راه اندازی مجدد گوشی چگونه انجام می گیرد؟

گوشی های همراه چگونه کار می کنند؟
گوشی های همراه با گذشت زمان و گسترش تکنولوژی تبدیل به وسیله ای برای انجام تمام نیازهای مردم شده اند. گوشی هایی که در گذشته فقط برای برقراری تماس ساخته شده بودند اکنون قادرند تا با استفاده از اپلیکیشن های خود هر نیازی را برای استفاده کننده ها پوشش دهند. فعالیت های مانند عکاسی، فیلمبرداری، بازی های رایانه ای، عضویت در شبکه های اجتماعی و وبگردی قسمتی از توانایی های گوشی های هوشمند همراه هستند.
امروزه تمامی کسانی که به نوعی در بازار تجارت، تحقیق علمی، تبلیغات و حتی ورزش و تفریحات هستند باید حتما” از یک گوشی هوشمند استفاده نمایند. این گوشی ها در واقع از دو بخش اصلی تشکیل شده اند که عبارتند از:
- سخت افزار گوشی شامل قطعات الکترونیکی مختلف.
- نرم افزار گوشی که به دو قسمت نرم افزار سیستمی و نرم افزار های کاربردی تقسیم می شوند.
این دو بخش در همکاری پیوسته با هم قادرند تا نیازهای کاری متفاوتی را برای استفاده کننده برطرف نمایند. اگر به هر علتی ارتباط بین این دو بخش از بین برود و یا یکی از بخش ها قادر به کار مطلوب نباشد گوشی هوشمند شما از کار خواهد افتاد. در ادامه همراه کافه آموزشگاه باشید تا به پاسخ سوال (راه اندازی مجدد گوشی چگونه انجام می گیرد؟) دست یابید.
مهمترین عواملی که می تواند یک گوشی را از کارکرد و دسترس خارج نماید کدامند؟
- قطع برق سیستم و عدم توانایی شارژ باتری.
- خرابی های بخش سخت افزاری شامل ای سی های مختلف و برد الکترونیکی گوشی همراه.
- خرابی نمایشگر گوشی.
- از کار افتادن نرم افزار بوت کننده یا فایل سیستمی گوشی همراه در اثر فعالیت عواملی مانند ویروس ها.
- از کار افتادن نرم افزار های کاربردی یا اپلیکیشن ها.
- عدم توانایی اتصال به شبکه مخابرات و آنتن دهی.
- عدم توانایی اتصال به شبکه اینترنت و ارسال یا دریافت اطلاعات.
هر یک از این خرابی ها می تواند توانایی انجام کار را از شما در رابطه با استفاده از گوشی سلب نماید.
برای رفع خطا یا خرابی گوشی های همراه متخصصان تعمیر گوشی می بایست با توجه به خطای پیش آمده شروع به تعمیر گوشی نمایند.
نوع خاص از این خرابی ها مربوط به بوت شدن و یا نرم افزار های سیستمی گوشی همراه می باشند. در چنین حالتی تعمیر کار باید خطای پیش آمده را به کمک راه اندازی مجدد گوشی برطرف نماید.
امکان انجام عمل راه اندازی مجدد برای تمام گوشی ها وجود دارد.

تفاوت خاموش روشن کردن با راه اندازی مجدد گوشی چیست؟
گوشی های همراه در هنگام کار کردن بخشی از اطلاعات برنامه های در حال کار و یا برنامه هایی که به تازگی از آنها استفاده شده را در حافظه خود نگهداری می کنند. این اطلاعات می توانند به تدریج حافظه RAM دستگاه را اشغال نمایند. با پر شدن این بخش از حافظه اجرای برنامه های جدید کند شده و یا کاملا متوقف و ناممکن خواهد شد. در این حالت برای رفع انباشت اطلاعات از داخل رم می باید راه اندازی مجدد گوشی انجام شود تا فضای رم حافظه تخلیه گردد.
توجه نمایید که در هر گوشی سه نوع فضای حافظه برای نگهداری داده ها استفاده می شود که هر کدام دارای کارایی خاص و منحصر به فردی هستند. این سه بخش عبارتند از:
- حافظه ROM یا حافظه فقط خواندنی: این قسمت از حافظه شامل اطلاعاتی می باشد که مراحل بالا آمدن و آماده شدن گوشی را از شروع تا انتها بر عهده دارد.
- حافظه RAM یا حافظه خواندن و نوشتن: این بخش از حافظه یک محل موقتی برای اجرای دستورات و عملیات است. در واقع در این بخش است که تمامی فرامین و محاسبات انجام شده و نتیجه نیز مشخص می گردد.
- حافظه ذخیره سازی دائم یا هارد دیسک: بزرگترین بخش حافظه است و تمامی فایلهای نرم افزاری در این بخش از حافظه گوشی همراه نگهداری می شوند.
با توجه به اینکه رم محل اجرای برنامه ها است باید بدانیم که اگر فضای رم پر شده باشد نیاز به راه اندازی مجدد گوشی داریم.
عمل راه اندازی مجدد گوشی در موبایل ها می تواند به یکی از صورت های زیر انجام شود:
- خاموش کردن کامل گوشی همراه و روشن کردن مجدد آن.
- RESTART کردن یا درخواست خاموش و روشن شدن بلافاصله گوشی.
- ریست کلی حافظه یا RESET FACTORY.
هر سه حالت فوق قادرند تا اطلاعات موجود بر روی رم را خالی نمایند اما ریست کلی در تاثیر و نتیجه بسیار متفاوت است.

تفاوت انواع مختلف راه اندازی مجدد گوشی در چیست؟
در حالت های خاموش و دوباره روشن کردن و راه اندازی مجدد سریع هیچ یک از اطلاعات سیستم پاک نمی شوند و اطلاعات دست نخورده باقی خواهند ماند. بر خلاف دو حالت قبل در ریست کلی تمامی اطلاعات ذخیره شده بر روی هارد و رم سیستم پاک شده و بدین ترتیب گوشی به حالت اولیه کارخانه بازگشت می کند.
به سبب همین وسعت زیاد حذف اطلاعات معمولا” جز در مواقع خاص در دیگر حالت ها برای راه اندازی مجدد گوشی از حالت ریست کلی سیستم استفاده نمی گردد.
در بین دو حالت اول نیز تشابه بسیار زیاد است و نتیجه هر دو نیز شبیه به هم می باشد. تنها تفاوت در سرعت انجام فرمان و در مواردی البته در تاثیر آن نیز خواهد بود. دقت کنید که در حالت راه اندازی مجدد گوشی به فرم سریع سیستم خاموش نخواهد شد و فقط سطح حافظه رم خالی می شود.
در مواردی از خرابی های منجر به هنگ کردن سیستم که در آنها نیاز به راه اندازی مجدد گوشی داریم عمل پاکسازی حتما” باید از طریق خاموش کردن کامل گوشی همراه انجام شود. اگر بخواهیم اولویت بندی در انجام عمل راه اندازی مجدد گوشی را مطرح کنیم باید به ترتیب زیر آنها را درجه بندی نماییم:
- ابتدا فقط از restart استفاده کنید.
- اگر این حالت جواب نداد نیاز است که دستگاه حتما خاموش شود و مدتی هم به حالت خاموش بماند و بعد دوباره روشن شود.
- اگر با کمک دکمه های کنترلی نتوانستید فرمان راه اندازی مجدد گوشی را انجام دهید باید باتری را از سیستم جدا کنید تا گوشی خاموش شود. در این حالت اگر باتری متصل به برد نباشد جداسازی آن آسان است و در غیر این صورت یا به صورت سخت افزاری باتری را قطع کنید و یا اینکه آنقدر گوشی را روشن نگه دارید تا شارژ باتری تمام شود.
- اگر خاموش و روشن کردن سیستم را انجام دادید ولی باز هم گوشی درست کار نکرد بهتر است آن را به تنظیمات کارخانه ببرید. این عمل توسط ریست کلی گوشی قابل انجام است. توجه کنید که در این حالت تمامی اطلاعات دیگر حافظه و تنظیم های جدید آن نیز تغییر خواهند کرد.
- پس از انجام ریست کلی حافظه اگر قبلا” از حافظه گوشی پشتیبان تهیه کرده باشید می توانید به راحتی آنها را بازیافت کنید در غیر این صورت اطلاعات برای همیشه از بین خواهند رفت.
هرگاه احساس کردید گوشی کند شده یا هنگ کرده از راه اندازی مجدد استفاده کنید.
چگونه در گوشی های اندروید راه اندازی مجدد گوشی را انجام دهیم؟
هنگ کردن گوشی ها همیشه باعث ایجاد دردسر و سردرگمی برای استفاده از گوشی ها ی موبایل می شود. در این حالت می توان با راه اندازی مجدد گوشی آن را اصلاح و آماده کار کرد. مهمترین دلایلی که باعث ایجاد هنگ در گوشی ها می شوند عبارتند از:
- ممکن است به علت وجود یک برنامه خراب یا ناقص در حافظه گوشی ایجاد شده باشد.
- در مواردی هم هنگ کردن سیستم در اثر فعالیت های یک ویروس ایجاد می شود.
- گیر کردن دکمه ولوم یا پاور دستگاه می تواند مانع ارسال پیام لازم برای راه اندازی مجدد گوشی شود.
- ممکن است که سخت افزار کلید های پاور و یا ولوم دچار خرابی شده باشند.
هر کدام از موارد فوق می توانند مانع انجام راه اندازی مجدد گوشی شوند. اگر دستگاه نیاز به راه اندازی مجدد دارد می توان مراحل زیر را در مورد آن انجام داد.
- دکمه ولوم یا کاهنده صدا و دکمه پاور دستگاه را به صورت همزمان نگه دارید.
- اکنون اگر دستور به درستی ارسال شده باشد آرم سامسونگ ظاهر شده و دستگاه راه اندازی مجدد خواهد شد.
- پس از راه اندازی مجدد دقت کنید که برای جلوگیری از هنگ دوباره گوشی بهتر است هرچه زودتر نرم افزار های گوشی خود را به روز رسانی کنید. برای این کار به بخش تنظیمات رفته و ابتدا گزنه software و سپس از آنجا گزینه update را انتخاب نمایید. با انجام این کار دستگاه شما به روز رسانی خواهد شد.
- توجه کنید که حتما” قبل از اقدام به راه اندازی مجدد گوشی باید دقت کنید که گوشی شارژ داشته باشد. همچنین لازم است که فضای کافی در حافظه آن موجود باشد. اگر هر یک از موارد بالا رعایت نشده باشد راه اندازی مجدد گوشی با خطا و ناقص انجام شده و گوشی نخواهد توانست به درستی آماده کار شود.
نحوه انجام اندازی مجدد گوشی های آیفون ممکن است کمی تفاوت وجود داشته باشد.
راه اندازی مجدد گوشی های آیفون چگونه انجام می شود؟
روش کلی انجام کار در تمام گوشی ها چه اندروید باشند و یا از سیستم ios استفاده کنند تقریبا” به یک شکل است.
به عنوان مثال برای بیشتر گوشی های آیفون بجر مدل آیفون 7 برای راه اندازی مجدد گوشی از روش زیر استفاده می کنند:
- وقتی که گوشی هنوز روشن است دکمه های Sleep/wake و دکمه Home را همزمان با هم نگه دارید.
- در این حالت نوار لغزنده ظاهر می شود اما همچنان باید دکمه ها را فشار داده و نگه دارید.
- وقتی آرم Apple بر روی صفحه ظاهر شد دکمه ها را رها نمایید.
- کمی صبر کنید تا مراحل راه اندازی مجدد گوشی اجرا گردد و سیستم دوباره راه اندازی شود.
با نگه داشتن دکمه پاور می توانید به منوی راه اندازی مجدد گوشی بروید.

پاسخ به چند سوال کوتاه در مورد هنگ کردن و راه اندازی مجدد گوشی:
سوال: آیا راه اندازی مجدد گوشی اندروید همه چیز را پاک خواهد کرد؟
جواب: خیر. با راه اندازی مجدد گوشی اطلاعات شما از روی حافظه اصلی پاک نخواهند شد. در این حالت فقط سطح کاری حافظه رم گوشی پاک سازی می شود تا نرم افزاری که باعث توقف کار شده بود از بین برود.
سوال: تفاوت راه اندازی مجدد گوشی با ریستارت کلی در چیست؟
جواب: در راه اندازی مجدد گوشی هیچ قسمتی از حافظه هارد دیسک و یا تنظیمات کاربر حذف نخواهند شد اما با ریست کلی سیستم تمامی اطلاعات درون حافظه از بین خواهد رفت. در ضمن تنظیمات نیز به حالت اولیه خود یعنی تنظیم های کارخانه تغییر میکند.
سوال: آیا راه اندازی مجدد گوشی به صورت روزانه مشکلی برای آن ایجاد می کند؟
پاسخ: خیر. در مواردی انجام این عمل حتی به افزایش سرعت کارکرد گوشی نیز کمک خواهد کرد. با راه اندازی مجدد گوشی در واقع تمامی سطح حافظه رم دستگاه پاکسازی خواهد شد.

برای آموزش نحوه درست راه اندازی مجدد گوشی های مختلف چکار باید انجام دهیم؟
چنانکه دیده شد فراگیری نحوه درست راه اندازی مجدد گوشی یک نیاز واجب برای همه استفاده کننده ها از گوشی و بخصوص یک نیاز برای تعمیرکاران گوشی های موبایل می باشد. مهمترین و بیشترین خرابی های گوشی به علت وجود ویروس ها و یا خرابی های نرم افزاری ایجاد می شود. با آموزش صحیح نحوه راه اندازی مجدد گوشی می توان به سادگی این خطا را رفع و گوشی را به حالت اول خود بازگرداند.
مجموعه آموزشی کافه آموزشگاه با استفاده از اساتید متخصص و با تجربه خود در زمینه تعمیر و نگهداری از گوشی ها آماده تربیت تعمیرکاران ماهر و متخصص در این زمینه می باشد. کافه آموزشگاه با برگزاری کلاس های کاملا” عملی در کارگاه های مجهز خود توانسته است قدم مهمی در خصوص تربیت کادر تعمیرکار موبایل مورد نیاز بازار کار بردارد. هنرجویان می توانند با شرکت در این کلاسها و پس از موفقیت در امتحانات پایان دوره موفق به دریافت مدارک مورد تایید سازمان فنی و حرفه ای شده و به سادگی جذب بازار کار شوند. برای تماس با کار شناسان ما میتوانید با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید