اجرت و دستمزد برق کشی طبق نرخ اتحادیه 1402
کافه آموزشگاه مرجع تخصصی آموزش دوره های فنی در کشور می باشد. پاسخ به این پرسش که میزان اجرت و دستمزد برق کشی ساختمان بر چه اساسی تعیین می شود کاری تخصصی است. برای این امر نیاز است تا شما ابتدا با این شغل و روش های دقیق محاسبه اجرت کار آشنا شوید.
نرخ اتحادیه برق کشی ساختمان ۱۴۰۲
شما با آگاهی از نرخ اتحادیه برق کشی ساختمان ۱۴۰۲ , نرخ اتحادیه لوله کشی ساختمان 1402 می توانید به شناخت کاملی از چگونگی تعیین مبلغ دقیق هزینه جاری در بحث برق کشی و کلیه امور ساختمانی پی ببرید. ما در این مقاله در تلاش هستیم تا به بررسی اجرت برقکاری ۱۴۰۲ و دستمزد برقکاری ۱۴۰۲ طبق نرخ اتحادیه در سال 1402 طبق نرخ اتحادیه برقکاران تهران بپردازیم.
مطالعه این مقاله می تواند به افزایش آگاهی شما در تعیین اجرت و دستمزد برق کشی ساختمان و دستمزد برقکار روزمزد کمک نماید. اهمیت این موضوع آنچنان بالا می باشد که بررسی نرخ اتحادیه برق کشی ساختمان ۱۴۰۲ تهران نیازمند نگاهی دقیق و موشکافانه می باشد. در نهایت افزایش آگاهی نسبت به روش تعیین دستمزد برقکار روزمزد و یا دستمزد برق کشی ساختمان ۱۴۰۲ می تواند به شما در کاهش هزینه های فنی کمک شایانی نماید.
روش پذیرش پروژه های برق کشی توسط متخصصان
پیش از پرداختن به بحث اجرت و دستمزد برق کشی ساختمان و دستمزد برقکار روزمزد و نرخ برقکاری ۱۴۰۲ شاید برای بسیاری از شما این سوال پیش آید که یک برق کش حرفه ای چگونه اقدام به پذیرش یک پروژه می کند. در مشاغل فنی بزرگترین عامل در افزایش درآمد میزان تبحر و تخصص تکنسین های فنی می باشد.
در واقع کیفیت و دقت ارائه کارهای فنی خود می تواند به عنوان یک تبلیغات چهره به چهره در نظر گرفته شود. به طور معمول متخصصان بعد از اجرای چند پروژه ساختمانی و با کسب رضایت کارفرمایان به صورت مستمر سفارش های متعددی را دریافت می نمایند.
در نهایت آنها بر اساس توانمندی های خود از بین پروژه های مختلف اقدام به پذیرش پروژه ای مناسب می کنند.
البته در برخی از موارد نیز ما شاهد اجرای پروژه های برق کشی به صورت پیمانکاری می باشیم. در این شرایط نیز اجرت و دستمزد برق کشی ساختمان و دستمزد برقکار روزمزد از توابع معادلاتی متفاوتی پیروی می نماید.
گاهی اجرای پروژه های ساختمانی دارای ساختاری شرکتی می شود. در این شرایط برقکار تنها به عنوان یک کارمند در یک موسسه و یا شرکت ساختمانی فعالیت می کند. در تمامی این شرایط نیاز است تا برقکاران با بستن قراردادهای قانونی از صحت اجرای کار و پرداخت هزینه های خود اطمینان حاصل نمایند.
شرایط اصلی در عقد قرارداد برق کشی ساختمان چگونه است
معمولا عقد قرارداد و تعیین اجرت و دستمزد برق کشی ساختمان دارای ساختاری خاص است. در واقع سایر مشاغل فنی نیز در زمان عقد قرارداد از اصول و توابع قانونی اجرایی در مشاغل شرکتی پیروی نمی کنند.
کارشناسان برق کشی می توانند تنها با ثبت یک قرارداد دستی در حضور دو شاهد اقدام به تنظیم قراردادی رسمی نمایند. البته در زمان عقد قرارداد دستی ثبت دقیق برخی موارد مانند تاریخ دقیق اجرا و تحویل کار حتما باید در نظر گرفته شود.
همچنین نوع پروژه برق کشی ساختمان و خدماتی که در زمان اجرای کار اجرا می شود از دیگر موارد با اهمیت در قرارداد می باشد. اصولا برقکاران و کافرمایان در قراردادهای برق کشی باید به ثبت این موارد بسیار توجه نمایید. اجرت و دستمزد برق کشی ساختمان و قیمت برقکاری ساختمان ۱۴۰۲ نیز به صورت کاملا دقیق باید توسط کارفرما و برق کش در این قرارداد ثبت و تنظیم شود.
روش های تعیین اجرت و دستمزد برق کشی
برای شناخت روش های تعیین اجرت و دستمزد برق کشی نیاز است تا ابتدا شما را با انواع روش های عقد قرارداد در این حرفه آشنا نماییم. همانگونه که در متن نیز به آن اشاره کردیم عقد قراردادهای فنی تابع شرایط و اصول متفاوتی می باشد.
نوع قرارداد تعیین شده بین کارفرما و کارشناس برق کشی یکی از عوامل تعیین کننده در تعیین اجرت و دستمزد برق کشی است. از دیگر عوامل تعیین کننده قیمت نهایی کار در بحث برق کشی نوع خدمات ارائه شده توسط برقکاران می باشد. در نهایت بستن قرارداد برق کشی ساختمان به یکی از پنج شکل روزمزد، متر زیر بنا، آیتمی، شعله ای و یا کنتراتی صورت می پذیرد.
آیا اجرت و دستمزد برق کشی و دستمزد برق کشی در هر یک از روش ها ثابت است
آیا هزینه اجرت و دستمزد برق کشی در تمامی روش های عقد قرارداد ثابت است. در پاسخ به این پرسش می توان گفت که تغییر نوع قرارداد می تواند در مبلغ نهایی هزینه برق کشی تغییراتی را ایجاد نماید. برای درک بهتر این مفهوم در ادامه این مقاله به ذکر چند مثال کلی خواهیم پرداخت.
روش تعیین دستمزد برقکار روزمزد
تعیین دستمزد برقکار روزمزد در قراردادهایی روزمزد اصولا بر اساس میزان هزینه تعیین شده توسط اتحادیه برای فعالیت در یک روز کاری تعیین می شود. در این شرایط کارفرما می تواند از برقکار توقع اجرای کارهای مشخصی که از قبل بین برقکار و کارفرما توافق شده را داشته باشد. در نتیجه در این روش محدودیتی برای کارفرما در تعیین حیطه کاری برقکار وجود نخواهد داشت.
برای مثال یک کارفرما از یک برقکار دعوت می کند تا برای اصلاح ایرادات برقکاری در یک ساختمان چند طبقه حضور پیدا نماید. در این شرایط برقکار از حجم کار واگذار شده بی اطلاع می باشد. در نتیجه در این شرایط بهتر است تا برقکار برق کشی ساختمان را براساس روش روزمزد بپذیرد.
به طور قطع تعیین دستمزد برقکار روزمزد نیز طبق نرخ تعیین شده توسط اتحادیه صورت می پذیرد. البته میزان مبلغ دستمزد برقکار روزمزد در شهرهای مختلف می تواند تابع عوامل گوناگون مانند مسافت و یا عوامل دیگر بسیار متغیر باشد. اصولا می توان بالاترین دستمزد برقکار روزمزد را در شهر تهران مشاهده نمود.
کارفرمایان نیز از این امر به عنوان معیاری برای تعیین قیمت دستمزد برقکار روزمزد در شهرستان ها استفاده می نمایند. البته به علت موارد متعدد کارفرمایان و کارشناسانان برق کار اصولا تمایل دارند تا از روش های دیگر برای بستن قرارداد برقکاری استفاده می نمایند. در نهایت تعیین دستمزد برقکار روزمزد گاهی می تواند برای کارفرمایان به امری چالش برانگیز تبدیل شود.
تعیین اجرت و دستمزد برق کشی در روش متر زیر بنا
در روش متر زیر بنا برقکار تعیین می کند تا بر اساس متراژ کلی اقدام به دریافت اجرت و دستمزد برق کشی نماید. معمولا طبق نرخ تعیین شده توسط اتحادیه هزینه دستمزد برق کشی به ازای هر متر مربع چیزی در حدود 120000 تومان تعیین شده است.
در نتیجه اگر یک برق کش پروژه ای به مساحت 80 متر مربع را بپذیرد چیزی در حدود 9600000 تومان درآمد خواهد داشت. تعیین دقیق هزینه ها در روش متر زیر بنا سبب شده است تا بسیاری از کارشناسان برای برق کشی ساختمان از این روش استفاده کنند. در واقع می توان اینگونه بیان نمود که تعیین دستمزد در این روش رقیب اصلی تعیین دستمزد برقکار روزمزد می باشد.
بررسی روش آیتمی و تعیین دستمزد برق کشی ساختمان در این روش
در برق کشی نوع آیتمی کارفرما با تقسیم کلی کار به بخش های کوچکتر اقدام به واگذاری آنها به متخصص حرفه ای که در این زمینه تخصص کافی دارد می کند. در این روش کارفرما با دسته بندی کار به بخش های مختلف برای اجرای هر بخش هزینه متفاوتی را نیز در نظر خواهد گرفت.
تعیین اجرت و دستمزد برق کشی در روش آیتمی مانند سایر روش های برق کشی طبق نرخ مصوب توسط اتحادیه صورت می پذیرد.
در این روش کارفرما و برقکار می توانند هزینه های برقکاری آیتم های مختلف را قیمت متفاوتی نسبت به نرخ اتحادیه تعیین نمایند. در نهایت تعیین هزینه های کلی کار در این روش کاملا وابسته به نظر کارفرما و برقکار می باشد. به طور معمول این روش شامل اجرای فرایندهای متفاوتی است.
شیار زنی و شارکنی، سیم کشی، تهیه نقشه ازبیلت برق، خط کشی و نشانه گذاری بر روی دیوارها برخی کارها در این روش می باشند. اجرت و دستمزد برق کشی هر یک از این فرایندهای تخصصی کاملا مجزا از یکدیگر است. در نتیجه کارفرما موظف به پرداخت هزینه های هر یک از این فعالیت ها طبق نرخ مصوب اتحادیه در سال 1402 می باشد.
بررسی نرخ دستمزد برق کشی ساختمان در روش شعله ای
در روش شعله ای برقکار هر قطعه که تحت نظر کارفرما نصب و یا تعویض می نماید را یک شعله مستقل در نظر می گیرد. این شعله ها می تواند شامل تک تک کلیدها و پریزهای برق و یا لامپ های هالوژنی که در سازه نصب می شود باشد.
برقکار بر اساس اجرت و دستمزد برق کشی ساختمان که توسط اتحادیه تعیین شده برای فعالیت های اجرایی اقدام به دریافت هزینه می کند.
برای مثال برقکار بابت نصب هر شعله در سازه مقدار 75000 تومان دریافت می کند. برای مثال برقکار چیزی در حدود 200 شعله را در سازه نصب کرده است. در این شرایط هزینه و اجرت نهایی کار او چیزی در حدود 15000000 تومان خواهد شد.
در نهایت می توان گفت که اجرت و دستمزد برق کشی ساختمان تابع عوامل و شرایط گوناگون می باشد که برقکار باید آنها را در نظر داشته و در هزینه های نهایی کار خود اعمال کند.
به همین دلیل گاهی مشاهده می شود که هزینه های برق کشی ساختمان در انتهای کار با میزان محاسبه شده توسط برقکار کمی متفاوت می شود. در نتیجه بهتر است که کارشناس برقکار در زمان محاسبه هزینه نهایی کار مبلغ مشخصی را بابت هزینه های مازاد که در حین کار اعمال می گردد در نظر داشته باشد.
بررسی حیطه فعالیت کلی برقکاران
به طور معمول اجرت و دستمزد برق کشی و به ویژه دستمزد برقکار روزمزد در دامنه مناسبی تعریف شده است. در نتیجه اصولا برقکاری یکی از مشاغل پر درآمد در کشور ما در نظر گرفته می شود.
شاید علت اصلی این امر را بتوان در تنوع بالای فعالیت های اجرایی که توسط برقکاران صورت می پذیرد پیدا کرد. برقکاران می توانند در زمینه های متعددی ورود نمایند و نیاز کلی کارفرمایان را اجرا کنند.
برای مثال برقکاران و شرکت های تخصصی برق کشی می توانند با حضور در مزایده های مربوط به واگذاری پروژه های برقکاری در اماکن خصوصی و عمومی شرکت نمایند و از این پروژه ها درآمد خوبی را کسب کنند.
همچنین آنها می توانند با اجرای پروژه های سبک تر مانند نصب دوربین های مداربسته، آیفون های تصویری، تجهیزات و کابل های برق و یا حتی نورپردازی نمای داخلی و خارجی ساختمان ها نیز فعالیت خود را در این شاخه ها نیز دنبال نمایند. در این موارد تعیین دستمزد برقکار روزمزد برای تکنسین های برقکاری مناسب تر از سایر روش ها خواهد بود.
تسویه حساب با برقکاران چگونه است
شاید برای شما این سوال پیش آید که بهترین زمان برای پرداخت اجرت و دستمزد برق کشی ساختمان و دستمزد برقکار روزمزد چه زمانی است.
در پاسخ به این پرسش می توان اینگونه بیان نمود که پرداخت دستمزد برقکار روزمزد و سایر روش ها باید بعد از تایید نهایی مهندس برق صورت پذیرد. این امر به شما کمک می نماید تا در صورت وجود مشکل در کار بلافاصله اقدام به رفع آن نمایید.
همچنین به خاطر داشته باشید که اجرای شیارزنی و شیارکنی لوله های برق و پوشش دهی روی لوله ها در حیطه وظایف برقکاران قرار نمی گیرد. در نتیجه کارفرما نمی تواند از برقکار توقع اجرای این کارها را داشته باشد.
در نهایت مقدار اجرت و دستمزد برق کشی برقکار روزمزد در فعالیت های جانبی و مازاد با توافق اولیه ممکن از تغییر نماید. پس بهتر است تا پیش از تعیین دستمزد برقکار روزمزد بر سر تمامی کارهای اجرایی به توافق کلی رسیده باشید.
نتیجه گیری
در نهایت در پایان می توان اینگونه بیان نمود که برق کشی ساختمان فرایندی کاملا تخصصی می باشد که برای اجرای آن باید از نظر افراد متخصص استفاده نمود. بازار کار مناسب برای این رشته امروزه شرایطی را ایجاد نموده است تا بسیاری از افراد علاقمند به کسب آموزش در این رشته شوند.
در نهایت علاقمندان به رشته برق کشی می توانند با حضور در مراکز آموزشی تخصصی مانند کافه آموزشگاه نسبت به دوره آموزش برق ساختمان اقدام نمایند.
جهت مشاوره آموزشی میتوانید با شماره تماس 02188949711 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید