نحوه رجستر گوشی های مسافرتی در سامانه گمرک و همتا

امروزه کمتر کسی پیدا می شود که با طرح رجستر گوشی های تلفن همراه آشنایی نداشته باشد. طرح رجستر گوشی های مسافرتی به طرحی خاص گفته می شود که در طی آن مسافرین یا افرادی که از خارج از کشور گوشی خریداری کرده اند، با استفاده از مشخصات خود می توانند یک گوشی را به صورت مسافرتی ثبت نمایند. طرح رجستری که در سال 1396 برای اولین بار اجرا شد، در ابتدای کار نقص های نسبتا زیادی داشت. تعیین نبودن سرنوشت محصولات مسافرتی یکی از مهم ترین نقص های این سیستم به حساب می آمد. امروز ما قصد داریم تا در مورد چیستی و نحوه رجستر گوشی های مسافرتی با شما صحبت کنیم. پس، اگر شما هم به دنبال این روش رجیستر گوشی هستید، ادامه مقاله امروز ما را از دست ندهید.
چرا رجستر گوشی های مسافرتی ضروری است؟
شاید برخی از افراد با طرح رجیستری و گوشی های مسافرتی آشنایی نداشته باشند. به همین علت بیایید تا کارمان را با بررسی دلیل اهمیت رجستر گوشی های مسافرتی شروع کنیم. در حال حاضر طرح رجیستری کامل شده و همه گوشی ها باید به صورت قانونی وارد و فعال شوند. فعال سازی گوشی ها از طریق سامانه همتا در ابتدا باید توسط گمرک صورت گیرد.
برخی از افراد در سفر یک گوشی مخصوص با قیمتی مناسب را تهیه می کنند یا اینکه فردی قصد سفر به ایران را دارد. در این شرایط تکلیف گوشی و خط اینترنت فرد مذکور چه می شود؟ بی شک نمی توان بی دلیل اینترنت و سرویس تلفن همراه این افراد را قطع کرد. در این شرایط سامانه همتا طرحی با نام رجستر گوشی های مسافرتی را ایجاد کرده است. افرادی که در این طرح شرکت می کنند، به راحتی می توانند گوشی های مسافرتی خود را ثبت کنند و از خدمات قانونی استفاده نمایند.
به صورت کلی برای رجستر گوشی های مسافرتی، شما باید هزینه گمرکی آن را پرداخت کنید و آن را به صورت قانونی در پایگاه های داده دولت ثبت نمایید. در غیر این صورت با مشکلات متعددی رو به رو خواهید شد.
عواقب رجیستر نکردن گوشی های مسافرتی
هنگامی که شما پس از سفر خود به ایران باز می گردید و پروسه رجستر گوشی های مسافرتی را به اتمام نمی رسانید، شاید برای چند روز مشکلی برای شما ایجاد نشود. ولی پس از گذشت مدت زمان مشخصی سامانه همتا پیامکی را برای شما ارسال می کند تا پروسه رجیستر گوشی را به شما یادآوری کند. شما باید در عرض 30 روز یا یک ماه این پروسه را به اتمام برسانید تا با هیچ مشکل خاصی در این زمینه مواجه نشوید.
اگر در عرض یک ماه پروسه رجستر گوشی های مسافرتی به اتمام نرسید، گوشی شما دیگر آنتن دریافت نمی کند. به صورت کلی شما سی روز زمان دارید تا هزینه گمرکی را پرداخت کنید و گوشی را به صورت قانونی به ایران وارد نمایید. هزینه گمرکی هم می تواند تحت تاثیر یک سری عوامل و فاکتور های خاص متغیر باشد. مهم ترین عاملی که بر روی هزینه گمرکی رجستر گوشی های مسافرتی تاثیر گذار است، نوع گوشی می باشد. مطمئنا گوشی های گران قیمتی همچون آیفون هزینه بالا تری در مقایسه با گوشی های معمولی تر و سطح پایین تری همچون هواوی و سامسونگ دارند.
پیشنهادی :نحوه ساخت اپل آیدی به صورت رایگان apple id
رجستر گوشی های مسافرتی با استفاده از پایانه حضوری گمرک
رجستر گوشی های مسافرتی اهمیت زیادی دارد. هنگامی که شما وارد ایران می شوید، به محض ورود باید گوشی خود را در گمرک ثبت کنید تا با هیچ مشکل خاصی مواجه نشوید. قوانین مربوط به این مورد توسط سامانه همتا به صورت کامل مشخص شده اند. اگر شما تمایل دارید تا بیشتر از 30 روز یعنی یک ماه از خدمات اپراتور های داخلی استفاده نمایید، ثبت گوشی در سامانه گمرک ضرورت دارد. پایانه های مرزی و فرودگاه های بین المللی چندین دفتر گمرکی مختلف را در خود جای داده اند. هنگامی که شما به ایران وارد می شوید و از سفر باز می گردید، باید به دفتر گمرک مراجعه کنید و دستگاه را با نام خودتان ثبت نمایید.
همه دستگاه های سیم کارت خور باید پروسه رجستر گوشی های مسافرتی را به صورت کامل و بدون مشکل به اتمام برسانند. هم گوشی های مسافرتی و هم ساعت های هوشمند مسافرتی باید این پروسه را با موفقیت طی کنند. نام و نام خانوادگی مسافر، کد ملی مسافر، شماره تماس مسافر و سایر اطلاعات موجود مربوط به گوشی همچون نوع گوشی، برند آن، رنگ و حافظه داخلی آن و شماره IMEI از جمله مواردی هستند که در سامانه همتا ثبت خواهند شد.
توجه
توجه داشته باشید که اتباع خارجی که به دنبال ثبت گوشی خود در سامانه همتا هستند باید شناسه فراگیر اتباع را ثبت کنند. اتباع نمی توانند از روش های غیر حضوری برای ادامه مراحل استفاده کنند پس زمانی که 30 روز به اتمام رسید، این افراد باید به مراکز اجرایی گمرک مراجعه کنند و گوشی خود را فعال نمایند. به صورت کلی اولین مرحله مربوط به ثبت دستگاه با ثبت دستگاه در مبادی ورودی به پایان می رسد.
پرداخت هزینه رجیستر با استفاده از سامانه گمرک
هنگامی که پروسه مربوط به ثبت حضوری گوشی به اتمام رسید، شما باید گوشی خود را به صورت آنلاین فعال کنید. مسافرین ایرانی می توانند با استفاده از وب سایت گمرک به راحتی و بدون هیچ مشکل خاصی عوارضی گوشی خود را بر اساس اطلاعات دریافت شده پرداخت نمایند. در ابتدا مسافرین باید به وب سایت گمرک مراجعه کنند و شماره IMEI گوشی خود را وارد کنند. توجه داشته باشید که ثبت شماره IMEI باید به صورت مستقیم و بدون خط تیره یا فاصله صورت گیرد. اگر شما جعبه گوشی خود را گم کرده اید یا نمی توانید شماره IMEI دستگاه را پیدا نمایید، می توانید با شماره گیری *#06# آن را مشاهد کنید. توجه داشته باشید که ثبت کردن شناسه درست اهمیت زیادی دارد. در صورتی که شما برای یک گوشی اشتباه عوارضی پرداخت کنید، امکان تغییر آن وجود نخواهد داشت.

رجستر گوشی های مسافرتی در سامانه گمرک و همتا
هنگامی که مراحل مقدماتی رجستر گوشی های مسافرتی را به اتمام رساندید، نوبت به بررسی فنی گوشی می رسد. در ابتدا شما باید مدل و مشخصات فنی گوشی خود را تایید نمایید. اگر برند و مدل گوشی نمایش داده شده با دستگاه شما مطابقت دارد، گزینه ادامه را انتخاب کنید ولی اگر مشکلی وجود داشت بهتر است که با پشتیبانی همتا تماس بگیرید.

سپس شما باید مشخصات فنی، مدل دستگاه و برند آن را انتخاب کنید. در این قسمت شما نوع دستگاه اعم از ساعت بودن، تبلت بودن یا گوشی بودن را مشخص خواهید کرد.

در مرحله بعد برای رجستر گوشی های مسافرتی شما باید مشخصات خودتان را وارد کنید. سیم کارت، کد ملی و شماره گذرنامه باید متعلق به خود مسافر باشد در غیر این صورت شما با مشکل مواجه خواهید شد.

در این مرحله شما باید پیامک تاییدیه ارسالی برای سیم کارت خود را وارد کنید.

در نهایت مشخصات گوشی، شما و هزینه پرداختی نمایان می شود. با پرداخت این هزینه شما می توانید گوشی را رجیستر کنید. اگر در صحت اطلاعات مشکلی وجود داشت، گزینه برگشت به مرحله اول را بزنید تا به مراحل قبلی باز گردید.

در مرحله بعد، پس از پرداخت شما باید گزینه ارسال اطلاعات به همتا را انتخاب کنید. این گزینه می تواند اطلاعات شما را در اختیار سامانه همتا قرار دهد و گوشی فعال شود.

در آخرین مرحله شما می توانید به سامانه همتا وارد شوید و از قسمت اطلاعات ثبت مسافری، گوشی خود را ثبت نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید