راهنمای حل و تعمیر مشکلات فیس آیدی در آیفون ها

تعمیر مشکلات فیس آیدی یک مورد شایع در بین دارندگان گوشی آیفون
تعمیر مشکلات فیس آیدی یکی از شایع ترین مواردی است که دارندگان آیفون با آن مواجه هستند. مشکل فیس آیدی در آیفون های سری x، xs، xs max و سری 11 بصورت کلی وجود دارد. زمانیکه استارت اولیه جهت قرار دادن فیس بر روی گوشی زده میشود، گزینه های مختلفی در محصولات اپل وارد کار میشوند تا فیس تشخیص داده شود.
مهمترین گزینه دات پروژکتور میباشد که وظیفه دارد هزاران نقطه را به اندامهای صورت شخص منتقل نماید، تا این اندامها تشخیص داده شوند و سپس به سمت پردازنده انتقال یابند. پردازنده نقاط را کاملا ثبت می کند. زمانیکه شخص اقدام به قفل دستگاه می کند، در زمان بازگشایی مجدد اگر هر کدام از این اندامها همخوانی نداشته باشند یا تغییر کرده باشند اجازه باز شدن صادر نمیشود. این مورد را بایستی مد نظر قرار داد که بیشتر از 90 درصد ایرادی که در فیس آیدی رخ میدهد مربوط به دات پروژکتور است.
تعمیر مشکلات فیس آیدی در سه عنصر مهم
سه عامل بسیار مهم باعث می شود که در عملکرد فیس آیدی اختلال ایجاد شود یا به طور کلی خراب شود و نیاز به تعمیر مشکلات فیس آیدی احساس گردد. این سه عامل شامل آب خوردگی و رطوبت، تمیز کردن زیاد با الکل و اصابت ضربه می باشد. این عوامل باعث می گردد یکی از سه عنصر دات پروژکتور، سنسور پراکسیمیتی یا دوربین جلوی گوشی آیفون دچار مشکل شود. با مختل شدن هر یک از عناصر بالا فیس آیدی نیز قادر به سرویس دهی نخواهد بود.

دات پروژکتور بیش از سی هزار اشعه مادون قرمز به سمت صورت کاربر پرتاب میکند و از این طریق عمق تصویر را تشخیص میدهد و چهره را سه بعدی اسکن میکند. سنسور پراکسیمیتی وظیفه تشخیص روشنایی و تاریکی را بر عهده دارد و اگر خراب شود ممکن است عملکرد فیس آیدی نیز مختل گردد. دوربین جلو به دلایلی از جمله تار بودن، شکستگی یا به هر علتی که کار نکند باعث می شود فیس آیدی نیز قادر به انجام عملیات خود نباشد. پس قطعا زمانی که با مشکل فیس آیدی مواجه می شویم ایراد از سمت یکی از موارد بالا خواهد بود.
ایراد در فیس آیدی به این صورت بروز می کند که فیس آیدی تصویر ما را دیتکت نمی کند و قادر به شناسایی چهره ما نمی باشد. حال جهت تعمیر مشکلات فیس آیدی بایستی بررسی نمود که چه ایرادی در گوشی باعث ایجاد این اختلال شده است. مشکل face id مخصوصا در آیفون های سری xs بسیار شایع می باشد. شرکت اپل روش هایی برای رفع مشکل face id را در وب سایت خود ارائه کرده اما این روش ها فقط برای رفع مشکلات نرم افزاری مفید می باشند.
تعمیر مشکلات فیس آیدی پس از صدمه ناشی از سایر تعمیرات
اگر پس از تعمیرات متوجه شویم که فیس آیدی کار نمی کند چند دلیل دارد که منجر به تعمیر مشکلات فیس آیدی می گردد که در ادامه به آنها میپردازیم. دلیل اول زمانی است که سنسور نور آیفون آسیب دیده باشد. اگر روشنایی نمایشگر را تا انتها افزایش دهیم شاهد خواهیم بود که روشنایی صفحه نمایشگر بسیار روشنتر از نمایشگر آیفون با سنسور سالم خواهد بود. اگر روشنایی نمایشگر را در یک فضای تاریک بر روی کمترین مقدار قرار دهیم و بر روی نمایشگر نور بتابانیم در آیفونی که سنسور نور آسیب دیده دارد اتفاقی رخ نمیدهد و نور به صورت خودکار افزایش پیدا نمیکند. در اینصورت فیس آیدی نیز کار نخواهد کرد. دلیل اصلی مشکل این است که در زمان تعویض نمایشگر آیفون کابلی که در نزدیکی سنسور صدا قرار دارد آسیب دیده است.
دلیل دوم در کار نکردن فیس آیدی کثیف بودن برخی از قطعات مرتبط با آن میباشد. توجه داشته باشید که برای تعمیر آیفون ابتدا بایستی باتری را جدا نمود، در غیر اینصورت ممکن است الکتریسیته استاتیک به دات پروژکتور دوربین سلفی آسیب وارد کند. همیشه بایستی دات پروژکتور را تمیز نگه داشت و این را بدانیم که در صورت لمس این قطعه با دست، شناسایی چهره کار نخواهد کرد. همچنین لایه محافظت دات پروژکتور بایستی تمیز باشد زیرا گرد و خاک ناشی از اثر انگشت باعث میگردد که دات پروژکتور کار نکند. می توان با استفاده از پارچه تمیز و الکل این قطعه را تمیز کرد.
دلیل سوم مختل شدن فیس آیدی، تعویض ماژول دوربین سلفی میباشد. هر آیفون دارای یک دات پروژکتور اختصاصی است که مثل اثر انگشت منحصر به فرد میباشد. بنابراین اگر سنسور تعویض شود قادر به استفاده از فیس آیدی نخواهیم بود.
شروع تعمیر مشکلات فیس آیدی با جدا نمودن ال سی دی
در شروع تعمیر مشکلات فیس آیدی برای اینکه اطمینان پیدا کنیم که مشکل گوشی از کجاست بایستی گوشی را باز کنیم. برای این کار ابتدا بایستی پیچ های پایین را باز نمود، سپس به سراغ ال سی دی گوشی رفت و آنرا از شاسی جدا نمود. اگر گوشی آیفون از قبل باز شده باشد به راحتی می توان ال سی دی را از شاسی جدا نمود، چونکه چسب های فابریکی زیر ال سی دی وجود نخواهد داشت. ولی اگر برای اولین بار قصد جدا کردن ال سی دی از شاسی را داشته باشیم بایستی فرآیند جدا کردن چسب ها را نیز انجام دهیم.
برای جدا کردن ال سی دی از شاسی از پیک و ورق رادیولوژی استفاده می نماییم. در زمان باز کردن گوشی و جدا کردن ال سی دی بایستی مواظب فلت های ال سی دی باشیم که آسیب نبینند، زیرا به شدت حساس هستند. پس از باز کردن ال سی دی آنرا به سمت راست نگه می داریم و به سراغ باز کردن شیلدهای محافظ فلزی که بر روی کانکتورها و فلت ها پیچ شده اند می رویم. شیلدهای فلزی را از روی کانکتورها و فلت ها جدا می کنیم و حالا تمام فلت ها را از روی برد جدا کرده و ال سی دی را کنار می گذاریم.

جدا کردن فیس آیدی از داخل شاسی
در این مرحله از تعمیر مشکلات فیس آیدی باید قطعه فیس آیدی از شاسی جدا شود، برای اینکار ابتدا بایستی فلت آن را آزاد نماییم. به دلیل اینکه فلت فیس آیدی زیر باتری قرار گرفته است برای آزاد نمودن آن بایستی ابتدا باتری، که داخل شاسی چسبیده را بیرون آوریم. چسب های فابریکی بر روی باتری وجود دارند که بصورت یک برچسب مشکی مانند هستند. این چسب های سیلیکونی مشکی را از روی باتری جدا کرده و دور پیچ گوشتی می چرخانیم.

به این صورت می توانیم باتری را خیلی راحت از داخل شاسی جدا کنیم بدون اینکه به باتری گوشی هیچ گونه آسیبی وارد شود. چسب ها نیز به صورت کشسانی از زیر باتری خارج می شوند. پس از خارج نمودن باتری، فلت فیس آیدی هم آزاد می شود و می توان این قطعه را به سادگی از شاسی جدا کنیم. با جدا کردن فیس آیدی مرحله چک کردن آن فرا میرسد.

شما برای تعمیر اصولی موبایل باید آموزش تخصصی ببینید که میتوانید برای آموزش دیدن حرفه ای با آموزش تعمیرات موبایل در کافه آموزشگاه همراه باشید و به صورت کاملا تخصصی و عملی آموزش ببینید.
چک کردن فیس آیدی
برای چک کردن فیس آیدی می توان از دستگاه پروگرامر محصول شرکت jc استفاده نمود. ماژول مخصوص چک کردن فیس آیدی را بر روی دستگاه قرار داده و دستگاه را روشن میکنیم. در این مرحله بایستی با توجه به مدل گوشی آیفون، فیس آیدی را به کانکتور مربوطه اش اتصال دهیم. در هنگام اتصال فلت فیس آیدی به کانکتور بایستی کاملا دقت کنیم که به درستی اتصال برقرار شود. حال اگر کلید چک را فشار دهیم قادر خواهیم بود که از فیس آیدی و دات پروژکتور آن چک بگیریم.
در صورتیکه با پیغام abnormal مواجه شویم به این مفهوم است که فیس آیدی ما مشکل دارد. جهت اطمینان بیشتر این فرایند را مجددا یک بار دیگر انجام میدهیم. دستگاه قسمت های مختلف فیس آیدی را به چند بخش تقسیم میکند و هر بخش را بصورت مجزا چک میکند. زمانیکه با پیغام abnormal روبرو شدیم یعنی فیس آیدی و دات پروژکتور ایراد دارند و بایستی تعمیر شوند.

تعمیر face id
جهت تعمیر فیس آیدی ابتدا چسب اطراف دات پروژکتور را تمیز می نماییم، حال محل دقیق دات پروژکتور را خط می کشیم تا به درستی جایگذاری شود. در این مرحله دات پروژکتور را خارج کرده و چسب آنرا تمیز می کنیم. کاری که اکنون بایستی انجام دهیم این است که از دات پروژکتور رید بگیریم و بر روی فلت جدید، فایل رید گرفته شده را رایت کنیم.
تنها کاری که روی دات پروژکتور باید انجام داد این است که ایپرام گزینه را بصورت کامل حذف کنیم و یک جامپر انجام دهیم. حالا بایستی پروسه شابلون زدن دات پروژکتور را برای نصب بر روی فلت انجام داد و سپس آنرا بر روی فلت نصب نمود. در این مرحله از دات پروژکتور جدید تست میگیریم و در صورتی که normal بود فلت را در جای خودش قرار می دهیم. حالا تعمیر گوشی به پایان رسیده و بایستی آنرا اسمبل کنیم. در پایان نیز تست نهایی را با استفاده از گوشی انجام می دهیم.
دیدگاهتان را بنویسید