علت روشن نشدن گوشی چیست؟

چگونه از گوشی همراه خود مراقبت کنیم؟
گوشی های همراه به عنوان یک ابزار تکنولوژی و وسیله ارتباطی همه کاره بخش جدا نشدنی از زندگی ما شده اند. امروزه گوشه ها تبدیل به ابزاری برای تماس گرفتن، دوربین فیلمبرداری و عکاسی، وبگردی و استفاده از شبکه های اجتماعی گردیده اند. این حجم از استفاده های گوناگون از یک ابزار باعث وابستگی شدید ما به گوشی های هوشمند شده است. در ادامه با کافه آموزشگاه با علل روشن نشدن گوشی آشنا میشویم.
با توجه به ارزش و اهمیت فعال بودن و سلامت گوشی ها متوجه می شویم که هر نوع اشکالی که در آنها ایجاد شود و فعالیت شان را مختل کند قطعا” تاثیر بدی بر روی ما خواهد گذاشت. برای جلوگیری از خرابی ها در گوشی های هوشمند لازم است که اقداماتی را در مورد نگهداری از آنها انجام دهیم.
مهمترین مواردی که برای سلامت نگه داشته شدن گوشی ها لازم است انجام گیرد عبارتند از:
- اولا” وقتی می خواهید گوشی برای خود بخرید به نیاز های خود و توانایی های گوشی مورد نظر دقت کنید. معمولا” گوشی ها ابزار های گران قیمتی هستند و تعویض مجدد آنها هزینه بر و بعضی مواقع بسیار دشوار است. بنابراین قبل از خرید بررسی های کافی در مورد مشخصات گوشی مورد نظر را انجام دهید.
- قبل از هر کاری تمامی توان ها و ابزار های گوشی خود را به خوبی بشناسید. این کار را با مطالعه در دفتر چه راهنما و یا سرچ در اینترنت می توان انجام داد.
- گوشی ها برای همراه بودن با شما نیاز به باتری برای تغذیه مدارهای الکترونیکی خود دارند. این باتری ها باید مدام شارژ شوند. نحوه درست شارژ کردن و استفاده از شارژر های اصلی برای گوشی ها بسیار با اهمیت می باشد. شارژ نادرست عمر باتری را کاهش داده و باعث ایجاد انواع خرابی ها و از جمله آنها روشن نشدن صفحه نمایش گوشی می شود.
- نصب نرم افزار ها و اپلیکیشن های کنترل شده از نظر آلوده نبودن به ویروس ها نیز بسیار با اهمیت است. همچنین باید در نظر داشته باشید برخی از نرم افزار ها برای اجرا نیاز به پشتیبانی سخت افزاری خاص دارند و با هر گوشی کار نخواهند کرد. در این حالت ممکن است با دادن دستور اجرا صفحه نمایش گوشی خاموش شود و شما گمان کنید که ایراد از نمایشگر است.
- حفاظت گوشی همراه از ضربه های فیزیکی نیز یکی از مهمترین اقدامات عملی برای حفظ سلامت دستگاه می باشد. معمولا” برای امنیت بیشتر بدنه گوشی همراه از قاب های ضد ضربه و برای نمایشگر ها از گلس بر روی شیشه نمایشگر استفاده می گردد.
- مراقبت دستگاه در برابر نفوذ رطوبت به آنها نیز باعث سلامت و عمر زیاد گوشی های همراه می شود. دقت کنید اگر چه گروهی از گوشی ها را به صورت مقاوم در برابر آب و مایعات می سازند ولی آنها نیز به تدریج به رطوبت حساس می شوند.
رعایت کردن تمامی موارد بالا در خصوص حفظ سلامت گوشی های همراه لازم بوده و می تواند باعث افزایش عمر مفید آنها شود.
مراقبت از گوشی بهترین راه برای جلوگیری از خراب شدن و انجام هزینه های بعدی می باشد.

چگونه بفهمیم علت روشن نشدن گوشی چیست؟
خرابی گوشی ها دلایل بسیاری دارد. هریک از این دلایل می تواند یک سری اختلال را در استفاده از گوشی ایجاد نماید. مهمترین علت روشن نشدن گوشی روشن نشدن صفحه نمایش آن می باشد. یک تعمیر کار متخصص و حرفه ای در رویارویی با این خرابی باید تمامی احتمال ها را مورد بررسی قرار دهد.
خرابی های گوشی همراه با گسترش تکنولوژی و امکانات آنها بزرگتر و پیچیده تر از زمان های قبل شده اند. در گذشته که گوشی ها فقط برای تماس گرفتن بودند و خرابی های آنها بسیار محدود و ساده بود. اینک یک خرابی می تواند نشانه ای برای گروهی از ایراد ها در سیستم سخت افزاری تا نرم افزار های روی گوشی باشد.
برای بررسی و مشخص کردن ایراد ها و خرابی های گوشی متخصصین و تعمیرکاران با توجه به آموزش ها و تجربه خود باید اقدام به بررسی تمامی احتمالات ممکن نمایند. بدین ترتیب می توانند به علت اصلی خرابی گوشی پی برده و آن را برطرف نمایند.
برای فهمیدن علت روشن نشدن گوشی باید مراحل مختلف را تا کشف خطا بررسی نمود.

خرابی های صفحه نمایش گوشی چگونه ایجاد می شوند؟
صفحه نمایش گوشی یا LCD نمایشگر قطعه ای الکترونیکی و بسیار حساس در موبایل ها می باشد. وظیفه اصلی این قطعه نمایش دادن اعداد، حروف و هر نوع متن یا تصویر گرافیکی جهت استفاده از گوشی همراه می باشد. خرابی های صفحه نمایش گوشی همراه می تواند هم به علت مشکل سخت افزار خود این قطعه ایجاد شده باشد و هم اینکه خرابی بقیه دستگاه ها باعث عدم توانایی روشن شدن یا نمایش درست بر روی صفحه گوشی شده باشد.
مهمترین علت های خرابی های صفحه نمایش گوشی های همراه عبارتند از:
- ضربه به صفحه گوشی ها: این اتفاق می تواند باعث ایجاد پیکسل سوخته یا خط در نمایش تیره در روی صفحه گردد.
- نفوذ رطوبت یا آب به بخش درونی نمایشگر.
- خرابی سخت افزار کنترل و پخش تصاویر و یا ای سی گرافیک گوشی.
- خرابی دیگر قطعات گوشی که با عدم ارسال پیام برای نمایش و در نتیجه خاموش ماندن گوشی همراه می گردد.
- ورود ویروس های مخرب و یا حتی نرم افزار های قدرتمندی که با توانایی سخت افزار نمایش گوشی ما مطابقت ندارد.
- عدم شارژ باتری ها و ناتوانی تغذیه مدار الکترونیکی پخش تصاویر در گوشی همراه.
- اشکال در پردازنده مرکزی یا CPU گوشی و یا هریک از ای سی های دیگر مانند آی سی شارژ و آی سی تغذیه گوشی.
این موارد و بسیاری دیگر از علت های سخت افزاری و نرم افزاری مهمترین علت روشن نشدن گوشی همراه و یا صفحه نمایش آن هستند.
اکنون از نگاه یک تعمیرکار متخصص و حرفه ای در برخورد با علت روشن نشدن گوشی و خرابی صفحه نمایش گوشی می پردازیم و در هر مورد راه کار های بررسی و تعمیر را در مورد آن توضیح می دهیم.
خاموش شدن ناگهانی گوشی می تواند ناشی از برد های الکترونیکی باشد.

بررسی ضربه های احتمالی در کشف علت روشن نشدن گوشی
گوشی ها دستگاه های بسیار حساسی هستند که به سادگی می توانند در اثر ضربه دیدن و افتادن دچار خرابی شوند. ضربه ها به عنوان مهمترین علت روشن نشدن گوشی می باشند.
وقتی با گوشی خرابی که صفحه نمایش آن روشن نمی شود مواجه شدید اولین کار این است که بدنه آن را بررسی نمایید تا بتوانید نشانه ای از صدمه در اثر ضربه را کشف نمایید. در این حالت اگر اثر یک ضربه دیده شد می توان نتیجه گرفت که قطعات الکترونیکی درون گوشی در اثر این ضربه دچار شکستگی و یا قطعی مدار شده اند.
در این حالت برای رفع علت روشن نشدن گوشی باید تک به تک بردهای داخلی و قطعات و همچنین خود نمایشگر از نظر سلامت بررسی گردد.
گاهی وقت ها علت روشن نشدن گوشی خرابی باتری است و با تعویض آن درست می شود.
بررسی اثر نم و رطوبت برای مشخص شدن خرابی گوشی:
تمامی قطعات الکترونیکی و برقی به طور کل نسبت به نفوذ آب و مجاورت با آن بسیار حساس هستند. با ورود آب و رطوبت به درون گوشی ها به سبب هادی جریان بودن آب است. با ورود آب عمل اتصال کوتاه بر روی برد ها ایجاد شده و در اصطلاح مدار دچار سوختگی می گردد.
سوختگی و نم دیده گی مدار ها در بیشتر مواقع قابل رویت با چشم هستند. تعمیرکار ها با باز کردن قاب گوشی به سادگی اثر رطوبت و سوختگی مدار را کشف کرده و اقدام به تعمیر آن می کند.
توجه داشته باشید که خرابی های حاصل از رطوبت و ورود آب در بیشتر مواقع ضربه شدیدی به سیستم گوشی وارد می کنند و در این حال بجز اینکه مهمترین علت روشن نشدن گوشی هستند همچنین می توانند باعث خرابی بسیاری دیگر از بخش ها هم شده باشند. این خرابی ها بعضی وقت ها آنقدر وسیع است که گوشی دیگر ارزش تعمیر کردن ندارد.
بهترین راه حل برای گوشی که در معرض رطوبت قرار گرفته این است که تا زمان خشک شدن کامل هرگز آن را روشن نکنید. در این حالت قرار دادن گوشی در جاذب های رطوبت مثل برنج بسیار مفید است.
بررسی اشکال در برد و ای سی ها برای مشخص شدن علت روشن نشدن گوشی
عملکرد های یک گوشی همراه توسط مدارهای پردازنده و کنترلی بر روی برد های الکترونیکی انجام می شود. خرابی هر یک از این بردها می تواند به از کار افتادن یک قسمت از گوشی و یا حتی کل آن منجر شود.
به عنوان مثال علت روشن نشدن گوشی میتواند یکی از موارد زیر در روی برد گوشی همراه باشد.
- اگر متوجه شدید که ناگهان همه برنامه ها هنگ کرده و متوقف شدند و سپس گوشی خاموش شده این خرابی به احتمال زیاد از بخش CPU است.
- اگر گوشی شما روشن می شود و نام برند و لگوی محصول ظاهر شده و سپس گوشی دوباره خاموش می شود به احتمال زیاد اشکال از هارد ذخیره ساز گوشی شما است.
- وقتی آنتن دهی گوشی شما کاهش پیدا کرده و یا اینکه شارژ باتری با وجود تعویض باتری ممکن نیست پس حتما” ای سی شارژ گوشی دچار مشکل شده. این می تواند علت روشن نشدن گوشی شما را مشخص نماید.
- گاهی وقت ها باتری شارژ نمی شود چون خود باتری خراب شده پس با تعویض باتری قبل از تعویض ای سی شارژ این حالت را نیز بررسی کنید.

بررسی عوامل و خرابی های نرم افزاری که می تواند علت روشن نشدن گوشی باشد
در بخش قبل در مورد خرابی های فیزیکی و مداری گوشی ها به عنوان علت روشن نشدن گوشی مواردی را بررسی کردیم. بجز موارد سخت افزاری گاهی وقت ها خرابی های برنامه های اصلی و سیستمی گوشی یا حتی اپلیکیشن ها نیز می توانند علت روشن نشدن گوشی باشد. به عنوان مثال می توان گفت که اگر سیستمی دچار حمله ویروسی شده باشد حتما” بخش های از آن با اختلال روبرو شده و یا حتی کل گوشی خاموش خواهد شد.
در خصوص اختلال های نرم افزاری که علت روشن نشدن گوشی خواهند شد و روش رفع آنها میتوان بررسی های زیر را انجام داد.
- وقتی هنوز علت روشن نشدن گوشی مشخص نشده ابتدا و قبل از هر کاری بر روی نرم افزار یکبار ریست هارد انجام دهید. این کار وقتی لازم است که دکمه پاور دستگاه شما کار نمی کند. دقت کنید که ریست هارد گوشی های مختلف کمی با هم متفاوت هستند و لازم است که تعمیرکاران در این خصوص آموزش کافی ببینند.
- رفع اختلال های نرم افزاری بهتر است در محیط safe mode برای انجام تغییرات و تنظیم های نرم افزار باشد. در این قسمت تمامی اپلیکیشن های غیر اصلی متوقف می شوند.
- آخرین راه نجات نرم افزاری برای وقتی که دیگر نمی توان اختلال را از بین برد ریست فکتوری سیستم است. بدین ترتیب تمامی تنظیم ها و اطلاعات ذخیره شده توسط شما پاک می شود. در این حالت گوشی با مشخصات اولیه و تنظیم های کارخانه شروع به کار خواهد کرد. توجه کنید به این ترتیب اگر علت روشن نشدن گوشی نرم افزاری باشد بطور حتم دیگر تعمیر و سالم شده است. برای بازیابی اطلاعات می توانید با کمک پشتیبان های قبلی سیستم را با کمترین تغییر دوباره احیا کنید.
استفاده از دستیار صوتی برای کشف علت روشن نشدن گوشی
در بررسی علت روشن نشدن گوشی گاهی با گوشی هایی روبرو می شویم که در ظاهر خاموش هستند. این گوشی ها چیزی را بر روی صفحه نمایش نشان نمی دهند اما می توان صدا یا ویبره روشن یا خاموش شدن را شنید.
این گونه مواقع می توان از دستیار های صوتی مانند گوگل اسیستنت یا سیری استفاده نمود تا مشخص شود که آیا سیستم در حال کار هست یا خیر.
بدین منظور با فراخواندن دستیار صوتی و با گفتن Hey siri ویا Hey Google میتوان پاسخ این دو را دریافت کرد و بدین ترتیب نتیجه گرفت که علت روشن نشدن گوشی فقط مربوط به صفحه نمایش می باشد.
چگونه در خصوص تمامی علت های خرابی موبایل ها و علت روشن نشدن گوشی آموزش ببینیم؟
گوشی ها معمولا دارای بالاترین سطح تکنولوژی در سخت افزار و نرم افزار های خود هستند. بررسی علت روشن نشدن گوشی به سبب همین پیچیدگی تکنولوژی حتما” میباید توسط مراکز آموزشی و زیر نظر اساتید آگاه به این فنون انجام گیرد.
مجموعه آموزشی کافه آموزشگاه با پشتوانه سال ها تجربه و به کمک اساتید آگاه و متخصص خود در زمینه های مختلف صنعتی و خدماتی مشغول آموزش تکنسین های کارآزموده می باشد. کافه آموزشگاه با برگزاری کلاسهای تخصصی در کارگاه های آموزشی خود به صورت کاملا” عملی می تواند شما را به یک تعمیرکار ماهر تبدیل نماید. شما می توانید با گذراندن دوره کشف علت روشن نشدن گوشی و دریافت مدارک مورد تایید سازمان فنی و حرفه ای وارد بازار کار شده و یک شغل خوب با درآمد بالا را بدست آورید. برای تماس با ما و دریافت مشاوره رایگان با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید