جریان کشی موبایل چیست؟
اگر قصد دارید تا روش های جریان کشی موبایل را به صورت حرفه ای و اساسی یاد بگیرید، پس با کافه آموزشگاه همراه شوید. در این مقاله شما با نحوه تست جریان کشی و 5 حالت مختلف آن آشنا می شوید. برای این کار شما به یک منبع تغذیه مناسب نیاز دارید.
تست جریان کشی چیست؟
تست جریان کشی یعنی اینکه گوشی را در حالات و شرایط مختلف قرار می دهیم تا ببینیم چه میزان جریان در موبایل برقرار است. چون هدف ما این است که هیچ نکته مبهمی برایتان باقی نماند. پس ابتدا شما را با مفهوم جریان کشی گوشی های سالم آشنا می کنیم. تمام گوشی ها در حالت عادی و زمانی که خاموش هستند، میزان جریان مصرفی آنها صفر است. با فشردن دکمه POWER، در واقع اجازه می دهیم تا ولتاژ و جریان وارد موبایل شوند که طبیعتا میزان جریان مصرفی تغییر پیدا می کند. بعد از سنجش میزان جریان، عدد به دست آمده را با عدد استاندارد همان گوشی مقایسه می کنیم. از مقایسه این دو عدد به راحتی متوجه می شوید که آیا جریان الکتریکی موبایل شما مشکلی دارد یا خیر.
تست جریان کشی چگونه انجام می شود؟
برای تست جریان کشی اکثر گوشی ها، بهتر است که ولتاژ منبع تغذیه را روی 4 ولت و جریان را روی 2 آمپر بگذاریم. معمولا میزان جریان اکثر گوشی ها بعد از روشن شدن به 850 میلی آمپر می رسد. در بعضی موبایل ها مثل آیفون 7 میزان جریان در لحظه روشن شدن به 1.5 آمپر هم رسیده است. بعد از اینکه پردازش کامل CPU انجام شد و گوشی در حالت استند بای قرار گرفت، میزان جریان کشی موبایل به صفر می رسد. اتصال به وای فای، روشن بودن داده تلفن همراه و حضور سیم کارت سبب می شود تا حتی در حالت استند بای هم کمی جریان شناسایی شود. چون عملکرد آنها بر اساس پردازش امواج می باشد. پس بهترین راه این است که شما اجازه پردازش امواج را از آنها بگیرید اما چگونه؟ کافیست گوشی را در حالت پرواز قرار داده و سپس در حالت استند بای به تست جریان بپردازید.
اولین حالت جریان کشی موبایل:
در اولین روش جریان کشی موبایل، شما گوشی را به منبع تغذیه متصل کرده و دکمه POWER را می زنید. در حالت نرمال، به محض فشار دادن دکمه POWER باید شاهد تغییر جریان باشید. اگر با چنین حالتی مواجه نشدید، ابتدا اتصال دکمه POWER با برد را چک کنید. در مرحله بعدی شارژر را به گوشی متصل کرده و به کمک یک مولتی متر با کیفیت و دقیق، ولتاژ پایه های کلید را اندازه گیری کنید. ولتاژی که مولتی متر نشان می دهد، باید تقریبا هم اندازه ولتاژ باتری، یعنی بین 3.5 الی 4 ولت باشد. در صورتی که عدد نشان داده شده در این بازه قرار نداشت، باید به کمک نقشه شماتیک، مسیر بین کلید POWER و آی سی تغذیه را چک کنید. همچنین چک کردن مسیر کلید POWER تا باتری را فراموش نکنید.
برخی مواقع ممکن است بعد از اتصال شارژر متوجه شویم که گوشی شارژ نمی شود یا علامت شارژ، روی گوشی ظاهر نمی گردد. در این مواقع لازم است که ابتدا شارژر را چک کنیم. شاید مشکل از شارژر باشد. با استفاده از مولتی متر، میزان جریان شارژر را اندازه گیری می کنیم. برای مطلع شدن از ولتاژ خروجی، کانکتورها باید به کمک مولتی متر، چک شوند. سپس مسیر منتهی به آی سی های تغذیه، باید به صورت دقیق بررسی شود. ظاهر شدن عدد 1 یا OL، هنگام چک کردن پایه ها در دو طرف کانکتور نشان دهنده خرابی آن می باشد که باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید. اگر کانکتور را تست کردید و سالم بود اما همچنان با مشکل عدم شارژ شدن باتری موبایل و تبلت مواجه شدید به احتمال قوی مشکل نرم افزاری می باشد. در این حالت برای برطرف شدن مشکل حتما از یک متخصص نرم افزار کمک بگیرید.
دومین حالت جریان کشی موبایل:
گوشی هایی که آب وارد آن ها شده، قبل از فشردن دکمه POWER، جریان کشی داخل آن ها رخ می دهد. علت این امر به دلیل سولفاته شدن، تجمع آلودگی ها و یا حتی حضور قلع در قسمت های مختلف برد موبایل می باشد. در نهایت، این عوامل باعث اتصالی شده و سبب جریان کشی موبایل می شود. برای اینکه سولفاته ها و آلودگی هایی که به سبب ورود آب در گوشی ایجاد شده اند را پاک کنید، باید برد گوشی را با مایع اولتراسونیک و تینر شستشو دهید. شستشوی برد را با نهایت دقت و ظرافت انجام دهید. بعد از اینکه برد کاملا تمیز شد، می توانید فرآیند تست کردن را با خیال راحت شروع کنید. همواره این نکته را آویزه گوشتان کنید؛ از آنجا که خود این آلودگی ها باعث ایجاد این دردسر شده اند، تا به طور کامل برطرف نشوند، تست جریان، راه به جایی نخواهد برد.
اگر باز هم شاهد جریان کشی موبایل بودید، باید تمامی اتصالات مربوط به شارژر، هندزفری، دوربین و… را جدا کرده و تک به تک بررسی نمایید. اگر باز هم مشکل برطرف نشد، این بار باید مسیر کانکتورها را هم چک کنید. اگر متوجه شدید قطعه ای داغ شده آن را از برد جدا کرده و مجددا بررسی نمایید. اگر در این حالت مشکل برطرف می شود به این معناست که باید قطعه را تعویض نمایید.
پیشنهادی ویژه کافه آموزشگاه: آموزش تعمیرات موبایل به صورت تخصصی در کافه آموزشگاه
سومین حالت جریان کشی موبایل:
حالت سوم جریان کشی موبایل زمانی اتفاق می افتد که بعد از فشردن دکمه POWER، گوشی روی یک جریان ثابت که البته بیش از حد نرمال است، باقی می ماند. در این حالت با وجودی که جریان بالاتر از 0.15 آمپر می باشد، ولی متاسفانه گوشی روشن نمی شود. در نتیجه می توان گفت که به احتمال 99% قطعه ای از موبایل معیوب شده است. قطعه خراب، باعث ایجاد اختلال در میزان جریان موبایل شده و مانع روشن شدن آن می گردد.
چنانچه قبل از فشردن دکمه POWER، شاهد جریان کشی موبایل هستید و بعد از فشار دادن آن، میزان جریان کشی بیشتر می شود، باید خدمتتان عرض کنیم که مقصر اصلی آی سی PF می باشد. البته ممکن است پای مقصران دیگری هم در میان باشد. از دیگر مقصران اصلی این داستان می توان به آی سی های تغذیه، آی سی Light و آی سی EMMC اشاره کرد. مقصر اصلی هر قطعه ای که باشد، باید سریعا توسط تعمیرکار حرفه ای شناخته و در اولین فرصت تعویض شود.
چهارمین حالت جریان کشی موبایل:
در این مورد، گوشی در حالت اتصال، دچار جریان کشی موبایل می شود. یعنی بعد از فشار دادن دکمه POWER، تمامی جریان منبع تغذیه توسط گوشی کشیده می شود. در صورت مواجه شدن با چنین حالتی سریعا به بررسی آی سی هایی که مستقیما و بدون واسطه به جریان باتری وصل هستند، مثل: آی سی های تغذیه، آی سی PF و آی سی وای فای، می پردازیم. اگر برداشتن قطعه ای باعث رفع مشکل اتصال گوشی شد، یعنی موفق شده ایم، ایراد اصلی را پیدا کنیم. گاهی اوقات ممکن است، ریشه مشکل اتصال، زیر سر خازن ها و یا حتی مقاومت ها باشد. ضربه، تغییر شکل فیزیکی قطعات، وجود قلع اضافی و خم شدن شیلد برد از مهمترین دلایل کوتاه شدن اتصال گوشی در جریان کشی می باشند.
پنجمین حالت جریان کشی گوشی:
زمانی با این حالت مواجه می شوید که بعد از فشردن دکمه POWER، جریان روی یک مقدار ثابت اما غیر استاندارد قرار می گیرد. اگر اصطلاح جریان کشی موبایل لحظه ای را شنیده اید، منظور همین حالت می باشد که البته برای گوشی های مختلف متفاوت است. هر عدد بیانگر یک مشکل در موبایل خواهد بود. به طور مثال: جریان ثابت 0.01 حکایت از خرابی آی سی RF دارد. جریان متغیر در بازه 0.01 تا 0.04 به ما هشدار می دهد که مشکل از CPU می باشد. جریان 0.03 تا 0.06 خبر می دهد که آی سی تغذیه و SMD های مرتبط با آن دچار مشکل شده اند. اگر عددی که مشاهده می کنید در بازه 0.08 تا 0.15 است، بیشترین شک ما به سمت آی سی EMMC و هارد گوشی می رود.
ممکن است جریان کشی موبایل لحظه ای با فشردن دکمه POWER رخ دهد و به محض رها کردن این دکمه یا در بازه زمانی کوتاهی، میزان جریان صفر شود. در چنین مواردی دو احتمال وجود دارد. احتمال اول اینکه ممکن است آی سی هارد گوشی دچار مشکل شده است. احتمال دوم اینکه ممکن است در اثر نقایص نرم افزاری این مشکل رخ داده باشد. تمامی اطلاعات این مقاله حاصل تجربیات کاری ما می باشد و ممکن است بعضی روش ها برای مدل های خاصی کارآمد نباشند. در این مقاله تلاش کردیم تا تجربیات خود را که به صورت معمول در اکثر گوشی ها رخ می دهد، در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
پیشنهادی ویژه کافه آموزشگاه: معرفی انواع منبع تغذیه تعمیرات موبایل و کارکرد آنها
سوالات متداول در رابطه با جریان کشی:
در پایان به چند سوال مهم و رایج در زمینه جریان کشی موبایل پاسخ می دهیم:
- آیا برای موبایلی که بیش از حد داغ می شود، تست جریان کشی را توصیه می کنید؟
- قطعات خراب در جریان الکتریکی موبایل، مشکل ایجاد می کنند و در نتیجه داغ می شوند. لذا تست جریان کشی، بهترین و سریعترین روش برای پیدا کردن قطعه معیوب می باشد.
- اگر مشتری به ما گفت که بعد از ضربه دیدن موبایلش، عملکرد آن دچار مشکل شده آیا لازم است، حتما تست جریان کشی را انجام دهیم؟
- صد در صد. زیرا ضربه دیدن سبب کنده شدن و پرت شدن قطعات داخل گوشی می شود که در نتیجه آن اتصال کوتاه و جریان کشی رخ می دهد.
- موقع تست جریان از کجا متوجه شویم که خازن دچار مشکل شده است؟
- اگر گوشی در حالت استند بای به میزان 0.02 جریان کشی داشت، احتمالا خازن اتصالی کرده که با فلش زدن این مشکل برطرف می شود.
“کافه آموزشگاه” مجری برگزاری دوره های تخصصی تعمیر موبایل:
برای حرفه ای شدن در زمینه تعمیرات موبایل لازم است که با مبحث جریان کشی موبایل به صورت تخصصی آشنا شوید. اطلاعاتی که در این مقاله خدمت شما عزیزان ارائه شد، جزء اطلاعات تخصصی در حوزه عیب یابی تلفن های همراه می باشد. اگر دوست دارید که تمامی آموزش های این مقاله را با جزئیات کاملتر و به صورت عملی بیاموزید، می توانید در دوره های آموزشی «کافه آموزشگاه» شرکت کنید. پس همین حالا می توانید جهت اطلاع از نحوه برگزاری دوره های تخصصی تعمیر موبایل، با 02188949711 تماس بگیرید.
حرفه ای شدن اتفاقی نیست. برای حرفه ای شدن باید مطالب تخصصی را از اساتید مجرب و با سابقه بیاموزید. با حضور در دوره های آموزشی کافه آموزشگاه، تا حرفه ای شدن فاصله ای نیست. همین الان تماس بگیرید و از فرصت مشاوره رایگان ما استفاده کنید. خبر خوب این است که این مجموعه با برگزاری دوره های آموزشی در روزهای پنجشنبه و جمعه فرصت بی نظیری را برای دانشجویان و شاغلین فراهم نموده است. کافه آموزشگاه علاوه بر دوره های آموزشی در زمینه تعمیرات موبایل، دوره های دیگری همچون، آموزش نصب درب اتوماتیک شیشه ای، آموزش برق ساختمان، آموزش نصب سانترال و….. را برای علاقه مندان برگزار می نماید. تمامی دوره های مذکور، تحت نظارت سازمان فنی حرفه ای و در کارگاه های مجهز توسط اساتید باتجربه برگزار می شوند.
دیدگاهتان را بنویسید