معرفی plc امرون و زیمنس + مقایسه

در این مقاله کاربردی قصد داریم به صورت اجمالی به معرفی plc امرون و زیمنس بپردازیم، در انتها نیز مقایسه ای بین محصولات این دو برند داشته باشیم. اما در ابتدا بایستی بدانیم که اصولا plc چیست و چه کاربردی دارد. plc یا کنترل کننده منطقی برنامه پذیر یک کنترلر می باشد که به وسیله microprocessor ایجاد شده است.
این کنترلر بر اساس برنامه ای که در حافظه آن نوشته شده است، با توجه به داده هایی که دریافت می کند، خروجی را فعال یا غیر فعال می کند. این فرآیند باعث خودکار شدن عملیات در صنایع مختلف می شود و مزایای بسیار زیادی را برای استفاده کنندگان به وجود می آورد. plcها با توجه به مشکلات مدارهای فرمان قدیمی به وجود آمدند و ایرادات این مدارات از قبیل حجیم بودن، عیب یابی دشوار، هزینه نگهداری بالا، آلودگی صوتی، کند بودن سرعت پردازش، مصرف انرژی بالا و عدم انعطاف در برابر تغییرات را برطرف کردند. اولین کمپانی که از plc استفاده نمود شرکت General Motors ایالات متحده بود.
در حال حاضر شرکت های زیادی از جمله Allen Bradly، Siemens، Delta، Omron، ABB، Mitsubishi، Motorola و غیره به ساخت مدل های مختلف plc فعالیت دارند. رقابت بین این شرکت ها برای تولید plcهای با کیفیت بسیار تنگاتنگ می باشد. هر ساله شاهد استفاده از تکنولوژی های برتر در plcها هستیم و با پیشرفت در میکروپروسسورها به تبع plcها نیز تحت تاثیر قرار می گیرند. دو شرکت معتبر بین المللی که سال های متمادی در ساخت plc فعالیت مداوم و پیوسته داشته اند زیمنس و امرون می باشند. در ادامه این مقاله با این دو شرکت برتر تولید کننده plc و محصولات آنها آشنا خواهیم شد.
برندهای مختلف سازنده plc (جایگزین: plc امرون و زیمنس دو محصول بین المللی)
plc امرون ساخت کشور ژاپن
امرون یک کمپانی خوشنام در ژاپن است که در زمینه های مختلفی همچون اتوماسیون صنعتی، پزشکی و رباتیک فعالیت گسترده ای دارد. plc امرون یکی از محبوب ترین برندهای plc موجود در بازار می باشد و طرفداران بسیاری دارد. کیفیت در محصولات امرون بسیار بالاست و همان امضای ژاپنی پای این دستگاه نیز دیده می شود. با اینکه محصولات این شرکت از کیفیت بالایی برخوردار هستند ولی از نظر قیمتی بسیار مناسب و با صرفه می باشد. اما به دلیل نرخ بیش از حد تصور دلار، قیمت این دستگاه ها نیز افزایش یافته است. امرون در چهار گروه mini plc، compact plc، modular plc و rack plc محصولات خود را در مدل های مختلف به بازار عرضه می کند.

انواع مختلف پی ال سی امرون
تنوع محصولات امرون نشان می دهد که این شرکت برای هر تعداد ورودی – خروجی دیجیتال و آنالوگ plc خاصی ارائه کرده است. plc امرون مینی یکی از پر کاربردترین محصولات این شرکت می باشد که برای استفاده از پروژه های کوچک تا 50 ورودی – خروجی مورد استفاده قرار می گیرد. در محیط های آموزشی نیز معمولا از این plcها استفاده می شود. برای پروژه های بزرگتر که حدود 300 ورودی – خروجی دارند می توان از compact plc شرکت امرون استفاده نمود. اگر در یک صنعت نیاز به یک plc با تعداد 2 تا 3 هزار ورودی – خروجی باشد؛ plc ماژولار امرون یک گزینه با صرفه و مناسب است. برای اتوماسیون صنعتی در حد 5 هزار ورودی – خروجی می توان از سری rack محصولات امرون استفاده نمود. این سری از plcهای امرون از اتصال چندین plc کامپکت در یک محفظه ساخته می شوند.

پیشنهادی: برای آشنایی بیشتر با plc میتوانید مقاله معرفی اجزای plc را بخوانید.
plc زیمنس ساخت کشور آلمان
کمپانی زیمنس یکی از بزرگترین و قدرتمندترین شرکت های تولید plc در دنیا می باشد که در کشور آلمان واقع شده است. plc زیمنس به صورت گسترده در صنایع مختلف از هر نقطه در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. برای مهندسانی که قصد ورود به عرصه plc را دارند توصیه می شود که حتما با محصولات این شرکت آشنا باشند و آموزش های سخت افزاری و نرم افزاری خاص این محصولات را فرا گیرند.
plc زیمنس در کشور ما نیز سهم عمده ای از اتوماسیون صنعتی را به خود اختصاص داده و به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. کمپانی زیمنس plcهای خود را تحت عنوان simatic و در دو سری compact plc و modular plc تولید و روانه بازار می کند. در سری کامپکت تمامی ماژول ها و قطعات plc به صورت فشرده در کنار هم قرار گرفته اند و امکان تغییر وجود ندارد. اما در سری ماژولار امکان انتخاب و استفاده از قطعات مختلف بر اساس نیاز کاربر فراهم شده است.

انواع مختلف پی ال سی زیمنس
plc زیمنس در گروه های مختلفی به بازار عرضه می شوند. مهمترین گروهی که به صورت گسترده در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد، گروه simatic S7 می باشد. گروه simatic S7 نیز در پنج مدل S7-200، S7-300، S7-300C، S7-400 و S7-400H تولید و عرضه می شود. در میان این مدل ها S7-200 برای پروژه های ساده مورد استفاده قرار می گرفت و در حال حاضر S7-1200 جایگزین آن شده است. برای فرآیندهای متوسط نیز از مدل های S7-300 و S7-300C استفاده می شود؛ همچنین مدل S7-1500 نیز به تازگی برای کاربردهای متوسط اضافه شده است. اما مدلی که به صورت گسترده در صنایع استفاده می شود مدل S7-400 می باشد. عملکرد فوق العاده S7-400 این مدل را به یکی از محبوب ترین plcهای مورد استفاده در صنایع ایران و کل دنیا تبدیل کرده است.

مقایسه plc امرون و زیمنس
plc امرون و زیمنس دارای تنوع بسیار بالایی هستند و صنایع مختلف می توانند از محصولات متنوع این برندها استفاده نمایند. همچنین هر دو شرکت زیمنس و امرون در کشور ما دارای نمایندگی هستند و محصولات جدید این برندها را در سریعترین زمان ممکن با قیمت مناسب به دست مصرف کنندگان می رسانند. ذکر این نکته مهم است که در صورت عدم وجود نمایندگی، محصولات با چندین واسطه به دست مصرف کننده میرسد که همین وجود واسطه باعث افزایش بی دلیل قیمت میگردد. در حالت کلی قیمت plcهای شرکت امرون نسبت به تولیدات شرکت زیمنس ارزانتر می باشد. با خرید محصولات شرکت امرون با قیمت پایین تر می توان از مزایای یک plc با کیفیت برخوردار شد.
در قیاس این دو شرکت یک برتری ملموس که شرکت زیمنس نسبت به امرون دارد گستردگی plcهای این شرکت در داخل کشور می باشد. گستردگی محصولات باعث می گردد افراد زیادی با این کنترل کننده های صنعتی در ارتباط باشند. این ارتباط گسترده باعث می شود تعمیر این کنترلرها به سادگی در کل کشور قابل انجام باشد. همچنین دسترسی به قطعات plcهای زیمنس نسبت به امرون بسیار ساده تر می باشد. با اینکه شرکت امرون نیز در کشور ما نمایندگی دارد، اما تعداد نمایندگی های شرکت زیمنس در ایران بیشتر است و خدمات پس از فروش این شرکت دارای برتری نسبی می باشد.

در پایان ذکر این نکته مهم است که در این مقاله فقط به معرفی اجمالی گروه ها و مدل های مختلف تولید شده در این شرکت ها پرداختیم. همچنین برای شمایی که به plc و حوزه برق صنعتی علاقه دارید دوره هایی که آموزش plc و برق صنعتی هست را آماد کرده ایم که میتوانید در آن دوره های شرکت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید