آنچه باید قبل خرید گوشی آیفون دست دوم بدانیم.

گوشی آیفون اگر که جزو علاقه مندیهای شماست و علاقه مند به صرفه جویی در هزینهی خرید گوشی اپل هستید، تهیهی یک گوشی دست دوم می تواند تا چیزی حدود چندین میلیون تومان هزینه های شما را کاهش دهد. با این حال، شما نمی توانید برای خرید یک گوشی اپل دست دوم و اطمینان از سلامت آن فقط به مشخصات ظاهری گوشی بسنده کنید. به طور مثال شما نمی توانید در نگاه اول، خوردگی های داخلی، آسیب با آب و یا مشکلات باتری گوشی را تشخیص دهید. به همین خاطر ما در ادامه قصد داریم با بررسی نکاتی کاربردی، به شما در انتخاب و خرید بهترین گوشی آیفون دست دوم کمک کنیم. با ما همراه باشید.

10 نکته ای که قبل از خرید گوشی آیفون دست دوم باید بدانیم
در اینجا 10 نکته ای که باید قبل از خرید گوشی آیفون دست دوم به آنها توجه داشته باشید، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
نکتهی اول، سلامت باتری (battery health) را چک کنید.
باتریهای لیتیوم یونی به کار رفته در گوشی های آیفون با گذشت زمان تحلیل میروند و به همین خاطر آیفون های دست دوم از 100 درصد ظرفیت اصلی خود برای نگهداری شارژ استفاده نمی کنند. شما می توانید برای بررسی سلامت باتری، با رفتن به قسمت “Battery Health” تلفن همراه مورد نظر، دو معیار مهم حداکثر ظرفیت (maximum capacity) و قابلیت عملکرد (performance capability) باتری را بررسی کنید.
حداکثر ظرفیت یا maximum capacity به شما یک ایدهی تقریبی از حداکثر میزان کارایی باتری برای ذخیرهی شارژ می دهد. توجه کنید هر عددی بالاتر از 90٪ خوب است، اما هرچه این عدد کمتر باشد، باتری شارژ کمتری نگه خواهد داشت.
اما آنچه که در این جا مهمتر است، قابلیت عملکرد یا performance capability است. اگر این وضعیت چیزی غیر از “Peak Performance Capability” گزارش شده باشد، باید از خرید گوشی صرف نظر کنید.

نکتهی دوم، وضعیت صفحه نمایش گوشی را بررسی کنید.
اگر به گوشی آیفون دارای LCD edge-lit است (مانند آیفون های XR، SE و 11)، بررسی کنید که همهی چراغ ها به درستی کار می کنند. همچنین اگر آیفون دارای صفحه نمایش OLED، معروف به Super Retina XDR است، (صفحه نمایشی که در آیفون های X، 12 و 13 دیده می شود) باید عدم وجود سوختگی را نیز بررسی کنید. توجه کنید لزوماً هیچ یک از اینها بر عملکرد دستگاه تاثیری نمی گذارد و همچنین ممکن است در استفادهی روزمره قابل مشاهده نباشد، اما شما باید قبل از خرید گوشی از وجود مشکل مطلع شوید.
یکی از روش هایی که می توانید با استفاده از آن این مسائل را بررسی کنید، استفاده از پس زمینه ای ساده به همراه سایه های رنگی مختلف است. به طور مثال میتوانید از این ویدیو به صورت تمام صفحه استفاده کنید و با مکث در سایه های مختلف، مشکلات را بررسی کنید.
- توجه کنید تشخیص مشکلات نور پسزمینهی LCD در یک اسلاید سفید به اصطلاح solid آسانتر است. در حالی که وجود سوختگی ها ممکن است فقط در رنگهای خاصی به دلیل نحوهی ساییدگی زیرپیکسلها در هنگام استفاده ظاهر شوند.
نکتهی سوم، ریفربیش (refurbished) نبودن و یا عدم وجود قطعات تعویضی را بررسی کنید.
شما می توانید با رفتن به قسمت about و مشاهدهی ورودی “Model Number”، بررسی کنید که آیا گوشی آیفون مورد نظر ریفربیشد است یا خیر. اگر که عدد model number با F شروع میشود، این گوشی توسط خود شرکت اپل یا یک شرکت مخابراتی بازسازی یا ریفربیش شده است. توجه داشته باشید این لزوما چیز بدی نیست، اما ممکن است که شما نیاز به دانستن آن داشته باشید.
علاوه بر این برای بررسی عدم وجود قطعات تعویضی، میتوانید به قسمت ” check the parts and service history” بروید تا که مطمئن شوید از قطعات اصلی شرکت اپل در گوشی استفاده شده است. اگر که قطعه ای جایگزین شده باشد، بهعنوان “Unknown Part” فهرست میشود.

نکتهی چهارم، از سلامت اسپیکر ها و میکروفون ها مطمئن شوید.
شما میتوانید به راحتی با استفاده از برنامهی ضبط صوت داخلی گوشی، میکروفون را آزمایش کنید. همچنین پیشنهاد می شود با پخش صدای ضبط شدهی خودتان و تست آهنگ زنگ (ringtone)، اسپیکر ها را نیز آزمایش کنید. علاوه بر این موارد ایدهی خوبی است که صدای اسپیکر های مخصوص تلفنی حرف زدن گوشی را نیز بررسی کنید که تنها راه برای انجام این تست برقراری یک تماس تلفنی است. اگر این نوع اسپیکر آسیب دیده باشد، استفاده از گوشی برای برقراری تماس بسیار سخت خواهد. به این دلیل که ممکن است صدای شخص پشت تلفن را خیلی ساکت و یا خفه بشنوید.
- اگر برای برقراری تماس با آیفون، سیم کارتی ندارید، به یک Wi-Fi و یا یک هات اسپات شخصی متصل شوید و به جای آن از FaceTime استفاده کنید.
نکتهی پنجم، کارایی دکمه ها را بررسی کنید.
برای خرید گوشی اپل دست دوم، توصیه می شود که بررسی کنید دکمه های دو طرف گوشی به درستی کار می کنند. به طور مثال مطمئن شوید سوئیچ بی صدا کردنی که در سمت چپ تلفن همراه قرار دارد به درستی کار می کند. علاوه بر این در زیر این دکمه، دکمه هایی برای تنظیم صدا را نیز خواهید یافت. این دکمه ها برای افزایش صدای گوشی و گرفتن عکس مفید هستند.
دکمهی کناری موجود در سمت راست آیفون نیز برای روشن و خاموش کردن صفحه گوشی، فراخوانی سیری، ریستارت کردن و دسترسی به Apple Pay و یا سایر عملکردهای کیف پول استفاده می شود. مطمئن شوید همه چیز همانطوری که انتظار می رود کار می کند و فشار دادن دکمه ها نیز با مشکل همراه نیست.

نکتهی ششم، تاچ گوشی را تست کنید.
در مرحلهی بعد، بررسی کنید که آیا هر دو صفحهی تاچ فیزیکی و صفحه نمایشی گوشی آیفون مد نظر، به درستی کار می کنند یا خیر. برای انجام این کار به راحتی هر دو صفحه را لمس کرده و سپس به پاسخ آیفون توجه کنید. پس از آن ویژگی های تاچی مثل کشیدن انگشت، زوم کردن و تک ضربه (Tap) زدن را بررسی کنید.
- بسیاری از گوشی های آیفون قدیمی معمولاً با دکمههای Home یا Touch ID خود مشکل دارند. بنابراین، اگر خرید گوشی آیفون با دکمهی home فیزیکی را در نظر دارید فراموش نکنید که به واکنشپذیری آن ها به لمس توجه کنید.
نکتهی هفتم، دوربین را تست کنید.
جدای از بررسی عدم وجود ترک در ظاهر دوربین، مهم است که بررسی کنید عملکرد دوربین مطابق استاندارد ها می باشد یا خیر. در برخی موارد، مشاهده می شود که مراکز تعمیر تلفن همراه، قطعات اصلی دوربین اپل را با قطعات غیرمجاز تعویض می کنند.
برای تست دوربین گوشی دست دوم آیفون، با دوربین جلو و عقب دستگاه عکس بگیرد و بلافاصله عکس را مشاهده کنید. بررسی کنید که آیا تصاویر واضح به نظر می رسند یا خیر. همچنین در این زمان می توانید قدرت زوم دوربین را نیز مورد بررسی قرار دهید.

نکتهی هشتم، پورت های گوشی را چک کنید.
پورت های باز متعدد در گوشی های آیفون، همیشه در معرض آسیب هایی مثل ورود آب و یا گرد و غبار هستند. برای چک کردن سلامت پورت ها می توانید گوشی را شارژ کرده و همچنین سیم AUXی را به پورت هندزفری یا بلندگو متصل کنید.
نکتهی نهم، از عدم آسیب گوشی با آب مطمئن شوید.
به طور کلی اگر قصد خرید نسل های جدید تلفن های همراه اپل را دارید، این ها همگی به آب مقاوم هستند. اما اگر قصد خرید گوشی آیفون قدیمی را دارید، می توانید با نشانگر های مخصوص، از عدم آسیب گوشی با آب مطمئن شوید.
پیشنهادی : همچنین ما مقاله ای در مورد خرید گوشی دست دوم شیائومی و نکات مهم اون داریم!
دیدگاهتان را بنویسید