معرفی بهترین مشاغل برای بانوان

با معرفی بهترین مشاغل برای بانوان با ما همراه باشید
معرفی بهترین مشاغل برای بانوان یک عنوان کلی برای مقاله امروز ماست. اما در حقیقت ما قصد داریم علاوه بر معرفی کردن مشاغل مناسب برای بانوان با جزئیات کاری این مشاغل هم بیشتر آشنا شویم و دلایل اینکه چرا این فعالیت ها جزو بهترینها برای خانمها محسوب می شوند را هم با یکدیگر مرور کنیم. البته ما قصد نداریم که به شما بانوان عزیز القا کنیم که مشاغل باید رنگ مردانه و زنانه به خود بگیرند. خواستن، توانستن است و در آن شکی نیست! اما برای برخی خانمها که علاقه مندند با مشاغل زنانه تر آشنایی بیشتری پیدا کنند و یا با محدودیت هایی روبرو هستند، می تواند این مقاله جالب و خواندنی باشد.
مشاغل بانوان به چند دسته تقسیم می شوند؟
قبلا هم خدمت شما خواننده عزیز گفتیم که منظور از مشاغل بانوان، به معنی تفکیک شغل های مختلف براساس جنسیت نیست! بلکه با توجه به روحیات و همچنین بازخورد و علاقه مندی که خود بانوان در برخی زمینه های کاری از خود نشان داده اند، بر آن شدیم تا آنها را با بانوان دیگر هم که این مسائل برایشان اهمیت دارد، در میان بگذاریم. پس امیدواریم که نگاه فمنیستی به این عنوان نداشته باشیم!
مشاغل بانوان می توانند به دو دسته کلی تقسیم شوند:
. فعالیت های بیرون از منزل
. مشاغل خانگی یا درون منزل
مشاغل بیرون از خانه
اگر بخواهیم در رابطه با فعالیت های بیرون از منزل که فقط برای خانمها مناسب تر است، اشاره کنیم دایره معرفی ما خیلی محدود میشود. زیرا در روزگاری که در آن هستیم، فعالیت های بیرون از منزل هم برای آقایان و هم برای خانمها می تواند یکسان باشد. خانمها هم می توانند در بسیاری از زمینه های شغلی چه به شکل کارمند و چه به صورت نیروی متخصص فعالیت داشته باشند.
خوشبختانه در بسیاری از شهرهای ایران می بینیم که مشاغل بانوان در بیرون از منزل، همپای مشاغل مردانه در حال توسعه است و نگاه جنسیتی به این مساله کمرنگ تر از سال های قبل شده است. به طور مثال ما خانمهایی را می بینیم که راننده ماشین های سنگین یا اتوبوس های بیرون و درون شهری هستند! یا به راحتی می توانند هواپیما را به پرواز درآورند. می توانند به عنوان یک مهندس ناظر بر روی زمین های کشاورزی نظارت داشته باشند و معماری یک برج چند طبقه را بر عهده بگیرند.

مشاغل خانگی
وقتی به معرفی بهترین مشاغل برای بانوان می رسیم معمولا اکثریت افراد حتی خود خانمها هم نگاهشان به مشاغل درون منزل، یا همان مشاغل خانگی است. در سال های اخیر خوشبختانه تعریف جدید و نویی از کار کردن در خانه برای خانمها تعریف شده است که می تواند برای بانوان زیادی که شرایط کارکردن بیرون از منزل را ندارند، اعتماد به نفس بالایی بیاورد. تا قبل از این معمولا بسیاری از فعالیت های درون منزل، مانند تهیه و ساخت انواع صنایع دستی، آشپزی، شیرینی پزی، تدریس و آموزش مهارتهای متنوع به دیگران، و شبیه به اینها، جزو کار و شغل حساب نمی شدند. اما امروزه می بینیم بانوانی را که به همین روش توانستهاند علاوه بر اینکه برای خود کسب درآمدهای خوبی داشته اند، نام خود را هم بر سر زبانها بیاندازند و این برای یک خانم یعنی اعتماد به نفس.
بهترین مشاغل بانوان ( بیرون از منزل و خانگی)
قبل از اینکه به معرفی بهترین مشاغل برای بانوان بپردازیم باید بگوییم که مشاغل مربوط به خانمها، می تواند به شکل تخصصی و غیر تخصصی تعریف شود. منظور ما از مشاغل تخصصی، فعالیت هایی است که برای ورود به آنها نیاز به تحصیلات دانشگاهی دارید. درحقیقت برای اینکه بتوانید در این شغل موفق شوید و درآمدزایی خوبی داشته باشید، باید قبل از آن به صورت آکادمیک تحصیل کرده باشید. مشاغل غیر تخصصی به معنای داشتن مهارت در آنهاست و نیازی به رفتن به دانشگاه و تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاهی ندارید.

مشاغل تخصصی برای بانوان
معرفی بهترین مشاغل برای بانوان که شکل تخصصی دارند عبارتند از:
پزشکی و پیراپزشکی، رشته های مهندسی مانند برنامه نویسی کامپیوتر، بانکداری، وکالت و مشاوره حقوقی، روانشناسی و مشاوره، پرستاری بیمارستان، تدریس (معلمی و دبیری) و …
مشاغل غیر تخصصی (مهارتی) برای بانوان
مشاغل بانوان در زمینه های مهارتی تنوع بالایی دارد. از جمله می توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
آرایشگری و زیبایی، طراحی و دوخت لباس، تهیه یا آموزش انواع صنایع دستی و هنری، تولید محتوا به شکل مدیا یا نویسندگی در فضای مجازی، عکاسی، تهیه غذا، شیرینی و دسر، تولید انواع محصولات غذایی خانگی مانند ترشی ها و سبزیجات نیمه آماده، یادگیری انواع مهارتهای فنی و حرفه ای و به کارگیری آنها.
ما تنها گوشه ای از موقعیت های مهارتی را که یک خانم می تواند درون خانه برای خودش فراهم آورد را ذکر کردیم. چه بسیار رشته ها و زمینه های دیگری که از قلم ما افتاده باشند.
آشنایی با مشاغل بانوان (مهارتی)
در قسمت قبلی به معرفی بهترین مشاغل برای بانوان پرداختیم. در این قسمت می خواهیم به بررسی تعدادی از آنها از لحاظ درآمدی و حرفه ای بپردازیم. چون همگی ما با شرایط کاری و درآمدی مشاغل تخصصی (پزشکی؛ مهندسی، وکالت، تدریس و آموزگاری و غیره) بانوان آشنایی کلی داریم، بیشتر به معرفی مشاغل مهارتی بانوان خواهیم پرداخت.
آن دسته از مشاغل بانوان که در گروه حرفه های مهارتی تقسیم بندی می شوند و برای راه اندازی آن فقط نیاز به آموزش مهارتی وجود دارد، معمولا از نظر وجود سرمایه اولیه هم مشاغل پرخرجی نیستند. سرمایه اولیه کم، مهارتی که یا تجربی بدست آمده یا طی یک دوره کوتاه آموزشی ساده کسب شده، پرتقاضا بودن این حرفه ها و عمومیت داشتن شان بین اقشار مختلف مردم، همه می توانند از عوامل موفقیت آمیز بودن کار در این نوع مشاغل برای بانوان محسوب شوند.
مهارت آرایشگری
یکی از مهارتهای بسیار پولساز برای بانوان می توان همین آرایشگری و زیبایی باشد. البته نمی توانیم منکر این شویم که این مهارت هم علاقه مندی خاص خود را می خواهد و هم استعداد. اما اگر زمان کافی برای آموزش و یادگیری این مهارت اختصاص دهید، به طور حتم بازخورد و نتیجه خوبی خواهید دید. البته باید برای شروع به کار مقداری سرمایه در نظر بگیرید.

تولید و آموزش صنایع دستی و هنری
یکی از بهترین مهارتها که در دسته مشاغل بانوان قرار می گیرد، تولید انواع صنایع دستی می باشد. کارهای هنری با سلیقه و حوصله اکثر خانمها جور در می آید. از طرف دیگر به دلیل شرایط فرهنگی و اجتماعی خانواده های ایرانی، کمتر خانمی پیدا می کنید که در عرصه هنری دستی بر آتش نداشته باشد. معمولا این شغل را می توانید با سرمایه اندک هم شروع کنید. اما مطمئن باشید بازخورد خوبی خواهید دید.
نویسندگی و تولید محتوا در شبکه های مجازی
در قسمت معرفی بهترین مشاغل برای بانوان به فعالیتی به نام تولید محتوا اشاره کردیم. با توجه به گسترش روزانه شبکه های مجازی و افزایش میزان ارتباطات مردم با کمک این شبکه ها، تولید محتوا هم به عنوان یک کار درآمدزا جایگاه خوبی پیدا کرده است.
تولید محتوا می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. یا به شکل خصوصی برای پیج ها و صفحات شخصی خودتان و یا برای شرکت هایی که به شکل انبوه تولید محتوا می کنند. می توانید به شکل مولتی مدیا این کار را انجام دهید و یا اگر قلم توانایی دارید، به عنوان نویسنده برای وب سایت های مختلف، موضوعات مختلفی را بنویسید.
آشپزی، شیرینی پزی، تهیه دسر
می توانید به راحتی یک کترینگ خانگی راه بیندازید. بانوانی که خوش سلیقه هستند و دستپخت خوبی دارند، به راحتی می توانند برای خود کسب و کار خانگی راه بیندازند. کافیست با پخت انواع خوراک ها و غذاها آشنایی نسبی داشته باشید. البته رعایت تمیزی و پاکیزگی در این کار هم حرف اول را می زند.
شیرینی پزی و تهیه انواع دسرها و خوردنی های مهمانی ها هم می تواند ایده خوبی برای کسب درآمد بانوان باشد. استقبال خانواده ها از تهیه تنقلات و کیک و شیرینی خانگی در این سال ها افزایش چشمگیری داشته است.
عکاسی
یکی از هنری ترین مشاغل بانوان، عکاسی است. البته برای شروع به کار در این زمینه، بهتر است مهارت این زمینه را هم بدست آورید. اگر رشته تخصصی شما عکاسی نیست، می توانید در کلاس های آموزش عکاسی در آموزشگاهها شرکت کنید. می توانید به عنوان هنرجو و دستیار هم در آتلیه ها مدتی را به یادگیری بپردازید. به طور حتم بعد از اتمام دوره آموزشی، می توانید به شکل انفرادی برای صفحات مجازی و بلاگرها و یا خودتان، شروع به کار کنید.
تعمیرات موبایل
تعمیرات موبایل یکی از مشاغلی که بر خلاف ظاهری که دارد بسیار شغلی مناسب برای بانوان است و چون این شغل به ظرافت زیادی نیاز دارد. بانوان میتوانند به راحتی بحث سخت افزاری تعمیرات موبایل را انجام دهند و بدون هیچ مشکلی کسب درآمد کنند. این رشته به دست های ظریف بانوان مثل کار تتو و خالکوبی و یا ناخنکاری میباشد دقیقا مثل ابزار کار ناخن و تتو که خانمها بسیار حرفه ای تر از آقایان انجام میدهند این رشته هم برای خانمها ساخته شده است و بیشتر شرکتهای معتبر دنیا از خانم ها برای انجام این حرفه بهره میبرند و خانمها به راحتی با یک دوره آموزشی و یک آموزش حرفه ای و اصولی میتوانند هم در بازار کار مشغول به کار شوند و هم در زمینه آموزش تعمیرات موبایل فعالیت کنند. و با تکیه بر دانشی که کسب کردند بدون نیاز به سرمایه بلکه تنها با تکیه بر مهارت خودشون به در آمد بالایی برسند
معرفی بهترین مشاغل برای بانوان (کلام نهایی)
معرفی بهترین مشاغل برای بانوان به موارد ذکر شده در این مقاله خلاصه نمی شود. آنچه که در این میان اهمیت بالایی دارد، میزان انگیزه و پشتکاری است که یک خانم برای رسیدن به درآمد خوب و بالا باید از خود نشان بدهد. به طور قطع، خواستن توانستن است.
دیدگاهتان را بنویسید