ابزار و تجهیزات مورد نیاز برق کار ساختمان

در این بخش میخواهیم در مورد تجهیزات مورد نیاز برق کار ساختمان صحبت کنیم. هر شغل احتیاج به ابزار و تجهیزات خاصی دارد. اطلاع داشتن از لیست تجهیزات مورد نیاز برق کار ساختمان برای افرادی که میخواهند در دوره های آموزشی برق کاری ساختمان شرکت کنند اهمیت ویژه ای دارد. داشتن ابزار و تجهیزات لازم به افراد کمک میکند که کار را به بهترین شکل انجام دهند. با استفاده از ابزار و تجهیزات مورد نیاز برق کار ساختمان انجام یک پروژه با کیفیت بالایی صورت می گیرد. همچنین با استفاده از تجهیزات و ابزار کاربردی سلامت افراد در حین کار تضمین می شود. اگر بخواهیم یک لیست از تجهیزات مورد نیاز برق کار ساختمان تهیه کنیم باید موارد زیادی را نام ببریم. در این مقاله به ضروری ترین وسایل و تجهیزات اشاره می کنیم.
متر چیست و چه کاربردی در برق ساختمان دارد؟
یکی از وسایلی که برای برق کار ساختمان ضروری می باشد متر است. این وسیله برای تعیین جای دقیق کلیدها، پریزها، چراغ ها و سایر تجهیزات به کار می رود. یکی دیگر از وسایلی که یک برقکار ساختمان از آن استفاده می کند سیم لخت کن می باشد. از این وسیله برای حذف کردن روکش سیم ها استفاده می شود. سیم لخت کن انواع مختلفی دارد اما اگر از نوع کاربردی و استاندارد آن استفاده شود برای هر نوع سیم با هر قطری یک حفره بر روی آن وجود دارد. اگر از سیم لخت کن استاندارد برای حذف روکش های سیم ها استفاده شود هیچ آسیبی به بافت سیم وارد نمی شود.

مولتی متر و اهمیت آن در برق کاری ساختمان
یکی دیگر از تجهیزات مورد نیاز برق کار ساختمان مولتی متر است. از مولتی متر برای اندازه گیری ولتاژ جریان و مقاومت استفاده می شود. شاید بتوان گفت مولتی متر یکی از اساسی ترین تجهیزات مورد نیاز برق کار ساختمان محسوب می شود. از دیگر وسایلی که باید در تجهیزات یک برقکار ساختمان وجود داشته باشد چسب نواری برق است. این چسب ها کشسانی بیشتری نسبت به چسب های معمولی داشته و چسبندگی بالایی دارند. از این چسب ها می توان برای اتصال دو سیم به یکدیگر استفاده نمود. چسب های برق در رنگ های مختلف در بازار وجود دارد.

یکی از وسایل و ابزار ضروری برای یک برقکار ساختمان انبردست است. انواع مختلفی از انبردست وجود دارد که هر فرد بسته به نوع کاربردی که از آن انتظار دارد نوع خاصی را انتخاب میکند. از بعضی از انبردست ها برای حذف روکش های سیم هم استفاده میشود. به این انبردست ها مورب می گویند. بعضی دیگر از انبردست ها نیز برای پیچ و تاب دادن به سر سیم ها استفاده می شود. انبردست ها سایز های مختلفی دارند.
از دیگر تجهیزات مورد نیاز برق کار ساختمان تستر ولتاژ القایی می باشد. این دستگاه با نزدیک شدن به مدار می تواند جریان مدار و ولتاژ موجود در آن را اندازه بگیرد. تستر ولتاژ القایی در دو نوع دکمه دار و اتوماتیک تولید شده است که قیمت آنها با یکدیگر متفاوت است.
پیشنهادی: ولتاژ برق ساختمان چیست؟
استفاده از ابزار مناسب برای تامین امنیت برق کار
یکی دیگر از ابزارهایی که برای یک برق کار ساختمان ضروری است چراغ قوه میباشد. گاهی ممکن است برای برقکاری ساختمان نور کافی وجود نداشته باشد. در چنین مواردی ممکن است تاریک بودن محیط بر کار فرد تاثیر گذاشته یا خطراتی جان وی را تهدید کند. استفاده از یک چراغ قوه برای جلوگیری از خطرات احتمالی توصیه میگردد. نوع دیگری از چراغ قوه به صورت هدلایت طراحی شده است که نور مورد نیاز را تامین نموده و با استفاده از آن دست فرد برقکار آزاد است.

برای برق کار ساختمان استفاده از تراز نیز لازم است. با استفاده از تراز فرد برقکار میتواند زیبایی کار را بیشتر کند. استفاده از پیچ گوشتی نیز برای برقکاری ساختمان ضروری می باشد. انواع پیچ گوشتی برای استفاده وجود دارد که فرد میتواند از هر کدام استفاده نماید. امروزه پیچ گوشتی های برقی، گیره ای، مغناطیسی، پهن، چند لبه و پیچ گوشتی هایی با سرهای باریک در بازار وجود دارد.
فازمتر چیست و چه اهمیتی برای برق کشی ساختمان دارد
فازمتر از تجهیزات مورد نیاز برق کار ساختمان محسوب می شود. این وسیله مانند پیچ گوشتی دوسو می باشد که درون آن یک چراغ نصب شده است. فازمتر ها دارای بدنه شفاف می باشند و یک مقاومت درون آنها وجود دارد. در انتهای فازمتر یک شی رسانا قرار می گیرد. زمانی که نوک فازمتر به سیم فاز برق متصل شود اگر انتهای فازمتر در دست شما باشد چراغ داخل آن روشن میشود. در این زمان فازمتر اخطار می دهد که سیم مورد نظر فاز است و در آن جریان وجود دارد.
برای برقکاری ساختمان تجهیزاتی لازم است تا لوله کشی های مورد نیاز برای رد کردن سیم انجام شود. این لوله کشی ها با استفاده از لوله های خرطومی و فنر ها انجام می شوند. لوله های خرطومی برای سیم های عبوری از داخل آن به عنوان یک محافظ عمل می کنند و با استفاده از فنر سیم از یک طرف لوله به سوی دیگر هدایت میشود.
به طور کلی تجهیزات مورد نیاز برق کار ساختمان به نوع سیم کشی و مکانی که سیم کشی در آن انجام می شود بستگی دارد. علاوه بر تجهیزات مربوط به برق ساختمان آشنایی با لوازم الکتریکی برای سیم کشی ساختمان ضروری می باشد. حفظ ایمنی در هنگام کار با برق بسیار اهمیت دارد. بهتر است تجهیزات مورد نیاز برق کار ساختمان از فروشگاه های معتبر خریداری شود. تجهیزات الکتریکی باید حتماً با کیفیت و اصل باشد زیرا لوازم نامعتبر می تواند موجب آسیب رسیدن به افراد در هنگام کار با برق شود.
پیشنهادی: نحوه راه اندازی جک های در باز کن برقی
نقشه سیم کشی برای هدایت برق کار ساختمان
کارهایی از قبیل نصب لوستر، کلید و پریز و غیره همگی در تخصص برق کار ساختمان است. امروزه کار برق کشی ساختمان با استفاده از وسایل و تجهیزات مدرن انجام میشود. در واقع ابتدا نقشه سیم کشی برای یک ساختمان ترسیم شده و در اختیار فرد برقکار قرار می گیرد. با توجه به نقشه سیم کشی وسایل و تجهیزات مورد نیاز آماده شده و کار برق کشی ساختمان شروع میشود.
رعایت اصول ایمنی در کنار استفاده از تجهیزات مدرن و به روز اهمیت بالایی دارد. در برق کشی ساختمان باید فاصله ها به صورت استاندارد رعایت شده و از افراد متخصص برای کار برق کشی استفاده شود.
یکی دیگر از تجهیزات مورد نیاز برق کار ساختمان جعبه تقسیم می باشد. انشعابات مختلف از سیم های دارای جریان در جعبه تقسیم وجود دارد. این جعبه ها در جنس های مختلف مانند فلز، چدن و پلاستیک به صورت روکار و توکار مورد استفاده قرار می گیرند. نصب این جعبه ها باید حدود دو و نیم متر بالاتر از سطح زمین باشد.
نصب کلید های مختلف در ساختمان
یک برقکار ساختمان از کلید ها و پریز های مختلف برای برق کشی یک ساختمان استفاده می کند. کلید های مختلفی مانند کلید مینیاتوری و یا کلید کمپکت در مدارهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و همچنین استفاده از کلید های مغناطیسی و حرارتی برای جلوگیری از تحمیل بار اضافه به مدار کاربرد دارند. یک برقکار ساختمان باید انواع کلید ها و پریز ها و کاربرد هر یک را به خوبی بشناسد تا بتواند از آنها به درستی در ساختمان استفاده نماید.

در برق کشی ساختمان باید به این نکته توجه داشته باشید که برای وسایل پر مصرف از یک فیوز جداگانه استفاده نمایید. برای استفاده از تجهیزات مورد نیاز برق کار ساختمان باید حتما طرز استفاده از آن ها را به خوبی بدانید. سیم کشی ساختمان علاوه بر داشتن وسایل و تجهیزات کافی به دانش هم نیاز دارد. این دانش با شرکت در کلاس های آموزش برق ساختمان به دست می آید.
ترمینال چیست؟
یکی دیگر از وسایلی که برای برق کشی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد ترمینال است. از ترمینال بیشتر در تابلوهای توزیع برق استفاده می شود. هر ترمینال از دو قسمت تشکیل شده است. یک بخش از آن عایق و بخش دیگر هادی است. جنس عایق معمولا از کائوچو می باشد. ترمینال معمولا از دوازده خانه تشکیل شده است که در یک ریل کنار هم قرار گرفته اند.
به طور کلی تجهیزات مورد نیاز برق کار ساختمان به سه بخش تقسیم می شود. بخش اول از این تجهیزات برای ایجاد بستر مناسب برق کشی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. این وسایل برای کنده کاری ها کاربرد دارند. از جمله وسایلی که به این منظور به کار می روند لیزر، ریسمان رنگی و شلنگ است.
بخش دوم از تجهیزات مورد استفاده در برق کشی ساختمان برای انجام جزئیات به کار می رود. این وسایل شامل ابزارهایی برای حذف روکش سیم، فازمتر و پیچ گوشتی، انواع انبردست و چسب برق می باشد. بخش سوم نیز برای تکمیل عملیات الکتریکی می باشد. این وسایل شامل ابزار تست کننده نشتی های جریان الکتریکی و مولتی متر می باشد.

دوره آموزش برق کار ساختمان
هر فرد برای شروع کار برقکاری ساختمان نیاز به آموزش برق ساختمان دارد. این آموزش ها در موسسات و مراکز مختلف برای افراد وجود دارد. دوره برق کشی ساختمان توسط کافه آموزشگاه به صورت کامل و کاربردی به شما آموزش داده می شود. این دوره در کارگاه های مجهز و به روز به صورت کاملا اصولی تدریس می شود. اساتید این مجموعه بسیار با تجربه و خبره هستند و می توانند شما را برای ورود به بازار کار آماده نمایند.
دوره برق کشی ساختمان که توسط کافه آموزشگاه تدریس میشود برای افرادی که میخواهند به صورت مستقل و با سرمایه اندک شروع به کار کنند بسیار مناسب است. همچنین افرادی که میخواهند در یک مجموعه یا یک شرکت مشغول به کار شوند می توانند از از مدارک معتبر کافه آموزشگاه برای ارائه به ارگان های مختلف دولتی و غیردولتی استفاده نمایند. برای شرکت در دوره کافه آموزشگاه میتوانید به راحتی با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید