بازار کار رشته برق ساختمان و سرمایه مورد نیاز برای شروع کار

بازار کار رشته برق ساختمان چگونه است؟
در این مقاله قصد داریم در مورد بازار کار رشته برق ساختمان صحبت کنیم. کار کردن با برق نیازمند دانستن اصول اولیه و استاندارد هایی در آن می باشد. برای اینکه ایمنی افراد در این رشته حفظ شود باید در دوره های آموزشی شرکت نموده و اصول کار را بیاموزد. از آنجایی که کار با برق خطرناک بوده و سیم کشی ها باید توسط افراد متخصص انجام گیرد فردی که میخواهد در بازار کار رشته برق ساختمان به کار مشغول شود باید به این کار علاقه داشته و آموزشهای لازم را یاد بگیرد. در ادامه به بررسی بازار کار برق ساختمان میپردازیم پس با کافه آموزشگاه همراه شوید.
هر گونه سهل انگاری در سیم کشی ها می تواند باعث بروز مشکلات جدی در برق ساختمان گردد. ابتدا بهتر است در مورد بازار کار رشته برق ساختمان تحقیق نموده و سپس به این حوزه شغلی وارد شوید. برقکاری ساختمان یک شغل فنی محسوب میشود که هم از هنرستان و هم دانشگاه می توان به آن ورود پیدا کرد. همچنین می توان از طریق یادگیری مهارت ها در آموزشکدههای فنی این مهارت ها را به صورت عملی یاد گرفت. برق ساختمان یکی از رشته های اصلی در صنعت برق محسوب میشود و برای کسانی که میخواهند شغلی فنی داشته باشند بسیار مناسب است.

مباحث موجود در برق
به طور کلی برق ساختمان به برق درجه یک و برق درجه دو تقسیم بندی می شود. برق ساختمان درجه یک در مورد مباحثی مانند نصب دوربین ها، دزدگیر ها و درب های اتوماتیک صحبت می کند. در حالی که در برق درجه دو کارهای مقدماتی از قبیل بستن کلید و پریز، سیم کشی ها، نصب آیفون های تصویری و معمولی و تجهیزات روشنایی آموزش داده می شود.
پس از گذراندن دوره آموزشی برق ساختمان از طرف آموزشگاه مدرکی به افراد داده میشود که با استفاده از آن می توانند جواز کسب خود را دریافت نموده و کار خود را به صورت رسمی آغاز نمایند. در دوره های آموزشی به معرفی اصول مهم در برق کشی ساختمان اشاره شده و استانداردهای لازم آموزش داده میشود. همچنین آموزش های مقدماتی در زمینه کامپیوتر و دوربین های مدار بسته در این دوره ها تدریس می شود. در کنار مباحث عملی یک سری اصول به شکل تئوری به کارآموزان تدریس می گردد. بهتر است بعد از گذراندن این دوره افراد در نزد یک استادکار به آموزش و کار بپردازند تا اصول کار را در محیط عملی و به صورت تجربی نیز بیاموزند.

بازار کار رشته برق ساختمان اشباع شده است یا نه؟
از آنجایی که همه ساختمان های تجاری، اداری و مسکونی احتیاج به سیم کشی دارند برقکار ساختمان شغلی پر رونق محسوب می شود. این فرد ضمن انجام کارهای اولیه در یک ساختمان نوساز به نصب و راه اندازی سیستم های برقی دیگر مانند آیفون های تصویری، درب های کرکره ای برقی و اتوماتیک و انواع دوربین و دزدگیر می پردازد. دامنه فعالیت یک فرد در رشته برقکاری ساختمان بسیار گسترده است و از این جهت امکان اشباع شدن در این شغل وجود ندارد.
یک برقکار ساختمان میتواند در همه شرایط درآمد خوبی به دست آورد. هر چه وسایل برقی جدید و به روز بیشتر شود آینده شغلی بهتری در انتظار او خواهد بود. از آنجایی که صنعت ساختمان سازی در بیشتر شهرهای جدید رواج پیدا کرده است افراد میتوانند در ساختار این ساختمان ها به برقکاری بپردازند. یک برقکار موفق باید هرروز مهارتهای خود را آپدیت کرده و موارد جدیدی را یاد بگیرد. سیستم های روشنایی و همچنین پی ال سی ها روز به روز پیچیدهتر شده و لازم است فرد برق کار نحوه ی کار با آنها را به خوبی بیاموزد. برای شروع برقکاری ساختمان احتیاج به سرمایه زیادی وجود ندارد.

سرمایه لازم برای کار در رشته برق ساختمان
لازم است فرد ابتدا سرمایه اندکی را برای آموزش برق ساختمان هزینه کرده و سپس به تهیه ابزار ها بپردازد. به طور کلی شغل برق کاری ساختمان به سرمایه خیلی زیاد احتیاج ندارد. افراد می توانند حتی بدون اجاره کردن مغازه به فعالیت بپردازند زیرا کار برق کاری ساختمان در محل پروژه انجام میشود. بعضی از برقکاران ساختمان به عقد قرارداد با شرکت ها، کارخانه ها و مراکز دیگر می پردازند و برای آن مجموعه فعالیت می کنند. بدین شکل می توانند حقوق ثابت از آن شرکت دریافت نمایند. برقکار ساختمان می تواند از طریق معرفی خود و تبلیغات بدون داشتن جای ثابت به کار مشغول شود و مشتری خود را جذب نماید.
اگر سرمایه کافی برای اجاره کردن مغازه در اختیار دارید بهتر است مغازه خود را در مکانی خوب و پرتردد اجاره نمایید و در آنجا به عقد قرارداد با مشتریان برق ساختمان بپردازید. همچنین می توانید برای کسب درآمد بیشتر تجهیزات الکتریکی را در مغازه خود به فروش برسانید. قرار دادن آگهی در سایتهای مختلف میتواند به شناخته شدن شما کمک کند.

شغل های مربوط به بازار کار رشته برق ساختمان
به طور کلی افرادی که در زمینه برق ساختمان تخصص و مهارت داشته باشند می توانند به عنوان برقکار در ساختمان های بزرگ مانند بیمارستان ها، ادارات، مراکز نظامی و کارخانه ها به انجام کارهای تاسیساتی و همینطور کارهای تعمیراتی بپردازند. این افراد می توانند به طور ویژه در زمینه دوربین های مدار بسته، تعمیر و فروش و سیم کشی های آن فعالیت داشته باشند.
همچنین اگر فرد به نصب دزدگیر علاقه داشته باشد می تواند در نصب دزدگیر و فروش آن فعالیت کند. یکی دیگر از زمینه های کار برای این افراد درب های اتوماتیک و کرکره ای می باشد که فرد می تواند هم کارهای فروش و هم تعمیر و نصب آن را انجام دهد. از شغل های دیگر مرتبط با برق ساختمان طراحی و نصب تابلوهای برق است. امروزه هوشمندسازی ساختمان ها طرفداران مخصوص به خود را پیدا کرده است که اگر افراد بتوانند در این زمینه مهارت لازم را پیدا کنند می توانند درآمد بسیار بالایی کسب نمایند.
مهارت های لازم در بازار کار رشته برق ساختمان
از مواردی که می تواند تاثیر مستقیم بر درآمد یک فرد برقکار داشته باشد مهارت و تخصص در برق ساختمان می باشد. هرچه مهارت یک فرد بیشتر باشد پروژه های بیشتری به وی پیشنهاد میشود و در آمد او افزایش می یابد. ارتباط با مشتری ها و مشتری مداری در هر کاری پر اهمیت است. به دلیل حضور فرد برقکار در خانه ها و ادارات فرد باید مشتری مدار بوده و اخلاق خوبی داشته باشد تا در دفعات بعدی نیز از او دعوت به همکاری گردد. تجربه نیز میتواند یکی از آیتم های مهم برای مشتریان در انتخاب برقکار ساختمان خود باشد.
اصولا افراد به برقکاران باتجربه بیشتر اعتماد میکنند اما اگر یک فرد جوان بتواند مهارت و تخصص خود را در زمینه تاسیسات جدید و به روز در برق ساختمان نشان دهد می تواند پروژه های بیشتری را قبول کند. فرد برقکار باید تلاش و پشتکار بسیار زیادی در این زمینه داشته باشد. گاهی اوقات لازم است که برقکار به دلیل قبول کردن پروژه و زمان کمی که در اختیار دارد روزهای تعطیل نیز سر کار خود حاضر شود. در این صورت می تواند کار خود را به موقع تحویل داده و اعتماد مشتریان را جلب نماید و در نهایت درآمد خوبی نیز کسب کند.

تاثیر تبلیغات در بازار کار رشته برق ساختمان
استفاده از تبلیغات میتواند موجب جذب مشتریان شده و درآمد بیشتری را به دنبال داشته باشد. روش های زیادی برای تبلیغات وجود دارد مانند چاپ تراکت، آگهی روزنامه، آگهی در سایت های پر بازدید و غیره. بدین صورت فرد برقکار فرصت های شغلی بیشتری به دست می آورد.
یک برقکار ساختمان میتواند در زمینه نصب و راه اندازی سیستم های برقی و یا عیب یابی و تعمیر آن ها فعالیت نماید. بررسی های انجام شده در سالهای اخیر نشان داده است که نصب و راه اندازی سیستم ها می تواند درآمد بالاتری نسبت به عیب یابی و تعمیر داشته باشد.
برق صنعتی چیست و بازار کار آن چگونه است؟
یکی دیگر از فیلد هایی که هر فرد می تواند در آن به کار بپردازد برق صنعتی است. افراد باید در زمینه برق صنعتی آموزش های لازم را گذرانده و سپس شروع به طراحی، نصب و کنترل نمودن سیستم های برق صنعتی نمایند. این سیستم ها در مکان های مختلف مانند کارخانه ها، ماشین آلات صنعتی، تابلوهای برق صنعتی و غیره استفاده می شوند. در این صورت کسی که بخواهد در زمینه برق صنعتی مشغول به کار شود باید آموزشهای لازم را به طور تئوری و علمی و همچنین عملی گذرانده باشد.

شغل های مهم در برق صنعتی
فردی که آشنایی لازم با برق صنعتی داشته باشد میتواند طراحی و مونتاژ تابلو های مختلف برق صنعتی را به عهده بگیرد. همچنین فروش این تابلوها میتواند درآمد خوبی برای افراد داشته باشد. کار کردن به عنوان تکنسین برق در مکان های مختلف یکی دیگر از راههای کسب درآمد در این رشته است. امروزه راه اندازی سیستم های برقی در کارخانه ها، بیمارستان ها و مکان های مختلف از جمله راه های مهم افزایش درآمد در زمینه برق صنعتی محسوب می شود.
فردی که آشنایی با برق صنعتی داشته باشد میتواند هم به صورت انفرادی و هم به صورت گروهی در شرکتهای مختلف به کار بپردازد. اگر فرد بخواهد برای خود کار کند با باز کردن یک مغازه می تواند شروع به نصب و راه اندازی و فروش تابلوهای برق نماید. افراد همچنین میتوانند در شرکت های مختلف استخدام شده و به همکاری با آنها اقدام نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید