی های برق تابلوهای توزیع در محیط صنعتی (این کار نیاز به دانش و مهارت بالایی دارد.)
- آشنایی کامل و اشراف بر محیط برق کشی
- نصب انواع مدارات الکتریکی در صنایع
- انجام صحیح سیم کشی مدارات الکتریکی در صنایع
- نصب و راه اندازی موتورهای الکتریکی در صنایع و کارخانجات
- تعمیر موتورهای الکتریکی
- نصب دستگاه های حفاظتی و آشنایی با ویژگی های خاص هر دستگاه
- آشنایی با سیم کشی دستگاه های پیچیده صنایع مختلف
- توانایی تعمیر و نگهداری از تجهیزات صنعتی محیط های صنعتی
- طراحی و نصب انواع plc ، تعمیر و عیب یابی از آنها
بازار کار برق صنعتی: نصاب دوربین های مدار بسته
یکی از حوزه های کاری در بازار کار برق صنعتی نصب دوربین مدار بسته است. تامین امنیت امروزه بسیار مهم است و از بروز سرقت و سوء استفاده های احتمالی جلوگیری می کند. نصب دوربین مدار بسته نیاز به تخصص و مهارت بالایی دارد. افراد متخصص در این زمینه درآمد بالایی دارند. نصاب دوربین مدار بسته می تواند در زمینه نصب و تعمیر دوربین های کنترل ترافیک کار کند. همچنین می تواند در زمینه نصب و سرویس دوربین در ادارات، کارخانجات، فروشگاه های زنجیره ای، بیمارستان ها، مترو و … فعالیت نماید. این شغل فنی درآمد خوبی به همراه دارد. نصاب می تواند به صورت پروژه ای کار کند و بعد از مراحل نصب به صورت دوره ای اقدامات تعمیر و نگهداری از دوربین ها را انجام دهد و کسب درآمد نماید.
نصاب دوربین مدار بسته
سرمایه لازم برای ورود به این شغل کم است. تجهیزات خاصی نیز لازم نیست. تنها هزینه اولیه برای اشتغال در زمینه نصب دوربین های مدار بسته کسب تخصص و آموزش های لازم است. لازمه متخصص شدن در این حوزه کاری انجام کار عملی و گذراندن دوره های حرفه ای است. شما می توانید با انجام چند سال شاگردی این مهارت را کسب نمایید. نوجوانان با تحصیلات آکادمیک در هنرستان های فنی و حرفه ای و دانشگاه می توانند مهارت لازم را کسب نمایند. مطالعه کتاب ها و مباحث مرتبط با نصب دوربین برای کسب مهارت خوب است ولی کافی نیست. شما می توانید با ثبت نام در دوره های نصب سیستم های دوربین مدار بسته کافه آموزشگاه در سریعترین حالت ممکن تخصص های لازم را کسب نمایید.
توانایی های لازم برای نصاب دوربین مدار بسته برای جذب در بازار کار برق صنعتی شامل موارد زیر است:
- توانایی نصب انواع مدل های مختلف دوربین از جمله دوربین های تحت شبکه
- توانایی کابل کشی بین دوربین تا هارد و سایر اجزا …
- توانایی نصب BNC و سوکت زدن
- توانایی کار با IP و تنظیمات آن
- شناخت کامل اجزای دوربین و توانایی تعمیر آنها
- توانایی آپدیت اطلاعات بر اساس مدل های جدید دوربین
بازار کار نصب و طراحی PLC
PLCها نوعی ماشین کنترل کننده منطقی برنامه ریزی شده هستند که در سیستم های اتوماسیون صنعتی فوق العاده کاربرد دارند. یک برقکار صنعتی با کسب تسلط و تخصص در زمینه PLC به راحتی می تواند درامدی بین 15 تا 20 میلیون در ماه کسب نماید. در ایران PLC مدل های دلتا و زیمنس در صنایع و کارخانجات بیشتر به کار می رود. اگر بتوانید به این دو مدل PLC مسلط شوید آینده کاری تضمین شده ای دارید.
افرادی که در زمینه PLC تخصص دارند از روش های مختلفی می توانند کسب درامد نمایند. به عنوان مثال می تواند با استخدام در یک شرکت طراحی و تولید PLC به صورت ثابت و ماهانه کسب درآمد نماید. فرد می تواند با جذب پروژه به صورت خویش فرما کار کند. در ابتدای کار شاید درآمد کمتری داشته باشد ولی به مرور زمان با مشتری مداری و ارائه کیفیت بالا می تواند درآمد زیادی کسب نماید. تدریس PLC نیز یکی دیگر از راه های کسب درآمد است.
کافه آموزشگاه به عنوان برگزار کننده دوره های PLC با استفاده از اساتید مجرب آماده ثبت نام شما در دوره های PLC مخصوص بازار کار می باشد. شما در این دوره ها نصب و تعمیرات انواع PLC را یاد می گیرید. تمام مراحل کار به صورت عملی و تئوری آموزش داده می شود. در پایان مدرک مهارتی دریافت می کنید. سرفصل های این دوره شامل آشنایی با قطعات PLC ، آشنایی با نرم افزار و سخت افزار لوگو، آشنایی با PLC مدل دلتا و زیمنس، برنامه نویسی PLC ، آشنایی با کنترل رله کنتاکتوری و … می باشد.
جمع بندی نهایی
همان طور که دیدید بازار کار برق صنعتی بسیار گسترده می باشد. برقکار صنعتی می تواند در زمینه سیم کشی، کابل کشی، نصب موتورهای الکتریکی، تعمیر و نگهداری تجهیزات صنعتی، نصب دوربین های مدار بسته، تعمیر و نصب plc و … در کارخانجات و صنایع مختلف مشغول به کار شود. برقکاران صنعتی با طراحی و ساخت تابلو برق های صنعتی و مونتاژ آنها نیز می توانند درآمد به دست بیاورند. ما در این مقاله فقط دو حوزه کاری (نصب دوربین مدار بسته، نصب و طراحی plc ) این رشته را به عنوان نمونه بررسی کردیم.
یک برقکار صنعتی متخصص در زمینه های زیادی می تواند جذب بازار کار شود. کسب درآمد و اشتغال به کار در این رشته نسبت به سایر رشته ها بسیار راحت تر است زیرا این رشته هنوز اشباع نشده است. با کسب تخصص در زمینه برق صنعتی امکان مهاجرت و اشتغال به کار در کشورهای خارجی را نیز دارید. داشتن تخصص و مهارت کافی لازمه رسیدن به درآمد بالا است. روش کسب مهارت در این رشته شاگردی کردن، تحصیل در هنرستان و دانشگاه در رشته برق است. این دو روش بسیار زمان بر است. روش سریع کسب مهارت شرکت در دوره های آموزشی می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید