آشنایی با نکات مهم در کارشناسی محل نصب دوربین های مداربسته

آشنایی با نکات مهم در کارشناسی محل نصب دوربین های مداربسته
برخی نکات مهم در کارشناسی محل نصب دوربین های مداربسته مطرح می شود که باید مورد توجه قرار بگیرد. سوالات متعددی نیز در این رابطه مطرح می شود.
پیش از ارائه نکات مهم در کارشناسی محل نصب دوربین های مداربسته ابتدا با دوربین های مداربسته و انواع آن آشنا می شویم. دوربین های مدار بسته برای حداکثر پوشش فضا (امنیت) به کار می روند. در ادامه اطلاعات حداقلی در مورد انواع دوربین های مداربسته، محل نصب و… را برای شما بیان خواهیم کرد. دوربین های مدار بسته (Closet Circuit Television) به اختصار cctv نامیده می شوند؛ دوربین هایی هستند که تصاویر و فیلم های ثبت شده را از محیط به دستگاه ضبط و نمایشگر ارسال می کنند. دوربین های مدار بسته به دو دسته تقسیم می شوند:
- دوربین های آنالوگ: تصاویر توسط یک ضبط کننده دیجیتال به نام DVR ضبط می شوند.
- دوربین های دیجیتال یا HD: دریافت تصاویر از ابتدا به صورت دیجیتال است. کدگذاری شده و سیگنال دیجیتال به دستگاه ضبط یا کنترل (DVR) ارسال می شوند.
با پیشرفت تکنولوژی دوربین های IP تصاویر را در بستر شبکه به سیگنال دیجیتال تبدیل کرده و به شبکه رایانه ای ارسال می کنند. سپس تصاویر ذخیره می شوند. دوربین ها از هر نوعی که باشند باید نکات مهم در کارشناسی محل نصب دوربین های مداربسته را به صورت دقیق مورد توجه قرار داد.
انتخاب مرکز تخصصی و برند معتبر
برخی نکات مهم در کارشناسی محل نصب دوربین های مداربسته به زمان نصب و بعد از آن مربوط می شود. البته یک نکته را پیش از نصب باید در نظر بگیرید. توجه به این نکته احتمال خطا را به حداقل و صفر کاهش می دهد. انتخاب یک برند معتبر در رابطه با ساخت دوربین های مدار بسته یک نکته بسیار مهم است. انتخاب برند خارجی یا ایرانی کاملا به سلیقه و هزینه شما بستگی دارد. نکته مهم دیگر بعد از انتخاب برند، انتخاب یک مرکز تخصصی برای نصب دوربین مداربسته است. علاوه بر صفر شدن میزان خطا در زمان نصب، ضمانت و گارانتی نصب و قطعات را بر عهده دارند. به دلیل اینکه تنظیم کردن دوربین ها در زمان نصب باید به صورت تخصصی انجام شود.

نکات مهم در کارشناسی محل نصب دوربین های مداربسته
اولین سوالی که باید به آن پاسخ دهید این است که دوربین های امنیتی را کجا میخواهید نصب کنید. پس اولین گام به عنوان یکی از نکات مهم در کارشناسی محل نصب دوربین های مداربسته انتخاب مکان مورد نظر است. از دوربین های مداربسته برای حفظ امنیت منازل، آپارتمان ها، مکان های اداری و سازمان های دولتی، کارخانجات و… مورد استفاده قرار می گیرد.
این موضوع به صورت خودکار محل نصب دوربین ها را تا حدودی مشخص می کند. به طور مثال در کارخانه ها در خط تولید، انبار و سوله، محل نصب دستگاه های حساس و… نصب می شود. در ساختمان های مسکونی نیز در راه پله ها، کنار آسانسور، راهرو و… دوربین ها نصب می شوند. نکته مهم دیگر در مورد مکان نصب این است که با توجه به فضای باز (outdoor) یا فضای بسته (indoor)، نوع دوربین انتخابی متفاوت است.

انتخاب نوع و تعداد دوربین ها برای امنیت بیشتر
یکی از نکات مهم در کارشناسی محل نصب دوربین های مداربسته انتخاب نوع دوربین و تعداد آنهاست. از دوربین های آنالوگ کمتر استفاده می شود. به ویژه در مناطقی که بسیار مهم و حساس هستند مانند موسسات، بانک ها، ادارات، کارخانجات و… . یک سوال مهم این است که شما تمایل دارید چه نوع دوربینی انتخاب کنید؟ دوربین های IP تحت شبکه هزینه بیشتری را به خود اختصاص می دهند. البته امتیازات ویژه ای مانند کنترل و نظارت از راه دور را برای شما امکانپذیر می کند. شاید انتخاب شما دوربین های دیجیتال (HD) است. اگر کارشناسی در محل نصب به صورت دقیق انجام شود، بهترین گزینه است. گاهی نیاز به نصب دوربین های IP نیست، بنابراین دوربین های HD کفایت می کند.
معیار دیگر برای انتخاب دوربین مناسب، اهمیت کنترل و دید در شب است. در این صورت می توانید از دوربین های دید در شب مادون قرمز یا LED استفاده کنید. لنز دوربین و قابلیت متحرک بودن آن از دیگر معیارهای انتخاب دوربین است. نکته دیگر در زمان انتخاب دوربین، نقطه نصب است. به طور مثال برای نصب در سقف از دوربین دام (گنبدی) استفاده می شود. دوربین بولت (استوانه ای)، دوربین اسپید دام (گنبدی و متحرک) و دوربین مداربسته مخفی از اشکال مختلف دوربین های مداربسته هستند. طریقه انتقال تصاویر نیز بر نوع انتخاب دوربین تاثیر می گذارد. انتقال تصاویر به صورت باسیم (wired) یا بی سیم (wireless) که امواج رادیویی است انجام می شود.

محل نصب دوربین مدار بسته
جهت تعیین مکان نصب و رعایت نکات مهم در کارشناسی محل نصب دوربین های مداربسته باید نقشهای کامل از محل نصب به متخصص ارائه دهید. معمولاً اکثر متخصصان این نقشه را از شما می خواهند. اگر مالک تمایل به نصب دوربین مداربسته دارد مکان هایی که تمایل دارد را مشخص می کند. برای اتاق های سرپوشیده معمولاً زاویه و گوشه سقف انتخاب مناسبی است. برای محیط ساختمان نیز ورودی راه پله، ورودی و داخل آسانسور مکان های مناسبی هستند.
نکته مهم این است که مکان نصب باید غیرقابل دسترس باشد. به عبارتی باید از آسیب رسیدن (توسط خلافکارها) به دوربین ها پیشگیری کنید. همچنین اشراف کامل به محیط مورد نظر داشته باشد. محل نصب آن باید دور از پنجره باشد، زیرا انعکاس نور مستقیم باعث اختلال در ضبط تصاویر می شود. در محیط باز، به دور از نور مستقیم خورشید و بارش باران نصب شود (بادوام و مقاوم). نکته مهم دیگر در محل نصب، تعیین ارتفاع مناسب دوربین ها از سطح زمین است. نصب دوربین ها در منازل مسکونی، اداری و ساختمان هایی با سقف های بسیار بلند و سوله ها متفاوت است. این موضوع تاثیر مستقیمی بر نوع لنز دوربین و دید در شب دارد. معمولاً برای مکان های صنعتی با وسعت زیاد، از دوربین های چرخشی با لنز بزرگنمایی خودکار و چرخشی استفاده می کنند. ارتفاع مناسب برای نصب دوربین 2.5 الی 4 متر پیشنهاد می شود.
پوشش نقاط کور در ساختمان و اطراف آن یکی از نکات مهم در کارشناسی محل نصب دوربین است. کنترل محل ورود و خروج افراد حتما باید مورد توجه قرار بگیرد. یک اصل مهم دیگر وجود نور طبیعی و سفید برای دریافت تصویر با کیفیت است. دوربین ها باید با یکدیگر همپوشانی داشته باشند. یعنی پس از خارج شدن فرد از یک دوربین، بلافاصله در تصویر ارسالی از دوربین بعدی نشان داده شود.

تجهیزات نصب
تهیه تجهیزات کامل یکی از نکات مهم در کارشناسی محل نصب دوربین های مداربسته است. کوتاه ترین مسیر را برای نصب سیم کشی در نظر بگیرد. مسیرهای طولانی و پر پیچ نویز ایجاد می کند. بنابراین بهتر است بعد از مشاهده نقشه ساختمان، یک برنامه ریز مناسب برای تعیین مکان نصب دوربین مشخص کنید. کوتاهترین مسیرهای سیم کشی، مکان نصب و همپوشانی آن ها نمایش داده شود. از کابل های ترکیبی استفاده کنید. علاوه بر کاهش هزینه، راحت تر انجام می شود و خلوت تر است. محلهای مشخص شده برای کابل کشی را در دیوار و نقاط دیگر آماده کنید. حفره هایی را ایجاد کرده و محافظ کابل را درون آن نصب نمایید. برای محافظت از سیمها در فضای داخل، از داکت و برای فضای بیرون از لوله فلکسی استفاده کنید. تا حد امکان سیم کشی ها از دید مخفی باشند تا از خرابکاری توسط برخی افراد پیشگیری شود.
نکته دیگر این است که سیمکشی دوربین مداربسته باید از سیمکشی تلفن و برق دور باشد تا از ایجاد نویز پیشگیری کنید. دستگاه NVR، DVR، فیش BNC، سوکت شبکه، منبع تغذیه و … تجهیزات دوربین های مداربسته هستند. نوع سیم باید متناسب با نوع دوربین باشد. به طور مثال برای دوربین آنالوگ از کواکسیال و برای دوربین IP از کابل CAT6 و… استفاده می شود. برای خواندن پلاک خودرو از دوربین های پلاک خوان استفاده کنید. اگر نیاز به ضبط تصویر به همراه صدا دارید، دوربین های مداربسته صدادار بهترین انتخاب هستند.
نکات پایانی در مورد نصب دوربین های مدار بسته
برخی نکاتی مهم در کارشناسی محل نصب دوربین های مداربسته وجود دارند که باید به آن ها توجه داشته باشید. این نکات عبارتند از:
- زمان اتصال کابل ها نباید پیچ و تاب در کابل ها وجود داشته باشد.
- کوچکترین نقطه کور در زمان نصب و دریافت تصاویر باید پوشش داده شوند.
- علاوه بر نور خورشید هیچ منبع نوری دیگر مانند لامپ نباید مستقیم جلوی دوربین وجود داشته باشد.
- شرایط و محل نصب هر دوربین متفاوت است. باید از قوانین نصب با توجه به راهنمای نصب پیروی کرد.
- تغییر میزان رزولوشن، کیفیت و جزئیات تصویر بسیار مهم است. تنظیمات لازم باید توسط کارشناس انجام شود.
- برای محیط بیرون از دوربین های ضد آب و مقاوم به نفوذ گرد و خاک استفاده کنید، مانند دوربین های بولت (Bullet).
- نام کاربری، رمز و پسورد کارخانه را بعد از نصب تغییر دهید. از رم های ترکیبی (حروف، علائم و اعداد) استفاده نمایید.
- دوربین ها با توجه به مکان مورد نظر باید در نقاط مناسب نصب شوند. در برخی محل ها مانند اتاق خواب، حمام و سرویس بهداشتی نصب نمی شوند.
- از کابل ها و سیم های باکیفیت استفاده کنید. داکت و لوله فلکسی محافظ کابل کاملاً با دیوار فیکس شوند. اگر احتمال آسیب رساندن به کابل ها زیاد است از روش های توکار استفاده کنید.
دوره دوربین های مداربسته در کافه آموزشگاه
آموزش نصب دوربین های مداربسته در کافه آموزشگاه در کم ترین زمان با بروز ترین متد آموزشی ویژه بازار کار برای شرکت در دوره آموزش نصب دوربین های مداربسته با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید و از مشاوره رایگان در خصوص دوره نصب دوربین های مداربسته بهرمند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید