انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها کدامند؟

حسگر چیست؟
سنسور یا حسگر ها ابزارهایی هستند که می توانند به محرک های فیزیکی واکنش نشان دهند. این ابزار ها پس از دریافت تغییرات در محیط پیام هایی به صورت سیگنالهای آنالوگ یا دیجیتال تولید میکنند. سنسور ها می توانند از انواع زیر طراحی شده و مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه در کافه آموزشگاه با حسگر های امنیتی در گوشی ها آشنا میشوید.
- سنسور های مکانیکی:
- سنسور الکتریکی:
- سنسور مغناطیسی:
- سنسور نوری:
البته دامنه ساخت و کاربرد سنسور ها روز به روز گسترده تر می شود زیرا سیر تکامل ابزار ها به سمت هوشمند شدن پیش می رود. مهمترین ابزار هوشمند سازی در دستگاه ها کاربرد سنسور ها به عنوان دریافت کننده های تغییراتی محیطی می باشد.
حسگر های موبایل کدامند؟
گوشی های هوشمند امروزی برای انجام فعالیت های خود به مجموعه وسیعی از حسگر ها تجهیز شده اند. این حسگر ها می توانند تغییرات فشار، نور، حرکت، و بسیاری دیگر از پارامتر های مختلف را اندازه گیری کرده و به عنوان یک ورودی اطلاعات این پیغام ها را به پردازنده داخل موبایل ارسال نمایند.
در موبایل های هوشمند امروزی انواع مختلفی از سنسور ها قرار داده شده اند که عبارتند از:
- حسگر های امنیتی در گوشی: که شامل سنسور نوری تشخیص اثر انگشت Optical، سنسور خازنی تشخیص اثر انگشت Capacitive، سنسور فراصوت در تشخیص اثر انگشت ULtrasonic و… هستند که امنیت گوشی شما را افزایش میدهد.
- سنسور های حرکتی Motion sensor: این دسته از سنسور ها قادر به تشخیص هر نوع جابجایی و تغییر مکان گوشی هستند. این حسگر ها به گروه های حسگر ژیروسکوپی، حسگر شتاب سنج، حسگر جاذبه و حسگر چرخشی تقسیم بندی می شوند.
- حسگر های محیطی Environmental Sensor: این گروه نیز می توانند به دریافت کننده های مانند سنسور فشار سنج، حسگر مجاورت یا الکترومغناطیس، سنسور دما سنج و حسگر اثرحال تجزیه شوند. هر یک از این حسگرها قادر به جمع آوری اطلاعات مورد نیاز اپلیکیشن های مختلف می باشند.
- حسگر موقعیتی: این حسگر نیز می تواند هر گونه تغییر و جابجایی مکانی گوشی را شناسایی کند. مهمترین حسگر ها در این گروه عبارتند از حسگر مغناطیس سنج، حسگر اثر انگشت و حسگر گام شمار و بسیاری از حسگر های دیگر که روز به روز هم در حال پیشرفت می باشند.
بدون شک اگر امروزه با وسیله ای به نام تلفن هوشمند در حال کار هستیم باید بدانیم که این حسگر های نصب شده در گوشی ها هستند که توانسته اند توانایی های شگفت و جدید را به آنها بدهند. سیر پیشرفت تکنولوژی هوشمند سازی در جهان رابطه مستقیمی با تعداد و قدرت حسگر های مختلف و استفاده از آنها دارد.

علت وجود انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها چیست؟
در موبایل ها با گروه های متفاوتی از حسگر ها مواجه هستیم که هر یک برای استفاده در اپلیکیشن خاصی طراحی شده اند. انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها گروه خاصی از سنسور ها هستند که قادرند از محتوای گوشی در برابر ورود غیر مجاز حفاظت کنند. در گذشته گوشی های تلفن ابزار های ساده ای برای برقراری تماس بوده اند. این ابزار ها نیاز چندانی به مجهز شدن به قفل های ورودی و کاری نداشتند. اکنون امنیت گوشی تبدیل به حفظ امنیت حریم خصوصی شده است زیرا گوشی ها در تمامی زوایای زندگی شخصی نفوذ کرده اند. در درون گوشی های ما عکس ها، فیلم، مدارک شخصی و حتی اطلاعات حساب های سرمایه ای ما موجود است. وجود این سطح اطلاعات باعث شده است که نخواهیم هر کسی بدون اجازه ما بتواند وارد گوشی شده و به آنها نگاه کند.

همین نیاز به حفظ حریم خصوصی موجب شده تا انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها قرار داده شود و مورد استفاده قرار گیرد.
ابتدایی ترین مدل از انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها مدل رمز گذار است.
پیشنهاد ویژه برای شمایی که به تعمیرات موبایل علاقه دارید: شغل تعمیرات موبایل در خارج کشور
انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها به صورت رمز عبور و الگوهای قفل چگونه کار می کند؟
اولین روشی که برای بالا بردن امنیت گوشی ها استفاده شد روش رمز گذاری در ابتدای ورود به سیستم موبایل است. این روش از امنیت خوبی برخوردار بود اما تنها اشکال آن زمان زیادی بود که در هر بار شروع به کار باید صرف وارد کردن رمز می شد. این میزان زمان می توانست برای کاربران خسته کننده باشد.
جایگزین حسگر های رمزگذار مدل جدید از انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها به نام الگوی قفل یا Pattern بود. در این روش بجای وارد کردن اعداد کاربر از یک نوع حرکت الگو شکل تعریف شده به عنوان رمز ورود به سیستم استفاده می کرد. در ابتدا این روش به سبب سریع بودن بسیار مورد استقبال قرار گرفت اما به تدریج معلوم گردید که می توان با نگاه کردن به اثری که از حرکت دست بر روی شیشه ایجاد شده است قفل را باز نمود. به همین علت استفاده از این مدل قفل نیز به تدریج غیر ایمن شناخته شد.
هر دو نوع قفل گذاری بالا را در انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها جزء گروه حسگر های غیر بیومتریک دسته بندی می کنیم. در برابر آن ها گروه دیگری از حسگر ها هستند که روش کار آنها را در اصطلاح بیومتریک می دانیم. این حسگر ها مدل های مانند حسگر اثر انگشت و تشخیص چهره هستند که در موبایل های جدید مورد استفاده قرار می گیرند.
سرعت و سادگی استفاده مهمترین اولویت حسگر اثر انگشت است.
حسگر تشخیص اثر انگشت از انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها چگونه کار می کند؟
این حسگر چنانکه گفتیم در دسته حسگر های بیومتریک جای می گیرد و از نظر امنیتی بسیار کار آمد است. این مدل از انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها قادر به تشخیص فرم و الگوی اثر انگشت افراد هستند. اثر انگشت هر فرد با دیگر افراد متفاوت و منحصر به فرد است بنابراین این قفل میتواند بسیار ایمن باشد. بزرگترین اشکال در استفاده از این حسگر در عدم توانایی تشخیص اثر انگشت در زمانی است که انگشت مرطوب باشد. یعنی این حسگر ها نمی توانند اثر انگشت را وقتی که رطوبت بر روی آن هست تشخیص دهند. به همین علت استفاده از این سنسور هم به تدریج کنار گذاشته شده است.

حسگر های اثر انگشت را می توان در سه دسته زیر ساخته و مورد استفاده قرار داد. که عبارتند از:
- سنسور نوری تشخیص اثر انگشت Optical: در این حالت برای باز شدن قفل ورود یک تصویر اپتیکی از اثر انگشت برداشته می شود. این اثر انگشت با نمونه اثر انگشت دارای مجوز ورود در حافظه سیستم مطابقت داده می شود و اگر همخوانی داشت قفل سیستم باز خواهد شد. در این مدل سنسور ها مانند دوربین های عکسبرداری هر چقدر دقت و رزولوشن تصویر اپتیکی بیشتر باشد حسگر با دقت بیشتری کار تشخیص را انجام خواهد داد.
- سنسور خازنی تشخیص اثر انگشت Capacitive: در این مدل از انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها برای تشخیص اثر انگشت در روی ناحیه اسکن از صدها خازن جهت بررسی اثر انگشت استفاده می گردد. این سنسور ها بطور معمول در کناره های بدنه موبایل قرار داده می شوند و با دقت بالایی اثر انگشت را بررسی می کنند.
- سنسور فراصوت در تشخیص اثر انگشت ULtrasonic: در بین انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها برای مدل تشخیص اثر انگشت حسگر فراصوت به عنوان قویترین حسگر می باشد. در این حسگر با تابش اشعه مادون قرمز به سطح انگشت یک تصویر سه بعدی از آن تهیه می شود. این تصویر کیفیت و دقت بسیار زیادی دارد و برای همین این نوع حسگر بسیار قوی و نیرومند است.
پیشنهادی کافه آموزشگاه: فیس آیدی آیفون چیست + تاریخچه آن
حسگر های تشخیص چهره در سنسور های امنیتی چگونه کار می کنند؟
حسگر تشخیص چهره یا Face ID اولین بار در گوشی های آیفون قرار داده شد. حسگر تشخیص چهره از انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها قوی تر بوده و با سرعت و به سادگی می توانست به کاربر کمک نماید. پس از آیفون این حسگر ها در موبایل های سامسونگ با نام Face recognition و بعد از آن در گوشی های هوآوی با نام Face Unlock قرار داده شده و مورد استفاده قرار گرفتند.
در بین انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها این نوع از حسگر ها دارای امنیت بالا و مطلوبی هستند. به همین علت امروزه بیشتر موبایل های تولیدی سعی می کنند تا این نوع حسگر امنیتی را در اختیار کاربر قرار دهند.
شاید بتوان گفت که تنها نقطه ضعف این نوع از حسگر در ناتوانی تفکیک چهره های کاملا هم شکل مانند افراد دو قلو بوده است که کمی بر روی امنیت آن تاثیر گذاشته است.

آیا سنسور عنبیه چشم از انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها قویتر است؟
جدید ترین و قوی ترین حسگر در بین انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها بدون شک حسگر عنبیه چشم می باشد. عنبیه بخش دایره شکل درون چشم است که مانند اثر انگشت منحصر به فرد می باشد. بنابراین حسگر عنبیه با کمترین میزان خطا می تواند عمل تشخیص را برای باز کردن قفل سیستم انجام دهد.
حسگر مربوط به اسکن کردن عنبیه یک اسکنر در قسمت جلوی گوشی می باشد که با کمک پرتو های مادون قرمز می تواند تصویر عنبیه را استخراج نماید. این تصویر سپس با تصویر ذخیره شده در حافظه مقایسه شده و اگر مثل هم بودند قفل باز خواهد شد. این حسگر از این بابت که توسط شیشه جلوی موبایل پوشش داده شده است دارای امنیت بیشتری در استفاده می باشد.
برای آشنایی با انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها چه کاری باید انجام دهیم؟
چنانکه در بالا دیدید برای حفظ امنیت بیشتر از انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها استفاده می گردد. این حسگر ها همگی دارای جدید ترین تکنولوژی های روز جهان در ساخت و استفاده می باشند. بنابراین برای آشنایی با عملکرد و نحوه تعمیر و نگهداری از آنها نیز می بایست متخصصین تعمیرات موبایل با تکنولوژی و ابزارهای تست و تشخیص آنها آشنا باشند.
بدین منظور و برای پوشش دادن به تعمیر و نگهداری از انواع حسگر های امنیتی موبایل ها کلاس های آموزشی به صورت تئوری و عملی برای علاقه مندان به تعمیر و نگهداری سیستم های موبایل در حال برگزاری می باشد. بدیهی است که با گذراندن این کلاس ها می توان عملیات تعمیر حسگر ها را به خوبی و با آگاهی تمام انجام داد.
کافه آموزشگاه در خصوص تدریس علوم و فنون مربوط به تعمیرات انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها کلاسهای ویژه ای را برگزار می نماید. در این کلاسها سعی شده است تا بهترین مدرسان از کافه آموزشگاه برای هنرجویان در خصوص تکنیک های بررسی و تعمیر انواع حسگر های امنیتی موبایل ها مطالب مهمی را ارائه نموده و تدریس نمایند. کارآموزان این دوره ها پس از پایان دوره شناخت و تعمیر انواع حسگر های امنیتی در گوشی ها و موفقیت در امتحانات پایانی می توانند مدرک معتبر سازمان فنی و حرفه ای را در این خصوص دریافت نمایند. برای تماس با کافه آموزشگاه شما میتوانید با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید