10راهکار برای رفع نوسان یا کم و زیاد شدن برق ساختمان
امروز ما در مجموعه کافه آموزشگاه، چیستی و راه های جلوگیری از ایجاد نوسان یا کم و زیاد شدن برق را به صورت دقیق مورد بررسی قرار می دهیم.
مهندسین برق، همواره باید متغیر های گسترده ای را مد نظر خود قرار دهند. هر کدام از این متغیر ها، به نحوی خاص روی روند انتقال انرژی تاثیر گذار هستند. تنظیم درست ولتاژ ها و استفاده از تجهیزات مناسب برای برق کشی ساختمان، می تواند از ایجاد مشکلاتی همچون نوسان برق جلوگیری کند.
نوسان یا کم و زیاد شدن برق، به شرایطی گفته می شود که در طی آن ولتاژ، جریان و فرکانس یک شبکه برقی تغییر پیدا می نماید. این شرایط می تواند چالش های گسترده ای را برای تجهیزات و دستگاه های الکترونیکی مختلف ایجاد نماید.
وجود نوسان در شبکه برق شهری یا یک ساختمان، می تواند سلامتی تجهیزات به کار رفته در آن را تحت تاثیر خود قرار دهد. امروز ما قصد داریم تا 10 مورد از راهکار های جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهیم. پس با ما در ادامه همراه شوید.
ضرورت آشنایی با راهکار های جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق
بیایید کارمان را با بررسی ضرورت آشنایی با بهترین راهکار های موجود برای جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق شروع کنیم. به صورت کلی، ایجاد نوسان در شبکه برق می تواند مشکلات جدی را برای کاربران ایجاد نماید.
امروزه اکثر تجهیزات پر اهمیتی که در خانه های ما مورد استفاده قرار می گیرند، با برق فعالیت می کنند. اگر انرژی ورودی آنها نوسان داشته باشد، آنها آسیب های جدی می بینند.تلویزیون، یخچال، ماشین لباسشویی، انواع کامپیوتر و غیره از جمله تجهیزاتی به حساب می آیند که برای روشن شدن به انرژی برق نیاز دارند.
خیلی از افراد با استفاده از محافظ برق و تجهیزات ساده و ابتدایی، تلاش خود را به کار می گیرند تا مشکل را حل کنند. متاسفانه همه این روش ها موقتی بوده و مشکل را از ریشه حل نخواهند کرد. اینجاست که آشنایی با راهکار های پر اهمیت برای جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق، اهمیت زیادی پیدا می کند.
جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق با دستگاه های تنظیم ولتاژ
اولین راهکاری که برای جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق جلوی پای کاربران قرار گرفته، استفاده از تجهیزات مخصوص تنظیم ولتاژ می باشد. شرکت های تولید کننده فعال در زمینه طراحی تجهیزات برقی، یک سری ابزار را تحت نام دستگاه تنظیم ولتاژ روانه بازار کرده اند.
کار این دستگاه ها مشخص است: تنظیم ولتاژ و کاهش میزان نوسان در شبکه برق یک ساختمان. استفاده از این کالا مزایای زیادی را برای ساختمان به همراه خواهد داشت.
تکنسین های برق کار فعال در زمینه سیم کشی ساختمان، با استفاده از بهترین دستگاه تنظیم ولتاژ می توانند در این زمینه به بازدهی مطلوبی هم دسترسی پیدا کنند. از جمله انواع این تجهیزات می توان به AVR و تنظیم کننده های ولتاژ ساکن اشاره نمود.
تاثیر کندانسور های سنکرون بر جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق
بعید است کسی در دنیای مهندسی برق فعالیت کند و در مورد کندانسور های سنکرون، اطلاعی نداشته باشد. استفاده از این ابزار، دومین راهکاری به حساب می آید که برای جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق ساختمان در جلوی پای کاربران قرار گرفته است.
این کندانسور ها، ماشین های دواری هستند که توان راکتور دینامیکی را افزایش می دهند. با استفاده از این ماشین، اپراتور های ساختمان می توانند پایداری ولتاژ شبکه را افزایش دهند. کندانسور های سنکرون در دسته بندی های متنوعی روانه بازار می شوند.
کارشناسان فعال در زمینه برق کشی و سیم کشی ساختمان، همواره باید بهترین محصولات موجود در بازار را به کار گیرند. البته که استفاده از کندانسور های سنکرون کار راحتی نبوده و می تواند افراد را با چالش های گسترده ای مواجه سازد.
استفاده از سیستم های ذخیره انرژی به منظور جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق
سومین راهکاری که برای جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد، به سیستم های ذخیره انرژی یا ESS اشاره دارد. ESS می تواند برای تضمین منبع تغذیه پایدار هم کاربرد داشته باشد. سیستم های ذخیره ساز انرژی، در دنیای امروزی ما محبوبیت زیادی کسب کرده اند.
این سیستم ها به گونه ای طراحی شده اند تا همچون باتری های لیتیوم یونی یا ابر خازن ها، به نوسان های ایجاد شده در شبکه برقی پاسخ دهند. هنگام نوسان برق، شما می توانید این سیستم ها را همچون یک مدار پشتیبان وارد شبکه کنید و جلو ایجاد نوسان را تا حد قابل توجهی بگیرید.
البته که خرید تجهیزات مربوط به ذخیره انرژی، گاهی اوقات هزینه زیادی را روی دست کارشناسان قرار می دهد. پس شرکت های فعال در این زمینه باید بودجه خود را بررسی کنند و بر همان اساس تصمیم بگیرند.برآورد بار روشنایی ساختمان یک فرآیند است که در آن ارزیابی و تخمین توان روشنایی و نیازهای نوری ساختمان انجام میشود.
مزایای تصحیح ضریب قدرت در یک ساختمان چیست؟
تصحیح ضریب قدرت، چهارمین راهی است که شما می توانید آن را برای جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق ساختمان مورد استفاده قرار دهید. تصحیح ضریب توان یا PFC، به پروسه ای گفته می شود که در طی آن کارشناسان نسبت توان واقعی به توان ظاهری یک مدار را به صورت دقیق تنظیم می نمایند.
این تصحیح ضریب، نوسانات ولتاژ را کاهش داده و به پایداری شبکه کمک خواهد کرد. به خاطر داشته باشید که استفاده از راکتور های اصلاح کننده یا نصب خازن های مختلف، می تواند سطح پایداری شبکه را تا حد قابل توجهی بالا ببرد. این مسئله به سلامت بیشتر تجهیزات برقی و ابزار های به کار رفته در زمینه سیم کشی ساختمان هم کمک می کند.
تقسیم بار چیست و چه کاربردی دارد؟
تقسیم بار یا ریختن بار، دیگر راهی است که شما می توانید آن را برای جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق مورد استفاده قرار دهید. کاهش بار یک روش کنترل شده به حساب می آید که در طی آن کارشناسان نسبت به کاهش بار های غیر بحرانی و کم کردن مصرف اقدام می نمایند.
این پروسه به بازیابی سطوح ولتاژ کمک کرده و میزان بازدهی یک سیستم را تا حد قابل توجهی افزایش می دهد. به خاطر داشته باشید که استفاده از سیستم های کاهش بار، به شما اجازه می دهد تا بدون صرف وقت و طی فرآیند های اتوماتیک نوسانات موجود در شبکه برق را شناسایی نمایید و نسبت به حذف آنها اقدام کنید.
البته که استفاده از این تجهیزات به دانش فنی بالایی نیاز دارد. کارشناسان برای استفاده بهینه از تجهیزات تقسیم بار، باید وقت زیادی را صرف بهینه تر کردن مدار خود کنند. مسلما بازدهی نهایی، ارزش صرف کمی وقت را خواهد داشت!
مانیتورینگ ولتاژ و فرکانس برای جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق ساختمان
ششمین راهی که شما می توانید آن را برای جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق ساختمان به کار گیرید، به مانیتورینگ ولتاژ و فرکانس اشاره دارد. به صورت کلی، نظارت بر ولتاژ و فرکانس اطلاعات گسترده ای را در اختیار کارشناسان قرار می دهد.
زمانی که کارشناسان برای شناسایی دلایل نوسان وضعیت را مورد بررسی قرار دهند، مانیتورینگ صورت گرفته است.پس مانیتورینگ یک روش ضروری به حساب آمده و میزان بازدهی شبکه برق را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار می دهد.
نصب دستگاه های نظارت بر شبکه و استفاده از راه حل های نرم افزاری از جمله زیر شاخه های این روش به حساب می آیند. اگر یک مهندس برق از همان ابتدای کار مدار را به صورت بهینه طراحی کند، احتمال ایجاد ناهنجاری تا حد قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.
استفاده از FDIS برای کنترل بهتر جریان و کاهش نویز
FDIS یا جدا سازی عیب به صورت اتوماتیک، هفتمین روشی است که شما می توانید آن را برای جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق به کار گیرید. سیستم های تشخیص و جدا سازی عیب یا FDIS، به گونه ای طراحی شده اند تا شرایط غیر عادی را شناسایی نمایند.
از جمله شرایط غیر عادی در این زمینه، می توان به اتصال کوتاه، خرابی تجهیزات و سیم کشی اشتباه اشاره نمود.
این سیستم از سنسور ها و الگوریتم های مختلفی استفاده می کند تا به صورت دقیق منبع خطا را علامت گذاری نماید. پس از علامت گذاری، کارشناسان نسبت به جدا سازی قسمت های خراب اقدام نموده و مشکل شبکه حل می شود.
بازیابی ولتاژ به صورت خودکار برای کاهش میزان نویز شبکه برقی
برای جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق، شما می توانید از AVR هم استفاده کنید. AVR یا سیستم های بازیاری ولتاژ خودکار برای بازیابی سریع سطوح ولتاژ پس از قطعی یا اختلال در شبکه مورد استفاده قرار می گیرند. ضعیف شدن برق ساختمان یکی از مشکلات رایج در ساختمان ها است که می تواند آسیب زیادی به سیستم های برق کشی وارد کند.
این سیستم ها از سوئیچ های انتقال خودکار و منابع تغذیه پشتیبان همچون UPS ها استفاده می نمایند تا بازدهی مطلوبی را به همراه داشته باشند. استفاده از AVR در پروژه های حساس و حیاتی، بازدهی مطلوبی را به همراه خواهد داشت.
تقویت اتصال به شبکه برق شهری برای جلوگیری از ایجاد نوسان
دیگر راهی که برای جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق در جلوی پای کارشناسان قرار گرفته است، به اتصال دقیق شبکه اشاره دارد. به صورت کلی، اتصال سیستم برق ساختمان به شبکه یا پست مجاور می تواند روی میزان پایداری ولتاژ تاثیر گذار باشد.
این اتصال به ساختمان اجازه می دهد تا هنگام افت ولتاژ، برق را از شبکه دریافت کند و موقعیت که شرایط به حالت عادی بازگشت، اتصال شبکه را قطع نماید. این جریان دو طرفه به افزایش تعادل سطح جریان و کاهش خطر نوسان کمک می کند.
افرونگی سیستم و تاثیر آن در روند جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق
در نهایت، آخرین راهکاری که شما می توانید آن را برای جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق مورد استفاده قرار دهید، به افرونگی اشاره دارد. پیاده سازی افرونگی در سیستم های الکتریکی، یک راه حل متداول برای کنترل جریان به حساب می آید. افرونگی یک لایه حفاظتی اضافی ایجاد کرده و به شما اجازه می دهد تا جلوی ایجاد نوسان را بگیرید.
افرونگی تاثیر خرابی تجهیزات را به حداقل رسانده و مدت زمانی که شما برای تعمیر در اختیار دارید را چند برابر خواهد کرد. این مسئله، روی کیفیت ساختمان و سیم کشی آن تاثیر گذار خواهد بود. پس، اگر شما هم به دنبال کنترل نوسان هستید، می توانید از افرونگی هم استفاده کنید.
کلام آخر
همانطور که در این صفحه مشاهده کردید، راهکار های زیادی را می توان برای جلوگیری از نوسان یا کم و زیاد شدن برق ساختمان مورد استفاده قرار داد. با شرکت در بهترین دوره های آموزش برق کشی ساختمان، شما به راحتی می توانید این موارد را مورد استفاده قرار دهید.
فقط شما باید به دنبال استفاده از بهترین دوره های سیم کشی یک ساختمان باشید. آموزشگاه برق ساختمان کافه آموزشگاه با استفاده از خدمات بهترین مدرسان ایرانی یک گزینه عالی به حساب می آید.
جهت مشاوره آموزشی با شماره تماس 02188949711 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید