تفاوت درب های الکترومکانیک و هیدرولیک + مزیت ها و معایب

پیشرفت هایی که امروزه در زمینه فناوری به وجود آمده، همواره برای افزایش رفاه انسان ها مفید بوده است. ساخت ابزار آلات مختلف از جمله خدماتی است که پیشرفت فناوری در عصر امروز به انسان ها هدیه داده است. صنایع ساخت در های اتوماتیک از جمله پیشرفت های بشر در زمینه افزایش رفاه مردم می باشد. اکثر اماکن با توجه به کاربردی که دارند به دلیل سهولت در استفاده در های مکانیکی از این نوع درب ها استفاده می کنند. درب های مکانیکی یا برقی هر کدام کاربرد خاصی دارند. ویژگی مثبت و مشترک تمام در های اتوماتیک؛ ایجاد سهولت در رفت و آمد، استفاده بهینه از انرژی و بالا بودن امنیت است. نوع درب اتوماتیک و طرح آن عموماً با توجه به طراحی بنا و متراژی که برای ورودی ساختمان در نظر گرفته شده، انتخاب می شود. اغلب اماکنی که از درب های اتوماتیک استفاده می کنند؛ منازل مسکونی با متراژ بالا، مجتمع های تجاری، مسکونی و غیره می باشد. درب های اتوماتیک از نظر نوع کاربرد و قطعات به انواع درب های اتوماتیک صنعتی و تجاری، پارکینگی و شیشه ای تقسیم می شوند. متن مقاله زیر در مورد تفاوت درب های الکترومکانیک و هیدرولیک، مشخصات، مزایا و معایب هر کدام می باشد.
مشخصات درب های الکترومکانیک
درب های الکترومکانیک از انواع مختلف درب اتوماتیک می باشد؛ درب های الکترومکانیک به صورت هوشمند و اتوماتیک باز و بسته می شوند. درب الکترومکانیکی اغلب برای راحتی در رفت و آمد و افزایش امنیت در ورودی پارکینگ ها استفاده می شود. اساسی ترین قطعه در سیستم درب الکترومکانیکی جک های آن است. جک ها از قطعات و مواد اولیه مختلفی تشکیل می شوند. مهم ترین نکته هنگام انتخاب جک درب الکترومکانیک ساختار موتور آن می باشد. جک های الکترومکانیکی که از آن صحبت می کنیم همان سیستم گیربکسی هستند که باعث تبدیل حرکت چرخشی به حرکت خطی می شوند.
سیستم حرکتی جک های بازویی استفاده شده در این درب ها؛ روتور و چرخ دنده است. روتور داخل استاتور قرار گرفته و با حرکتی که حاصل خاصیت مغناطیسی آن است، باعث چرخش چرخ دنده می شود. جنس چرخ دنده ها اغلب از برنج و یا پلاستیک می باشد. حرکت چرخشی چرخ دنده ها به میل ماردان انتقال یافته و آن را می چرخاند. نقش میل ماردان نیز این است که مهره ماردان را به جلو و عقب ببرد. جلو و عقب رفتن مهره ماردان باعث می شود، جکی که به آن وصل است با حرکت روی ماردان درب را باز و بسته کند.

قطعات و اجزای درب های الکترومکانیک شامل یک موتور دارای پوسته و آرمیچر می باشد. عملکرد این درب های اتوماتیک بر پایه عوامل مکانیکی و برقی تشکیل شده است. درب های الکترومکانیکی از لحاظ ولتاژ به دو نوع ۲۴ ولت و ۲۲۰ ولت تقسیم می شوند. جک ها یا بازو های برقی که برای این درها استفاده میشوند، تحمل وزن ۱۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرمی را دارند. هنگام انتخاب جک درب های الکترومکانیک باید به وزن و ابعاد درب توجه کرد و طبق آن جک مورد نظر را انتخاب نمود.
مشخصات درب هیدرولیک
درب هیدرولیک با توجه به مشخصاتی که دارد، اغلب برای باز و بسته کردن در های سنگین استفاده می شود. جک هایی که برای این در ها استفاده می شوند، سیستم هیدرولیکی دارند. سیستم هیدرولیکی جک ها با استفاده از فشار روغن به عنوان سیال در محفظه استوانه ای با حرکت کم موجب، تولید نیروی بیشتری می شود. سیستم جک های هیدرولیک از روغن غیر قابل تراکم استفاده می کند که نیرو و بازدهی بیشتری دارند. روغن با فشاری که به پیستون استوانه ای می آورد، موجب بلند شدن بار و حرکت درب می شود. سیستم های هیدرولیک در حرکت و ساز و کار ماشین های حفاری جرثقیل ها و غیره نیز استفاده می شود.
جک های هیدرولیکی توان حرکت دادن درب های سنگین را دارد. تحمل وزن درب هیدرولیکی حداکثر ۳۵۰۰ کیلو گرم می باشد. تامین امنیت بیشتر در درب های هیدرولیکی با استفاده از قفل برقی انجام می گیرد. قفل برقی باعث می شود که لنگه های در به صورت کامل چفت شوند. سرمای زیاد ممکن است کارکرد اغلب جک های پارکینگ را دچار اختلال کند. جک های درب هیدرولیک با توجه به اینکه از روغن استفاده می کنند در هوای سرد نیز عملکرد خوبی از خود نشان می دهند. جک های هیدرولیک با توجه به مشخصات و توانایی به انواع و مدل ها، تقسیم می شود. تفاوت انواع جک های هیدرولیک با هم در توانایی تحمل وزن و میزان جابجایی درب می باشد.

مزایا و معایب درب الکترومکانیک
درب های الکترومکانیک مقاومت مناسبی در مقابل فشارها دارند از این نظر دارای امنیت قابل قبولی هستند. درب الکترومکانیک از انواع درب های اتوماتیک است که با انواع ساختمان ها و محیط ها، قابلیت هماهنگی دارد. هزینه خرید و نصب این نوع درب ها نسبت به کارایی آن پایین و مقرون به صرفه است. کوچک بودن تابلوی فرمان در این نوع درب ها از مزیت های آن به شمار می رود. قسمت مکانیکی در های الکترومکانیکی از بخش های الکترونیکی آن کاملاً جدا می باشد. اماکن کم تردد و یا مجتمع های مسکونی که درب های ورودی آنها وزن زیادی ندارد، مناسب ترین مکان ها برای نصب درب های الکترومکانیکی هستند. قفل برقی در این نوع درب ها نیز استفاده میشود که امنیت بالایی نسب
سیستم درب های الکترومکانیک قابل برنامه ریزی می باشد که موجب کاربرد بهتری آن می شوت به قفل های معمولی دارند. درب های الکترومکانیکی انعطاف پذیری بالایی دارند و می توان در هر شرایطی از آنها استفاده کرد.
برنامه ریزی درب های الکترومکانیک
د. برق از مهم ترین عوامل در ساز و کار این نوع درب ها است و قطعی برق میتواند کارکرد آن را دچار مشکل کند. جک های الکترومکانیکی ۲۴ ولتی هنگام قطع برق، میتوانند از شارژ باتری که در سیستم وجود دارد استفاده کرده و به کار خود ادامه دهند. جک های الکترومکانیکی ۲۲۰ ولتی نیز هنگام قطع برق به یک سیستم UPS نیاز دارند تا توانایی ادامه کار را داشته باشند.
درهایی که از جک الکترومکانیکی برای باز و بسته شدن درب استفاده می کنند نیز معایبی دارند. درب های الکترومکانیک به صورت سالانه نیاز به تعمیرات دوره ای و سرویس دارند. آسیب پذیر بودن قطعات درب های الکترومکانیک هنگام فشار زیاد از معایب این نوع درب ها شمرده می شود. فرسایش بالای قطعاتی مثل چرخ دنده و گیربکس ها ممکن است هزینه نگهداری این محصول را افزایش دهد.

مزایا و معایب درب های هیدرولیک
قطعات و جک های درب هیدرولیک؛ تحمل وزن بالایی دارند. مکان هایی مثل کارخانجات که اغلب درهای آهنی سنگینی دارند، می توانند از درب هیدرولیک استفاده کنند. استفاده مداوم و تردد های زیاد موجب فرسایش این نوع جک و درب ها نمی شوند. دلیل مقاومت بالای قطعات جک های هیدرولیکی طراحی سیستم آن می باشد که با تردد های زیاد، همخوانی دارد. ساز و کار این نوع درب های اتوماتیک در شهرهای سردسیر نیز کارایی خود را از دست نداده و عملکرد خود را ادامه می دهد. استفاده از جک های هیدرولیک برای در پارکینگ باعث افزایش امنیت میشود. نوع هیدرولیک در های اتوماتیک مقاومت بالاتری در برابر فشار دارند. وجود مزایای قابل توجه این درها، مانع وجود معایب آن نمی شود.
قیمت بالایی که خرید و نصب درب هیدرولیک دارد از اساسی ترین مشکلات آن به شمار می رود. حساس ترین و اساسی ترین نکته ای که در راه اندازی درب های هیدرولیک وجود دارد، انتخاب مکان مناسب برای تابلوی فرمان آن می باشد. تابلو فرمان درب هیدرولیک اگر در مکان مناسب قرار نگیرد با وجود امنیت بالا به آسانی افراد دیگر میتوانند سیستم را دچار اختلال کنند.

تفاوت درب های الکترومکانیک و هیدرولیک چیست؟!
همانطور که در متن مشخصات، مزایا و معایب هر دو درب را مورد بررسی قرار دادیم در این بخش نیز یک جمع بندی کلی از تفاوت درب های الکترومکانیک و هیدرولیک خواهیم داشت. اولین نکته ای که در انتخاب نوع جک درب اتوماتیک باید در نظر گرفته شود موارد زیر می باشد:
- متراژ و مساحتی که برای ورودی ساختمان در نظر گرفته شده است.
- ابعاد درب
- وزن درب
- میزان تردد و ورود و خروج در ساختمان
- هزینه ای که برای این کار در نظر گرفته شده است
- توجه به منطقه آب و هوایی.
تفاوت درب های الکترومکانیک و هیدرولیک در مرحله اول نوع کارکرد آنها می باشد. درب های الکترومکانیک از سیستم روتر و چرخ دنده استفاده می کنند. چرخ دنده ها و گیربکس های درب هاب الکترومکانیکی ممکن است در استفاده بلند مدت دچار فرسایش شوند. درب هیدرولیک نیز که با استفاده از نیروی فشار روغن و مایعات در را باز و بسته میکند، اصطکاک و فرسایش کمتری دارد. درب های هیدرولیک برای اماکن پر تردد مانند پارکینگ های بزرگ، مجتمع های مسکونی با تعداد واحد بالا و غیره مناسب تر می باشند. اغلب ساختمان هایی که درب های نسبتا سبکتری دارند و یا اصطلاحا کم تردد هستند از درب های الکترومکانیک برای ورودی ساختمان، استفاده می کنند. هزینه های خریداری و نصب درب هیدرولیک نیز نسبت به درب های الکترومکانیک بالاتر می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید