نحوه تشخیص گوشی استوک
گوشی استوک از انواع تلفنهای اقتصادی در بازار ایران است که میخواهیم در این مقاله از کافه آموزشگاه آن را به شما معرفی کنیم.
مهم ترین مزیت این نوع تلفن های همراه، هزینه کمتر آنها نسبت به محصول جدیدشان است. گوشی های استوک با عنوان گوشی های دست دوم نیز شناخته می شوند. آنها دارای درجه بندی (از نظر کیفی) بوده و علت این نام گذاری برای آنها، خارج شدن از پلمپ بسته بندی شان است. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی این نوع کالاهای الکترونیکی بپردازیم و شما را با روش های شناسایی آنها نیز آشنا کنیم.
منظور از گوشی کارکرده و استوک چیست؟
ممکن است شما هم تاکنون عبارت گوشی استوک را نشنیده باشید و یا اصلا با این گوشی ها سروکار نداشته باشید. به همین خاطر می خواهیم در این مقاله کمی راجع به این نوع تلفن های همراه صحبت کنیم. همچنین در ادامه این مطلب به بررسی ویژگی ها، مزیت ها و معایب آنها نیز خواهیم پرداخت.
منظور از گوشی استوک که در چند سال اخیر نام آن بر سر زبان ها افتاده است، تلفن های همراهی هستند که به دلیل حداقل یکبار استفاده شدن، نمی توان آنها را یک گوشی نو نامید. گوشی های استوک معمولا برای مدل های گران قیمت به خصوص آیفون ها در بازار وجود دارند. این نوع تلفن ها ممکن است تنها یکبار استفاده شده و یا بعد از مدتی از مشتری اول برگشت خورده باشند. به همین خاطر شما می توانید آنها را در درجه بندی های A تا A+++ (یا A,B,C و D) مشاهده کنید که از نظر کیفیت و عملکردی که دارند، با یکدیگر متفاوت خواهند بود.
البته دلایل استوک بودن این نوع گوشی ها شامل موارد دیگری نیز می باشند؛ برخی از آنها به خاطر ویترینی بودن، برخی به خاطر تعویض باتری یا سایر قطعات به عنوان استوک به فروش می رسند. دلیل اصلی که باعث شده است تا این مدل گوشی ها در کشورهای در حال توسعه یا فقیر به شدت جذاب باشد، قیمت اقتصادی و پایین آنها نسبت به نسخه نو است. در نتیجه شما می توانید گوشی های نسبتا جدیدی را با قیمتی کمتر تهیه کنید و از تکنولوژی و امکانات جدید آن استفاده نمایید.
برای آنکه بتوانیم با گوشی استوک و روش های شناسایی آنها آشنا شویم، بد نیست با ویژگی های آنها بیشتر آشنا شویم. اگر شما هم قصد دارید در آینده چنین تلفن های همراهی را تهیه کنید، حتما تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
ویژگی های یک گوشی استوک و کارکرده کدامند؟
شناخت یک گوشی استوک با بررسی ویژگی هایی که دارد آسان تر است و این کار میتواند تشخیص این نوع تلفنها را راحتتر کند. در این خصوص می توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:
- این نوع گوشی ها عمدتا از کشور ترکیه، عراق و امارات وارد ایران می شوند و شاهد آن هستیم که بعضا باکس یا بسته بندی ندارند.
- یکی دیگر از ویژگی هایی که ممکن است در هنگام خرید این گوشی ها با آن مواجه شوید، عدم تطابق کدهایی است که روی کارتن این گوشی ها قرار داشته و با کد IMEI گوشی متفاوت هستند.
- امکانات نرم افزاری و سخت افزاری: گوشی های استوک مدل های تقلبی یا فیک نیستند. بنابراین باید انتظار داشته باشید که همانند مدل های دسته اول خود دارای امکانات نرم افزاری و سخت افزاری باشند. به این نکته توجه نمایید که این گوشی ها تا حد امکان هیچ نشتی، خرابی یا مشکلی در ظاهر فیزیکی خود نداشته باشند.
- ممکن است گوشی های کارکرده یا استوک از نظر ظاهری به زیبایی و نو بودن گوشی های جدید نباشند. این مورد به ویژه برای گوشی هایی که در درجه بندی های ضعیف تر قرار دارند، بیشتر مشهود بوده و می توانید از این طریق نیز اقدام به تشخیص گوشی کارکرده و استوک نمایید.
- امکان بروزرسانی: گوشی های استوک همانند مدل های اصلی امکان دریافت آپدیت ها و بروزرسانی ها را دارند. در نتیجه می توانید از این جهت مطمئن باشید.
- ممکن است گوشی های کارکرده و استوک به دلیل تعویض قطعات در برخی مدل ها، عملکرد نرمالی نداشته باشند. بدین معنا که ممکن است زودتر یا دیرتر شارژ شده و نسبتا کند باشند. همچنین در صورتی که آسیب دیده باشند، عملکرد آنها در برخی قسمت ها مانند پاسخگویی به تلفن ها، آنتن دهی، کارکردن با وای فای و اینترنت دچار تداخل می شود.
نکته: در حالت کلی باید به این نکته توجه کنید که یکی از مهمترین راهکارهای شناخت گوشی استوک، سلامت و عملکرد این دستگاهها است. هرچقدر در تهیه گوشی های استوک به سراغ درجه بندی های باکیفیت و بالاتر بروید، کمتر با این علائم مواجه خواهید شد. به همین خاطر پیشنهاد می کنیم در هنگام خرید حتما به این نکته توجه نمایید.
روش های تشخیص گوشی استوک چیست؟
یکی از مهم ترین پرسش های شما کاربران آن است که می گویید چطور برای تشخیص گوشی استوک و کارکرده اقدام کنیم. در پاسخ به این سوال می توان به چندین روش مختلف اشاره کرد که برخی از آنها عبارتند از:
- نمای ظاهری: یکی از بهترین راه حل هایی که می توانید در این قسمت درنظر بگیرید، مشاهده نمای ظاهری این نوع گوشی ها است. گوشی شما ممکن است دارای برخی علائم ظاهری از قبیل خط و خراش روی بدنه، صفحه نمایش و پشت آن باشد. همچنین ممکن است آثاری از ضربه دیدگی نیز مشاهده کنید.
- گرد و غبار: یکی دیگر از نشانه های این نوع گوشی ها، وجود گرد و غبار و جای لکه روی آن است که نشان می دهد قبلا از پلمپ باز و استفاده شده است.
نکته: وجود این نشانه ها حتی در حالتی که گوشی به ظاهر دارای بسته بندی باشد، نشان می دهد که گوشی ریپک شده است.
- عدم تطابق IMEI: یکی از راه حل هایی که می توانید از طریق آن برای تشخیص گوشی استوک و یا ریپک شده اقدام کنید، چک کردن کد IMEI است. این نوع کدها اعدادی 15 رقمی هستند که هر گوشی شماره خاص خود را دارد. برای چک کردن کد IMEI ابتدا *#06# را شماره گیری کرده و کدهای آن را یادداشت کنید. حال باید کد را با برچسب متناظر بر روی بسته بندی گوشی تطابق دهید. همچنین شما می توانید با وارد کردن این کد در سامانه همتا، مشاهده کنید که قبلا سیم کارتی به آن وصل شده است یا خیر.
- بررسی زمان و مکان گوشی: شما می توانید مدت زمانی که گوشی کار کرده است را مشاهده کنید. در این حالت به تنظیمات گوشی رفته و وارد بخش About بشوید. حال گزینه Status را انتخاب نمایید. سپس می توانید این مدت زمان را در قسمت Up Time مشاهده نمایید.
-
روشهای تشخیص گوشی کارکرده استوک
دیگر ترفندها برای شناسایی گوشی های استوک که باید بدانید
در ادامه بخش قبل برای شناسایی گوشی استوک می توان به چندین ترفند دیگر نیز اشاره کرد که می توانید آنها را نیز درنظر داشته باشید. این موارد عبارتند از:
- بررسی تعمیراتی بودن گوشی: یکی از قابلیت هایی که می توانید از طریق آن، دست دوم بودن این گوشی ها را مشاهده کنید، Refurbishmentتلفن همراه است. در این حالت شما قادر هستید که با نصب اپلیکیشنی به نام Phone Info، بررسی کنید آیا قبلا گوشی شما تعمیر شده است یا خیر. از منوی دسترسی و 3 خط افقی، روی گزینه Refurbishment Check کلیک کنید تا این ویژگی را مشاهده نمایید.
- بررسی شماره سریال: گوشی های آیفون یکی از پرفروش ترین ها در تهیه گوشی استوک می باشند. یک راهکار بسیار عالی برای تشخیص آنها، بررسی شماره سریال این گوشی ها است. برای این کار به قسمت تنظیمات گوشی مراجعه کنید و وارد بخش General آن بشوید. حال به قسمت About مراجعه کرده و شماره سریال آیفون را می بینید. در قدم بعدی به بخش Check Coverage سایت اپل بروید که می توانید اصالت دستگاه را در آنجا ارزیابی کنید. حال شماره سریال آیفون را در این بخش وارد نمایید. در صورتی که آیفون شما کارکرده و استوک باشد، نباید پیام Invalid Serial Number را مشاهده کنید. همچنین در صورتی که گوشی تاکنون استفاده نشده باشد، پیام This phone has not been activated را مشاهده می کنید.
- بررسی حرف اول شماره سریال: یکی از ویژگی های آیفون های استوک، مدل هایی که تعمیر شده اند، وجود یک حرف F یا N در ابتدای شماره سریال آنها می باشد. این حالت نشان می دهد که گوشی توسط اپل تعمیر شده و مجددا به بازار عرضه شده است.
- کد ##786#: شما می توانید با شماره گیری کد ##786#، امکان پلمپ بودن یا باز شدن بسته بندی گوشی خود را متوجه شوید. در این حالت این کد را شماره گیری کنید. سپس روی گزینه view کلیک نمایید. حال گزینه ای به نام reconditioned را بزنید. در صورتی که عبارت Yes را مشاهده کردید، احتمالا گوشی استوک و از نوع تعمیری است.
مزیت ها و معایب گوشی استوک
همانطور که در بخش قبل گفتیم، می خواهیم به صورت خلاصه در مورد مزیت ها و معایب خرید گوشی استوک نیز کمی صحبت کنیم. در این خصوص می توان گفت:
مزیت های گوشی دست دوم و استوک
- قیمت کمتر: بدیهی است که گوشی های دست دوم و استوک به دلیل باز شدن از پلمپ و برگشت آنها، قیمت کمتری دارند.
- قدرتمند و بروز بودن: شما می توانید از این فرصت برای تهیه گوشی های قدرتمند و بروز از کمپانی های بزرگی همچون اپل و سامسونگ استفاده کنید. گوشی استوک هم شامل تلفن های قدیمی و نیز جدید در بازار است.
- مدل های قدیمی: اگر به دنبال گوشی های قدیمی هستید، می توانید در گوشی های استوک، این مدل ها را بیابید.
- درجه بندی: این دستگاه ها به صورت دسته بندی شده از نظر کیفیت و عملکرد در بازار ارائه می شوند. در نتیجه می توانید با توجه به انتظار، بودجه و سلیقه ای که دارید، نسخه های نسبتا باکیفیت تر آن را نیز تهیه کنید.
-
آشنایی با روش های تشخیص گوشی استوک
معایب گوشی دست دوم و استوک
- کلاهبرداری: در صورتی که گوشی استوک را از فروشنده معتبری تهیه نکنید، ممکن است مدل هایی با کیفیت کم یا فیک به شما ارائه شود.
- عدم داشتن گارانتی: درنظر داشته باشید که صرفا گوشی های نو گارانتی دارند و در صورتی که مشکلی پیش آید، باید هزینه تعمیر آن را خودتان پرداخت کنید.
- ظاهر گوشی: ممکن است گوشی های استوک از نظر ظاهری دارای لکه، خط و خش باشند.
- مشکلات عملکردی: برحسب اینکه گوشی استوک شما از چه درجه ای است، ممکن است مشکلاتی را مشاهده کنید. از لگ زدن در بازی و پریدن آنتن گرفته که به علت استفاده طولانی مدت، ضربه خوردگی و دیگر مشکلات ایجاد می شوند.
جمع بندی
با توجه به افزایش قیمت ها و نوسانات نرخ دلار، تهیه گوشی استوک یک راه حل کم هزینه است. با این حال شما کاربران می توانید برای تعمیرات این گوشی ها و کاهش احتمال خرابی شان، از دوره آموزش تعمیرات موبایل کافه آموزشگاه استفاده نمایید.
ما در این دوره علاوه بر ارائه راهکارهایی برای تعمیرات گوشی سوخته و خراب، روش های جلوگیری از خراب شدن آنها را نیز آموزش می دهیم که می تواند در افزایش طول عمر آنها موثر باشد.
دیدگاهتان را بنویسید