چگونه عمل کالیبره کردن باتری موبایل را انجام دهیم؟

انواع باتری موبایل کدامند؟ و چگونه کالیبره کردن باتری موبایل را انجام دهیم؟
با گسترش تکنولوژی و لوازم الکترونیکی در زندگی روزمره مردم نیاز به گجت ها یا دستگاه های قابل حمل افزایش پیدا کرده است. این گجت ها اکنون در همه زمینه ها در حال گسترش و استفاده می باشند. چالش اصلی و اولیه برای داشتن یک دستگاه همراه این بود که بتوان انرژی مورد نیاز آن را بدون اتصال با سیم به منبع برق تامین نمود. یعنی باید این گجت ها مجهز به باتری می شدند. اگرچه باتری های معمولی سال ها بود که مورد استفاده قرار می گرفت اما میزان ظرفیت آنها و غیر قابل شارژ بودن، استفاده از آنها را محدود کرده بود. در ادامه به معرفی باتری و کالیبره کردن باتری موبایل در کافه آموزشگاه میپردازیم.
باتری های جدید می باید دارای ظرفیت بالا، حجم کوچک، وزن سبک و همچنین قابلیت شارژ به تعداد دفعات زیاد باشند. در این سیر تکاملی، باتری های امروزی به صورت زیر توسعه پیدا کرده اند.
- باتری نیکل کادمیوم: این باتری از نیکل و عنصر کادمیوم ساخته شده است. از نظر وزنی به علت استفاده از کادمیم دارای وزن زیاد بوده و همچنین برای محیط زیست نیز به سبب سمی بودن کادمیم زیان آور بود. این باتری ها در ابعاد بزرگ تولید میشدند و ظرفیت آنها برای نگهداری انرژی محدود بود. حرارت باتری نیکل کادمیم در هنگام استفاده به سرعت افزایش می یافت.
- باتری نیکل هیدرید فلز: این مدل از باتری پس از نیکل کادمیم وارد بازار شد و ظرفیت آن به مراتب بالاتر از نوع قدیمی بود. همچنین با حذف فلز سمی کادمیم دیگر برای محیط زیست خطری نداشت. این باتری ها از مدل نیکل کادمیم کوچک تر و سبکتر بودند به همین علت استفاده از آنها به سرعت گسترش یافت.
- باتری لیتیوم یونی: این نوع باتری نسبت به باتری نیکل کادمیم ظرفیتی تا دو برابر را با ابعاد کوچکتر و وزن های سبکتر تولید می کرد. اکنون در بسیاری از لوازم الکترونیکی همچون موبایل، تبلت و کامپیوتر های همراه از این نوع باتری استفاده می شود.
- باتری لیتیوم پلیمری: آخرین تکنولوژی تولید باتری های مخصوص لوازم الکترونیکی هستند با وزن بسیار سبک، این باتری ها در ابعاد کوچک و نازک قابل ساخت و استفاده می باشند. ظرفیت نگهداری انرژی در آنها بالا بوده و در هنگام کار حرارت خیلی کمی تولید می کنند.
محققان با کمک تمامی این خواص توانسته اند دستگاه های قدرتمند امروزی را سبک، کوچک و قابل حمل طراحی نمایند.
باتری ها جریانی از الکترون ها را در مدار الکتریکی ایجاد می کنند.

مشخصات و ظرفیت باتری های موبایل چگونه نمایش داده می شوند؟
در صنعت امروزی باتری ها همگام با توسعه فن آوری ها در حال پیشرفت می باشند. استفاده از باتری های لیتیوم یونی و پلیمری در لوازم تولیدی جدید بیشترین کاربرد را به خود اختصاص داده اند. هر دو نوع این باتری ها بسیار قدرتمند هستند اما باتری های لیتیوم پلیمری بخاطر وزن کمتر و قابلیت طراحی در اشکال مختلف و همچنین ارزانتر بودن نسبت به مدل یونی بیشترین استفاده را به خود اختصاص داده است.
هر باتری موبایل در محدوده ولتاژ 3.7 تا حد اکثر 4.1 ولت قرار می گیرد. البته ولتاژ استاندارد در باتری های موبایل همان 3.7 ولت می باشد.
سرعت شارژ شدن را در باتری های موبایل تابعی از مقدار توان آنها می دانند که با واحد وات W سنجیده می شود. بنابراین هر چقدر مقدار W در یک باتری بالاتر باشد یعنی این باتری با سرعت بیشتری شارژ خواهد شد.
ظرفیت هر باتری را نیز با واحد MAh یا میلی آمپر ساعت نمایش می دهند. ظرفیت یک باتری نیز گویای این است که این باتری تا چه مقدار انرژی را در خود می تواند نگهداری نماید. بنابراین هر چقدر این واحد در باتری بزرگتر باشد یعنی ظرفیت آن باتری بیشتر است.

لزوم فعال بودن پیوسته موبایل در زندگی های امروزی یک نیاز همیشگی است.
سلامت یک باتری موبایل چگونه تشخیص داده می شود؟
باتری ها در نحوه کارکرد موبایل بسیار اهمیت دارند. یک باتری معیوب و یا ضعیف می تواند کارکردن با موبایل را نا ممکن و یا کند نماید. بنابراین بررسی سلامت باتری ها مهمترین کاری است که تعمیرکاران می بایست آن را در هنگام سرویس و تعمیر بررسی نمایند.
باتری های خراب معمولا” دچار شکستگی ، نشتی مواد و یا باد کردن سطح می شوند. هریک از این علائم می تواند نشان دهد که باتری خراب شده و قابل استفاده نیست. البته باتری ها حتی اگر ظاهری سالم نیز داشته باشند می توانند در اثر کارکرد زیاد دچار خرابی و کاهش میزان ظرفیت شوند. این خراب ها میتواند به صورت از دست دادن ناگهانی شارژ، افت ناگهانی درصد شارژ و یا گرم شدن بیش از حد باتری ها همراه است.
برای تعمیر و نگهداری از باتری هایی که دچار علائم ظاهری نیستند میتوان از روش کالیبره کردن باتری موبایل برای تعمیر آنها استفاده نمود. در این صورت به احتمال زیاد به سادگی می توان باتری را به وضعیت سابق خود برگرداند و مورد استفاده قرار داد.
باتری ها هم مثل هر وسیله الکترونیکی در اثر استفاده طولانی ضعیف می شوند.
کالیبره کردن باتری موبایل چیست؟
کالیبره کردن باتری موبایل در واقع تکنیک فرایندی است که طی آن میزان ظرفیت باتری را به حالت اولیه خود باز می گردانند. باتری ها در اثر کارکرد زیاد یا استفاده های نامناسب دچار خرابی می شوند و با کالیبره کردن باتری موبایل می توان آنها را تعمیر و احیا نمود.
هر باتری موبایلی برای بررسی وضعیت خود از بخشی در درون سیستم عامل موبایل که حاوی اطلاعات شارژ باتری است استفاده می کند. اگر به هر علتی در بازیافت و بازخوانی این بخش با وضعیت باتری ناهماهنگی پدیدار شود نمایشگر شارژ روی صفحه موبایل نخواهد توانست عدد درست شارژ را نشان دهد.
برای رفع این اختلال می باید از روش های مختلفی برای کالیبره کردن باتری موبایل استفاده نمود. توجه نمایید که وقتی از کالیبره کردن باتری موبایل استفاده می کنیم که ظاهر باتری و اتصالات آن سالم باشد و نشانی از خرابی فیزیکی دیده نشود.
در این حالت می توانید از کالیبره کردن باتری موبایل برای انجام تعمیر و احیاء استفاده نمود.
یک باتری سالم باید بتواند مدت زمان مشخصی عمل برق رسانی را به درستی انجام دهد.

چگونه کالیبره کردن باتری موبایل را انجام می دهیم؟
کالیبره کردن باتری موبایل یک فرایند نرم افزاری است که به کمک آن در واقع خطای پردازش مقدار شارژ باتری اصلاح می گردد. این کار یا به صورت ساده و معمولی صورت گرفته و یا اینکه نیاز به روت کردن گوشی داریم.
در ابتدا برای کالیبره کردن باتری موبایل باید سعی کنیم که این عمل را بدون استفاده از روت سیستم انجام دهیم. زیرا روت کردن یک سیستم موبایل می تواند آن را در معرض خطر آلودگی به ویروس قرار دهد. در واقع هرگاه دستور فعال شدن روت برای تعمیر موبایل صادر می شود نرم افزار سیستم عامل آن در دسترس قرار می گیرد. در این حالت اگر نرم افزارهای در حال استفاده برای تعمیر و احیاء دچار آلودگی باشند تمامی نرم افزار سیستم عامل موبایل نیز در معرض خرابی قرار می گیرد.
بنابراین برای کالیبره کردن باتری موبایل می توان از دو روش زیر استفاده نمود.
با کمک کالیبره کردن باتری موبایل می توانید عمر بیشتر آن را تضمین کنید
کالیبره کردن باتری بدون استفاده از روت چگونه انجام می گردد؟
در این حالت برای کالیبره کردن باتری موبایل به روش زیر عمل می کنیم
آموزش کالیبره کردن باتری موبایل:
- نخست شارژ گوشی خود را تا آخر آن مصرف کنید و اجازه دهید گوشی خاموش شود.
- چند دقیقه صبر کنید و مجددا” گوشی را روشن کنید اگر شارژ داشت دوباره از آن استفاده کنید تا مجددا” خاموش شود.
- در همان وضعیت خاموش گوشی خود را به شارژ بزنید و اجازه دهید که بطور کامل شارژ شود.
- اگر در این مرحله گوشی روشن شد بلافاصله آن را خاموش کنید.
- حالا وقتی شارژ به 100 درصد رسید آنرا از برق خارج کرده و گوشی را روشن نمایید. سپس بلافاصله گوشی را مجددا” Restart نمایید.
- حالا اگر گوشی میزان شارژ را 100 درصد نشان داد کار تمام است و در غیر اینصورت تمام مراحل بالا را مجددا” تکرار کنید.
اجرای مراحل فوق باعث می شود تا بین اطلاعات نرم افزار سیستم عامل موبایل و باتری هماهنگی ایجاد گردد. کالیبره کردن باتری موبایل از این راه ساده ترین و در همین حال بهترین راه حل برای احیاء باتری می باشد. کالیبره کردن باتری موبایل ساده ترین راه افزایش دوباره کارایی آن است.

کالیبره کردن باتری موبایل به کمک روش روت چگونه انجام می شود؟
این حالت از مدل قبل کمی پیچیده تر است و در همین حال نیاز به دقت زیاد دارد. توجه کنید که در روش کالیبره کردن باتری موبایل با بهره گیری از روت احتمال آسیب دیدن موبایل زیادتر از مدل ساده است بنابراین فقط وقتی از این روش استفاده کنید که برای انجام آن آموزش دیده باشید. حالا مراحل زیر را در زمانی که روت سیستم موبایل شما باز است انجام دهید:
- ابتدا تمامی مراحلی که برای کالیبره کردن باتری موبایل در بالا گفته شد را انجام دهید.
- اکنون اپلیکیشن Battery Calibration را دانلود نمایید. دقت کنید قبل از اجرای این اپلیکیشن باید باتری حتما” در وضعیت 100 درصد شارژ باشد.
- اکنون به سرعت دستور اجرای اپلیکیشن را صادر نمایید.
- بعد از انجام عمل کالیبره کردن باتری موبایل توسط نرم افزار از گوشی استفاده کنید تا شارژ آن به صورت کامل تمام شود.
- مجددا” در همان حالت خاموش گوشی را به شارژ بزنید تا دوباره شارژ به 100 درصد برسد.
بدین ترتیب عمل کالیبره کردن باتری موبایل انجام شده و حالا بین نرم افزار و باتری مجددا” هماهنگی برقرار می شود.
استفاده درست از باتری موبایل عمر بیشتر آن را تضمین می کند.
به چه صورت نحوه کالیبره کردن باتری موبایل را آموزش ببینیم؟
موبایل به عنوان یک ابزار کاربردی در سالهای اخیر با گسترش بسیار زیادی در کاربرد و تکنولوژی روبرو بوده است. با توجه به اینکه دستگاه های پر کاربرد الکترونیکی همیشه نیازمند سرویس و تعمیر هستند پس نتیجه میگیریم که داشتن دانش و تجربه برای تعمیر موبایل می تواند به عنوان یک شغل پر درآمد برای جوانان مطرح باشد. امروزه آموزشگاه های زیادی در سطح کشور مشغول تربیت هنرجویان مشتاق به یادگیری این حرفه می باشند.
تمامی کسانی که در این مراکز علوم و فنون تعمیر و نگهداری موبایل خصوصا” نحوه کالیبره کردن باتری موبایل را فرا می گیرند می توانند با همین دانش وارد بازار کار شده و به وسیله آن کسب درآمد نمایند.
کافه آموزشگاه به عنوان یکی از بزرگترین مراکز آموزشی در ایران با پشتوانه بیش از 20 سال تجربه در زمینه برگزاری کلاسهای آموزشی می تواند برای جویندگان کار و حرفه به عنوان راهی برای رسیدن به یک درآمد خوب و ثابت باشد. شما با کمک آموزش هایی که در کافه آموزشگاه خواهید دید می توانید تبدیل به یک تعمیرکار و تکنسین ماهر در زمینه تعمیرات موبایل و دستگاه های الکترونیکی گردید. با کمک این آموزش ها و دریافت مدرک معتبر سازمان فنی و حرفه ای کشور در خصوص آموزش تعمیرات موبایل علاوه بر یافتن یک شغل خوب در داخل کشور در ضمن میتوانید به امکان شروع به کار به عنوان یک تکنسین ماهر در خارج از کشور امیدوار باشید. برای دریافت مشاوره رایگان با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید