10 دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان
امروز ما در مجموعه کافه آموزشگاه قصد داریم تا 10 دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان را به صورت مستقیم مورد بررسی قرار دهیم. در دنیای امروزی ما، سیم کشی ساختمان اهمیت زیادی پیدا کرده است.
به عقیده خیلی از کارشناسان، سیم کشی مهم ترین مرحله ایجاد یک ساختمان به حساب می آید. شاید در نگاه اول پروسه سیم کشی و ایجاد مدار در یک خانه راحت به نظر برسد اما واقعیت طور دیگری است! روند سیم کشی به شدت چالش برانگیز بوده و می تواند کارشناسان را با مشکلات جدی مواجه سازد.
اینجاست که آشنایی با مهم ترین انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان اهمیت زیادی پیدا می نماید. زمانی که تکنسین ها و کارشناسان فعال در این زمینه با متداول ترین مشکلات آشنایی پیدا نمایند، خیلی راحت تر می توانند نسبت به رفع آنها اقدام کنند.
امروز ما قصد داریم تا انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان را به صورت دقیق بررسی کنیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مشکلات برق کشی ساختمان، با ما همراه شوید.
اولین مورد از انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان:
عدم توجه به استاندارد ها!
اولین مورد از مهم ترین انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان، مربوط به استاندارد است. توسعه دهندگان و سازمان های بین المللی، استاندارد های متنوعی را برای محصولات خود در نظر گرفته اند.
به صورت کلی، سیم کشی و برق کشی یک ساختمان بدون توجه به این استاندارد ها امکان پذیر نیست. حتما شما هم از خود می پرسید که به صورت دقیق، استاندارد های پر اهمیت برق کشی به چه مواردی اشاره دارند؟
در پاسخ به این سوال، باید بگوییم که استاندارد های جهانی به کار رفته در این زمینه می توانند به فاصله میان سیم ها، ظرفیت فیوز ها و نحوه انتخاب کلید ها اشاره داشته باشند.
پس برای جلوگیری از دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان، بهتر است استاندارد های مطرح شده در این زمینه را مورد بررسی قرار دهید و بر همین اساس هم برق کشی کنید. در لیست زیر شما می توانید چند مورد از این استاندارد های پر اهمیت را مشاهده نمایید.
- فاصله پریز های برق و آنتن از کف باید بین 30 تا 50 سانتی متر باشد.
- فاصله جعبه فیوز از کف ساختمان باید 170 سانتی متر باشد.
- فاصله آویز لامپ از سقف باید حداقل 30 سانتی متر باشد.
- فاصله قوطی های کلید از چهارچوب باید 20 سانتی متر باشد.
2-انتخاب اشتباه تجهیزات مورد نیاز چه پیامدی دارد؟
دومین مورد از مهم ترین انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان، به انتخاب تجهیزات اشتباه اشاره می کند. فرقی ندارد که شما در حال برق کشی یک ساختمان تک طبقه هستید یا اینکه قصد دارید تا یک آپارتمان را سیم کشی کنید؛ در هر صورت باید تجهیزات مناسبی را انتخاب نمایید.
خیلی از ساختمان های موجود در ایران فقط به خاطر انتخاب تجهیزات اشتباه با مشکلات گسترده ای مواجه شده اند. انتخاب تجهیزات می تواند روند برق کشی را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار دهد. گاهی اوقات تجهیزات اشتباهی، خطر جانی برای اعضای یک ساختمان ایجاد می نمایند.
از جمله مهم ترین تجهیزات به کار رفته در هنگام برق کشی ساختمان، می توان به فیوز ها، پریز ها، کلید ها و سیم های به کار رفته در این زمینه اشاره نمود. هرچه کیفیت تجهیزاتی که شما از آنها استفاده کرده اید بالا تر رود، میزان امنیت ساختمان و کیفیت سیم کشی هم بیشتر می شود.
پس برای کسب نتیجه مطلوب، بهتر است کمی وقت خود را صرف یافتن بهترین تجهیزات موجود در بازار بکنید.
سومین مورد از انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان
فاصله گذاری اشتباه
سومین مورد از انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان، به فاصله گذاری اشتباه اشاره دارد. هنگام سیم کشی و برق کشی ساختمان، شما باید به چند عامل توجه ویژه ای داشته باشید. لوله گذاری و انتخاب فاصله مناسب، دو مورد از همین عوامل پر اهمیت به حساب می آیند.
به صورت کلی، برای سیم کشی ساختمان شما باید تجهیزات مراقبتی مناسبی را به کار گیرید تا در طولانی مدت، سیم ها و کابل های برق با آسیب جدی مواجه نشوند.
استفاده از فاصله گذاری مناسب به شما کمک می کند تا هم خیلی راحت تر نسبت به علامت گذاری صحیح کابل ها اقدام نمایید و هم جلوی ایجاد مشکلات متنوع را بگیرید. پس، بهتر است هم به درستی لوله گذاری نمایید و هم فاصله کابل های خود را به درستی تنظیم کنید.
مشکلات ایجاد شده بر اثر نصب اشتباه تجهیزات را چگونه حل کنیم؟
چهارمین مورد از مهم ترین انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان، به نصب اشتباه تجهیزات اشاره دارد. نصب اشتباه کابل ها، فیوز ها و پریز ها، می تواند مشکلات گسترده ای را به همراه داشته باشد.
شما باید به نقشه ای که توسط افراد متخصص و کاربلد طراحی شده است توجه کنید. نصب تجهیزات مختلف برق لزوما باید بر اساس نقشه صورت گیرد. عدم توجه به این مسئله باعث خرابی تجهیزات و افزایش بی دلیل بار الکتریکی خواهد شد.
اگر ساختمان با این مورد از انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان مواجه شد، ساکنین باید از خدمات یک برقکار حرفه ای استفاده کنند تا تجهیزات مناسب با کیفیت را جایگزین تجهیزات قبلی بکنند. نصب نا درست حتی می تواند خطر آتش سوزی ساختمان را چند برابر کند.
پس کارشناسان فعال در این زمینه بهتر است کمی وقت خود را صرف بررسی دقیق نقشه بکنند تا در این زمینه با مشکلی مواجه نشوند.
پنجمین مورد از انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان، عدم استفاده از حفاظ!
پنجمین مورد از مهم ترین انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان مربوط به عدم استفاده از حفاظ است. حفاظ برق اهمیت زیادی دارد. فرقی ندارد که شما در حال کار روی پروژه های صنعتی هستید یا اینکه روی یک پروژه ساختمانی عادی کار می کنید؛ در هر صورت باید به حفاظ برق توجه ویژه ای داشته باشید.
نوسانات برق، به وسیله های مختلف یک خانه آسیب وارد می کنند. کلید های محافظ و ابزار های حافظتی مختلف، می توانند کیفیت سیم کشی را تا حد قابل توجهی افزایش دهند.
البته که با شرکت در بهترین دوره های آموزشی طراحی شده مخصوص سیم کشی، شما می توانید با این مورد از مهم ترین انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان بیشتر آشنا شوید.
چگونه می توان متوجه نقص های طراحی شد و آنها را نابود کرد؟
انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان، می توانند زیر شاخه های زیادی داشته باشند. نقص های طراحی یکی از همین زیر شاخه های پر اهمیت به حساب می آیند که روند اجرای سیم کشی را تحت تاثیر خود قرار می دهند
نقص طراحی، زمانی ایجاد می شود که طراح مدار های داخلی ساختمان ناخواسته، از ابزار های اشتباهی استفاده کند یا اینکه به استاندارد های بین المللی طراحی شده در این زمینه توجهی نداشته باشد.
در چنین شرایطی، ساختمان افت ولتاژ پیدا کرده و جریان برقش تا حد قابل توجهی ضعیف می شود. با بررسی چند باره نقشه و استفاده از برنامه های آنالیزی خوب برای رفع مشکلاتش، کارشناسان به راحتی می توانند جلوی نقص های طراحی را بگیرند.
هفتمین مورد از انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان, عوامل محیطی!
هفتمین مورد از انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان، به عوامل محیطی اشاره دارد. خیلی از افراد به این مسئله توجهی نمی کنند اما عوامل محیطی همچون شرایط جوی و آب و هوایی هم روند سیم کشی را تحت تاثیر خود قرار خواهند داد.
برای ساخت یک خانه در محیط مرطوب، شما همواره باید نسبت به لوله گذاری صحیح و استفاده از ابزار های محافظتی مناسب اقدام نمایید. جدا از این مسئله، رسیدن آب به سیم های برق مشکلات گسترده ای را به همراه خواهد داشت.
این مسئله می تواند منجر به آتش سوزی هم شود. پس بهتر است وجود نشتی را بررسی کنید و مطمئن شوید که سیم ها و کابل های برق از این نظر ایمن هستند.
تغییر خودسرانه در مدار های یک ساختمان چه مشکلی را ایجاد می کند؟
هشتمین مورد از مهم ترین انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان، به تغییر خودسرانه مدار و نقشه اشاره دارد. خیلی از کارگران فعال در این زمینه، بدون هماهنگی با مهندسین نسبت به تغییر جای کلید ها، سیم ها یا ایجاد تغییرات اساسی در مدار اقدام می نمایند.
در اکثر مواقع، این تغییرات مشکلات جدی را به همراه دارند. به همین علت هم مهندسین روی نقشه ایجاد شده حساسیت زیادی نشان می دهند. نقشه ها به صورت اصولی و دقیق طراحی شده و برای سیم کشی مورد استفاده قرار می گیرند.
کارگران فعال در این زمینه، تحت هیچ شرایطی نباید نسبت به تغییر المان های اصلی مدار اقدام نمایند.
نهمین مورد از انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان, جریان بالای مدار!
نهمین مورد از انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان، به جریان زیاد یک مدار اشاره دارد. شما باید جریان ورودی مدار های مختلف را به صورت دقیق تنظیم نمایید. زمانی که یک ساختمان بر اساس نیاز های جامعه مدرن ساخته نشود، نمی تواند به درستی نیاز های برقی کاربرانش را تامین کند.
در چنین شرایطی، اگر کاربران چندین ابزار الکتریکی را به مدار متصل کنند، جریان ورودی و خروجی اش افزایش پیدا خواهد کرد. اگر مدار برای این حالت آمادگی کافی نداشته باشد، احتمال آسیب دیدنش هم بالا می رود.
پس برای کسب بازدهی مطلوب در این زمینه، شما لزوما باید جریان ورودی و خروجی و نیاز های ساختمان را به صورت دقیق محاسبه کنید و همجنین ضعیف شدن برق ساختمان یکی از مشکلات رایج در ساختمان ها است که می تواند آسیب زیادی به سیستم های برق کشی وارد کند.
عدم توجه به Ground چه مشکلاتی را برای مدار ایجاد می کند؟
در نهایت، آخرین مورد از انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان به زمین کردن یا Grounding اشاره می کند. این مسئله در طراحی برد های الکتریکی هم اهمیت زیادی دارد.
Grounding یک روند امنیتی پر اهمیت در دنیای سیم کشی ساختمان به حساب می آید که به انرژی اضافی برق اجازه می دهد تا وارد زمین شود. در طی این پروسه، کارشناسان احتمال آتش سوزی و ورود آسیب های جدی به ساختمان را کاهش می دهند.
مهندسین برقی که روی یک پروژه ساختمانی کار می کنند، لزوما باید مطمئن شوند که کابل ها و تجهیزاتشان در موقعیت های مناسب به زمین متصل هستند. عدم اتصال به زمین، نه تنها به ساختمان آسیب می زند بلکه در طولانی مدت جان ساکنین را نیز به خطر می اندازد.
کلام آخر
امروز ما سعی کردیم تا چند مورد از مهم ترین انواع دلیل بروز مشکل در سیم کشی برق ساختمان را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهیم. مسلما عوامل زیادی هستند که می توانند در مدار یک ساختمان، مشکل ایجاد نمایند.جهت مشاوره با شماره تماس 02188949711 تماس حاصل نمایید.
اگر شما هم به دنیای برق کشی و سیم کشی ساختمان علاقه مند هستید، برای کسب بازدهی مطلوب از این پروسه باید به دنبال استفاده از بهترین دوره های آموزشی همچون دوره آموزش برق ساختمان کافه آموزشگاه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید