آی سی UFS چیست؟

هارد یا محل ذخیره سازی چیست؟
در کامپیوتر ها و بعضی از دستگاه های الکترونیکی بخش و وسیله ای برای ثبت و نگهداری داده ها وجود دارد که آن را هارد می نامند. این قسمت محل ذخیره سازی اطلاعات بوده و دستگاه می تواند از آن برای ذخیره و برداشت داده ها استفاده کند.
اینگونه حافظه در سیستم ها می توانند در سه قالب کلی طراحی شوند که عبارتند از:
- حافظه فقط خواندنی ROM:
- حافظه خواندنی و نوشتن موقت RAM:
- حافظه خواندنی و نوشتن دائم و طول عمر بالا HARD:
در کامپیوتر ها هر سه قسمت فوق را به صورت تراشه و یا قطعات الکترونیکی جداگانه از هم میسازند. در یک کامپیوتر محل ذخیره سازی داده ها را غالبا” هارد دیسک می نامند. این نامگذاری به این علت است که تکنولوژی ذخیره سازی در آنها بر اساس نوشتن بر روی دیسک های حافظه است. در دستگاه های جدید دیگر خبری از دیسک های ذخیره سازی مکانیکی نیست. اکنون لوازمی مانند موبایل یا کنسول های بازی برای ذخیره سازی از تراشه های الکترونیکی استفاده می کنند. در ادامه به شناخت آی سی UFS با کافه آموزشگاه میپردازیم.
این تراشه ها به مراتب سرعتی بیشتر از هارد دیسک های قدیمی داشته و خرابی های آنها نیز کمتر است. در ضمن ابعاد هارد های تراشه ای نیز بسیار کوچکتر از هارد دیسک های مورد استفاده در کامپیوتر های قدیمی می باشد.
تراشه های هارد محل ذخیره سازی داده ها بر روی گوشی موبایل هستند.

هارد های تراشه ای یا ای سی های ذخیره سازی کدامند؟
اولین نمونه های حافظه الکترونیکی به صورت حافظه های فلش رام و فلش دیسک ها طراحی شدند. با گذشت زمان به تدریج بر سرعت و حجم ذخیره سازی اطلاعات در ای سی های هارد افزوده شده است. در همین حال ابعاد و اندازه های آنها نیز با پیشرفت تکنولوژی ساخت کوچکتر شدند. اکنون همان فلش رم ها یا حافظه های کارتی تبدیل به تراشه های کوچک و قدرتمندی شده اند که بر روی برد دستگاه نصب بوده و تمامی اطلاعات مورد نیاز سیستم بر روی آنها ذخیره می شود. مهمترین انواع این تراشه های حافظه عبارتند از:
- آی سی UFS یا Universal Flash Storage:
- هارد EMCP:
- هارد EMMC:
- هارد NAND:
- هارد FLASH:
آی سی UFS چیست؟
در پاسخ به این سوال که خصوصیات آی سی UFS چیست باید گفت که این آی سی یک هارد برای ذخیره سازی اطلاعات در دستگاه های الکترونیکی ، دوربین های دیجیتال، کنسول های بازی و گوشی های همراه می باشد. آی سی UFS جزء جدیدترین انواع از آی سی های ذخیره اطلاعات می باشد که برای گوشی های جدید اندرویدی مورد استفاده قرار می گیرد. آی سی UFS نخستین بار بر روی گوشی های سامسونگ مدل S6 و Note5 قرار دهی شد. در گوشی های آیفون بجای این مدل حافظه از آی سی NAND استفاده می شود.
آی سی UFS بیشتر در مدل های Bga 95، Bga 153 و Bga 254 طراحی شده و مورد استفاده قرار می گیرد. تفاوت این مدل ها با یکدیگر در تعداد پایه های روی آنها می باشد که به ترتیب برابر 95، 153 و254 عدد می باشند.
تعداد و فرم این پایه ها در بعضی از مدل های دیگر آی سی هارد نیز مشابه با آی سی UFS می باشد. به عنوان مثال هارد EMMC نیز با ترکیب Bga 153 طراحی و استفاده می گردد.
آموزش تعویض و تعمیر آی سی ufs در دوره آموزش تعمیرات موبایل کافه آموزشگاه
مهمترین خصوصیات آی سی UFS چیست؟
در مقایسه این مدل آی سی با دیگر انواع آی سی هارد باید به نکات زیر اشاره نمود که هریک می توانند نشان دهند که مهمترین خصوصیات های آی سی UFS چیست و چرا این نوع اینقدر محبوب و مورد توجه می باشد. این خصوصیات عبارتند از:
- این آی سی جایگزین بسیار خوبی برای کارت های حافظه SD و حافظه های EMMC گردیده است.
- آی سی UFS دارای سرعتی بسیار زیاد برای خواندن و نوشتن می باشد.
- خرابی های آی سی UFS به نسبت مدل های دیگر بسیار کم و ناچیز است.
- یکی از مهمترین خصوصیات آی سی UFS داشتن ظرفیت بیشتر برای ذخیره سازی می باشد. این آی سی را میتوان با ظرفیت های 16 گیگابایت رم و 256 گیگابایت هارد مورد استفاده قرار داد.
- این ای سی انرژی کمتری برای کار کردن استفاده می کند و بدین ترتیب عمر باتری ها را بالاتر می برد.
- مدل ذخیره سازی و دسترسی حافظه در این نوع آی سی یکی دیگر از خصوصیات آی سی UFS می باشد که کارایی آن را افزایش داده است. در این آی سی یکپارچگی بیشتری در ذخیره سازی ایجاد می گردد.

مهمترین نشانه های خرابی آی سی های هارد کدامند؟
آی سی های هارد نیز مانند هر قطعه الکترونیکی همیشه در خطر از کار افتادن هستند. در این بین با توجه به خصوصیات آی سی UFS باید گفت که این تراشه نسبت به دیگر مدل های این نوع هارد ها خرابی بسیار کمتری دارد. مهمترین نشانه های خرابی در سیستم هارد گوشی های همراه عبارتند از:
- هر گاه که در زمان روشن شدن گوشی، عملیات بالا آمدن بر روی لوگوی شرکت سازنده بماند و دیگر حرکتی نکند. در این حالت به احتمال زیاد آی سی هارد گوشی از کار افتاده است.
- وقتی که توانایی نوشتن و یا حذف اطلاعات بر روی حافظه گوشی از بین می رود. مهمترین نشانه از کار افتادن آی سی هارد همین حالت است که در آن توانایی دسترسی به اطلاعات از بین می رود.
- هر گاه که بر روی نمایشگر یکی از پیام های Encrypt Unsuccedssful و یا Internal Storage Damayded دیده شود. در این حالت نیز می توان گفت که به احتمال بسیار زیاد آی سی هارد از کار افتاده است.
پیشنهادی ویژه: علل خرابی هارد موبایل
تفاوت هارد EMMC با آی سی UFS چیست؟
با بررسی جداول سرعت در حالت های مختلف کاری می توان دریافت که جدید ترین و قوی ترین مدل های هارد EMMC از اولین و ابتدایی ترین مدل های آی سی UFS کند تر هستند. بنابراین باید دانست که تکنولوژی ساخت در آی سی های UFS بسیار پیشرفته تر از مدل های دیگر هارد می باشند. مهمترین تفاوت ها بین این دو عبارتند از:
- در هارد مدل EMMC در یک لحظه می توان بر روی هارد نوشت و یا از روی آن خواند و این دو همزمان با هم ناممکن است. در آی سی UFS در هر لحظه به صورت هم زمان می توان عمل خواندن و نوشتن را بر روی هارد انجام داد. این خصوصیت آی سی UFS باعث بالا رفتن سرعت خواندن و نوشتن در اینگونه آی سی ها می گردد.
- طول زمان عمر آی سی UFS بسیار بیشتر از مدل EMMC می باشد. در واقع اشکال عمده هارد EMMC خرابی های زیاد آن بوده است.
- عمل پارتیشن بندی در هارد EMMC دارای فرم BOOT1، BOOT2، rpmb، Userdata می باشد. پارتیشن بندی در آی سی UFS به صورت LON0، LON1، LUN3، LUN4، LUN5، LUN6، و LUN7 انجام می گردد. همین روال بسته به حجم قابل ذخیره سازی می تواند بیشتر یا کمتر هم باشد. این خصوصیت آی سی UFS مدیریت و یکپارچگی داده های ذخیره شده را سبب می شود.

سوال های متداول در این مورد که خصوصیات آی سی UFS چیست؟
- در چه حالتی احتمال خراب شدن آی سی UFS بیشتر می شود؟
این آی سی نیز مانند هر قطعه الکترونیکی احتمال خراب شدن را دارد هر چند که این احتمال نسبت به مدل های دیگر کم باشد. مهمترین دلایل خراب شدن زود هنگام آی سی UFS عبارتند از:
-
- اگر گوشی در حال شارژ باشد و در همین وضعیت اقدام به ریست کردن آن نمایید.
- وقتی شارژ گوشی کمتر از 20 درصد باشد و شما فرمان ریست فکتوری و یا ریست معمولی را صادر نمایید.
- ضربه خوردن و یا آب خوردگی به آی سی هارد.
-
آیا استفاده از شارژر غیر استاندارد باعث خرابی آی سی UFS می شود؟
در این مورد باید یادآور شد که هر گوشی برای شارژ شدن نیاز به مقدار مشخصی جریان و ولتاژ دارد. این میزان بسته به نیاز دستگاه توسط سازنده در شارژر مخصوص به آن قرار داده می شود. بنابراین اگر به هر دلیلی از شارژری با مشخصات غیر استاندارد برای گوشی خود استفاده نمایید موجب آسیب دیدگی آن خواهید شد.
-
تفاوت LUN1 با LUN2 در آی سی UFS در چیست؟
اطلاعات موجود در LUN1در واقع دستوراتی هستند که CPU یا پردازنده مرکزی گوشی همراه را برای بوت شدن به سمت برنامه های بالا آورنده سیستم موجود در LUN2 هدایت می کند . از این رو آن را Fast boot down loding نیز می نامند.
-
Bga نشان دهنده کدامین خصوصیات آی سی UFS می باشد؟
جواب: اولا” در نظر داشته باشید که عددی که بعد از این نام قرار دارد نشان دهنده تعداد پایه های آی سی می باشد. همچنین تکنولوژی Bga در واقع مدل جدیدی از اتصال تراشه به برد را توضیح می دهد. در این روش بجای استفاده از پایه های سوزنی از کره های قلع در محل اتصال استفاده شده است. در این حالت برای برقراری اتصال کافیست به پایه ها حرارت داده شود تا قلع روی آن ذوب شده و به محل اتصال پیوند بخورد. از نظر تکنیکی این روش بسیار کارآمد تر از مدل استفاده از پایه های سوزنی است.
تصویری از BGA یا کره های قلع بر روی تراشه های هارد جدید که از جدیدترین خصوصیات آی سی UFS است.
-
مهمترین شرکت های سازنده آی سی UFS کدامند؟
شرکت های زیادی در بازار تولید تراشه اقدام به عرضه هارد های مخصوص گوشی کرده اند. اما با توجه به تکنولوژی بالای به کار رفته در آی سی UFS این نوع تراشه را بهتر است از شرکت های معتبر تهیه نمایید. اکنون شرکت سامسونگ، skyhynix وToshiba از بزرگترین تولید کننده های آی سی های UFS در دنیا می باشند.

برای آموزش تخصصی راجع به عملکرد آی سی UFS به کجا مراجعه نماییم؟
تکنولوژی روز دنیا با سرعتی باور نکردنی در حال پیشرفت و توسعه می باشد. از این رو اگر بخواهید که به خوبی و دقیق با کاربردهای تخصصی این تکنولوژی ها در دستگاه ها آشنا شوید بهتر است که از مراکز علمی و فنی استفاده نمایید. در این گونه مراکز آموزشی علوم و فنون جدید و دستگاه های پیشرفته مورد بحث و بررسی قرار داده می شوند. بدین ترتیب هنرجویان خواهند توانست با تسلط کامل به خصوصیات تکنیکی و علمی در مورد دستگاه ها و قطعات به راحتی در تعمیر و نگهداری یا استفاده از آنها خبره و آگاه شوند.
مجموعه آموزشی کافه آموزشگاه به پشتوانه سال ها تجربه در زمینه تربیت نیروهای متخصص برای تعمیر و نگهداری لوازم و دستگاه های جدید آماده خدمت رسانی به همه علاقمندان در این حوزه ها می باشد. کافه آموزشگاه به عنوان مجری برگزاری دوره های تخصصی برق و الکترونیک، تعمیر و نگهداری ابزار دقیق مانند دوره های آموزش تعمیرات گوشی همراه، برق ساختمان و بیش از هشتاد دوره مختلف تخصصی دیگر فعالیت مینماید. در این آموزشگاه به هنر جویان که موفق به گذراندن دوره های تخصصی می شوند مدارک معتبر سازمان فنی و حرفه ای داده خواهد شد. با گذراندن دوره های تخصصی در کافه آموزشگاه خواهید توانست به سادگی وارد بازار کار داخل کشور و حتی بازار های کار کشور های دیگر شده و درآمدی خوب و ثابت را بدست آورید. برای تماس با کافه آموزشگاه و دریافت مشاوره رایگان با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید