تعمیر موبایل های آب خورده + بهترین روش ها برای نجات گوشی خود

با اینکه بسیاری از افراد با حساسیت زیادی از گوشی های خود مراقبت می کنند، اما افتادن گوشی بر روی زمین یا درون آب یک اتفاق ناگوار است که اغلب افراد آن را تجربه کرده اند. باید توجه داشته باشید که تعمیر موبایل های آب خورده می تواند بسیار سخت تر از تعمیر گوشی های ضربه خورده باشد. در بیشتر موارد که گوشی به زمین می افتد ممکن است آسیب جزئی باشد. اما گوشی خیس شده ممکن است دچار آسیب های زیادی، در قطعات مختلف، شود.
با همه این اوصاف، تعمیر موبایل های آب خورده بسیار سخت بنظر می رسد. در صورتی که شما با چند حرکت ساده و فوری می توانید گوشی خود را نجات دهید. در ادامه در کافه آموزشگاه با اقدامات لازم برای تعمیر موبایل های آب خورده آشنا می شوید.

چگونه آب را از گوشی خیس شده بیرون بکشیم؟
اگر موبایل خود را در آب انداختید یا به هر دلیل دیگری خیس شد، هر چه سریع تر اقدامات زیر را برای تعمیر گوشی آب خورده خود انجام دهید:
- بلافاصله گوشی خود را از آب خارج کنید. هر چه بیشتر در معرض آب باشد، آب بیشتری به نقاط مختلف گوشی نفوذ می کند و آسیب های بیشتری به گوشی شما وارد می شود.
- گوشی خود را بلافاصله خاموش کنید و در حالت خاموش نگه دارید.
- اگر گوشی شما قاب محافظ دارد، آن را جدا کنید.
- در صورت امکان قاب پشتی گوشی را باز کنید. باتری، سیم کارت و کارت مموری خود را از روی گوشی بردارید.
- از پارچه یا دستمال کاغذی برای خشک کردن گوشی خود استفاده کنید. اینکار را آرام و با گذاشتن و برداشتن دستمال یا پارچه در محل های خیس شده انجام دهید.
- تا حد ممکن گوشی را ثابت نگه دارید. با حرکات اضافی ممکن است آب به بخش های حساس تر گوشی هدایت شود.
- سعی کنید “بسیار آرام” و با احتیاط با کمک جارو برقی، در بخش پورت ها و روزنه های گوشی مکش ایجاد کنید تا آب بیشتری خارج شود. باید دقت داشته باشید که جارو برقی را بیش از حد به گوشی خود نزدیک نکنید.
- از گذاشتن گوشی در نور آفتاب خودداری کنید. گوشی خیس شده خود را در یک مکان خشک و خنک نگهداری کنید.
- ممکن است که پیشنهاد گذاشتن موبایل آب خورده در برنج را شنیده باشید.! اما روش بهتری نیز وجود دارد. پیشنهاد ما استفاده از بسته های سیلیکاژل است. سیلیکاژل را ممکن است در جعبه محصولات جدیدی مانند کفش که میخرید دیده باشید. ثابت شده است که سیلیکاژل نسبت به برنج اثر گذاری بیشتری دارد. یک کیسه پلاستیکی را با بسته های سیلیکاژل پر کنید و گوشی خود را درون این کیسه برای 24 الی 48 ساعت دفن کنید.
نکاتی مهم
بعد از این مراحل صبر کنید تا گوشی شما کاملاً خشک شود. سپس آن را روشن کنید. اگر بلافاصله روشن نشد، گوشی را شارژ کنید و دوباره امتحان کنید.
اگر گوشی خیس شده شما بعد از انجام این مراحل روشن شد، عالیست. با این حال، باید گوشی خود را تا یک هفته آینده زیر نظر داشته باشید. بعضی مواقع ممکن است برخی از امکانات گوشی مثل گذشته کار نکنند.
باید توجه داشته باشید که انجام این اقدامات در شرایطی است که شما به یک تعمیرکار گوشی دسترسی ندارید. بهترین کار رساندن فوری گوشی به یک متخصص تعمیر موبایل های آب خورده است.

چگونه متوجه آسیب های پنهان به گوشی خیس شده شویم؟
راه های مختلفی برای پی بردن به آسیب های ناشی از آب به گوشی شما وجود دارد:
- به دنبال آب یا لکه هایی که در اثر خشک شدن آب در پشت صفحه نمایش شما بوجود آمده، باشید.
- همه پورت ها را بررسی کنید. هر نشانه ای از زنگ زدگی یا خوردگی می تواند نشانه آسیبی جدی به گوشی شما باشد.
- در بسیاری از گوشی های موبایل، نشانگری برای شناسایی اتصالات ناشی از مایعات تعبیه شده است. نام این نشانگر LDI است. LDI معمولا در جک هدفون، محفظه باتری و یا شیار سیم کارت قرار دارد. اگر تلفن شما از طریق مایعات دچار آسیب شده باشد، LDI قرمز رنگ می شود.
آیا استفاده از برنج در تعمیر موبایل های آب خورده مفید است؟
قرار دادن گوشی خیس شده در برنج می تواند بخشی از رطوبت را جذب خود کند. اما می تواند منجر به مشکلات دیگری از قبیل ورود گرد و غبار یا دانه های برنج به شکاف ها و پورت های گوشی شما شود. برای مثال ممکن است دانه برنج وارد پورت شارژ گوشی شما شود و با متورم شدن در اثر جذب رطوبت، بیرون آوردن آن بسیار دشوار خواهد بود.

آیا می توان از سشوار استفاده کرد؟
به هیچ وجه استفاده از سشوار برای خشک کردن و تعمیر موبایل های آب خورده توصیه نمی شود. سشوار فقط می تواند رطوبت سطحی را از بین ببرد. خشک کردن قطعات داخلی با گرمای سشوار می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به گوشی شما وارد کند.
پیشنهادی: اگر شما گوشی هوشمند داشته باشید امکان دارد به ارور read only بر بخورید برای رفع این ارور میتوانید از مقاله: آموزش رفع ارور read only استفاده کنید.
چگونه آب را از پورت شارژ گوشی خارج کنیم؟
با انجام دادن مراحل زیر می توانید آب وارد شده به پورت شارژ گوشی خود را به راحتی خارج کنید.
- گوشی خود را خاموش کنید.
- اگر گوشی شما قاب محافظ دارد، آن را جدا کنید.
- اگر می توانید، باتری گوشی را نیز خارج کنید.
- گوشی را با یک حوله یا دستمال نرم به آرامی خشک کنید.
- برای گرفتن رطوبت با احتیاط از کمپرسور باد استفاده کنید. فشار باد کمپرسور را در کم ترین حالت ممکن تنظیم کنید. اگر کمپرسور باد در اختیار ندارید، با دقت بر روی پورت شارژ فوت کنید.
- در مرحله آخر، گوشی خود را طوری قرار دهید که پورت شارژ رو به پایین باشد تا آب های اضافی از دستگاه خارج شود.
چگونه آب را از بلندگو های موبایل آب خورده خارج کنیم؟
از این نکات برای خارج کردن آب از بلندگو های موبایل آب خورده خود استفاده کنید:
- می توانید از یک اسفنج یا گوش پاک کن برای تمیز کردن اطراف بلندگو ها استفاده کنید.
- دستگاه را طوری قرار دهید که بلندگو های گوشی شما رو به پایین باشد. این کار باعث خروج آب اضافی از گوشی شما می شود.
نباید های مهم در تعمیر موبایل های آب خورده
در صورت انجام اقدامات زیر ممکن است مجبور شوید که برای همیشه با گوشی خود خداحافظی کنید. قبل از اینکه به دنبال حل مشکل آب خوردگی گوشی باشید باید از انجام این کار ها خودداری کنید.
- همان طور که قبلاً اشاره کردیم، تلفن را به هیچ عنوان روشن نکنید. جریان آب به دلیل رسانا بودن باعث اتصالات الکتریکی می شود که ممکن است منجر به سوختن قطعات گوشی شما شود.
- گوشی را به شارژ هم نزنید. ( به دلیل مشابه با نکته قبل )
- دستگاه را تکان ندهید و یا به آن ضربه وارد نکنید. این کار باعث می شود آب به قسمت های داخلی تر گوشی شما نفوذ کند. همچنین استفاده از سشوار نیز به همین علت ممنوع است.
- هیچ حرارتی به گوشی وارد نکنید. به یاد داشته باشید که گرمای بیش از حد نیز به گوشی شما آسیب می رساند.
- اگر نحوه باز کردن گوشی را نمی دانید، از این کار خودداری کنید.
هزینه تعمیر موبایل های آب خورده
اگر پس از خشک کردن گوشی خیس شده و روشن نمودن آن متوجه ایراداتی شدید، باید هر چه سریع تر به برطرف کردن این مشکلات بپردازید. هزینه تعمیر یک گوشی آب خورده، بسته به اینکه به کدام قطعات صدمه وارد شده، متفاوت است. ممکن است آب خوردگی باعث سوختن صفحه نمایش گوشی شما شود و هزینه زیادی را بر عهده شما بگذارد و یا ممکن است بلندگو ها یا پورت شارژ یا آنتن دهی دچار مشکل شود و هزینه کمتری در بر داشته باشد.
همچنین اجرت دست تعمیرکاران مختلف، متفاوت است. پیشنهاد می شود که همواره گوشی خود را برای تعمیرات به مجموعه های معتبر بسپارید. از بردن گوشی به فروشگاه هایی که با آن ها آشنایی ندارید، قطعاً خودداری کنید.
جمع بندی
همواره گوشی شما در معرض خطر هایی نظیر ضربه یا آب خوردگی است، اما شما باید آماده باشید و در صورت مواجه شدن با این اتفاقات با آرامش کامل به دنبال برطرف کردن مشکل گوشی خود باشید.
با رعایت کردن نکات و راه حل هایی که در این مقاله گفته شد، شما می توانید موبایل آب خورده خود را از خطر سوختن و از دست دادن آن برای همیشه نجات دهید و مجبور نباشید برای یک گوشی جدید هزینه کنید. حتما بعد از انجام اقداماتی که در این مقاله ذکر شد، گوشی خود را نزد یک تعمیرکار ماهر برده تا آسیب های احتمالی را شناسایی و هر چه سریع تر نسبت به تعمیر ایرادات پیش آمده اقدام کند.
اگر در پی یادگیری تعمیرات موبایل به صورت تخصصی کار کنید و یا به حوزه برق و الکترونیک علاقه دارید میتوانید در دوره های آموزش تعمیرات موبایل، آموزش برق ساختمان، آموزش نصب دوربین مداربسته و… شرکت کنید. همچنین برای اطلاعات بیشتر میتوانید با پشتیبانی و بخش مشاوره کافه آموزشگاه تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید