انواع منبع تغذیه تعمیرات موبایل را دقیق تر بشناسید+ 4 نوع
امروز ما در کافه آموزشگاه انواع منبع تغذیه را که به عنوان جزء ضروری در سیستمهای الکترونیکی و الکتریکی به کار میبرند با شما بررسی خواهیم کرد. از این منابع میتوان برای تهیه برق استفاده کرد. اما ممکن است برای بسیاری از افراد این سوال مطرح شود که این منابع به چه شکل هستند و کاربرد آنها چیست.
منبع تغذیه تعمیرات موبایل
منبع تغذیه یا پاورساپلای وسیلهای الکتریکی است که به منظور تامین برق بارهای الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد. اغلب افراد گمان میکنند این منابع صرفا در کامپیوترها کاربرد دارند. اما باید اشاره کنیم کاربرد آنها تنها به این مورد ختم نمیشود.
به طور کلی منبع تغذیه تعمیرات موبایل را به منظور اندازهگیری، نگهداری، آزمایش و توسعه محصولات مورد استفاده قرار میدهند. وظیفه این دستگاه تبدیل انرژی الکتریکی است، اما در هنگام انتخاب آن باید موارد مختلفی از قبیل ولتاژ و جریان را در نظر داشته باشید. در این مبحث قصد داریم بیشتر به این موضوع پرداخته و انواع مختلف آن را معرفی کنیم. با ما تا پایان همراه باشید.
انواع منبع تغذیه را دقیق تر بشناسید
افرادی که قصد خرید انواع منبع تغذیه را دارند، باید دقت کنند که این منابع انواع مختلفی دارند و هر یک از آنها با توجه به ویژگیهای خود، برای کارهای سبک و سنگین مورد استفاده قرار میگیرند. از آنجا که برخی موتورها به منابع تغذیه قدرتمند نیاز دارند، باید از منبع تغذیه قوی استفاده کرده و برای دستگاههای کم مصرف و سبک، منابع تغذیه معمولی به کار میروند.
در واقع کیفیت و قدرت منابع تغذیه، ارتباط مستقیمی با حجم کاری آن و نیاز کاربران دارد. بنابراین لازم است در این بخش به انواع منابع اشاره کنیم تا بتوانید در زمان خرید، مناسبترین و باکیفیتترین نوع آن را انتخاب کنید.
منبع تغذیه خطی
مدار LPS یا LR را در مدارهای گوناگون الکتریکی و الکترونیکی، به منظور تامین جریان DC به کل مدار مورد استفاده قرار میدهند. منابع تغذیه خطی دارای بخشهای مختلفی از جمله ترانسفورماتور کاهنده، یکسو کننده، مدار فیلتر و تنظیم کننده ولتاژ هستند.
این منابع برای نویز پایین طراحی و ساخته شدهاند و غالبا بدون سر و صدا هستند. منبع تغذیه خطی را در مواردی که به تنظیمات عالی و ریپل کم، منتشر کردن الکترومغناطیسی کم و واکنش گذرا احتیاج است، مورد استفاده قرار می دهند. این منابع صرفا قادر به کاهش ولتاژ ورودی هستند تا ولتاژ خروجی کمتری را تولید کنند.
راندمان منبع تغذیه خطی پایین بوده و چیزی در حدود 20 تا 25 درصد است. همچنین وزن سبک و اندازه کوچک، این منبع را کمتر پیچیده و قابل اطمینانتر کرده است. مهمترین ویژگی منابع خطی این است که با استفاده از آنها میتوانید سریعتر پاسخ بگیرید.
از منابع خطی غالبا در تجهیزات پزشکی، تجهیزات ارتباطی، آمپلی فایر کم نویز، پردازش سیگنالها، تجهیزات تست آزمایشگاهی، تجهیزات تست اتوماتیک، مالتی پلکسرها، کاربردهای کامپیوتری و صنعتی، مدارهای کنترل و موارد دیگر میتوانید استفاده کنید.
منبع تغذیه سوئیچینگ و منبع قابل برنامه ریزی
به عنوان یکی از انواع منبع تغذیه، میتوان به منبع تغذیه سوئیچینگ اشاره کرد که دارای یک تنظیمکننده سوئیچینگ است و میتواند توان الکتریکی را به شکل قدرتمندی تبدیل کند. با یک طراحی خوب و حسابشده میتوانید منابع تغذیه سوئیچینگ را برای تنظیم بار و خط عالی به کار بگیرید.
به منظور حاصل شدن ولتاژ خروجی موردنظر، میتوان ولتاژ ورودی را افزایش یا کاهش داد. منابع تغذیه سوئیچینگ در مقایسه با منابع تغذیه خطی، از کارایی بالاتری برخوردار هستند. چرا که ترانزیستور سوئیچینگ در حین عمل کردن به عنوان یک سوئیچ، توان کمتری را اتلاف میکند.
در مواقعی که برای تجهیزات بینالمللی نیاز به منبع تغذیه دارید، فناوری سوئیچینگ گزینه مناسبی است. چرا که در تمام دنیا کار میکند. اما منابع تغذیه خطی به گونهای دیگر فعالیت میکنند و باید به صورت دستی تنظیم شوند تا امکان کار کردن با یک شبکه خارجی داشته باشند.
از منابع سوئیچینگ غالبا در کاربردهای عمومی تحقیقات و توسعه، آزمایش و تولید، موارد جریان بالا، استفاده در سیستمهای ارتباطی، ایستگاههای سیار، تجهیزات شبکه، الکترولیز، الکتروفورز، هوانوردی، کشتیرانی، تصفیه، موتورهای DC و موارد دیگر استفاده میشود.
منبع تغذیه قابل برنامهریزی یا همان Programmable یکی دیگر از انواع منبع تغذیه بوده که قادر است عملکرد خود را از راه دور و به واسطه رابط دیجیتال یا ورودی آنالوگ کنترل کند. روی منبع تغذیه قابل برنامهریزی میتوان ولتاژ، جریان و فرکانس را تنظیم کرد.
این منابع غالبا از یک میکروکامپیوتر استفاده میکنند تا بتوانند بر عملکرد روزانه منبع تغذیه با کمک پروتکلهای خصوصی و به واسطه رابط کاربری کنترل و نظارت داشته باشند. از منابع تغذیه قابل برنامهریزی، در موارد گوناگونی از قبیل تست دستگاههای خودکار، طراحی و ساخت نیمه هادیها، ژنراتورهای اشعه ایکس، کنترل و نظارت رشد کریستالها و موارد دیگر استفاده میشود.
منبع تغذیه UPS یا بدون وقفه
از دیگر انواع منبع تغذیه میتوان به منبع تغذیه بدون وقفه یا UPS اشاره کرد. این منبع به صورت همزمان میتواند برق خود را از دو یا چند منبع تغذیه دریافت کرده و ذخیره کند. منابع تغذیه UPS که به طور مستقیم *از برق AC تغذیه میشوند، قادر به شارژ کردن همزمان باتری ذخیرهسازی نیز هستند.
منبع تغذیه UPS که به منبع برق اضطراری نیز شناخته میشود، وسیلهای الکتریکی است که در برابر جریان برق محافظت شده و باعث میشود کامپیوتر مدت زمانی را بدون ارتباط با منابع تغذیه اصلی خود کار کند و خاموش نشود.
یو پی اس یک باتری است و میتواند به عنوان یک منبع برق ثانویه نیز به شمار رود. زمانی که منبع برق اولیه یا اصلی دچار افت میشود و دستگاه آن را احساس میکند، UPS میتواند انرژی را ذخیره کند تا دادههای دستگاه از بین نرود و به سیستم آسیبی وارد نشود.
به طور مثال زمانی که از کامپیوتر استفاده میکنید و منبع تغذیه UPS افت برق را احساس کند، سریعا اتلاف برق را متوقف کرده تا به سیستم شما آسیب وارد نشود. به این ترتیب لازم است پیش از خالی شدن منبع برق ثانویه یا یو پی اس، تمام دادههای خود را ذخیرهسازی کنید.
منبع تغذیه ولتاژ بالا
یکی از انواع منبع تغذیه، ولتاژ بالا بوده که قادر به فراهم کردن ولتاژ خروجی بسیار بالا در حد هزاران ولت است. این نوع منبع از یک کانکتور خروجی ویژه استفاده میکند تا از ایجاد قوس الکتریکی، خراب شدن عایق و تماس تصادفی انسان جلوگیری به عمل آورد. اغلب منابع تغذیه ولتاژ بالا از ورودی آنالوگ یا رابط ارتباطی دیجیتال به منظور کنترل ولتاژ خروجی برخوردار هستند.
اجزای اصلی انواع منبع تغذیه کدام است؟
انواع منبع تغذیه از چند بخش تشکیل شدهاند که اجزای آنها به منابع کمک میکنند تا بتوانند ولتاژ را کم و زیاد کرده، توان را تبدیل و ولتاژهای ریپل را کاهش دهند. در این بخش به اجزای تشکیلدهنده منابع تغذیه که ممکن است در همه آنها یکسان نباشد، اشاره میکنیم:
- ترانسفورماتور: ترانسفورماتور میتواند ولتاژ ورودی را به سطح ولتاژ خروجی تغییر داده و آن ها را افزایش یا کاهش دهد.
- یکسو کننده یا رکتیفایر: به منظور تبدیل برق ورودی از AC به DC، از یکسو کننده استفاده میشود و ممکن است به شکل نیمه موج، تمام موج یا پل وجود داشته باشد.
- فیلتر: فیلتر امواج را صاف نمیکند، بلکه آنها را به طور چشمگیری کاهش میدهد.
- رگولاتور: به عنوان فلیتر وظیفه کاهش ولتاژ را دارد.
.
چند نکته پایانی در مورد منبع تغذیه موبایل
توجه داشته باشید که تمامی منبع تغذیه موبایل لزوما اجزای شبیه به همی ندارند و بسته به کاربرد خاص خودشان ممکن است برخی اجزای دیگر را نیز داشته باشند.در این مبحث به انواع منبع تغذیه موبایل اشاره کردیم و با کارکرد و اجزای همه آنها نیز آشنا شدیم.چنانچه در خصوص این مقاله پرش و سوالی داشته با شید میتوانید از طریق تماس و واتساپ با ما در ارتباط باشید.
منبع تغذیه از اجزای ضروری هر سیستم است که به منظور محافظت از لوازم الکترونیکی و الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از موارد استفاده بسیار مهم و کاربردی در تعمیرات موبایل هست که شما میتوانید برای یادگیری کار با انواع منبع تغذیه در دوره تعمبرات موبایل ما شرکت کنید.
جهت مشاوره آموزشی با شماره تماس 02188949711 تماس حاصل نمایید.
کلام آخر
دوره آموزش تعمیرات موبایل دارای بازار کار بسیار خوبی هست و در حال حاضر برای دریافت جواز کسب در زمینه مغازه تعمیرات موبایل اتحادیه داشتن مدرک فنی حرفه ای را الزامی کرده است به همین منظور نیاز است تا تمامی فعالین در این صنف گواهینامه فنی حرفه ای داشته باشند.و همچنین باید بدانید که دریافت مدرک بین المللی تعمیرات موبایل مستلزم رعایت شرایط و مراحلی است که افراد باید آن ها را سپری کنند.
چنانچه شما عزیزانی که مقاله انواع منبع تغذیه تعمیرکار هستید میتوانید با شناخت ابزارهای تعمیرات موبایل، می دانید هر وسیله را کی و کجا مورد استفاده قرار دهید که متحمل خسارات کمتری شوید. و چنانچه قصد یادگیری این دوره پردرآمد را دارید میتوانید به دوره تعمیرات موبایل کافه آموزشگاه مراجعه کنید.
خرید و شناخت انواع منبع تغذیه ما را به تعمیرات موبایل میبرد همانطور که میدانید شغل تعمیرات موبایل یکی از بهترین شغل های فنی است، که اگر شما آموزش مناسبی ببینید و مهارت لازم را به دست آورید، می توانید وارد این شغل شوید. این در حالی است که در عصر دیجیتالی زندگی می کنیم و شاهد این هستیم که جهان دیجیتالی تر می شود. بازار کار تعمیرات موبایل دارای تنوع می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید