چالش های سیستم اعلام و اطفاء حریق دیتاسنترها
امروز درباره چالش های سیستم اعلام و اطفاء حریق دیتاسنترها در کافه آموزشگاه که یکی از بهترین موسسات فنی حرفه ای می باشد در خدمت شما هستیم. در این سازمان مدرک معتبر برای شاغل شدن به شما داده می شود. در واقع، امروزه از اصلی ترین شرایط ورود به بازار کار، داشتن یک تخصص، حرفه یا مهارت است. کافه آموزشگاه،یک آموزشگاه آزاد سازمان فنی و حرفه ای است که مهارت های بسیار زیادی در آن آموزش داده می شود که میتوانید به سایت کافه آموزشگاه مراجعه نمایید. اما در این مقاله ما به دیتا سنتر ها ی اعلام سرقت میپردازیم.
دیتاسنتر چیست؟
دیتاسنتر یا همان مرکز داده مکانی است که دسته های بسیار بزرگی از انواع سرورهای کامپیوتر یا تجهیزات شبکه ای در آنجا قرار گرفته است. این سرورها بدون هیچگونه وقفه ای امور را انجام می دهند. از مهم ترین وظایف این سرورها می توان به انتقال داده ها اشاره کرد. این دیتاسنترها اهمیت بسیار زیادی دارند. از این رو در مکان هایی قرار گرفته اند که از امنیت بالایی برخوردار باشد. از عوامل مهم تامین این امنیت، می توان به سیستم های تهویه، اطفاء حریق، سیستم های مناسب توزیع برق و … اشاره کرد.
کاربرد دیتاسنتر چیست؟
دیتاسنترها همان طور که گفته شد؛ اهمیت بسیار زیادی دارند. امروزه نیاز مردم به دیتاسنترها به طور چشمگیری افزایش داشته است. از عوامل این موضوع می توان به کاهش قیمت سرورها و دسترسی آسان اینترنت برای تمامی افراد اشاره کرد. درواقع دیتاسنترها مهم ترین نقش را در دنیای دیجیتال برعهده دارند. به عبارتی می توان گفت پشتیبان اصلی دنیای وب و دیجیتال که شغل های مهم را دربرگرفته است؛ دیتاسنترها می باشند.
دیتاسنترها در مکان های مختلفی از جمله سازمان ها، دانشگاه ها و شرکت ها کاربرد دارند. از مهم ترین کاربردهای دیتاسنتر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انتقال بدون وقفه داده ها
- خدمات درون سازمانی
- هوش مصنوعی
- تهیه نسخه پشتیبان
- اشتراک فایل
- برنامه ریزی مدرن
- مدیریت ارتباط با مشتری
انواع و اعلام و اطفاء حریق دیتاسنترها
کارکرد دیتاسنتر، هویت صاحبان و هزینه های به کار برده شده آن را به دسته های مختلفی تقسیم بندی می کند. از آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دیتاسنترهای سازمانی: مدیریت این دیتاسنترها را خود سازمان مربوطه برعهده دارد و از جمله دیتاسنترهای پرهزینه محسوب می شود.
- دیتاسنترهای مدیریت شده: معمولا شرکت های بسیار بزرگ از این نوع دیتاسنتر استفاده می کنند. این نوع دیتاسنتر همانند قبلی یک دیتاسنتر پرهزینه می باشد.
- دیتاسنترهای هم مکانی: این نوع از دیتاسنتر، برای سازمان ها و شرکت هایی به کار می رود که به یک فضای امن برای پشتوانه داده های خود احتیاج دارند. در این نوع از دیتاسنتر مسئولیت پشتیبانی برعهده سازمان مربوطه می باشد.
- دیتاسنترهای عمده: این نوع از دیتاسنتر، دیتاسنترهای بسیار بزرگی می باشند که در یک فضای گسترده انواع متفاوتی از امکانات را به مشتری خود تخصیص می دهند. بیشتر شرکت ها از این نوع دیتاسنتر استفاده می کنند.
- دیتاسنتر ابری: این نوع از دیتاسنتر، ارزان ترین نوع به شمار می آید که امروزه بیشترین کاربرد را در جهان به خود اختصاص داده است. دیتاسنتر ابری امکان برخورداری از حفظ داده ها در یک شبکه خصوصی، عمومی و یا ترکیبی از اینها را برای سازمان ایجاد می کند.
تفاوت های انواع دیتاسنتر اختصاصی و اشتراکی
به طور کلی دیتاسنترها به دو دسته اشتراکی و اختصاصی طبقه بندی می شوند. دیتاسنترهای اشتراکی فضایی هستند که تعداد بسیار زیادی از سرورهای کامپیوتری را پشتیبانی می کنند. هرکدام از آن سرورها متعلق به یک شرکت متفاوت می باشد. اما دیتاسنترهای اختصاصی فقط به یک شرکت یا سازمان مربوط است و هزینه بیشتری را در برمی گیرد. در نتیجه سرعت بالاتری را برای مشتریان خود به ارمغان می آورند.
اجزای دیتاسنتر
دیتاسنتر شامل اجزای مختلفی می باشد که هرکدام از آن ها کاربرد متفاوتی را در دیتاسنتر ارائه می کنند. از این اجزا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- روتر
- سوییچ شبکه
- دیوارهای آتش
- سیستم های امنیتی
- سیستم ذخیره ساز
- سرور
- رک
- کابل
در خرید یا استفاده از دیتاسنتر لازم است به این موضوع دقت کنیم که تمام اجزای آن از بالاترین کیفیت برخوردار باشند. زیرا مهم ترین بخش دنیای دیجیتال، پشتیبانی و ذخیره سازی داده ها است که این کار را سرورهای کامپیوتری برای ما انجام می دهند. بنابراین امنیت و کیفیت خوب دیتاسنتر در دنیای امروز از اهمیت بالایی برخوردار است. که برای این کار تمامی نرم افزار و سخت افزارهای دیتاسنتر باید از بالاترین کیفیت برخوردار باشند.
نحوه کارکرد دیتاسنتر
کارکرد دیتاسنتر یکی از موارد بسیار مهمی است که باید آن را بررسی کنیم. همان طور که تا اینجای مقاله متوجه شدید؛ دیتاسنترها مجموعه ای بسیار بزرگ از سرورهای کامپیوتری هستند که مسئولیت پردازش، ارسال یا دریافت داده ها را برعهده دارند. حال برای درک بیشتر این موضوع به درون دیتاسنتر سفر می کنیم.
کارکرد دیتاسنتر و بررسی آن را با یک مثال ساده انجام می دهیم. به طور کلی وقتی شما چیزی را در گوگل سرچ می کنید؛ درخواستی از سمت شما برای سرورها فرستاده می شود. درخواست مربوطه را لایه های امنیتی دیتاسنتر مطالعه می کنند و درخواست به سوییچ در لایه دسترسی فرستاده می شود. سوییچ مسئولیت ارسال درخواست را به لایه داخلی برعهده دارد. درنهایت با دریافت درخواست توسط سرور و پردازش نهایی آن، پاسخ، توسط شما در مرورگر دریافت می شود.
استانداردهای لازم برای دیتاسنتر
اعلام و اطفاء حریق دیتاسنترها می توانند امنیت لازم را برای داده ها تامین کنند. البته موارد دیگری نیز تاثیر دارد. برای مثال دیتاسنترها باید از یکسری استانداردهای ساختاری برخوردار باشند. البته می توان گفت که هر فضایی را می توان با یکسری تغییرات به یک دیتاسنتر تبدیل کرد. اما اینکه چگونه و با چه فاکتورهایی باید اصول آن ها را رعایت کرد؛ نیازمند یکسری مهارت های فنی می باشد. برای مثال دیتاسنترها باید در یک مکان امن از لحاظ زلزله و شرایط جوی قرار بگیرند. مسافت آن ها نیز باید تا جاده اصلی و یا نقاط پرخطر جاده بررسی شود. البته این ها فقط نمونه هایی از استانداردهای جغرافیایی می باشند.
سیستم اطفاء حریق دیتاسنترها
اعلام و اطفاء حریق دیتاسنترها نیازمند یک زیرساخت مناسب می باشد. در ساخت دیتاسنتر موارد دیگری از جمله جنبه های فنی وجود دارد. به طور کلی معتبرترین و پرطرفدارترین راه ساخت دیتاسنترها که در اکثر جوامع استفاده می شود؛ استاندارد TIA-942 می باشد. این استاندارد اولین بار در سال 2005 میلادی تصویب و استفاده شد. در نتیجه ساختار دیتاسنترها را تحت عوامل مختلفی بررسی کرد که از آن ها می توان به امنیت داده های میزبانی، قابلیت افزونگی و … اشاره کرد.
اعلام و اطفاء حریق دیتاسنترها
اعلام و اطفاء حریق دیتاسنترها یکی از بخش های مهم آن ها می باشد. درواقع این سیستم برای اتاق سرور اصلی ترین بخش به شمار می رود. زیرا مراکز داده در تمام جوامع از ضروری ترین داده ها و پشتیبانی ها و همچنین اطلاعات برخوردارند و باید بیشترین امنیت برای آن ها فراهم گردد. زیرا هرگونه آسیب به آن ها می تواند مشکلات جدی زیرساختی در حوزه اینترنت و تجارت الکترونیک ایجاد کند.
انواع روش های اطفاء حریق دیتاسنترها
اطفاء حریق دیتاسنترها به بخش های مختلفی تقسیم می شود. نحوه ی اطفاء حریق دیتاسنترها بسیار مهم می باشد. به طور کلی پنج روش برای جلوگیری از تخریب دیتاسنترها در برابر آتش سوزی وجود دارد:
روش های اطفاء حریق
- تجزیه و تحلیل خطرات موجود و نحوه مقابله با آن ها: به طور کلی اولین قدم برای جلوگیری از آتش سوزی، ارزیابی خطرات موجود در دیتاسنترها می باشد. تقریبا 33 درصد از مراکز داده در جهان از بین رفته اند. که آتش سوزی سومین عامل از بین رفتن این دیتاسنترها بوده است.
- روش های اعلام و اطفاء حریق توسط گازهای خنثی: این روش بهترین روش برای اطفاء آتش می باشد. به طور کلی بیشتر سیستم های اطفاء حریق به چهار دسته تقسیم می شوند:
- استفاده از گازهای خشک
- استفاده از گازهای مرطوب
- روش اطفاء آبی
- گازهای خنثی
که مورد آخر، تایید شده توسط آزمایشگاه های UL و برخوردار از مجوز FN است. این گاز از صددرصد نیتروژن و یا صددرصد آرگون یا ترکیبی از نیتروژن و آرگون می باشد. درواقع گازهای خنثی اثرات شیمیایی بروز نمی دهند و در اطفاء حریق بسیار موثر هستند.
- استفاده از سیستم های اطفاء حریق دیتاسنترها: امروزه روش های مدرنی برای جلوگیری از آتش سوزی وجود دارد. که یکی از آن ها نصب سیستم های پشتیبان در کابینت ها و رک های برق است.
- کاهش سروصداهای موجود در مراکز داده: یکی از عواملی که می تواند باعث حریق در دیتاسنترها شود؛ رسیدن میزان صدا به 110 دسی بل می باشد.
- تست سیستم اطفاء حریق دیتاسنترها: منظور از تست سیستم های اطفاء حریق دیتاسنترها این نیست که لزوما تمامی سناریو را بررسی کنید و آتش سوزی راه بیندازید. بلکه نحوه استفاده از سیستم ها به صورت آفلاین نیز می تواند پاسخ گو باشد.
مناسب ترین سیستم اعلام و اطفاء حریق دیتاسنترها
اعلام و اطفاء حریق دیتاسنترها همان طور که گفته شد؛ از مهم ترین بخش های موجود در مراکز داده می باشد. در این بخش به بررسی مناسب ترین سیستم اطفاء حریق دیتاسنترها می پردازیم. مناسب ترین سیستم در این بخش، مطابق استاندارد NFPA2001 می باشد که در آن از گازهای خنثی و پاک بهره گرفته شده است. این گازها شامل IG و FN200 می باشند.
اعلام و اطفاء حریق دیتاسنترها با گازهای پاک به راحتی صورت می گیرد. این گازها هیچگونه سم و ماده شیمیایی آزاد نمی کنند. گاز FN200 و IG بعد از انجام فرایند اعلام و اطفاء حریق هیچ ردپایی از خود به جا نمی گذارند و درواقع به سرورها آسیبی وارد نمی کنند. همچنین، مواد سمی از جمله co2 که برای کارکنان خطرناک است؛ آزاد نمی کنند.
چالش های اعلام و اطفاء حریق دیتاسنترها
اعلام و اطفاء حریق دیتاسنترها می تواند با چالش های بسیار زیادی روبه رو شود. از این چالش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آلارم کاذب: در بسیاری از مواقع، آلودگی های هوای بیرون به درون دیتاسنترها وارد می شود و سبب ایجاد آلارم کاذب، توسط سیستم های اطفاء حریق دیتاسنترها خواهد شد.
- تخلیه هوا: تجهیزاتی که امور تخلیه هوا را در دیتاسنترها انجام می دهند؛ تمام هوا و مولکول های سنگین آن را از دیتاسنتر خارج می کنند و این سبب می شود که نشانه ای از وقوع حریق مشاهده نشود.
- جریان هوا به صورت افقی: از آنجایی که در دیتاسنترها جریان هوا به صورت افقی می باشد؛ نمی توان مشخصه ای از دود در سقف مشاهده کرد.
- رقیق شدن دود: عوامل بسیار زیادی در دیتاسنترها می توانند سبب رقیق شدن دود شوند که از این عوامل می توان به فیلترها، دستگاه های تخلیه هوا و … اشاره کرد.
چه ساختمانهایی نیاز به این سیستم اعلام حریق دارند
در واقع سیستم اعلام حریق یکی از مهمترین موضوعات در حوزه امنیت ساختمانها محسوب میشود. برای تضمین ایمنی ساختمان و جلوگیری از اتفاقات ناگوار نظیر آتشسوزی نیاز است که ساختمانهای مختلف مجهز به سیستم اعلام حریق شوند. در مقاله چه ساختمانهایی نیاز به این سیستم اعلام حریق دارند به بررسی ساختمانهایی که نیاز به این سیستم دارند میپردازیم.
دوره های فنی و حرفه ای
کافه آموزشگاه یکی از بزرگ ترین سازمان های فنی و حرفه ای است که دوره های بسیار زیادی در آن آموزش داده می شود. دوره آموزش اعلام حریق در کافه آموزشگاه به صورت کاملا تخصصی میباشد که برای توضیحات بیشتر درباره دوره آموزش نصب اعلام حریق شما میتوانید با مشاورین عالی رتیه ما در این زمینه گفتگو کنید و از اساتید مجرب ما بهره ببرید و دانش خود را در این زمینه گسترش داده و وارد بازارکار پردرآمد این حوزه شوید.
سازمان، تمامی دوره های خود را در کارگاه های فنی و حرفه ای و مجهز، همچنین به صورت عملی برگزار می کند. در نهایت می توانید مدرک معتبر از کافه آموزشگاه دریافت کنید. جهت اطلاع از این دوره ها می توانید با شماره 02188949711 تماس بگیرید.همه ی ما نیازمند این هستیم که برای توانمند شدن در شغل یا حرفه خود، میزان یادگیری را بالا ببریم و با یادگیری، سطح مهارت خود را افزایش دهیم. سازمان های فنی و حرفه ای، ارگان های دولتی هستند که آموزش مهارت ها و شغل های فراوانی در آنجا صورت می گیرد.
کافه آموزشگاه این امکان را برای تمامی افراد شاغل فراهم آورده است که همه روزه حتی روزهای تعطیل و آخر هفته از 9 صبح تا 9 شب در آموزشگاه حضور پیدا کنند و به کسب مهارت بپردازند. از دوره های کافه آموزشگاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آموزش برق ساختمان
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب سانترال
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- آموزش نصب اعلام سرقت
- آموزش نصب اعلام حریق
- آموزش نصب درب های اتوماتیک
- آموزش نصب درب اتوماتیک شیشه ای
- آموزش نصب کرکره برقی
- آموزش درب ریلی
- آموزش نصب جک برقی پارکینگ
- آموزش نصب آنتن مرکزی
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید