مهم ترین خطاهای سیستم اعلام حریق

خطاهای سیستم اعلام حریق یکی از فاکتورهای بسیار مهم در بحث تعمیر و نگهداری این سیستم های امنیتی می باشد. سیستم اعلام حریق یکی از تجهیزات مهم ساختمانی است که امروزه در اکثر ساختمان ها شاهد آن هستیم. زمانی که این سیستم درون یک ساختمان نصب شود، از بسیاری از خطرات مالی و جانی جلوگیری شده و یا از مقدار آنها کاسته می شود. گاهی اوقات شرایطی پیش میآید که نمی توان این سیستم را به صورت دورهای سرویس و تعمیر نمود. در نتیجه یک سری خطاهای سیستم اعلام حریق به وجود می آید که باید آنها را برطرف کرد. اگر میخواهید در مورد خطاهای این سیستم و همچنین روشهای رفع خطاهای سیستم اعلام حریق اطلاعات مناسبی به دست بیاورید، با کافه آموزشگاه در ادامه این مقاله همراه باشید:
در حالت کلی سیستم های اعلام حریق با توجه به عمر آن ها بعد از گذشت مدتی ممکن است کارایی خود را از دست دهند. همچنین ممکن است عملکرد آنها تحت شعاع قرار بگیرد و یا در اثر یک سری عوامل خارجی، مانند آلودگی و کثیفی و یا خرابکاری سیستم کارکرد آنها دچار اشکال شود. در نتیجه ممکن است خطاهای سیستم اعلام حریق به وجود بیاید. هرکدام از خطاهای این سیستم نشانگر وجود یک عیب و نقص خاصی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:
معرفی خطاهای سیستم اعلام حریق
خطاهای سیستم اعلام حریق، در اثر ایجاد نقص و مشکل در این سیستم به وجود می آید. در حقیقت زمانی که شما سیستم اعلام حریق را بر روی یک ساختمان و یا مکان مورد نظر تان نصب میکنید، این امکان را دارید تا با استفاده از روشهای نوین از به وجود آمدن خسارت برای اموال با ارزش تان جلوگیری کنید. اصلی ترین وظیفه این سیستم توانایی تشخیص خطرات و مشکلات به وجود آمده مانند نشت گاز و یا آتش سوزی می باشد. ولی گاهی اوقات به وجود آمدن یک سری مشکلات از انجام صحیح این وظیفه توسط سیستم اعلام حریق جلوگیری می کند.
شما به عنوان مصرف کننده زمانی که از خطاهای سیستم اعلام حریق خود اطلاع پیدا کردید، باید سریعاً با تکنسین ها و متخصصان این حوزه ارتباط برقرار کنید. سپس از آنها بخواهید تا مشکل دستگاه شما را برطرف نمایند. البته اگر به موضوعات موجود در این مقاله توجه کنید، میتوانید تا پیش از رسیدن تکنسین ها یک سری اقدامات اولیه را خودتان انجام دهید. در برخی مواقع نیز بدون حضور متخصصین خودتان میتوانید مشکل سیستم را برطرف کنید.

خطاهای سیستم اعلام حریق سوت ممتد
یکی از متداول ترین خطاهای سیستم اعلام حریق ایجاد سوت ممتد در دستگاه می باشد. این سوت از قسمت پنل مرکزی و یا هر اعلام کننده راه دور دیگری شنیده میشود. به وجود آمدن چنین خطایی نشان دهنده آن است که در پنل نظارتی یک مشکل وجود دارد.
پیشنهادی کافه آموزشگاه: چرا آموزش نصب دوربین مداربسته برای افراد ۱۳ تا ۱۸ سال بهترین بازدهی را دارد؟
مهمترین دلایل خطاهای سیستم اعلام حریق
خطاهای سیستم اعلام حریق هر کدام می توانند به صورت های مختلف و در طی یک سری آلارم های کاذب به وجود بیایند. هر کدام از این خطاها می توانند دلایل مخصوص به خود را داشته باشند. در حالت کلی سیستم اعلام حریق یک دستگاه بسیار حساس بوده و وظایف بسیار مهمی را نیز برعهده دارد. با توجه به همین موضوع عیب یابی و رفع خطای سیستم اعلام حریق بسیار مهم می باشد. این موضوع باعث می شود تا دستگاه به درستی بتواند وظیفه خود را انجام داده و در بزنگاهها عملکرد مناسبی داشته باشد.

زمانی که سیستم کلی یا پنل اعلام حریق دچار نقصی میگردد، اهمیت اینکه بتوانیم علت اصلی را پیدا کنیم بسیار بیشتر بوده و احتیاج به تجربه و دانش فنی دارد. معمولاً زمانی که مشکلاتی در مدار به وجود بیاید و یا در قسمت باتری و سایر قسمتهای سیستم خطایی رخ دهد، سیگنالهای خطایی از سمت دستگاه منتشر می شود. توصیه ما به شما این است که حتماً به صورت دوره ای از سیستم اعلام حریق خود بازبینی کرده و به عیب یابی سیستم بپردازید. بدین صورت شما مانع این موضوع میشوید که خطاهای سیستم اعلام حریق زیاد پیشرفته شده و هزینه زیادی را برای شما ایجاد کنند.
وضعیت های مختلف سیستم اعلام حریق
هر سیستم اعلام حریق یک پنل اصلی دارد که به عنوان نمایشگر در کل سیستم ایفای نقش کرده و شما بر روی این پنل میتوانید وضعیت کلی سیستم اعلام حریق خود را بررسی کنید. در اکثر سیستم های اعلام حریق سه حالت کلی وجود دارد که حالت عادی زمانی است که هیچ مشکلی، در سیستم وجود نداشته و خطری نیز موجود نمی باشد. همچنین حالت هشدار زمانی است که سیستم خطری را تشخیص داده و از طریق یک سیگنال خطر را به شما هشدار می دهد. اما حالت سومی نیز وجود دارد که آن حالت مشکل یا خطا می باشد که در چنین حالتی خطاهای سیستم اعلام حریق به وجود میآید. در این حالت شما باید برای رفع آنها اقدام کرده تا مجدداً سیستم به حالت نرمال یا عادی بازگردد.
زمانی که تمامی مدار ها، سیم کشی ها و لوازم و دستگاه های مختلف به درستی فعالیت کرده و هیچ صدای آلارمی در هیچ قسمتی شنیده نمی شود به اصطلاح سیستم در حالت نرمال و عادی قرار داشته و هیچ مشکلی وجود ندارد. در عین حال زمانی که یکی از دستگاهها که یا دتکتور یا سنسورها فعال گردند، سیستم شروع به اعلام هشدار کرده و آژیر به صدا در میآید. در چنین شرایطی ساکنان از وجود خطر مطلع شده و باید اقدامات لازم را در کمترین زمان ممکن انجام دهند. در چنین شرایطی اگر به پنل سیستم اعلام حریق سر بزنیم متوجه میشویم که زنگ هشدار از کدام منطقه آغاز شده است. در نتیجه می توان اقدامات لازم برای جلوگیری از به وجود آمدن حریق توسط مسئولان آتش نشانی یا مسئولان امنیتی در کمترین زمان ممکن صورت بپذیرد.
مهمترین دلایل به وجود آمدن خطاهای سیستم اعلام حریق
از جمله مهمترین دلایلی که باعث ایجاد خطاهای سیستم اعلام حریق می گردد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- وجود داشتن سیم کشی کوتاه و یا سیم کشی باز در دستگاه های راه اندازی یا مدار های متصل کننده پنل اصلی سیستم اعلام حریق
- وجود اشکال در سیم کشی پنل با کارت های منطقه یا همان zone
- وجود اشکال در اتصال خط تلفن در سیستم اعلام حریق
- دستکاری و خرابکاری افراد غیر مجاز
- قطع باتری پشتیبان
- وجود خطا و ایجاد مشکل و یا قطع برق در منبع برق اصلی
با توجه به مواردی که در اینجا ذکر کردیم زمانی که هر کدام از آنها در سیستم وجود داشته باشند، در قسمت پنل یک ارور مشاهده می گردد. این موضوع نشان دهنده خطای سیستم اعلام حریق می باشد. شما با مراجعه به کنترل پنل می توانید متوجه شوید که مشکل مربوط به کدام زون یا منطقه بوده و در نتیجه زنگ هشدار را برای آنکه افراد متخصص به تکنسین جهت تعمیر و نگهداری قسمت مورد نظر اقدام کنند به صدا در بیاورید.
مهمترین آلارم های سیستم اعلام حریق
یکی از انواع آلارم که به عنوان خطاهای سیستم اعلام حریق شناخته می شود، آلارم کاذب می باشد. زمانی که بدون وقوع هیچ گونه حادثه و یا حریقی آژیر اعلام حریق به صدا در میآید، نوعی خطا در سیستم به وجود آمده که به آلارم کاذب معروف میباشد. در حالت کلی آلارم های ایجاد شده توسط سیستم اعلام حریق به دو دسته طبقه بندی می شوند. دسته اول آلارم های مربوط به وجود خطا در حسگر ها، دتکتورها، پنل و یا شاستی اعلام حریق میباشد که این آلارم ها به عنوان آلارم کاذب شناخته میشوند.

پیشنهادی کافه آموزشگاه: نحوه گرفتن وام خود اشتغالی با مدرک فنی
مهمترین دلایل به وجود آمدن آلارم کاذب عواملی مانند وزش باد شدید، جریان گذرا، وجود ایراد و نقص و یا سوختن کامل دتکتور و همچنین گرد و غبار زیاد میباشد. مدل دیگر آلارم ها، آلارم های ناخواسته است که معمولاً زمانی ایجاد می گردد که سیستم به دلیلی غیر از به وجود آمدن آتش سوزی و حریق فعال میگردد. به عنوان مثال گاهی اوقات دود اگزوز ماشین ها و یا حرارت بالایی که از سیستم های گرمایشی ساخته می شود، باعث به وجود آمدن چنین آلارم های ناخواستهای در سیستم اعلام حریق می شود.
فرایند بازدید و سرویس دوره ای
به منظور جلوگیری از به وجود آمدن و همچنین رفع انواع مختلف خطاهای سیستم اعلام حریق بهتر است تا این سیستم ها به صورت دوره ای در بازههای زمانی مانند هر هفته، هر ماه، هر شش ماه و یا هر یک سال یکبار مورد بررسی و عیب یابی قرار گیرند. هر چه بازه های زمانی سرویس این دستگاه کوتاه تر باشد، قطعاً به وجود آمدن خطاهای سیستم کمتر می شود. در نتیجه سیستم با عیب و نقص کمتری فعالیت کرده و بازدهی بهتری دارد. در طی سرویسهای دورهای لازم است تا تمامی تجهیزات موجود مانند کابلها و اتصالات، شاستیها، آژیرها، فلاشرهای اعلام حریق و ریموت اندیکاتور مورد عیبیابی و بررسی قرار بگیرد. در صورت وجود هر گونه نقص باید قطعات مورد نظر تعویض و یا تعمیر گردد.
کافه آموزشگاه در خدمت شماست تا اگر به انواع مختلف دوره های فنی و حرفه ای مانند نصب سیستم های اعلام حریق، انواع مختلف سیستم های امنیتی، برق ساختمان، هوشمند سازی ساختمان، تعمیرات موبایل و… علاقهمند هستید، یک دوره حرفه ای بسیار سطح بالا را در اختیارتان قرار دهد. تمامی دوره های ارائه شده توسط کافه آموزشگاه زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای کشور میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید. جهت دریافت مشاوره رایگان با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید