نحوه ی کم کردن حجم عکس

آشنایی با سادهترین روشهای کاربردی در کم کردن حجم عکس
کم کردن حجم عکس، در عصر ارتباطات و دیجیتالینگ اهمیت بالایی دارد. دغدغه اصلی وب مستران و صاحبان سایت، کاهش حجم عکس میباشد، به نحوی که کیفیت عکس، افت نکند. گاها افراد سوال میپرسند که چه اهمیتی دارد که کیفیت عکس افت نکند و ثابت باقی بماند؟ بایستی بگویی که تصاویر و عکسها، کاربرد بالایی دارند و گویای هزاران کلمه حرف میباشند. از این رو، استفاده از عکسها و تصاویر در دنیای وب، اهمیت بالایی دارد. در عصری که برخی با فروش عکس و تصاویر ثبت شده، درآمد کسب میکنند، گرافیک و کیفیت آنها مهم میباشد. یا به عبارتی میتوان گفت که تب تکنولوژی به شدت افزایش یافته است و میبایست کیفیت و گرافیک عکسهای ثبت شده، حفظ شوند. اصلیترین مشکل این تصاویر و عکس ها، حجم بالای آنها است. در ادامه با کافه آموزشگاه به نحوه ی کم کردن حجم عکس میپردازیم.
تقریبا همه مردم میدانند که هر چه کیفیت و گرافیک تصاویر ثبت شده بالا باشد، حجم آنها نیز افزایش مییابد. کاهش حجم عکس هم به صورت آنلاین و هم به صورت آفلاین، صورت میپذیرد. از این رو، میبایست در ابتدا با انواع تصاویر دیجیتالی، آشنا شد. تصاویر در دنیای دیجیتالی، به دو دسته تصاویر پیکسلی و تصاویر وکتوری یا تصاویر برداری، تقسیم شدهاند. اهمیت آشنایی با فرمت تصاویر را در زمان کم کردن حجم عکس، میتوان دید. تصاویر پیکسلی از پیکسل (نقاط ریزی) تشکیل شده است که از کنار هم قرار گرفتن پیکسلها، تصاویر پیکسلی ساخته شدهاند.
تصاویر وکتوری یا تصاویر برداری فاقد پیکسل هستند ولی در داخل تصاویر، بردارهایی هستند که مطابق ریاضیات، اطلاعاتی راجب تصویر را ارائه میکنند. هر چند امروزه تصاویر پیکسلی محبوبتر هستند ولی هر دو در فضای وب قابل استفاده هستند. از این رو، گرافیستها با هر فرمتی فعالیت میکنند و تصاویر جدیدی را طراحی میکنند.
متداولترین فرمتهای تصاویر دیجیتال در دنیای وب
فقط کافی است که یک بار عکسی را در PC سیو کرده باشید، قطعا مشاهده کردهاید که فرمت عکسهای دیجیتال، یکی دو مورد، نیستند. بلکه فوقالعاده زیاد هستند. در این بخش متداولترین فرمتهای تصاویر دیجیتال را برای شما توضیح میدهیم. هر فرمتی، کاربرد ویژهای دارد و دارای مزایا و معایب بسیاری است. اصولا عکسهای دیجیتالی که توسط دوربینهای عکاسی حرفهای ثبت شدهاند، فرمتی برابر raw یا tiff دارند. از طرفی، عکسهای متحرکی که در وب سایتها و شبکههای اجتماعی میبینید، همگی با فرمت gif هستند. پرکاربردترین و متداولترین فرمت به کار رفته در تصاویر دیجیتالی، به شرح زیر هستند:

-
فرمت Png:
کیفیت و گرافیت تصاویر ثبت شده با فرمت Png، فوقالعاده بالا است. چرا که در این فرمت، عملیات فشردهسازی محدود بوده است. کاربرد این فرمت در تصاویری میباشد که به صورت transparent یا شفاف مورد استفاده قرار میگیرند. فرمت Png از طیف رنگی گستردهای پشتیبانی میکند.
-
فرمت Jpeg یا jpg:
پرکاربردترین و متداولترین فرمت تصاویر دیجیتالی، این فرمتها هستند. قابلیت فشردهسازی بالا و کیفیت قابل قبول فرمت Jpeg یا jpg، از دلایل محبوبیت آن هستند.
-
فرمت Gif:
پیشتر اشاره کردیم که عکسهای متحرکی که در شبکههای اجتماعی و وب سایتها وجود دارند، همگی با فرمت گیف هستند. ناگفته نماند که تصاویر ثابت را هم میتوان با فرمت گیف سیو کرد.
-
فرمت Svg یا Scalable Vector Graphic:
کاربرد این فرمت در تصاویر برداری یا وکتوری میباشد. کاربرد فرمت Scalable Vector Graphic در دنیای وب، در حال گسترش و افزایش میباشد. مهمترین ویژگی این فرمت، مقیاسپذیر بودن آن و کم حجم بودن آن، است.
بررسی اهمیت کم کردن حجم عکس در دنیای وب
یکی از موضوعات پراهمیت در زمینهی کامپیوتر و تلفن همراه، حافظه میباشد. حافظه هر سیستمی، وظیفهی ذخیرهسازی را برعهده دارد. هر چند حجم ذخیرهسازها بالا رفته است ولی متاسفانه، هنوز مشکل حافظه از بین نرفته است. درست است که هارد یا ذخیرهساز سیستم، حجم بالایی دارد ولی بایستی در نظر داشته باشید که حجم تصاویر و مدیا بالا رفته است. از این رو، مدیای حجیم، حافظه را به سرعت پر میکند. انتخاب همه ما، مدیای باکیفیت (اعم از ویدیو، تصویر و فایل صوتی باکیفیت) میباشد. مدیای باکیفیت، حجیم است و در دنیای وب، پهنای باند زیادی را مصرف میکند و باعث کندی سرعت آپلود و دانلود وب سایتها میشود. سرعت آپلود وب سایت، پارامتری مهم در سئو و رتبهبندی وب سایتها میباشد، از این رو، کاربرد و اهمیت کم کردن حجم عکسها را میتوان درک کرد.
از طرفی، کاربران وب سایتها، به دنبال مدیای باکیفیت هستند که حجم بالایی نداشته باشد. چرا که حجم اینترنت کاربران محدود است. وب سایتهایی که فایلها و مدیای حجیم را آپلود کردهاند، پرطرفدار نیستند، چرا که برای خیلی از کاربران، دانلود این فایلها به صرفه نمیباشد. در نگاه کلیتر، فایلهای حجیم امتیاز وب سایت را پایین میآورند، از طرفی سرعت وب سایت را کاهش میدهند، باعث مصرف پهنای باند وب سایت میشوند و از همه مهمتر این که، این سایتها به هیچ عنوان کاربرپسند نیستند.
آیا ابزارهایی برای کم کردن حجم عکسها وجود دارد؟
بله، قطعا ابزاری برای کاهش حجم عکسها وجود دارد که در قالب نرمافزار میباشد. با پیشرفت تکنولوژی، الگوریتمهای مختلفی برای کاهش حجم عکس، طراحی شده است که بدون آن که کیفیت عکس را تغییر دهد، کار خود را انجام میدهد. برنامهنویسها از این الگوریتمها به شیوههای مختلفی استفاده میکنند و ابزارهای متنوعی را میسازند. نرمافزار فشردهساز یکی از ابزاری است که در کاهش حجم عکسهای حجیم کاربرد دارد. از این رو، برای استفاده از نرمافزار فشردهساز، کافی است آن را در سیستم خود نصب کنید و از آن استفاده کنید. انتخاب نرمافزار بسته به نوع تبدیل شما و کاری که مدنظرتان است، متفاوت است.
یکی از ابزار کاهش حجم تصاویر، سایتها هستند. وب سایتهای متنوعی در گوگل وجود دارند که وظیفهی کاهش حجم تصاویر آپلود شده را برعهده دارند. وب سایتهایی که در زمینهی کاهش حجم مدیا فعالیت دارند، فایلهای صوتی، تصویری و ویدیویی را پوشش میدهند. وب سایتهایی که حجم فایلها را کاهش میدهند، کاربرپسند هستند و فوقالعاده راحت هستند. در استفاده از این وب سایتها، کافی است که عکس مد نظر خود را آپلود کنید و شاهد کاهش حجم تصویر آپلود شده، باشید.
یکی دیگر از این تجهیزات، نرمافزارهای فتوشاپ میباشد. فتوشاپ در دنیای تصاویر، جادو میکند. با جرات میتوان گفت بین کاربران محبوب میباشند. فتوشاپ برای کسی که بلد میباشد و میداند چی کار کند، ابزار خوبی برای کاهش حجم عکس میباشد. هر کدام از این روشها، تعداد زیادی نرمافزار و وب سایت دارند که شما میتوانید راجب هر کدام تحقیق کنید و بهترین را متناسب با کار و فعالیت خود، انتخاب نمایید.
بررسی چگونگی کم کردن حجم آنلاین
-
استفاده از سایت compressor.ir:
سایت معرفی شده، یکی از بهترین سایتها در زمینهی کم کردن حجم عکس میباشد. برای استفاده از سایت compressor.ir میبایست پس از ورود به وب سایت، بر روی گزینهی TRY IT کلیک نمایید. صفحه جدیدی باز میشود که شما میتوانید عکس مد نظر خود را Drag & Drop نمایید یا از قسمت SELECT FILE اقدام نمایید. سایت compressor.ir به دو شکل، حجم تصاویر را کاهش میدهد، یکی با افت کیفیت تصاویر (Lossless) و دیگری بدون افت کیفیت تصاویر (Lossy). از این رو، در هنگام کم کردن حجم، دقت نمایید. ناگفته نماند که میتوانید برای تصاویر png و jpg از آپشن Lossless استفاده نمایید.
-
استفاده از سایت squoosh.app:
سایت معرفی شده، فوقالعاده منعطف است و به راحتی میتواند حجم عکس را کاهش دهد. کار کردن با سایت squoosh.app، کمی گیجکننده و دشوارتر از قبلی میباشد. از این رو، پس از آن که وارد سایت شدید، بر روی گزینهی Select An Image کلیک کنید و عکس مد نظر خود را انتخاب کنید و آن را آپلود نمایید. پس از آپلود عکس، سایت به صورت خودکار، تصویر شما را فشرده میکند و حجم آن را کاهش میدهد. پس از آپلود کردن تصویر، بایستی از باکس سمت چت سایت squoosh.app، نوع فشردهسازی را مشخص کنید تا با انتخاب هر الگوریتم، میزان درصد فشردهسازی برای شما، مشخص شود.
اگر تخصصی در این زمینه (شناخت نوع فشردهسازی) ندارید، توصیه میشود که فشردهسازی را برعهده وب سایت بگذارید تا با الگوریتم بهینه موجود، عکس را فشرده کند. پس از پایان مرحله فشردهسازی، بر روی باکس سمت راست بر روی آیکون دانلود، کلیک کنید و تصویر فشرده شده خود را دانلود نمایید.

-
استفاده از سایت imageresizer:
سایت معرفی شده، در تغییر سایز عکس آپلود شده، فوقالعاده متنوع میباشد و همانند سایر سایتها، آنلاین میباشد. سایت imageresizer، قدرتمند و منعطفپذیر میباشد، به نحوی که کم کردن حجم عکس در سایت، خیلی راحت و ساده میباشد. ناگفته نماند که علاوه بر این که میتوان از سایت مذکور برای کم کردن حجم عکس استفاده کرد، میتوان از ابزارها و سایر آپشنهای سایت هم استفاده کرد. برای مثال، کاربر میتواند عکس خود را بچرخاند و یا سایز آن را تغییر دهد. اگر تخصص دارید، میتوانید میزان فشرده سازی یا فرمت خروجی عکس را هم مشخص کنید. پس از آن که کار شما با عکس تمام شد، بایستی بر روی گزینهی Save And Download کلیک کنید و عکس تغییر یافته را ذخیره نمایید. با گزینهی Download Image هم میتوانید عکس را دانلود کنید.

-
سایت imagecompressor.com:
سایت معرفی شده، دارای ابزارهای کاربردی جهت کم کردن حجم عکس میباشد. سایت معرفی شده، کاربرپسند است و کار با آن، فوقالعاده راحت میباشد. پس از ورود به وب سایت، گزینهی Upload Files را کلیک کنید و عکس مد نظر خود را انتخاب نمایید و در سایت، آپلود کنید. سایت به صورت خودکار، بهترین الگوریتم را انتخاب میکند و حجم عکس را با فشردهسازی، کاهش میدهد. میتوانید به روی گزینهی Download All کلیک کنید و تمام فایلهایی که برای شما ساخته است را دانلود نمایید. در سایت imagecompressor.com شما میتوانید تصویر آپلود شده را با تصویر فشرده شده، مقایسه کنید.

معرفی سایت picresize جهت کم کردن حجم عکس
یکی از سایتهای قدیمی و پرکاربرد در زمینهی کم کردن حجم عکس، سایت picrezise میباشد. در بالای سایت، میتوانید تعداد عکسهایی که ویرایش و ادیت شدهاند را مشاهده نمایید. علاوه بر قابلیت تغییر حجم عکس، قابلیتهای دیگری هم فراهم شده است. در سایت مذکور، شما میتوانید به سه طریق عکس مد نظر خود را آپلود کنید، یک این که میتوانید عکس را از سیستم خود آپلود کنید. دوم این که میتوانید آدرس اینترنتی عکس مد نظر خود (URL) را وارد کنید یا میتوانید از از ارسال چندگانه تصاویر استفاده کنید. انتخاب روش آپلود بسته به نیاز کاربر، انتخاب میشود. پس از آپلود عکس، گزینهی Continue To Edit Picture را کلیک کنید.
از این رو، صفحه جدیدی برای شما باز میشود و میتوانید تصویر را فشرده کنید. پس از اعمال تغییرات و ویرایش تصویر، گزینهی Im Done, Resize My Picture را کلیک کنید تا عکس فشرده شده دانلود شود. سپس برای ذخیره عکس فشرده شده، میتوانید گزینهی Save To Disk را کلیک نمایید.

معرفی سایت compressnow
سایت compressnow یکی از قدرتمندترین ابزاری است که برای کاهش حجم تصاویر کاربرد دارد. افت کیفیت تصاویر فشرده شده، فوقالعاده محدود و کم میباشد. فرمتهای دریافتی این وب سایت، محدود به png و jpg و gif میباشد. پس از آپلود عکس، سایت از شما راجب میزان فشردهسازی و درصد آن، سوال میپرسد و مطابق جواب شما، عملیات کم کردن حجم عکس پیش میرود.
کافه آموزشگاه
کافه آموزشگاه یکی از برترین آموزشگاه های فنی و حرفه ای کشور است که در زمینه های برق و الکترونیک فعالیت میکند. شما میتوانید در دوره های کار بردی کافه آموزشگاه ویژه بازار کار شرکت کنید. برای دریافت مشاوره رایگان با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید