نکات مهم قبل از تعویض باتری چیست؟

مهمترین مشخصات باتری های موبایل چیست؟
دنیایی امروز دنیایی تکنولوژی و دسترسی سریع به اطلاعات است. بدون شک مهمترین ابزار برای رسیدن به نیازهای انسان با دسترسی به امکانات قرار داده شده بر روی گوشی هوشمند همراه ممکن می گردد. این تلفن ها که قبلا” فقط به عنوان ابزار برقراری تماس صوتی استفاده می شدند اینک توانسته اند در تمام زوایایی زندگی نفوذ نمایند. حتما” احساس گیجی و درماندگی را وقتی تلفن هوشمند خود را گم کرده اید و یا اینکه خراب شده تجربه کرده اید. این وابستگی شدید به سبب اهمیت و قدرت این ابزار به وجود آمده است.
تلفن های هوشمند برای کار کردن نیاز به انرژی دارند. انرژی مورد نیاز آنها با کمک باتری های قرار داده شده در داخل آنها تامین می گردد. این باتری ها باید دارای ویژگی های زیر باشند.
- عمر طولانی.
- قابل شارژ بودن.
- سبک و کم حجم بودن.
- ایمن بودن برای استفاده.
باتری های گوشی همراه برای رسیدن به این ویژگی ها و همچنین ارتقاء سطح کارایی توسعه یافته اند. در ادامه با کافه آموزشگاه به نکات مهم قبل از تعویض باتری میپردازیم.
-
مهمترین انواع باتری های مورد استفاده در گوشی های همراه به ترتیب ارتقاء تکنولوژی در آنها عبارتند از:
-
- باتری نیکل کادمیوم NiCd: این گروه از اولین باتری های قابل شارژ برای استفاده در ابزار ها بوده اند. این باتری ها به سبب افت سریع شارژ و ظرفیت کمی که داشتند همچنین سمی بودن کادمیوم از چرخه تولید کنارگذاشته شدند.
- باتری نیکل هیدرید فلز NiMH: این نوع باتری به علت استفاده نکردن از کادمیوم دیگر برای محیط زیست خطری نداشت. ظرفیت آن 2 تا 3 برابر نیکل کادمیوم ها بود اما ظرفیت شارژ در آنها به سرعت افت پیدا می کرد. به همین سبب استفاده از آنها نیاز کنار گذاشته شد.
- باتری لیتیوم یونی Li-On: این گروه دارای ظرفیتی تا 5 برابر نیکل کادمیوم هستند. ولتاژ آنها در محدوده 3.7 ولت است که دقیقا” برابر با نیاز تلفن های همراه می باشد. طول عمر شارژ و دشارژ این نوع باتری حدود 300 تا 500 بار می باشد. مهمترین نقطه ضعف این باتری ها تولید حرارت زیاد و احتمال آتش گرفتن آنها است.
- باتری لیتیوم پلیمری LiPo: این مدل جدیدترین و آخرین تکنولوژی مورد استفاده در باتری ها است. این مدل از باتری را می توان در اشکال مختلف طراحی و تولید نمود. وزن آنها کم بوده و ظرفیت بسیار بالایی دارند. قیمت این نوع باتری کمتر از مدل های دیگر است و در گوشی های جدید اپل مورد استفاده قرار گرفته است.
برگزاری دوره آموزش تعمیرات موبایل در کافه آموزشگاه
-
بجز موارد بالا که در واقع ساختار باتری ها را نشان می دهند میتوان مشخصات کاری در باتری ها را نیز مورد توجه قرار داد. این مشخصات عبارتند از:
-
- ظرفیت باتری: این پارامتر نشان دهنده این است که این باتری چه مدت زمانی می تواند گوشی همراه شما را روشن نگه دارد. واحد اندازه گیری آن mAh است و بزرگتر بودن آن نشانه این است که این باتری زمان بیشتری می تواند گوشی را بدون نیاز به شارژ مجدد روشن نگه دارد.
- ولتاژ باتری: واحد اندازه گیری ولتاژ را با واحد ولت یا V نشان می دهیم. هر دستگاهی برای انجام کار نیاز به مقدار مشخصی ولتاژ دارد. گوشی های همراه معمولا” در محدوده ولتاژ 3.7 ولت کار می کنند
- شرکت سازنده باتری: هر گوشی همراهی بسته به طراحی مدار نیازمند ولتاژ و جریان الکتریکی خاصی برای انجام کار است. بنابراین بهتر است از باتری های ساخته شده توسط شرکت تولید کننده گوشی برای آنها استفاده کرد.

روش های جلوگیری از خراب شدن باتری ها کدامند؟
باتری های موبایل هم مانند هر وسیله الکترونیکی دیگری همیشه در معرض خرابی و از کار افتادن هستند. با خراب شدن و از کار افتادن باتری، گوشی ها دیگر قابل استفاده نیستند. شاید این بدترین اتفاقی باشد برای ما که هر لحظه ای به فعال بودن گوشی نیاز داریم. باتری های گوشی قطعات نسبتا” گران قیمت هستند و به همین علت باید در نگهداری آنها بسیار دقت شود.

رعایت این نکات مهم قبل از تعویض باتری لازم و ضروری می باشد. مهمترین راهکار ها برای جلوگیری از خراب شدن باتری ها عبارتند از:
- باتری ها را در معرض گرمای شدید و یا سرمای سخت قرار ندهید.
- برای شارژ کردن گوشی های قدیمی از شارژر های جدید پرسرعت یا فست شارژر ها استفاده نکنید.
- از تخلیه کامل باتری تا 0% و یا شارژ آن بعد از رسیدن به 100% پرهیز نمایید.
- اگر قرار بود برای مدت طولانی گوشی خود را خاموش نگه دارید حتما” شارژ آن را تا 50% پر کنید.
- از شارژر های اصلی برای شارژ کردن گوشی ها استفاده نمایید.
- از گوشی ها در زمانی که به شارژر وصل هستند استفاده نکنید.
- روشنایی صفحه نمایش خود را کم کنید تا عمر باتری زیادتر شود.
- از تم های با رنگ تیره در فرم نمایش صفحه استفاده کنید.
- برای جلوگیری از روشن ماندن بیش از حد و بی مورد گوشی از قفل زماندار خودکار استفاده کنید.
- برنامه های فعال در پس زمینه را ببندید تا بی مورد از شارژ باتری استفاده نکنند.
- از شارژرهای فندکی ماشین و یا پاور بانک ها به مدت زیاد و طولانی استفاده نکنید.
دقت کنید که اگر احساس می کنید باتری شما خوب کار نمی کند بهتر است که نکات مهم قبل از تعویض باتری ها را برای مدیریت مصرف بهینه آنها بررسی کنید. گاهی وقتها رعایت نکات بالا باعث می شود حتی اگر باتری ضعیف هم شده باشد اما باز بتواند برای مدتی دیگر نیز در گوشی به فعالیت خود ادامه دهد.
خرابی باتری باعث می شود که تصمیم بگیرید که آنها را تعویض نمایید. در این خصوص بهتر است نکات مهم قبل از تعویض باتری موبایل را بدانید و سپس با در نظر گرفتن آنها تصمیم خود را انجام دهید.
نکات مهم قبل از تعویض باتری گوشی ها به شرح زیر است.
باتری گوشی مانند قلب آن می باشد سلامت آن باعث استفاده طولانی تر از گوشی خواهد شد.
بررسی سطح باتری ها برای یافتن علامتی از خرابی از نکات مهم قبل از تعویض باتری است:
باتری ها در اثر فعل و انفعالات شیمیایی نیروی الکتریسیته را تولید می کنند. هر نوع اختلال و اشکال در این فعالیت ها باعث می شود تا سطح باتری دچار باد کردگی و یا حتی ترک خوردگی گردد.
وجود این نوع علایم نشان دهنده خرابی باتری است و در این حالت بهتر است که هرچه زودتر باتری حتی اگر هنوز قابل استفاده نیز هست تعویض گردد. باتری های دارای نشانه خرابی فیزیکی ممکن است بیش از حد گرم شوند و آتش بگیرند پس بهتر است تعویض شوند.
باتری های مورد استفاده در گوشی ها می توانند به دو شکل زیر باشند.
- باتری های قابل تعویض و جدا شونده.
- باتری های که بر روی برد گوشی لحیم شده اند و به سادگی قابل تعویض نیستند.
اگر باتری جدا شونده بود می توان آن را با یک باتری دیگر تعویض نمود و مشخص کرد که ایراد از باتری است یا خیر اما اگر باتری به صورت اتصال لحیم روی برد قرار داشت باید نکات مهم قبل از تعویض باتری را رعایت نمود تا هزینه بیخود در تعویض باتری را نداشته باشیم.
هرگز از شارژر های غیر استاندارد برای شارژ باتری استفاده نکنید.
بررسی شارژر و سیم شارژر یکی از نکات مهم قبل از تعویض باتری می باشد:
باتری ها پس از تخلیه کامل نیرو باید توسط یک شارژر استاندارد شارژ مجدد شوند. بررسی شارژر مورد استفاده و کابل آن یکی از نکات مهم قبل از تعویض باتری گوشی ها است. گاهی وقت ها باتری سالم است و اشکال اصلی از شارژر و سیم آن یا حتی از سوکت شارژر گوشی می باشد. لذا باید قبل از تصمیم به تعویض باتری ابتدا آنها را بررسی نمایید.
در این خصوص به شرح زیر می توان عمل نمود:
- ابتدا با یک شارژر دیگر سعی کنید تا گوشی را شارژ کنید.
- سیم های شارژر در انجام دقیق و کامل شارژ بسیار موثر هستند. بنابراین بررسی آنها هم از نکات مهم قبل از تعویض باتری گوشی ها می باشد.
- بررسی سوکت شارژ نیز بسیار با اهمیت است زیرا بعضی وقت ها ورود ذرات به این سوکت ها مانع اتصال کامل و انجام عمل شارژ می گردد.

بررسی آی سی شارژ گوشی نیز از نکات مهم قبل از تعویض باتری گوشی ها است:
ای سی شارژ باتری در گوشی قطعه الکترونیکی مخصوص مدیریت انجام شارژ است. بررسی این قطعه نیز از نکات مهم قبل از تعویض باتری گوشی ها می باشد.
توجه کنید که این قطعه در مسیر انتقال برق از سوکت شارژ به باتری قرار دارد و از کار افتادن آن می تواند برق ورودی به باتری را قطع نماید. در چنین حالتی اگر باتری سالم باشد باز هم نمی تواند شارژ شود. بنابراین بهتر است قبل از اقدام به تعویض باتری این بخش را نیز بررسی کنید.
مصرف بهینه و صحیح از گوشی باعث حفظ محیط زیست نیز خواهد شد.

مدیریت بهینه کارکرد باتری به کمک بررسی نرم افزارهای گوشی ها:
اگر باتری قدیمی شده و یا اینکه در اثر استفاده زیاد نیاز به تعویض دارد با بررسی نکات مهم قبل از تعویض باتری شاید بتوانید باز هم از آنها استفاده کنید. برای این حالت با کاهش میزان مصرف در واقع فشار زیاد را از روی باتری کم خواهیم کرد. این روش حتی برای باتری های سالم هم جهت افزایش عمر آنها لازم است ولی باتری وقتی ضعیف شده بیشتر نیاز به نگهداری و مصرف بهینه دارد.
نکات مهم قبل از تعویض باتری به صورت کنترل مصرف عبارتند از:
- کاهش زمان روشن بودن طولانی با فعال کردن قفل زمان دار فعالیت گوشی.
- استفاده از رنگ های تیره در نمایش و تم های تیره تر.
- بستن برنامه های فعال در پس زمینه.
همیشه اجازه دهید تا شارژ باتری به 100 درصد مقدارش برسد.
کالیبره کردن باتری ها نیز از نکات مهم قبل از تعویض باتری هستند.
بعضی وقت ها باتری ها در اثر استفاده بد و غیر اصولی ما دچار خرابی شده اند. در اینگونه موارد رعایت نکات مهم قبل از تعویض باتری حکم می کند که ابتدا باتری را به کمک کالیبره کردن به حالت قبل برگرداند. در بیشتر موارد انجام دادن این عمل میتواند باتری را به حالت نرمال اولیه خود بازگرداند.
موارد زیر نیز از نکات مهم قبل از تعویض باتری ها می باشد:
- مشاهده تغییرات شدید و ناگهانی در سطح شارژ گوشی ها.
- خاموش شدن ناگهانی گوشی.
- تغییر شکل ظاهری باتری ها.
- گرم شده زیاد بدنه گوشی و باتری.
- تغییر ناگهانی ساعت و تاریخ روی گوشی ها یا تنظیم های انجام شده توسط کاربران روی گوشی خود.
پیشنهادی کافه آموزشگاه: چگونه عمل کالیبره کردن باتری موبایل را انجام دهیم؟
برای آموزش در خصوص تعمیرات موبایل چه کاری باید انجام دهیم.

باتری گوشی همراه قلب این دستگاه هستند و از کار افتادن آن میتواند گوشی را از دسترس و استفاده ما خارج نماید. باتری ها قطعات گران قیمتی هستند لذا رعایت نکات مهم قبل از تعویض باتری گوشی بسیار با اهمیت است. این گونه موارد باید حتما” توسط اساتید متخصص و با تجربه و در محیط های آموزشی تخصصی به کسانی که مایل به کار در زمینه تعمیر و نگهداری گوشی های همراه هستند آموزش داده شود.
مجموعه آموزشی کافه آموزشگاه به عنوان یکی از بزرگترین مراکز آموزشی تخصصی در زمینه دستگاه های الکترونیکی و تعمیرات موبایل آماده خدمتگزاری به هنرجویان محترم می باشد. کافه آموزشگاه کلاس های تعمیر و نگهداری در خصوص رعایت نکات مهم قبل از تعویض باتری گوشی های همراه را با استفاده از اساتید متخصص و در کارگاه های مجهز خود به صورت عملی آموزش می دهد. کلیه هنر جویانی که دوره های آموزشی را در کافه آموزشگاه با موفقیت به پایان برسانند خواهند توانست مدارک معتبر مورد تایید سازمان فنی و حرفه ای را دریافت کرده و وارد بازار کار شوند. برای تماس با کافه آموزشگاه میتوانید با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید