تفاوت DVR و NVR چیست؟ مزایا و معایب

دوربین های مدار بسته از دوربین هایی هستند که برای نظارت بر محیط های داخلی و خارجی استفاده می شوند. اولین رونمایی رسمی از دوربین مدار بسته در آمریکا و سال ۱۹۱۳ انجام گرفت. سیستم دوربین های مدار بسته با توجه به شرایط محیطی که در آن قرار می گیرند به انواع مختلفی تقسیم می شود. گروه های مختلف سیستم دوربین های مدار بسته شامل آنالوگ، دیجیتال و تحت شبکه می باشد.
پارامتر های دیگری که برای تقسیم بندی سیستم های دوربین مداربسته استفاده می شود؛ نوع حسگر، سیگنال خروجی، نحوه انتقال تصویر و کاربرد دوربین است. اجزای سیستم دوربین مدار بسته شامل دوربین، آداپتور، اتصالات سیمی و فیش ها می باشد. اجزایی که از آنها نام بردیم هر کدام طبق کارایی که دارند خود به دسته های مختلفی تقسیم می شود. دستگاه هایی مانند NVR و DVR از قطعات اصلی سیستم دوربین مداربسته به شمار می روند. وظیفه ضبط تصاویر به عهده این دستگاه ها می باشد و هارد اکسترنال نیز بر روی این دستگاه ها نصب می شود. کاربرد های دوربین مداربسته امروزه بسیار گسترده تر از گذشته شده است. امروزه کاربرد دوربین های مداربسته نظارت بر مدارس، کارخانجات و غیره است. مطالب این مقاله در مورد مشخصات، مزایا، معایب و تفاوت DVR و NVR است.
مشخصات دستگاه دی وی آر
دستگاه های DVR یا دیجیتال ویدئو رکوردر دستگاهی است که در سیستم دوربین مداربسته وظیفه تجزیه، تحلیل و ذخیره تصاویر را به عهده دارد. دستگاه DVR معمولاً در سیستم های آنالوگ دوربین مدار بسته استفاده می شود. سیستم های دوربین مداربسته آنالوگ تصاویر و اطلاعات را از دوربین ها به وسیله کابل های کواکسیال به دستگاه DVR انتقال می دهند. دستگاه دی وی آر پس از دریافت اطلاعات آنها را پردازش کرده و با فشرده سازی درون هارد ها ذخیره می کند.

دستگاه های DVR با تعداد کانال 4 تا 32 به تولید می رسند. تعداد کانال دستگاه مشخص کننده این است که چه تعداد دوربین آنالوگ را دستگاه می تواند پشتیبانی کند. حساسیت بالای برخی مراکز موجب می شود که علاوه بر ضبط تصاویر، ضبط صدای محیط نیز نیاز باشد به همین دلیل دستگاهی با قابلیت پشتیبانی از ورود و خروج صدا استفاده شود.
اساسی ترین کانال های ورودی تصویر دستگاه دی وی آر شامل پورت های RCA، RJ45 و RJ485 می باشد. پورت هایی که به طور معمول در دستگاه های دی وی آر استفاده می شوند HDMI و VGA می باشند. برخی دستگاه های دی وی آر دارای پورت USB و یا پورت شبکه LAN نیز می باشند. وجود پورت ارتباطی شبکه LAN این امکان را فراهم می آورد که دستگاه به اینترنت و شبکه های کامپیوتری وصل شود. شرکت های تولید کننده DVR امکان پشتیبانی 1 تا 10 هارد با حافظه 4 الی 20 ترابایتی را برای این دستگاه ها فراهم کرده اند.
مشخصات دستگاه NVR
دستگاه NVR یا همان نتورک ویدیو رکوردر، وظیفه دستگاه دی وی آر را در سیستم های مداربسته تحت شبکه انجام می دهد. عملکرد دستگاه های ان وی آر همانند یک سرور کامپیوتری می باشد اما راه اندازی و استفاده آن بسیار راحت تر است. دستگاه های NVR در صورتی که POE باشند، می توانند به دوربین ها برق رسانی کنند. ویژگی دستگاه ان وی آر ضبط ویدیو از دوربین های تحت شبکه، قابل تنظیم بودن پارامتر های تصویر مانند رنگ روشنایی و … است. سیستم های ان وی آر پردازش تصویر و مواردی از این قبیل را به عهده دارند. دستگاه های NVR بر اساس خصوصیاتی مانند تعداد کانال، کیفیت قابل پشتیبانی، کیفیت ضبط، تعداد هارد قابل پشتیبانی، خروجی تصویر، پهنای باند و غیره تقسیم بندی می شود.
دستگاه های NVR که برای مصارف معمولی تولید و به بازار عرضه می شوند، اغلب دارای 4، 8، 16، 32 و 64 کانال می باشند. کارخانجات و مراکز بزرگ که نیاز به تعداد دوربین های بیشتری دارند از دستگاه های NVR دارای 128 و یا 256 کانال استفاده می کنند. نکته قابل توجه در مورد دستگاه های ضبط کننده این است که باید کیفیت دوربین و کیفیتی که دستگاه پشتیبانی می کند، همخوانی داشته باشد. قابلیت پشتیبانی دستگاه های ان وی آر از هارد طبق خصوصیات هر کدام از 1 تا 16 عدد هارد SATA می باشد. پورت های خروجی که برای دستگاه ان وی آر در نظر گرفته شده است؛ خروجی VGA و LAN می باشد.

مزایا و معایب دستگاه های dvr چیست؟
سیستم های مداربسته که از دستگاه دی وی آر استفاده می کنند قیمت خرید و نصب پایین تری دارند. برخی از دستگاه های DVR دارای سوئیچ های POE می باشند. وجود سوئیچ POE امکان وصل چند دوربین تحت شبکه را نیز فراهم می کند. دستگاه های دی وی آر در فشرده سازی تصاویر و ذخیره اطلاعات از قابلیت خوبی نسبت به قیمت خود، برخوردار هستند. فرمت فشرده سازی اطلاعات در دستگاه های دی وی آر، H.264 تا H.265 می باشد. تعدادی از شرکت های سازنده در ساخت دستگاه های دی وی آر از فناوری هوش مصنوعی نیز استفاده کرده اند. دستگاه های دی وی آر جدید که دارای هوش مصنوعی هستند قابلیت تشخیص چهره، وسایل نقلیه، پلاک خوانی، حرکت و غیره را نیز دارند.
کابل های کواکسیال از جمله کابل هایی هستند که انتقال تصاویر آنالوگ از دوربین به دستگاه DVR از طریق آنها انجام می شود. کابل های کواکسیال تا 500 متر قابلیت سیم کشی دارند. تمامی برند های کابل کواکسیال کیفیت مطلوبی را در متراژ های بالا پشتیبانی نمی کنند. عدم تامین نیروی دوربین ها توسط کابل های کواکسیال در سیستم های دی وی آر نیز از معایب آن به شمار می رود. تامین نیرو دوربین ها در دستگاه های دی وی آر باید توسط دو نوع کابل انجام شود. یک کابل برای انتقال اطلاعات و دیگری برای تامین نیرو در سیستم های دی وی آر استفاده می شود.
کابل های مورد استفاده در سیستم های DVR اغلب پهن و سفت هستند که سیم کشی و راه اندازی سیستم را دشوار تر می کنند. دستگاه های DVR، پورت ورودی صدای ثابتی دارند که موجب می شود تعداد محدودی از دوربین هایی با قابلیت ضبط صدا استفاده کرد. دستگاه های دی وی آر در صورتی که قابلیت ضبط صدا نیز داشته باشند کابل های کواکسیال قابلیت پشتیبانی از آن را ندارند. اتصالات دیگری برای پشتیبانی از صدا در سیستم های DVR مورد نیاز است.

مزایا و معایب دستگاه های NVR
سیستم دستگاه های NVR در ساز و کار خود از دوربین های آی پی استفاده می کنند. ویژگی اساسی دوربین های IP این است که توانایی پردازش اطلاعات ویدیویی را پیش از انتقال داده ها به ضبط کننده دارند. ویژگی دیگر دوربین های آی پی استفاده شده در سیستم های ان وی آر، توانایی ضبط صدا می باشد. سیستم سخت افزاری پیشرفته موجود در دوربین های آی پی، قادر به تجزیه و تحلیل اطلاعات ویدیو می باشد. شناسایی پلاک، تشخیص چهره و مواردی از این قبیل اطلاعاتی هستند که دوربین های آی پی و دستگاه های NVR، توانایی پردازش آن را دارند.
با وجود تمام مزایا و امکانات دستگاه های ان وی آر و دوربین های آی پی این سیستم نیز مشکلات خاصی دارد. دوربین های آی پی به طور معمول از کابل های اترنت برای انتقال اطلاعات به دستگاه ضبط کننده استفاده می کنند. کابل های اترنت تنها تا 100 متر قابلیت سیم کشی دارند. عدم پشتیبانی از متراژ های بالا در برخی از کابل های اترنت، استفاده از این سیستم را گاهی دچار مشکل می کند. تفاوت کابل اترنت و کابل کواکسیال این است که تنها یک کابل برای انتقال اطلاعات، صدا و تامین نیروی برق مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت DVR و NVR در چیست؟
اساسی ترین تفاوت DVR و NVR در نحوه پردازش اطلاعات ویدیویی است. پردازش اطلاعات در سیستمdvr در دستگاه ضبط کننده صورت می گیرد. مرحله پردازش اطلاعات سیستم های NVRرا نیز دوربین ها به عهده دارند. دیگر تفاوت DVR و NVR، تعداد فریم هایی است که هر دستگاه در ثانیه ضبط می کند. سیستم های NVR قابلیت ضبط 30 فریم در ثانیه را پشتیبانی می کنند اما سیستم DVR تنها 7 تا 15 فریم در ثانیه را ضبط می کند.
دسترسی به اطلاعات و تصاویر نیز از مهم ترین تفاوت DVR و NVR می باشد. دستگاه های ان وی آر از قابلیت های اتصال به شبکه اینترنتی به طور کامل پشتیبانی می کند. پشتیبانی از شبکه های اینترنتی باعث میشود که در هر مکانی صرفاً با وارد کردن مشخصات دوربین به تصاویر دسترسی داشته باشیم.
برخی از دستگاه های DVR با استفاده از پورت های LAN نیز می توانند به شبکه اینترنتی متصل شوند. انتقال تصاویر دوربین مداربسته در دستگاه های DVR در شبکه های تحت وب، کیفیت و کارایی لازم را مانند دستگاه های ان وی آر ندارد. نصب، راه اندازی و عیب یابی دستگاه های دی وی آر بسیار آسان تر از دستگاه های وی ان آر می باشد. هزینه خریداری و نصب انواع دستگاه های ان وی آر نسبت به دستگاه های دی وی آر بالاتر می باشد. دلیل بالا بودن قیمت NVR، قابلیت ها و ویژگی های پیشرفته اش است.
دیدگاهتان را بنویسید