دوربین مداربسته حرارتی

دوربین مداربسته حرارتی یکی از انواع سیستم های ایمنی است که جهت کار کردن به هیچ منبع نوری احتیاج ندارد. این دوربین بهترین گزینه جهت استفاده از محیط های تاریک و یا با شرایط نوری پایین می باشد. از جمله مهمترین کاربرد دوربین مداربسته حرارتی این است که این دوربین ها می توانند اجسام مختلف را از فاصله بسیار زیادی تشخیص دهند. همچنین این دوربین ها دمای اجسام را نیز اندازه گیری می کنند. دوربین مداربسته حرارتی معمولاً به عنوان یک عضو مکمل برای دوربین های مرئی مورد استفاده قرار می گیرد. در نتیجه این دوربین میتواند در تمامی شرایط آب و هوایی و هر زمانی نظارت کامل از مکان مورد نظر داشت باشد. اگر شما عزیزان می خواهید، اطلاعات مناسبی در مورد انواع مختلف دوربین مداربسته حرارتی و کاربردهای آن ها به دست بیاورید کافه آموزشگاه با این مقاله در خدمت شماست:
معرفی دوربین مداربسته حرارتی
دوربین مداربسته حرارتی که همچنین به آن TIC هم گفته می شود, نوعی دوربین مداربسته به حساب میآید که جهت نظارت تصویری در شرایط خاص و اطفاء حریق کاربرد دارد. اساس تشکیل انواع مختلف دوربین مداربسته حرارتی در استفاده از اشعه مادون قرمز میباشد. در مقابل دوربین های مداربسته سنتی از نور مرئی جهت ثبت تصاویر استفاده می کنند. این مورد به عنوان اصلی ترین تفاوت میان این دوربین ها با دوربین مداربسته حرارتی به حساب می آید. دوربین های حرارتی این امکان را در اختیار کاربر قرار می دهند، تا در شرایطی مانند تاریکی، دود یا انواع مختلف موانعی که در مکان مورد نظر وجود دارد گرما را تشخیص داده و در صورت لازم لزوم اقدامات مناسب را انجام دهند.

مدل های مختلف دوربین حرارتی
یکی از انواع دوربین مداربسته حرارتی از نوع پهباد میباشد. این دوربین ها معمولاً مورد استفاده گروه های تجسس و پلیس و تیم های نجات قرار می گیرد. با استفاده از این دوربین ها می توانند موقعیت یک منطقه را بررسی کرده و افرادی که در معرض خطر را نجات داد. این نوع دوربین مداربسته حرارتی، معمولاً بر روی پهپاد ها نصب شده و از فاصله دور می تواند اجسام مورد نظر و یا اشخاص را تشخیص دهد. یکی دیگر از انواع دوربین مداربسته حرارتی نوع آتش یاب می باشد. این نوع دوربین این قابلیت را دارد تا در طبیعت و محیط های گوناگون آتش را شناسایی کرده و اطلاعات لازم را در اختیار اپراتور قرار دهد. به عنوان مثال در نظر بگیرید در شرایطی که یک مکان دچار حریق و آتش سوزی شده و دود و گرد و غبار بسیار زیادی وجود دارد، پیدا کردن افراد زنده کار بسیار دشواری است.
با توجه به این موضوع استفاده از یک دوربین مداربسته حرارتی می تواند در رسیدن هر چه سریعتر نیروهای امداد، به اشخاص آسیب دیده مفید باشد. مدل دیگر دوربین مداربسته حرارتی مدل مورد استفاده در حیات وحش می باشد. این نوع دوربین در زیستگاه های طبیعی مورد استفاده قرار گرفته و جهت رصد حرکت کردن سوژه ها و حیوانات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. مستند سازان و افرادی که به حیات وحش علاقه مند هستند. برای آنکه بتوانند شرایط مناسب در جهت عکسبرداری و فیلمبرداری از حیوانات مهیا کنند. از دوربین مداربسته حرارتی استفاده می کنند. در انواع مختلف شناور ها و زیر دریایی ها نیز از دوربین مداربسته حرارتی استفاده می شود. در نتیجه در مسیر حرکت این کشتی ها در صورت وجود موانع جاندار و یا غیر جاندار کشتی کنترل شده و دچار آسیب نمیشود.

دوربین مداربسته حرارتی جهت برقراری امنیت
یکی از مهمترین کاربردهای دوربین مداربسته حرارتی برقراری امنیت می باشد. مکان هایی که نور کم بوده و یا دید افراد ضعیف است، بهترین انتخاب برای سارقان و دزدان به حساب می آید. زمانی که شما در این مکان های دوربین مداربسته حرارتی نصب می کنید، حتی در هنگام شب هیچ کس نمیتواند به محل مورد نظر نفوذ کرده و به راحتی قابل تشخیص می باشد. همچنین امروزه در یک سری از گوشی های موبایل نیز دوربین های حرارتی به کار برده می شود. با استفاده از این قابلیت اشخاص می توانند در مواقع لزوم و حساس از آن استفاده کند.
فرایند کار کردن دوربین مداربسته حرارتی
دوربین مداربسته حرارتی از نظر طراحی و ساختمان با دوربین مداربسته عادی تفاوت چندانی ندارد. درون انواع مختلف دوربین مداربسته حرارتی یک چیپ تصویر از نوع گرمایی تعبیه شده است. این چیپ وظیفه دارد تا پرتوهای گرمایی ساطع شده از اجسام را از طریق یک لنز، بر روی دوربین حرارتی متمرکز کند. در انواع مختلف دوربین مداربسته حرارتی از دیود های حساس به پرتوهای گرما استفاده می گردد. در عین حال در دوربین های مداربسته معمولی از دیود های حساس به نور عادی یا مرئی استفاده می شود. بعد از این که گرمای ساطع شده از اجسام مورد نظر به دیود ها برخورد می کنند، ولتاژ درون دستگاه ایجاد می شود. میزان این ولتاژ به شدت گرمای که از جسم مورد نظر برخواسته است، ربط دارد. این ولتاژ، در نتیجه به سیگنالهای آنالوگ و یا اطلاعات دیجیتال تبدیل شده و به صورت تصاویر درون یک نمایشگر به نمایش در می آید.
نگاهی ساده تر به فرایند دوربین
شاید فرایند انجام کار دوربین مداربسته حرارتی از نظر شما پیچیده باشد، ولی اصلا اینطور نیست. تمامی اجسام و افرادی که در اطراف ما قرار دارند، از خود اشعه مادون قرمز ساطع میکند. از جمله می توان به هر جسمی مانند رایانه، انسان ها، ماشین، موتور، لپ تاپ و حتی یخ اشاره کرد. این انرژی معمولا به دلیل گرمایی است که در جسم مورد نظر وجود دارد. با توجه به اینکه چشم انسان قابلیت دیدن و تصویرسازی مادون قرمز را ندارد، نمیتوانیم این تصاویر را به درستی ببینیم.
دوربین مداربسته حرارتی با توجه به تکنولوژی که در دل خود دارد، به راحتی میتواند این گرما را تشخیص داده و آن را به یک تصویر دیجیتال تبدیل نماید. معمولاً در انواع دوربین مداربسته حرارتی ترمال THERMAL پرتوهای مادون قرمزی که از اجسام دارای گرما دریافت می شود, بازتاب شده و به نمایش در می آید. در این دوربینها هر کجا که گرمای بیشتری وجود داشته باشد شدت رنگ قرمز افزایش پیدا میکند و هر کجا که گرما کمتر باشد آن قسمت آبی رنگ خواهد بود. همچنین میزان حرارت متوسط نیز با رنگ های زرد و نارنجی به تصویر در میآید.
کاربردهای عمومی دوربین حرارتی
مهمترین کاربرد دوربین مداربسته حرارتی جهت استفاده در محل هایی است که امنیت آنها مهم باشد. بعد از اینکه در یک مکان دوربین مداربسته حرارتی نصب میگردد، اپراتور این امکان را دارد تا اطلاعات حرارتی محیط اطراف خود را به صورت کامل آنالیز کند. آنالیز این اطلاعات نقش بسیار مهمی در ایجاد امنیت برای منطقه مورد نظر ایفا می کند. همچنین این نوع دوربین ها جهت استفاده برای تشخیص مشکلات زیست محیطی و بهداشتی در جامعه نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

به عنوان مثال سازمانهای هواشناسی یا زیست محیطی برای آنکه بتوانند سامانههای آب و هوا و همچنین مکان هایی که در آنها فعالیت های غیرقانونی مخرب طبیعت انجام می شود، را شناسایی کنند از مدل های پیشرفته دوربین مداربسته حرارتی استفاده می کنند. همچنین این دوربین ها جهت تعقیب و گریز مظنونین و کنترل آشوب و شورش در جامعه توسط سیستم های نظارتی و امنیتی مورد استفاده قرار می گیرد. از نظر زیست محیطی در صورتیکه جنگل ها و یا مزارع دچار آتشسوزی شوند، برای جلوگیری از به وجود آمدن هر چه بیشتر خسارات و از بین رفتن حیوانات از انواع مختلف دوربین مداربسته حرارتی استفاده می شود.
کاربردهای صنعتی دوربین مداربسته حرارتی
صنعت نیز یکی دیگر از زمینه هایی است که انواع مختلف دوربین مداربسته حرارتی در آن مورد استفاده قرار می گیرد. در بخش های مختلف صنعتی، جهت کنترل هرچه بهتر کیفیت محصولات، فرایند تولید محصول و همچنین نوع کارکرد تجهیزات الکترونیکی و ماشین آلات مکانیکی از این دوربین ها استفاده میشود. اگر از دوربین مداربسته حرارتی در یک سیستم صنعتی استفاده شود، هزینه های مربوط به تعمیرات و نگهداری دستگاه به صورت چشمگیری کاهش پیدا میکند. همچنین هزینه ها و دوره های آزمون و خطا برای خرابی دستگاه ها نیز کمتر می شود. این دوربین ها در صنعت می توانند زمان تعمیر دستگاه و تجهیزات را کاهش داده و در نتیجه بهره وری آن سیستم را افزایش دهند.
از همه مهمتر اینکه استفاده از دوربین مداربسته حرارتی نقش پیشگیری داشته و اپراتور می تواند از به وجود آمدن بسیاری از مشکلات و خرابی ها در دستگاه های متعدد جلوگیری کند. روش های مختلف جهت بررسی و آزمون و خطا ماشین آلات مکانیکی و تجهیزات صنعتی وجود دارد، یکی از این روشها بررسی حرارتی می باشد. تمامی این بررسی ها به صورت کاملا اتوماتیک و بدون دخالت دست و انسان انجام شده که در نتیجه باعث کاهش نیاز به نیروی انسانی و افزایش بهره وری میشود.
کافه آموزشگاه مجری برگزار کننده انواع مختلف دوره های تعمیراتی و نصب در رشته های فنی و حرفه ای می باشد. تمامی دوره های ارائه شده توسط این مجموعه به صورت کاملا تخصصی و عملی بوده و دانش بسیار مناسبی را در اختیار دانشجویان قرار می دهد. همچنین تمامی دوره های ارائه شده در این مرکز تحت نظارت سازمان فنی و حرفه ای و با مدرک معتبر ارائه می شود. در صورتی که شما عزیزان علاقه مند هستید تا در دوره های مربوط به نصب دوربین های مداربسته و تعمیرات آن ها شرکت کنید، می توانید با کارشناسان ما در این مجموعه ارتباط برقرار کرده و مشاوره رایگان دریافت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید