ویروس های گوشی همراه را چگونه از بین ببریم؟

ویروس یا بدافزار چیست؟
دستگاه ها و لوازم کامپیوتری و هوشمند امروزی کارهای خود را بر اساس فرامین و دستورالعمل ها انجام می دهند. این دستورات را در اصطلاح نرم افزار می نامند. شروع به کار کردن و انجام تمامی اعمال با دستورات نوشته شده در این بخش انجام می گردد. در مقابل این دستورات درست و طبق روال دستگاه ها، گروهی از نرم افزار ها هستند که برعکس نرم افزار های معمول بوده و کار آنها تخریب عملیات در سیستم می باشد. به این دسته از نرم افزار ها بدافزار یا ویروس نرم افزاری می گویند.
امروزه استفاده از تلفن های هوشمند همراه هر روز بیشتر از قبل می شود. بد افزارهای این سیستم ها نیز متناسب با رشد تکنولوژی در آنها توسعه پیدا می کنند. به این بد افزار ها در اصطلاح ویروس های موبایل می گویند.
ویروس های موبایل همراه قادرند هم برای حمله به سخت افزار و نرم افزار داخلی سیستم طراحی شده باشند و هم اینکه در واقع نوعی باج افزار باشند. باج افزار های موبایل قادرند کنترل سیستم را در اختیار گرفته و اطلاعات شخصی درون آنها را برداشت نمایند.
بدافزار ها به سادگی می توانند سیستم ها را آلوده کنند.
انواع ویروس های گوشی کدامند؟
ویروس ها دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از آنها بر اساس تئوری ساخت خود برای منظوری ویژه طراحی شده اند. تعدادی از این مدل بد افزار ها عبارتند از:
- کرم Worm: این نوع از ویروس های گوشی از طریق شبکه های اینترنت به درون گوشی ها وارد می شود. ویروس کرم پس از وارد شدن و جایگیری در گوشی به سرعت تکثیر شده و تمامی حافظه را آلوده می کند.
- ویروس اسب تروجان Torjan Horse: این ویروس نام خود را از داستان اسب تروا گرفته است. نحوه عمل این ویروس به این صورت است که ابتدا ویروس به برنامه های کاربردی دیگر می چسبد و سپس همراه آنها وارد گوشی می شود تا شناسایی نشود. این نوع ویروس همچنین برای انجام عملیات جاسوسی و سرقت اطلاعات نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
- ویروس تبلیغات نا خواسته Adwar: این نوع از ویروس های موبایل در واقع کار اصلی شان ایجاد تبلیغات و نمایش مداوم آن می باشد. این نمایش آنقدر زیاد می شود که کارکردن با گوشی را سخت خواهد نمود.
- ویروس شماره گیر Dialer: این نوع ویروس موبایل در واقع بیشترین هزینه اضافه را بر دارنده از همه جا بیخبر گوشی تحمیل می کند. این ویروس قادر است با شماره های مختلف به صورت تصادفی تماس برقرار کرده و هزینه تماس را بر گردن دارنده گوشی قرار دهد.
- ویروس کافر Godless: بیشترین سطح فعالیت این ویروس مربوط به اندروید های با ورژن پایین تر از 5.1 بود. این ویروس از طریق دریافت یک پیام از سازنده خود فعال می گردد و بعد از آن شروع به تخریب اطلاعات درونی گوشی یا سرقت اطلاعات می کند. شناسایی این نوع ویروس موبایل به همین علت در زمانی که غیر فعال باشد بسیار سخت است.
- ویروس Hummingbad: در واقع این ویروس سیستم را خراب نمیکند بلکه در اصل کار آن فروش اطلاعات دستگاه شما به مراکز تبلیغاتی می باشد.
- ویروس Backdoor android.os: این ویروس می تواند از طریق سیستم بلوتوث وارد موبایل گردد. پس از شروع به فعالیت این ویروس اقدام به ارسال پیامک به شماره های دیگر از طرف شما خواهد کرد. در بیشتر موارد ارسال بدون آنکه در گوشی شما خبری مبنی بر ارسال صادر گردد انجام می شود.
- ویروس Ransomware: این ویروس از قوی تری انواع ویروس می باشد. در واقع این ویروس نوعی باج افزار است که در گوشی وارد شده و سپس کنترل تمامی قسمت های سیستمی را در اختیار می گیرد. با شروع به کار این ویروس یک پیام بر روی صفحه گوشی نشان داده شده و در طی آن از شما درخواست وجه می کند.
مقابله با ویروس ها تضمین کننده سلامت موبایل شما است.

چگونه متوجه شویم گوشی همراه ویروسی شده؟
ویروس های گوشی معمولا” به صورت مخفیانه وارد حافظه می شوند اما بعد از ورود به سبب شروع به کار می توان نتیجه خرابکاری های آنها را به وضوح دید. برخی از این نشانی ها بجز از منشاء ویروس ممکن است که به علت خرابی های دیگر نیز ایجاد شده باشند اما در اکثر موارد نوع خرابی ویروس با خرابی های معمول متفاوت است.
مهمترین مواردی که با بروز آنها متوجه حمله ویروس های گوشی همراه می شویم عبارتند از:
- پدیدار شدن تبلیغات پاپ آپ ناخواسته بر روی صفحه و تکرار بدون کنترل آنها.
- هزینه های مبهم و ناخواسته در موبایل مثل تماس های ناخواسته یا ارسال پیامک های بدون درخواست کاربر.
- کاهش ناگهانی و بدون دلیل شارژ باتری گوشی.
- نصب برنامه های ناشناس بر روی گوشی بدون آنکه شما درخواست کرده باشید یا آنها را بشناسید.
- قفل کردن گوشی و خاموش شدن بدون دلیل.
- کند شدن اجرای برنامه ها.
- کند شدن کلی بوت و عملیات سیستمی گوشی.
- روشن شدن خودکار اینترنت و استفاده بدون درخواست شما.
- اعلان پیام اینکه این دستگاه آلوده شده است که معمولا” توسط باج افزار ها یا Ransomware ایجاد می شود.
برای جلوگیری از سرقت اطلاعات باید از ورود ویروس ها جلوگیری گردد.

راه های مقابله با ورود ویروس به گوشی همراه چیست؟
بدافزار ها یا ویروس های گوشی برای ورود و آلوده کردن گوشی ها از روش های ورود متفاوتی استفاده می کنند. استفاده کنندگان از گوشی همراه باید در نظر داشته باشند که رعایت نکات ایمنی برای جلوگیری از ورود ویروس بسیار بهتر و کم هزینه تر از پاکسازی گوشی آلوده شده می باشد عمده ترین مواردی که مانع ورود ویروس های گوشی به درون موبایل می شود عبارتند از:
- به هیچ عنوان از سایت های غیر مجاز و نامعتبر برنامه های مورد نیاز خود را دانلود نکنید. بهترین گزینه برای دانلود نرم افزار استفاده از اپلیکیشن های فروشگاه سازندگان موبایل و یا گوگل پلی می باشد.
- زمانی که در حال انجام عمل وبگردی هستید دقت کنید که هرگز بر روی پاپ آپی که نمی شناسید کلیک نکنید.
- از باز کردن لینک های ناشناس و مشکوکی که به صورت ایمیل و یا پیامک برایتان ارسال شده پرهیز نمایید.
- بر روی گوشی خود نرم افزار های ویروس یاب را قرار دهی نمایید.
- بطور مداوم تلفن خود را به روز رسانی نمایید.
- در استفاده از وای فای عمومی کمال دقت را داشته باشید. بیشتر ویروس ها و بد افزار ها دقیقا” از همین روش برای ورود سیستم ها استفاده می کنند.
نصب نرم افزار های ضد ویروس بهترین راه جلوگیری از ورود آنها است.
ویروس های موبایل در سیستم اندروید را چگونه پاک سازی کنیم؟
در صورتی که متوجه شدید که گوشی اندروید شما دچار ویروس شده و یا حتی احتمال آن را زیاد میدانید بهتر است مراحل زیر را برای پاک کردن ویروس انجام دهید.
1 – پاک کردن دانلود های نرم افزار کروم:
توجه کنید اینکه از روی صفحه یک اپلیکیشن را که احتمال می دهید آلوده باشد پاک کنید دلیل حذف کامل آن نیست. برای حذف و پاک سازی کامل یک نرم افزار یا اپلیکیشن بهتر است که از درون نرم افزار کروم اقدام به پاک کردن آن کنید.
- بدین منظور ابتدا به بخش تنظیمات سیستم بروید.
- سپس به قسمت Apps & Notifications وارد شوید.
- در این بخش نرم افزار کروم را پیدا کنید.
- حالا از طریق منوی Storage & cashe گزینه های پاکسازی حافظه و کش سیستم را انتخاب کنید تا برنامه آلوده یا مشکوک به طور کامل پاک شود.
2 – وقتی در حالت ایمن یا Safe Mode هستید نرم افزار مشکوک را پاک نمایید.
در این روش برای غیر فعال شدن ویروس های موبایل همراه مثل تروجان یا کرم ابتدا باید وارد حالت ایمن شوید. در این حالت فقط اپلیکیشن های مخصوص گوگل نمایش داده می شوند و بقیه برنامه ها همگی غیر فعال می مانند. حالا می توانید عملیات پاک سازی را به شکلی که در روش قبل توضیح دادیم انجام دهید.
3 – فعال کردن گوگل پلی پروتکت.
گاهی وقت ها ویروس ها در شروع ورود به گوشی موبایل مخفی می شوند. برای شناسایی ویروس ها در این حالت بهتر است که فرمان پروتکت را در گوگل پلی فعال کنید. با فعال شدن آن هر برنامه ای الگوی رفتاری شبیه به ویروس از خود نشان دهد شناسایی شده و حذف می گردد.
4 – نصب برنامه های ضد ویروس روی سیستم ها :
با نصب ضد ویروس ها در واقع سیستم را مجهز به امکاناتی می کنیم که به کمک آنها خواهد توانست ویروس های گوشی را شناسایی کرده و سپس حذف یا بی حرکت نماید5 – پاک کردن کامل حافظه گوشی یا حالت ریست فکتوری:
گاهی وقت ها ویروس های موبایل آنقدر پیشرفت کرده که تمام سیستم را آلوده نموده است. مقابله با این وضعیت می تواند هزینه و وقت زیادی را از ما بگیرد. در مواردی هم با انجام تمام موارد بالا باز هم ویروس از بین نمیرود. در چنین حالتی تنها راه خلاص شدن از دست ویروس ریست فکتوری یا پاک کردن کل حافظه سیستم می باشد.
یک گوشی ویروسی در سیستم ios را چگونه پاک سازی کنیم؟
گوشی های سری آیفون نیز مانند گوشی های اندرویدی نیاز به مراقبت و امنیت برای جلوگیری از ورود ویروس های گوشی دارند. بسیاری از ویروس های گوشی از نوع آیفون در واقع به علت دستکاری مرورگر سیستم شما توسط هکر ها ایجاد می شود. برای همین پاک کردن تاریخچه مرورگر و داده های درون سیستم می تواند بیشترین خرابی ها را از بین ببرد. در این حالت بهتر است طبق روش زیر و مرحله به مرحله ویروس های سیستم گوشی خود را حذف نمایید.
1 – پاک کردن تاریخچه مرور داده ها از گوشی:
برای انجام این کار مراحل زیر را با دقت انجام دهید.
- وارد قسمت تنظیمات گوشی شوید.
- حالا گزینه Safari را انتخاب کنید.
- گزینه Clear را انتخاب کنید.
- بر روی گزینه History and Website Data ضربه بزنید.

2 – گوشی خود را ری استارت نمایید.
3 – ios خود را به روز رسانی نمایید:
برای این کار باید مراحل زیر را انجام دهید تا نرم افزار شما به روز رسانی شود.
- وارد Setting شوید.
- گزینه General را انتخاب کنید.
- گزینه Software Update را انتخاب کنید.

4 – گوشی آیفون خود را به نسخه پشتیبان قبلی بازگردانید.
برای این کار نیز باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
وارد setting شوید.گزینه General را انتخاب کنید. بر روی Reset ضربه بزنید. گزینه Erese All Contenet and Settingرا انتخاب کنید.

5 – گوشی آیفون را به تنظیمات کارخانه باز گردانید.
در این حالت تمامی موارد بالا را انجام دهید اما در انتها به جای بازیابی از نسخه قبلی iCloud استفاده کنید.
اکنون ویروس های گوشی همراه و دستکاری انجام شده احتمالی هکر ها از بین رفته است. در این حالت بهتر است برای پشتیبانی بیشتر یک برنامه ضد ویروس بر روی سیستم ios خود نصب نمایید.
برای آموزش مقابله با ویروس های گوشی چکار کنیم؟
ویروس های کوشی همراه روز به روز در حال پیشرفت و ارتقا سطح هستند. برای مقابله با تهدید آنها همیشه نیاز است که با جدیدترین راه های شناسایی و حذف آنها آشنا شویم. بدین منظور نیاز است تا با آموزش های مستمر و تخصصی در زمینه ویروس های گوشی در آموزشگاه های معتبر و زیر نظر اساتید آگاه سطح دانش خود را ارتقاء دهیم.
کافه آموزشگاه به عنوان یک مرکز آموزشگاهی تخصصی در زمینه تعمیرات و نگهداری از سیستم های الکترونیکی پیشرفته خصوصا” در زمینه موبایل و کامپیوتر ها اینک با برگزاری کلاسهای آموزش نحوه شناسایی و برخورد با ویروس های گوشی آماده تربیت نیروهای کارآزموده می باشد. شما می توانید با آموزش های حرفه ای در مجموعه کافه آموزشگاه تمامی مراحل شناسایی ویروس و ویروس کشی در گوش همراه را بطور کامل آموزش ببینید. تمامی کسانی که موفق به قبولی در امتحانات پایان دوره در این آموزشگاه شوند می توانند مدارک معتبر فنی و حرفه را دریافت کرده و وارد بازار کار شوند. برای دریافت مشاوره رایگان و شرکت در دوره تعمیرات موبایل کافه آموزشگاه با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید