همه چیز در باره سیم کشی سیستم اعلام حریق

سیم کشی سیستم اعلام حریق یک فرایند بسیار تخصصی بوده و نکات ریز بسیار زیادی در دل این فرایند قرار دارد. به همین دلیل توصیه می گردد، حتماً سیم کشی سیستم اعلام حریق توسط یک فرد باتجربه و تکنسین این موضوع انجام گردد. این موضوع کاملا مشخص است که با توجه به نوع سیستم اعلام حریقی که آن را برای مکان مورد نظر تان انتخاب میکنید، فرایند سیم کشی آن نیز متغیر میباشد. در صورتی که میخواهید در مورد سیم کشی و همچنین نقشه سیم کشی سیستم اعمال حریق اطلاعات مناسبی کسب کرده و با انواع مختلف آن بیشتر آشنا شوید، با کافه آموزشگاه در این مقاله همراه باشید:
مدل های مختلف سیم کشی سیستم اعلام حریق
در حالت کلی سیم کشی سیستم اعلام حریق به چهار روش مختلف صورت می پذیرد. این چهار روش شامل سیم کشی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، سیمکشی سیستم اعلام حریق متعارف، سیمکشی سیستم اعلام حریق وایرلس و همچنین سیم کشی سیستم اعلام حریق هوشمند میباشد. در میان تمامی روش های سیم کشی سیستم اعلام حریق، یک نقطه مشترک وجود داشته و آن این است که حتماً باید از کابل مناسب سیستم استفاده گردد. مهمترین مولفهای که در انتخاب کابل برای سیستم اعلام حریق باید به آن توجه کنیم، این است که باید کابل مقاومت بالایی داشته باشد و نسوز باشد. بهترین نوع کابل برای این سیستم کابل های شیلد دار در اندازه 2×1.5 است.

سیم کشی سیستم اعلام حریق از نوع آدرس پذیر
یکی از روش های سیم کشی سیستم اعلام حریق که تا حدود زیادی پیچیده می باشد، نوع آدرس پذیر آن است. در این نوع سیم کشی، فرایند به صورت لوپ یا همان حلقهای بوده و یک رشته کامل را تشکیل داده و در نهایت به پنل اصلی باز میگردد. اگر سیم کشی آدرس پذیر برای سیستم اعلام حریق در نظر گرفته شود، تعداد لوپ ها به کار رفته در سیستم نباید بیشتر از چهار عدد باشد. در صورتی که نیاز باشد تا تعداد لوپ ها را افزایش دهید، حتما باید تعداد پنل ها نیز افزایش پیدا کند.
در کافه آموزشگاه بخوانید: بهترین سن برای یادگیری تعمیرات موبایل چیست؟
سیم کشی سیستم اعلام حریق از نوع آدرس پذیر در مقایسه با روش های دیگر مانند سیم کشی متعارف بسیار دقیق تر می باشد. از جمله مزایای این روش این است که به صورت کاملا دقیق مکان آتش سوزی و اطفاء حریق مشخص می گردد. در عین حال در روش سیم کشی متعارف این امکان وجود نداشته و دقت کلی سیستم کمتر از مدل آدرس پذیر می باشد. زمانی که قرار است سیم کشی آدرس پذیر برای اعلام حریق انجام شود، تمامی فرایند انجام شده به صورت نرم افزاری می باشد. بدین صورت تمامی طبقات و مکان هایی که دستگاه ها و سنسورها در آن جایگذاری میشوند، برای پنل مرکزی سیستم اعلام حریق تعریف می گردند. نقشه سیم کشی این روش نیز در مقایسه با روش متعارف کمی پیچیده تر بوده، ولی در عین حال بسیار کارآمدتر است.
سیم کشی سیستم اعلام حریق از نوع متعارف
یکی از متداول ترین و در عین حال سادهترین انواع سیم کشی سیستم اعلام حریق، مدل متعارف بوده که در مقایسه با مدل آدرس پذیر بسیار فرایند ساده تری دارد. فرایند انجام کار در این روش سیم کشی به صورت خطی و شعاعی می باشد. در این روشِ سیم کشی، دیوایس ها تنها یک راه ارتباطی دارند و به نوعی می توان اینطور عنوان کرد که تمامی دیوایس ها به یکدیگر متصل هستند. این موضوع باعث می گردد تا اگر یکی از دیوایس ها دچار مشکل و یا خرابی شود، مابقی دیوایس ها نیز غیر فعال شده و کل سیستم مختل گردد. یکی از مهمترین دیوایس های به کار رفته در سیم کشی متعارف دتکتور دود می باشد که باید در هنگام نصب دقت کافی را در به کارگیری این قطعات در دستور کار خود قرار دهیم.
مدل های مختلف دتکتور دود به وسیله چهار پایه پیچی به سیم متصل می گردند. در مدل های مختلف سیستم اعلام حریق با استفاده از روشهای گوناگونی می توان دتکتور ها را سیم کشی نمود. یکی از متداول ترین و پرکاربردترین روش ها برای اتصال دتکتورها، راه اتصال موازی می باشد. زمانی که به نقشه سیم کشی سیستم اعلام حریق متعارف نگاهی می اندازیم متوجه میشویم که شستی ها با دو رشته سیم جداگانه در نظر گرفته شده و تمامی شستی ها باید طبق استاندارد در منطقه طبقه مذکور نصب گردند.
اگر که شما به حوزه نصب و راه اندازی سیستم های حفاظتی ساختمانی علاقه دارید میتوانید با دریافت مشاوره رایگان از کافه آموزشگاه، در دوره های آموزش برق ساختمان، آموزش نصب دوربین مداربسته، آموزش نصب سیستم اعلام حریق، آموزش نصب سیستم اعلام سرقت و… شرکت کنید تا به صورت تخصصی و کاملا اصولی تمامی مطالب را آموزش ببینید. برای دریافت مشاوره رایگان با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید.
خطاهای رایج در سیم کشی متعارف
زمانی که سیم کشی سیستم اعلام حریق متعارف در دستور کار قرار می گیرد، معمولا از دو رشته سیم استفاده می گردد. در چنین شرایطی اگر زون به ریموت اندیکاتور احتیاج داشته باشد، باید یک رشته سیم اضافی دیگر برای این ریموت در نظر گرفته شود. با توجه به این موضوع میتوان اینطور عنوان کرد که سیستم اعلام حریقی که با ریموت اندیکاتورها کار میکند، به صورت سه رشتهای سیم کشی می گردد. یکی از متداول ترین خطاهایی که نصاب ها در هنگام سیم کشی متعارف انجام می دهند، این است که از مسیر سیم کشی انشعاب غیرمجاز می گیرند. در حقیقت اگر ما بخواهیم به صورت اصولی سیم کشی سیستم اعلام حریق را انجام دهیم، به هیچ وجه نباید از مسیر سیم کشی انشعاب بگیریم. چراکه این موضوع میتواند اختلالات متعددی را در کل سیستم ایجاد کند.

در حالت کلی برای هر زون دو رشته سیم جداگانه از پنل مرکزی در نظر گرفته شده و برای هر آژیر نیز دو رشته سیم جدای دیگر باید در سیستم تعریف شود. البته احتیاجی به این موارد در مورد آژیرها نیست. شما می توانید تمامی آژیر های مربوط به طبقات مختلف را با یکدیگر پل کنید. یعنی با استفاده از دو رشته تمامی آژیرها را به یکدیگر متصل کرده و آنها را یکپارچه نمایید. این موضوع به هیچ عنوان در مورد زون صدق نمیکند و در صورتی که نصاب برای زون این کار را انجام دهد، باید تمام فرآیند کابل کشی مجدد تکرار شود. از دیگر سیستم هایی که نباید سیم کشی مشترک داشته باشند، میتوان به شستی و آژیر اشاره نمود که هر کدام از آنها باید دو رشته سیم مجزا برایشان در نظر گرفته شود.
سیم کشی سیستم های اعلام حریق از نوع هوشمند
یکی از روش های سیم کشی سیستم اعلام حریق که آنقدر ها در کشور ما کاربرد ندارد، سیستم هوشمند است. این سیستم فرآیند بسیار پیچیده و در عین حال کاربردی دارد. زمانی که یک سیستم اعلام حریق با سیم کشی هوشمند اجرایی سازی می گردد، هر دستگاه این توانایی را داشته تا محیط اطراف خود را به صورت کامل تجزیه و تحلیل و آنالیز کرده و در نتیجه با پنل اصلی دستگاه کانکت شود. این موضوع باعث می گردد تا در صورت بروز خطا و یا به وجود آمدن حادثه و آتش سوزی و یا زمانی که احتیاج به نگهداری و تعمیرات میباشد آشکارسازها به راحتی بتوانند زمینه را برای انجام اقدامات بعدی فراهم سازند.
در کافه آموزشگاه بخوانید: دانستنی های لازم در مورد کد فراگیر اتباع خارجی
سیستم اعلام حریق هوشمند تنها یک سیگنال اطلاعاتی ارائه می کند که در این زمینه کاملا با سیستم های سنتی اعلام حریق دارای تفاوت میباشد. به عبارت دیگر می توان اینطور عنوان کرد که در صورت وجود آتشسوزی و وجود آلودگیهایی مانند ذرات گرد و غبار و یا وزش باد و یا فشار بیش از اندازه سنسور هشدار فعال میشود. بدین صورت این اطلاعات می تواند بر پدیده های مختلفی مانند حذف و گزارش تاثیر بگذارد. همانطور که گفتیم این روش سیم کشی در ایران آنقدرها محبوب نمی باشد. از جمله پرطرفدار ترین روش ها می توان به روش آدرس پذیر و همچنین متعارف اشاره کرد.
سیم کشی سیستم اعلام حریق از نوع وایرلس
یکی دیگر از روش های سیم کشی سیستم اعلام حریق که بسیار جذاب و در عین حال کاربردی می باشد، روش وایرلس است. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چگونه میتوان یک فرایند سیم کشی را به صورت وایرلس و بدون سیم انجام داد. در حقیقت در فرایند سیم کشی وایرلس هیچگونه سیمی وجود نداشته و کل سیستم از طریق امواج کار می کند. در صورتی که روش سیم کشی وایرلس در دستور کار قرار گیرد، در بحث هزینه ها صرفه جویی بسیار مناسبی ایجاد می گردد. چراکه هزینه های مربوط به سیم کشی، کابل و همچنین دستمزد تکنیسین ها حذف می شود. در عین حال سخت افزار و لوازم به کار رفته در این روش بسیار گران قیمت می باشد. همچنین هزینه تعویض و نگهداری آنها نیز در مقایسه با سایر روش ها، رقم های بیشتری می طلبد.

نصب و تعمیرات سیستم اعلام حریق
نصب و تعمیرات انواع مختلف سیستم های اعلام حریق یکی از فعالیت های فنی بسیار پر درآمد در بازار کار های آزاد، به حساب می آید. این حوزه یک حوزه کاملاً تخصصی در زمینه برق ساختمان بوده و تکنسین های عادی برق توانایی انجام چنین کاری را ندارند. پس اگر شما به دنبال فعالیت در یک حوزه پردرآمد هستید، این حوزه یکی از بهترین انتخاب ها برای شما خواهد بود. اگر شما بخواهید در زمینه نصب و تعمیرات سیستم های اعلام حریق فعالیت کنید، احتیاج به ابزار و لوازم خاصی نداشته و در نتیجه هزینه اولیه سنگینی نیاز ندارید. کافه آموزشگاه در خدمت شماست تا یک دوره تخصصی کاملاً حرفه ای و سطح بالا را به شما، ارائه داده تا آماده ورود به بازار کار شوید. تمامی دوره های ارائه شده در مجموعه ما زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای بوده و با مدرک معتبر جهت ورود به بازار کار، ارائه می گردد. همچنین شما میتوانید برای ارتباط با کارشناسان ما با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید