معرفی اجزای سیستم اعلام سرقت

با بالا رفتن آمار دزدی ها در چند سال اخیر نیاز مردم به سیستم اعلام سرقت منزل نیز افزایش یافته است. سیستم اعلام سرقت یکی از مطمئن ترین راه ها برای محافظت از اموال با ارزش شماست. شما می توانید خودرو و انواع ساختمان تجاری، مسکونی و … را به پیشرفته ترین سیستم های اعلام سرقت مجهز کنید. ایمن بودن درها، پنجره ها و تمامی نقاط ورودی، در ساختمان های کوچک و بزرگ، برای حفظ اشیای گران بها و ارزشمند شما ضروری می باشد. ساختمان هایی که دارای سیستم امنیتی مطمئنی می باشند، احتمال سرقت از آن ها به طرز چشم گیری کاهش پیدا می کند. ساختار کلی دزدگیرهای پیشرفته شامل مدار شارژ باتری، یک مدار بسته و یک مدار باز، انواع هشدار دهنده ها و سنسور ها و مدار آژیر می شود.
سیستم اعلام سرقت در وسایل نقلیه
امروزه بسیاری از اعمال مجرمانه با کمک وسیله های نقلیه دزدی انجام می شوند. با توجه به این که شناسایی و بازیابی وسایل دزدیده شده کار راحتی نیست، نصب و استفاده از سیستم اعلام سرقت هوشمند توصیه می شود. با نصب این سیستم در اماکن با کمک به روزترین تکنولوژی ها توسط متخصصین با تجربه می توانید تا حد زیادی از سرقت وسایل نقلیه خود جلوگیری کنید.
اجزای سیستم اعلام سرقت
اجزای سیستم اعلام سرقت اماکن از 6 بخش مختلف تشکیل شده است که عبارت اند از باطری های ذخیره، سرور، سنسورها، ریموت، تماس گیرنده و آژیر که هر کدام دارای عملکرد خاصی هستند.
نقش باتری های جانبی
از باتری های ذخیره در مواقع اضطراری استفاده می شود. این یکی از اجزای سیستم اعلام سرقت است که درون سرور جاسازی می شود. این باتری جانبی زمانی که برق قطع می شود انرژی لازم سیستم را تامین می کند. در واقع این باتری در زمان بروز بحران فعالیت می کند.
اجزای سیستم اعلام سرقت
انواع سنسور اعلام سرقت
با توجه به نوع سیستم ضد سرقت، سنسور آن متفاوت خواهد بود. این سنسورها از مکان در مقابل هرگونه خطر احتمالی محافظت می کنند. پرکاربرد ترین نوع سنسورها مربوط به سنسور درب و پنجره و سنسور تشخیص حرکت است. در ادامه به معرفی انواع سنسور می پردازیم.
سنسورهای تشخیص سرقت
PIR یا سنسور تشخیص حرکت معمولا در منازل و دفاتر نصب می شود. این نوع سنسور نسبت به تابش حساسیت دارد. یکی دیگر از انواع سنسور اعلام سرقت Contactron است که بر باز و بسته شدن درب و پنجره نظارت می کند. این نوع سنسور دارای دو قطعه است که در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. این دو قطعه دارای یک میدان مغناطیسی در اطراف خود هستند. در صورتی که پنجره یا درب محل مورد نظر باز شود؛ میدان مغناطیسی از بین رفته و با ارسال سیگنال، کنترل پنل از موضوع مطلع شده و سیستم هشدار اکتیو می شود. Contactor سنسوری است که بر باز شدن درب پارکینگ نظارت دارد. این سنسور در سیستم اعلام سرقت منزل، با کمک میدان مغناطیسی باز شدن درب را تشخیص می دهد.
سنسور شکستن پنجره یکی دیگر از اجزای سیستم اعلام سرقت می باشد که نسبت به صدای شکسته شدن شیشه پنجره ها واکنش نشان می دهد. این سنسور زمانی فعال می شود که یک نفر بخواهد با شکستن پنجره به زور وارد یک محل شود. توصیه می شود که در منازل علاوه بر سنسورهای ضروری از حسگرهای شکستن شیشه نیز استفاده شود. هشدار های ایمن شامل جعبه ای از سنسورهاست که به صندوق امانات متصل می شود. این نوع سنسور در صورتی که حس کند تلاش های غیرمجازی برای دستیابی به محتوای گاوصندوق در حال انجام است، آلارم هشدار را فعال می کند. این سنسورها به شکل های مختلفی کار می کنند برای نمونه بعضی از آن ها نسبت به جا به جایی گاو صندوق و بعضی دیگر به دستکاری گاوصندوق، حساس هستند.
اهمیت سنسورهای محیطی در سیستم اعلام سرقت منزل
گاهی هدف از نصب سیستم اعلان سرقت صرفا جلوگیری از دزدی نیست. برخی از افراد برای مطلع شدن از هرگونه حادثه طبیعی اعم از آتش سوزی به نصب این سنسور روی می آورند. این نوع سنسور معمولا در مکان هایی مانند زیرزمین، آشپزخانه، حمام و … نصب می شود. این سنسورهای محیطی انواع مختلفی دارند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

آشکارساز نشت گاز سنسوری است که در اماکنی که افراد زیاد در آن حضوری ندارند و احتمال نشت کردن گاز زیاد است، نصب می شود. سنسور آشکارساز گاز در صورت افزایش میزان گاز موجود در فضا، سریعا این موضوع را به سیستم هشدار اطلاع می دهد. سنسورهای حرارتی و سنسورهای دود مانند آشکارساز دود در مراحل اولیه آتش سوزی فعال شده و از خسارات جانی و مالی احتمالی جلوگیری خواهند کرد.
اجزای سیستم اعلام سرقت و سرور
سرور ها در سیستم اعلام سرقت منزل وظیفه دریافت و ثبت اطلاعات را بر عهده دارند. سرور ها اطلاعاتی مانند زمان قطع شدن آژیر یا زمان فعال شدن سنسور ها را ثبت می کنند. این اطلاعات قابل ویرایش هستند و بسیار کاربرد دارند.
نقش ریموت در سیستم اعلام سرقت منزل
ریموت ها یکی از کاربردی ترین اجزای سیستم اعلام سرقت تلقی می شوند. از ریموت ها برای برقراری ارتباط با دستگاه مرکزی استفاده می شود. در بدنه ریموت کنترل بخش های مختلفی مانند آنتن تقسیم، نشانگر های LED و شاسی وجود دارد. جهت استفاده از ریموت کنترل یک کارت رادیویی بر روی برد الکترونیکی نصب می شود.
اجزای سیستم اعلام سرقت و آژیر
برای این که کاربر بتواند هشدار سیستم اعلام سرقت منزل را دریافت کند وجود آژیر الزامی است. از طریق آژیر یا آلارم صوتی خطر به سرعت اعلام می شود. در آژیر ها المان ها و مدارهای الکترونیکی با ولتاژ 9، 12 و 24 ولت وجود دارند. سیستم اعلام یا آژیر با کمک دو سیم که دارای قطب های منفی و مثبت است به سرور اصلی وصل می شود. آژیرها به دو قسمت الکترونیکی و الکترومکانیکی تقسیم شده و دارای دو نوع اسپیکر و سایرن هستند که در محیط های بسته و باز مورد استفاده قرار می گیرند.
نحوه اتصال آژیر به این صورت است که با استفاده از دو سیم که دارای قطب منفی و مثبت هستند، سایرن ها به سرور اصلی وصل می شوند. اتصال بلندگوها هم به همین صورت است با این تفاوت که قطب های مثبت و منفی مورد توجه قرار نمی گیرند. بسیاری از سارقان به دنبال خراب کردن آژیر سیستم اعلام سرقت منزل هستند. برای پیشگیری از این موضوع باید از یک ترمپر استفاده کرد.

نقش دستگاه تماس گیرنده
یکی از اجزای سیستم اعلام سرقت که نقش مکمل را دارد، دستگاه تماس گیرنده می باشد. تماس گیرنده ها به محض فعال شدن آلارم شروع به کار می کنند. آن ها به شماره هایی که از قبل در سیستم وارد شده اند، پیامک داده و با آن ها تماس برقرار می کنند. تماس گیرنده ها در کنار سرور قرار می گیرند و پس از نصب و راه اندازی سیستم اعلام سرقت منزل، باید تنظیم شوند. از جمله تنظیماتی که برای این بخش از سیستم باید اعمال شود می توان به تعریف پیام و ثبت شماره های مدنظر، ضبط پیام صوتی برای زمانی که آلارم ها فعال می شوند، اشاره کرد. برای برنامه ریزی دستگاه از یک شاسی با نام lrn استفاده می شود.

ویژگی های سیستم اعلام سرقت هوشمند
در سیستم اعلام سرقت هوشمند امکان قابلیت کنترل از راه دور به طور کامل وجود دارد. با استفاده از گوشی هوشمند، مانیتور و دستگاه کارتخوان می توان اجزای سیستم اعلام سرقت را کنترل و مدیریت کرد. در صورتی که شما در سفر باشید و سیستم فعال شود، شما می توانید علت فعال شدن سیستم را از راه دور بررسی کنید. سیستم اعلام سرقت هوشمند از زبان فارسی پشتیبانی می کند به همین خاطر رابط کاربری آسانی دارد. در این نوع سیستم اعلام سرقت شما جهت فعال کردن سیستم به ریموت و دیگر تجهیزات جانبی احتیاجی نخواهید داشت.
شما می توانید در این نوع سیستم از سنسورهای که مختص شکستن شیشه هستند، استفاده کنید. شما می توانید با تعیین رمز عبور یا با استفاده از کارت ورود، دزدگیر هوشمند را غیرفعال کنید. ری اکشن های دزدگیر با کمک مانیتور تاچ هوشمند قابل تغییر است. در این سیستم اعلام سرقت امکان استفاده از سنسورهای تشخیص حرکت با استفاده از Passive Infrared Sensors وجود دارد. در صورت قطعی برق، اخلالی در عملکرد سیستم اعلام سرقت به وجود نخواهد آمد؛ زیرا در داخل دستگاه باتری وجود دارد.
دوربین مداربسته
دوربین مداربسته می تواند در کنار دزدگیر ها استفاده شود. CCTV ها دوربین هایی هستند که در مکان های مختلف برای نظارت کامل نصب می شوند. انواع دوربین مداربسته عبارت اند از دوربین های تحت شبکه، دوربین های آنالوگ و دوربین های دیجیتال که با توجه به شرایط محیط انتخاب شده و نصب می شوند. زمانی که فردی متجاوز وارد محل شود، دوربین ها با تصویربرداری، امکان دستگیری وی را فراهم می کنند.
قیمت سیستم اعلام سرقت
قیمت سیستم اعلام سرقت با توجه به موارد مختلفی مانند مدل و نوع سیستم، مارک آن و میزان پیچیدگی متغیر است. سیستم امنیتی باید پس از ارزیابی شرایط، اندازه و طرح ساختمان انتخاب شود. با نصب سیستم اعلام سرقت هوشمند در منزل یا محل کار خود می توانید بدون نگرانی بابت از دست رفتن دارایی های با ارزش و سرمایه های خود، محل را ترک کرده و حتی به سفر های طولانی مدت بروید.
دیدگاهتان را بنویسید