انواع آی سی در موبایل را بشناسید!

آی سی چیست؟
براساس نظر متخصصان کافه آموزشگاه، یکی از شایع ترین قطعاتی که با آن در زمینه تعمیرات انواع موبایل سروکار خواهید داشت، آی سی است. به طور کلی آی سی موبایل به عنوان قلب و مغز یک دستگاه هوشمند به حساب می آید. این قطعه در واقع ارتباط الکتریکی وسایل را بین قطعات مختلف برقرار کرده و قطعاتی مانند خازن و مقاومت را به وسیله بردهای چاپی یا سیم های رابط با یکدیگر مرتبط میکند. در ادامه با کافه آموزشگاه به بررسی انواع آی سی می پردازیم
انواع آی سی در موبایل های هوشمند
به طور کلی آی سی در موبایل های امروزی دارای چندین ورودی و خروجی میباشد و عملیات پردازش دیتا به وسیله همین ورودی ها انجام میشود. آی سی ها بر اساس فناوری به کار رفته در آنها به سه دسته تقسیم میشوند. تقسیم بندی آی سی ها به صورت آی سی های آنالوگ، آی سی های دیجیتال و آی سی های مختلط میباشد. در ادامه قصد داریم تا هریک از این آی سی ها را باهم مقایسه کنیم.
یکی از انواع آی سی در موبایل، آی سی های دیجیتال میباشد. این آی سی ها به وسیله یک سیستم 0 و 1 عمل کرده و میتوانند در مدارهای دیجیتالی، گیت های منطقی، ترانزیستورها و… به کار گرفته شود. از طرفی آی سی های آنالوگ برخلاف مدل های دیجیتالی، طبق کنترل سیگنال آنالوگ، همیشه در حال تغییر میباشند. از جمله وظایف مهم آی سی های آنالوگ میتوانیم به فیلتر کردن، تقویت سیگنال و… اشاره کنیم.
آی سی های مختلط؛ رایج ترین نوع آی سی در گوشی
همانطور که در قسمت های بالا نیز به آن اشاره کردیم یکی از انواع آی سی در موبایل که استفاده از آنها بسیار در ساختار موبایل های هوشمند امروزی شایع میباشد، آی سی های مخلوط است. این نوع از آی سی ها از ترکیب دو آی سی دیجیتال و آنالوگ تشکیل میشوند. از موارد استفاده این نوع از آی سی ها در تنظیم ساعت و زمان، تبدیل دیجیتال به آنالوگ و آنالوگ به دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرند.
آی سی ها معمولا به صورت تراشه های کوچک با بسته بندی های سیاه رنگ در بازار موجود میباشند. در ساختار آی سی ها شبکه بندی و سیم کشی های پیچیده ای وجود دارد که از ویفرهای رسانا و نیمه رسانا تشکیل شده است. ویفرهای مذکور به صورت چند لایه روی یکدیگر قرار میگیرند.
همانطور که احتمالا تا کنون متوجه شده اید، آی سی در گوشی های هوشمند دارای انواع مختلفی میباشند و هر کدام از آنها دارای وظایف و کاربردهای مختلفی نیز میباشند.
آی سی CPU؛ مهم ترین آی سی در موبایل
یکی از مهم ترین انواع آی سی در موبایل های امروزی، آی سی تعبیه شده در CPU است. همانطور که میدانید CPU در واقع به عنوان مغز موبایل شما به شمار میرود. تمامی اعمال پردازش و تفسیر اطلاعات، توسط این قطعه مهم در موبایل شما انجام میشود. براساس نظر متخصصان سایت ما، CPU در واقع مهم ترین واحد پردازش در گوشی بوده و از جمله وظایف این قطعه میتوانیم به انجام محاسبات و اقدامات لازم جهت انجام به روز رسانی های مربوط به سیستم عامل است.
CPU های موبایل، اهم ساز بوده و اهم مورد نیاز برای عملکرد صحیح تمامی قطعات موجود در موبایل را فراهم میکند. از دیگر وظایف CPU مدیریت کل قطعات گوشی و تمامی آی سی های تعبیه شده در موبایل است.
در صورتی که عملکرد این آی سی در موبایل دچار اختلال شود، به نوعی موبایل شما از کار خواهد افتاد. تمامی فرمان های کاربر از طریق CPU داده شده و در صورت خرابی این قطعه ممکن است موبایل شما حتی روشن هم نشود! آی سی CPU از نوع BGA بوده و پس از اطمینان از خرابی آن باید توسط لحیم سرد ریبال شود.

آی سی شارژ؛ رایج ترین خرابی آی سی در موبایل
آی سی شارژ یکی از انواع آی سی در موبایل است که نقش موثر و مستقیمی را در سلامت باتری موبایل شما بازی میکند. وظیفه اصلی آی سی شارژ در واقع کنترل شارژ باتری است. به زبانی دیگر هنگامی که شما موبایل خود را به شارژر متصل میکنید، فرایند شارژ توسط این آی سی انجام میشود.

آی سی های شارژ دارای انواع مختلفی میباشند. این آی سی در گوشی هایی با سیستم عامل IOS با موبایل های اندروید تفاوت دارد. به طور کلی آی سی های شارژ اپل در بازارهای ایران با نام U2 شناخته میشود و آی سی های اندروید نیز IF نام دارد.
همانگونه که در قسمت های بالا نیز اشاره کردیم، عملکرد صحیح این آی سی در سلامت موبایل شما تاثیری مستقیم دارد. در صورت خرابی این آی سی در موبایل، گوشی شما به درستی شارژ نشده و حین فرایند شارژ اتصال دچار قطع و وصلی خواهد شد.
آی سی هارد
یکی دیگر از انواع آی سی در موبایل، آی سی هارد است. آی سی هارد در حافظه گوشی قرار دارد. در بازارهای جهانی آی سی های هارد به اسامی مختلفی شناخته میشود. از جمله معروف ترین نام های آی سی هارد میتوانیم به EMMC و NAND اشاره کنیم. شاید برایتان جالب باشد بدانید که محل قرارگیری آی سی هارد در کنار آی سی CPU بوده و این آی سی نیز به شکل های مستطیلی در بازار وجود دارد.
وظیفه اصلی این آی سی در گوشی نگهداری و ذخیره سازی اطلاعات کاربر، ذخیره سازی اطلاعات سیستم عامل است. به زبانی ساده تر، در واقع این آی سی وظیفه انتقال اطلاعات بین CPU، هارد و رم را به عهده دارد. از علائم خرابی این آی سی میتوان به ریست شدن مداوم موبایل اشاره کنیم. اما در صورتی که میزان خرابی این آی سی زیاد باشد مشکلاتی جدی تر ممکن است برای دستگاه شما رخ دهد. یکی از این مشکلات جدی، هنگ کردن موبایل حین استفاده از آن میباشد.

آی سی تغذیه؛ از مهم ترین انواع آی سی در موبایل
آی سی تغذیه نیز یکی دیگر از انواع آی سی در موبایل است که جزو پرکاربرد ترین انواع آی سی ها در تولید و ساخت موبایل های هوشمند امروزی است. به زبانی ساده، آی سی تغذیه برای مدیریت ولتاژ است. آی سی تغذیه در واقع میزان جریان مورد نیاز برای عملکرد صحیح قطعات درون موبایل را فراهم میکند.

دلیل اهمیت این آی سی در موبایل، تامین انرژی لازم برای شروع به کار و راه اندازی اولیه موبایل است. آی سی تغذیه در مدار گوشی قرار دارد.
آی سی لایت؛ از انواع آی سی در موبایل های قدیمی
در موبایل هایی با تکنولوژی قدیمی تر، یکی از انواع آی سی به کار رفته، آی سی لایت بوده است. موبایل هایی که دارای این آی سی میباشند دارای صفحه نمایش LCD میباشند. آی سی لایت وظیفه تقویت ولتاژ خروجی برای تامین انرژی مورد نیاز LCD را به عهده دارد.
آی سی صوت موبایل
شاید برایتان پیش آمده باشد که پس از مدتی استفاده از یک موبایل، اسپیکر و یا جک رابط هدفون و هندزفری آن دچار مشکل شده باشد. در صورت بروز این نوع از مشکلات میتوان گمان برد که مشکل به وجود آمده از آی سی صوت موبایل شما است.
این مدل از انواع آی سی در موبایل وظیفه ارسال سیگنال به اسپیکر و یا هدفون را داشته و همچنین در پخش زنگ تلفن و آهنگ های پخش شده در موبایل نیز تاثیری مستقیم دارد. همانطور که در قسمت های بالاتر مقاله نیز به آن اشاره کردیم، CPU به عنوان مغز موبایل شما عمل میکند. CPU به طور مستقیم به آی سی صوت دستورات اجرا و پخش آهنگ را میدهد.
در صورت خرابی و بروز مشکل در این آی سی در موبایل، انتقال و پخش صدا و همچنین پخش صدای آهنگ زنگ در گوشی شما با مشکل مواجه خواهد شد.
آی سی دوربین؛ یکی از حیاتی ترین آی سی در موبایل های امروزی
همانطور که میدانید هر کدام از آی سی ها در موبایل های هوشمند دارای وظیفه ای جداگانه بوده و بخش های مختلفی از گوشی را کنترل میکنند. یکی از انواع آی سی در موبایل، آی سی های دوربین است. وظیفه اصلی آی سی های دوربین در واقع بهینه سازی و هماهنگ کردن ارتباط بین CPU با دوربین میباشد.
در صورتی خرابی این آی سی در گوشی، عملکرد دوربین شما با مشکل مواجه خواهد شد. در صورتی که شما از دوربین خود زیاد استفاده میکنید، بروز هرگونه مشکل در آی سی دوربین میتواند مشکلی آزاردهنده برای شما باشد. عمده ترین دلایل خرابی آی سی دوربین طبق نظر تعمیرکاران متخصص فعال در این زمینه، آب خوردگی و ضرب خوردگی موبایل است.
آی سی وای فای و بلوتوث
امروزه یکی از راه های رایج و آسان برای متصل شدن به اینترنت از طریق وای فای یا مودم است. خراب شدن این آی سی میتواند مشکلی آزاردهنده باشد. همچنین از دیگر فناوری های اتصال به دستگاه های دیگر که اغلب برای اتصال به هدفون و هندزفری به کار میرود، بلوتوث است.
خرابی و عدم عملکرد صحیح وای فای و بلوتوث میتواند مشکلی جدی باشد. در صورتی که موبایل شما به وای فای یا وسایل بلوتوثی متصل نمیشود، مشکل میتواند از خرابی آی سی باشد. یکی از نشانه های خرابی آی سی وای فای و بلوتوث، عدم کارکرد همزمان آنها میباشد.

آی سی تاچ گوشی
با عرضه موبایل های لمسی، یکی از آی سی هایی که به موبایل به منظور تنظیم حساسیت بازخورد لمسی اضافه شد، آی سی تاچ بود. در صورت خرابی آی سی تاچ، صفحه لمس موبایل شما با مشکل مواجه خواهد شد و فرمان های شما اجرایی نخواهد شد.
بیشترین علت خرابی گزارش شده آب خوردگی و ضربه است. به منظور جلوگیری از این اتفاق، حتما از محافظ های ضخیم و استاندارد استفاده کنید. همچنین به هیچ عنوان موبایل خود را درون آب فرو نکنید و از گوشی خود در مقابل مایعات و رطوبت محافظت کنید.
آی سی تصویر؛ یکی از قدیمی ترین انواع آی سی در موبایل
آی سی تصویر یکی از انواع آی سی در موبایل است که نقشی مهم را در ترکیب و تولید انواع تصاویر و رنگ به عهده دارد. احتمالا دیده اید که در بعضی از موبایل های قدیمی صفحه نمایش از کیفیت خوبی برخوردار نبوده و یا صفحه نمایش دچار مشکل میباشد.
وظیفه اصلی این آی سی در موبایل در واقع تنظیم و تولید میزان رنگ مورد نیاز برای نمایش هرچه بهتر تصویر و ویدیو است.
آی سی Q در موبایل
از دیگر آی سی های مهم در موبایل های هوشمند، آی سی Q است. این آی سی وظیفه انتقال ولتاژ تولیدی باتری را به مدار دارد. در گوشی های قدیمی ولتاژ تولیدی باتری به طور مستقیم وارد مدار میشود. اما در موبایل های با فناوری جدیدتر، ولتاژ تولیدی باتری به وسیله آی سی Q به مدار منتقل میشود.
علت استفاده از این نوع آی سی در موبایل های امروزی جلوگیری از آسیب دیدن مدار و برد موبایل در اثر نوسان و یا توزیع ولتاژ است. در صورت بروز هرگونه تغییر ناگهانی ولتاژ و یا نوسانات تنها آی سی Q موبایل شما آسیب دیده و مدار و برد گوشی هیچ گونه آسیبی نخواهند دید.

کافه آموزشگاه

کافه آموزشگاه با استفاده از ماهرترین متخصصان فعال در حوزه آموزش تعمیرات موبایل و تجهیز کارگاه های خود مطابق استاندارد های جهانی، سعی در جلب رضایت شما عزیزان دارد. شما دوستان گرامی میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت ما مراجعه کنید و یا از طریق شماره 02188949711 تماس با کارشناسان کافه آموزشگاه ارتباط برقرار کنید.
دیدگاهتان را بنویسید