فناوری شارژ سریع چیست؟!

این مقاله فناوری شارژ سریع را به طور کامل مورد بررسی قرار داده و بهترین گوشی های فست شارژ را معرفی می کند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و افزایش مدل های مختلف گوشی های هوشمند، استفاده از آن بین اکثر مردم رواج یافته است. تمام گوشی های هوشمند وابسته به تامین نیرو از طریق باتری دستگاه و شارژ آن هستند. استفاده بهتر و طولانی مدت از گوشی های تلفن همراه هوشمند، نیازمند رعایت اصول خاص و نکات ایمنی می باشد.
اغلب کاربران گوشی های هوشمند به دلیل هزینه بالا تعمیرات و یا تعویض قطعات موبایل برای استفاده بهتر از دستگاه تمام این نکات را رعایت می کنند. کاربران دیگری نیز هستند که دقت کافی برای نگهداری صحیح از دستگاه خود ندارد. عوامل مختلفی ممکن است موجب خرابی تلفن همراه شوند. باتری گوشی موبایل نیز از این خرابی ها و یا اختلال ها در امان نیست. عواملی که ممکن است باتری موبایل را دچار اختلال کند؛ استفاده از شارژر فیک، عدم توجه به میزان شارژ تلفن همراه و غیره می باشد. انتظار برای شارژ کامل گوشی های تلفن همراه نیز از عواملی است که ممکن است کاربر را خسته و بی حوصله کند.

شارژ سریع چیست؟!
فناوری شارژ سریع یا فست شارژ میزان جریان ورودی برق را افزایش داده و در مدت کوتاهی سرعت شارژ دستگاه را بالا میبرد. هدف استفاده از فناوری شارژ سریع شارژ کامل دستگاه در مدت کم نیست. شرکت های سازنده برای اغلب دستگاه هایی که دارای فست شارژ هستند، استفاده از این ویژگی را صرفا تا ۵۰ درصد شارژ مجاز کرده اند.
امروزه تولید کنندگان محصولات دیجیتال در زمینه فناوری شارژ سریع با یکدیگر رقابت تنگاتنگی دارند. شارژ سریع علاوه بر تلفن های همراه شامل تمام محصولات دیجیتال که دارای باتری غیر قابل تعویض هستند نیز می شود. هدفون و هندزفری های بی سیم و برخی از ماوس ها نیز از این فناوری جدید پشتیبانی می کنند. استفاده مداوم از تلفن همراه و یا لپ تاپ جزو جدانشدنی زندگی امروزه شده است. افراد مختلفی نیز کل سیستم کاری خود را با استفاده از این محصولات دیجیتال انجام می دهند. تامین نیروی لپ تاپ و تلفن همراه برای این افراد از اهمیت بالایی برخوردار است. شارژ تلفن همراه و یا لپ تاپ در صورتی که نیاز ضروری به آنها داریم باید در مدت کوتاه تری انجام شود. فناوری فست شارژ یک راه حل اساسی برای تامین نیروی برق باتری در کوتاه ترین زمان ممکن و صرفه جویی در زمان و انرژی است.
شارژ سریع چه تاثیری بر عمر باتری گوشی دارد؟!
گوشی های هوشمند معمولاً از دو نوع باتری لیتیوم یونی یا لیتیوم پلیمری استفاده می کنند. شارژ سریع ممکن است در طولانی مدت، عملکرد باتری لیتیومی یونی را دچار اختلال کند. شرکت های سازنده برای استفاده راحت تر و عدم بروز مشکل، تلاش می کنند از باتری های لیتیوم پلیمری استفاده کنند. باتری های لیتیوم پلیمری سازگاری بهتری با فناوری فست شارژ دارند و در استفاده طولانی مدت دستگاه را دچار اختلال نمی کند.
نکته قابل توجه این است که باید هنگام استفاده از فست شارژ باید مطمئن شویم که این فناوری با سخت افزار گوشی ما سازگاری دارد. عدم سازگاری قطعات سخت افزاری با فناوری شارژ سریع مورد استفاده ممکن است موجب گرم شدن تلفن همراه شود. افزایش حرارت دستگاه هنگام ورود برق بیشتر در بازه زمانی کوتاه تر اتفاق می افتد. گرم شدن بیش از حد تلفن همراه نیز ممکن است قطعات سخت افزاری تلفن همراه را دچار اختلال کند. استفاده صحیح از این فناوری هنگامی اتفاق می افتد که مارک شارژر سریع با گوشی همراه یکی باشد.

فعال کردن و غیر فعال کردن فناوری شارژ سریع
شرکت اپل هنگام ارائه دستگاه های خود، شارژر سریع را بین لوازم جانبی آن قرار نمی دهد. کاربران گوشی های آیفون در صورت نیاز، می توانند کابل و آداپتور شارژ سریع را به صورت جداگانه خریداری کنند. نکته مهم همانطور که در بخش قبلی گفته شد این است که می بایست، کابل و آداپتور خریداری شده نیز از تولیدات شرکت اپل باشد. استفاده از ویژگی شارژ سریع در گوشی های آیفون نیاز به اتصال usb-c دارد. تمام گوشی های آیفون مخصوصا مدل های جدید دارای درگاه usb-c نیستند. کاربرانی که قصد خرید کابل فست شارژ دارند در قدم اول باید یک مبدل usb-c به لایتنینگ تهیه کنند. آداپتور هایی که شرکت اپل برای شارژ سریع به بازار عرضه میکند، ۱۸ واتی هستند که بدون کابل مخصوص نیز سرعت شارژ را افزایش میدهند.
گوشی های اندروید مخصوصا سامسونگ نیز امروزه در مدل های جدید خود فناوری شارژ سریع را اضافه کرده اند. جهت روشن و خاموش کردن ویژگی شارژ سریع در گوشی های سامسونگ می بایست اقدامات زیر را به ترتیب انجام داد:
- وارد بخش ستینگ یا تنظیمات موبایل خود شوید.
- بر روی بخش device care کلیک کنید.
- بخش های امنیت، حافظه، باتری و غیره در زیر صفحه به شما نمایش داده می شود. آیکون باتری را انتخاب کنید.
- بالای صفحه سمت راست آیکون ستینگ توسط سه نقطه مشخص شده است آن را انتخاب کنید.
- منویی که برای شما نمایش داده می شود در پایین لیست گزینه فست شارژینگ را به شما نمایش می دهد.
- روشن و خاموش کردن فست شارژ در این قسمت، سیستم شارژ سریع را میتواند فعال یا غیرفعال کند.
بهترین موبایل هایی که دارای فناوری شارژ سریع هستند
برندها و شرکت های سازنده تلفن همراه معروف و پرچمدار اولین مراکزی بودند که فناوری شارژ سریع را برای تلفن های جدید خود، فعال کردند. امروزه تلفن های همراه هوشمند معمولی نیز از این فضای رقابتی دور نمانده و شارژ سریع را برای محصولات جدید خود فعال کرده اند.
چند مورد از بهترین گوشی هایی که دارای فناوری شارژ سریع هستند را با هم بررسی می کنیم:
- آیفون ۱۳ پرومکس: سری ۱۳ آیفون دارای باتری ۴۳۵۲ میلی آمپری است. شارژ سریع میتواند با ۲۷ وات قدرت ظرف نیم ساعت ۵۰ درصد از باتری را شارژ کند.
- گلکسی اولترا اس ۲۲: باتری این مدل از محصولات سامسونگ دارای ظرفیت ۵۰۰۰ میلی آمپری می باشد. قدرت فست شارژ این مدل ۴۵ وات و فست شارژ بیسیم آن ۱۵ وات می باشد. گلکسی اس ۲۲ اولترا در حالت فست شارژینگ ظرف مدت ۴۰ دقیقه، می تواند به صورت کامل شارژ شود.
- شیائومی ۱۱ تی پرو: شرکت شیائومی نیز در ساخت گوشی ۱۱تی پرو از یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپری استفاده کرده است. شیائومی ۱۱ تی پرو میتواند در حالت فست شارژ ظرف ۱۷ دقیقه باتری گوشی را به صورت کامل شارژ کند.
- شیائومی ۱۲ پرو: باتری استفاده شده در گوشی شیائومی ۱۲ پرو ۴۶۰۰ میلی آمپری می باشد. ظرفیت باتری شیائومی ۱۲ پرو از ظرفیت باتری شیائومی ۱۱ تی پرو کمتر است ولی در ویژگی شارژ مانند یکدیگر هستند. شیائومی ۱۲ پرو نیز از فناوری شارژ سریع ۱۲۰ واتی استفاده می کند. فست شارژینگ این امکان را فراهم آورده است که این مدل نیز ظرف مدت ۲۰ دقیقه یا کمتر باتری را به صورت کامل شارژ کند.
مدل هایی که در این بخش خدمت شما معرفی کردیم از بهترین گوشی هایی هستند که دارای فناوری شارژ سریع می باشند. گوشی های بررسی شده از مدل هایی هستند که در بازار موجود می باشند و توانسته اند رضایت کاربران را در زمینه شارژ سریع جلب کند.

نکته قابل توجه این است که گوشی هایی که نام برده ایم علاوه بر ظرفیت باتری بالا و پشتیبانی از فناوری شارژ سریع قابلیت های دیگری دارند. موبایل هایی که دارای ویژگی شارژ سریع هستند معمولا از قطعات سخت افزاری بهتری استفاده می کنند. انتخاب درست محصول مورد نظر با در نظر گرفتن بودجه و بررسی تفاوت ها گوشی ها امکان پذیر است.
تفاوت شارژ سریع و شارژ معمولی چیست؟!
شما با مطالعه این مقاله تا به اینجا، اطلاعات کلی از فناوری شارژ سریع، کسب کردید. ما در این قسمت از مقاله نیز تفاوت فست شارژ را با شارژ معمولی به طور جزئی تر مورد بررسی قرار می دهیم.
شارژ معمولی هنگام شارژ تلفن همراه مقدار ولتاژ و جریان ثابتی را پشتیبانی می کند. آداپتوری که در فناوری شارژ سریع استفاده می شود، نیروی برق بیشتری نسبت به شارژر معمولی وارد دستگاه می کند. اغلب شارژر های معمولی، باتری گوشی را تا ۱۰۰ درصد و به طور کامل شارژ می کنند. فست شارژ ممکن است باتری گوشی را صرفاً تا درصد مشخصی شارژ کند. محدوده درصدی که در شارژ سریع برای باتری ها تعریف شده است، طبق طراحی شرکت سازنده متفاوت می باشد.
محدوده ای که برای شارژ سریع تعریف میشود طبق طراحی شرکت سازنده ممکن است از ۵۰ تا ۸۰ درصد متغیر باشد. گوشی هایی که از این فناوری پشتیبانی می کنند بعد از رسیدن به درصد مورد نظر با شارژ معمولی باتری دستگاه را شارژ می کنند. شارژ کامل تلفن همراه با شارژ سریع ممکن است ویژگی جذاب و منحصر به فردی به نظر بیاید اما هنگام استفاده طولانی مدت، می تواند سیستم گوشی را دچار اختلال کند.

تفاوت دیگر شارژ معمولی با شارژ سریع، طراحی و ساخت آن ها است. شارژر سریع ممکن است در صورت استفاده از کابل متفاوت دستگاه را شارژ نکند. شارژ معمولی برای تمام گوشی ها فعال است ولی تمامی مدل ها از فناوری شارژ سریع پشتیبانی نمی کنند.
چرا گوشی موبایل شارژ نمی شود؟!
دلایل مختلفی ممکن است موجب ایجاد اختلال در شارژ تلفن همراه شوند. خراب بودن شارژر، خراب بودن سوکت شارژ، اختلال در مدار تغذیه و غیره از عواملی هستند که می توانند سیستم شارژ را دچار اختلال کنند. اختلالات سخت افزاری و نرم افزاری نیز ممکن است سیستم شارژ را دچار اختلال کنند. بررسی مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری تلفن همراه نیاز به دانش کافی و آگاهی دارد. کافه آموزشگاه از مراکز معتبری است که آموزش تعمیرات موبایل را به صورت تخصصی ارائه می دهد.
دلیل عدم شارژ گوشی
دیدگاهتان را بنویسید