معرفی انواع سیستمهای اینترکام

سیستمهای اینترکام چه سیستمهایی هستند؟
در جهان امروز که اطلاعات با سرعت بالایی منتشر میشوند و از همین رو تسریع برقراری ارتباطات بسیار مهم است. با پیشرفت تکنولوژی وسایل بسیاری به وجود آمدهاند تا این امر را ممکن سازند که یکی از آنها سیستمهای اینترکام هستند. در این مقاله قصد بررسی این موضوع را داریم که سیستمهای اینترکام چه سیستمهایی هستند؟ سیستمهای اینترکام، که به آنها اینترفون نیز گفته میشود، در واقع نوعی سیستم جدید برای برقراری ارتباط تلفنی هستند. با استفاده از یک ایستگاه ارتباطی در سطح پلنت، میتوان از این سیستمها برای ارتباط با چند سیستم و ایستگاه ارتباط برقرار کرد. اما چرا باید از این سیستمها استفاده کرد؟ در ادامه این مقاله از کافه آموزشگاه به بررسی مزایای سیستمهای اینترفون میپردازیم.
پیش از این موارد استفاده از این سیستمها بیشتر در کارخانهها و ادارات بزرگ و به منظور سهولت در برقراری تماس در بین بخشهای مختلف و کاهش هزینهها بود. همچنین در گذشته از این سیستمهای اینترکام برای اعلام شرایط اضطراری نیز استفاده میشد. علاوه بر این، برای ارتباطهای همگانی و یک طرفه، مانند اعلام یک خبر از طرف اپراتور به بخشهای مختلف از این سیستمها استفاده میشده است. در حال حاضر، در خانهها و مجتمعها نیز برای برقراری ارتباط بین واحدهای مختلف از سیستمهای اینترکام استفاده میشود. همچنین از تجهیزات این سیستم میتوان به جای آیفون تصویری در ساختمانهای هوشمند، برای کنترل قفلهای برقی، باز و بسته کردن دربهای ساختمان و پارکینگ و… استفاده کرد. به عنوان مثال، اگر شما منزل نباشید، با استفاده از این سیستمها میتوانید درب ساختمان را برای فردی که میخواهید و از راه دور باز بنمایید.
نوع ارتباط بخش های اینترکام
در گذشته، ارتباط بین دو بخش در intercom با سیم و به صورت آنالوگ انجام میشد. این نوع ارتباط همراه با با قطعی و نویز و کیفیت پایین بود. علاوهبر این به علت محدودیتهای موجود در سیم کشیها تعداد مخاطبان نیز محدود بود. اما امروزه برقراری ارتباط در سیستمهای اینترکام بر بستر IP بوده و اطلاعات با استفاده از سیستمهای کامپیوتری جا به جا میشوند. به این نوع از سیستمها، سیستم اینترکام تحت شبکه نیز میگویند. این موضوع باعث شده در حال حاضر برقراری تماس در این سیستمها بسیار با کیفیتتر صورت بگیرد. همچنین میتوان با افراد بیشتر و در بردهای بیشتر تماس برقرار کرد. در حال حاضر که این سیستمها به صورت آنالوگ و سیمی نیستند میتوان از آنها در وسایل در حال حرکت مانند قطار و هواپیما و حتی در شرایط جنگی در خودروهای زرهی نیز استفاده کرد.
با پیشرفت تکنولوژی و ظهور انواع جدید سیستمهای اینترکام کار با آنها بسیار آسان و جذاب شده است. امروزه شما میتوانید با استفاده از نرم افزارهای خاصی به سیستم intercom خود در درون سازمان یا منزل خود متصل شوید و آن را از راه دور کنترل کرده یا به آن فرمان خاصی دهید.

تجهیزات این سیستمها
اصلیترین بخش یک سیستم اینترکام، ایستگاه ارتباطی یا بیس استیشن آنها میباشد. علاوه بر آن در این سیستم معمولا اجزای زیر نیز وجود دارند. این اجزا میتوانند متناسب با نوع سیستم متغیر باشند. یک سیستم intercom معمولا دارای اجزای زیر است:
- پایه
- بلندگو
- کابل
- جعبه تقسیم
- کنسول اپراتور
- کنترل پنل
- زنگ
- چراغ اعلام خطر یا چشمک زن
- آمپلی فایر
بخش دیگری نیز در این سیستمها وجود دارد که غیر ضروری است ولی بودن آن به افزایش بهرهوری سیستم شما کمک میکند.. این بخش که میکسر نام دارد، صداهای خروجی را تقویت کرده و به آنها افکت میدهد. از میکسرها میتوان برای پخش فایلهای صوتی از طریق سیستمهای اینترکام نیر استفاده کرد. این میکسرها با پورتهای AUX و یا USB به سیستم وصل میشوند.
نکتهی مهمی که دربارهی اجزای این سیستم باید بدانید، این است که کیفیت سیم اتصال بر کیفیت صدا و ارتباط بسیار تاثیرگذار است. پیشنهاد میشود برای راهاندازی یک سیستم اینترکام از سیم مسی استفاده شود. همچنین حتیالامکان در مسیر سیمکشی آنها وسایل دیجیتالی قرار نگیرد تا باعث ایجاد نویز در سیستم نشود.

پیشنهادی :انواع دوربین های مدار بسته و مقایسه آنها
سیستمهای اینترکام چه انواعی دارند؟
به طور کلی سیستمهای اینترکام میتوانند به صورت دیواری و مشابه تلفن عادی یا به صورت قابل حرکت و دستگاههای مراکز مخابراتی باشند. برخی از اینترکامها نیز مشابه هدست میباشند که بخش کنترلی آن مانند یک سوئیچ بوده و میتوان آن را حمل کرد. از این مدل بیشتر نگهبانان استفاده میکنند. همانطور که قبلا گفته شد، این سیستمها در ابتدا به منظور سهولت در برقراری تماس در ادارات و منازل به صورت آنالوگ به وجود آمدند. به مرور این سیستمها پیشرفت کردند و انواع بعدی آنها به صورت اینترنتی فعالیت میکردند.
در نوع جدید سیستمهای اینترکام، این سیستمها مجهز به دوربین و میکروفن برای کنترل از راه دور نیز شدهاند. از این نوع در کنترل فعالیت در کارخانه ها و یا برای بررسی امنیت استفاده میشود. در نوع دیگری از سیستمهای اینترکام نیز از آن در بیمارستانها و مراکز مشابه برای پیج کردن پزشک و پرستار و یا برای دکمهی احضار پرستار استفاده میشود.
در نوع جدیدی از سیستمهای اینترفون، از دوربینهای این سیستمها برای شناسایی چهره افراد در ورودی مراکز مهم، مانند هلدینگهای بزرگ، مراکز امنیتی و ساختمانهای مهم مانند موزهها استفاده میشود. به عنوان مثال با استفاده از آنها میتوان در مراکز امنیتی هویت افراد را بررسی و به آنها اجازه ورود داد یا به نگهبانان اطلاع داد که مانع ورود فرد شوند.

سیستم های اینترکام قابل حمل !
نوع دیگری از سیستمهای اینترکام نیز وجود دارد که قابل حمل هستند. از این نوع در مسابقات ورزشی و یا خبرگزاریها برای برقراری ارتباط بین افراد و یا مخابرهی خبر به مرکز استفاده میشود.
انواع گفته شده از این سیستمها را میتوان از لحاظ نوع برقراری ارتباط به سه دستهی زیر نیز تقسیمبندی کرد:
- یک به یک: در این نوع از سیستم، دستگاههای متعددی در شبکه وجود دارند. ولی برقراری ارتباط تنها بین یک زوج (دو عدد) از دستگاهها برقرار میشود (مانند تلفن عادی). از این مدل اینترکام برای آیفونهای تصویری و یا تلفنها داخلی منزل (مثلا بین طبقات یک آپارتمان) استفاده میشود.
- یک به چند: با استفاده از این نوع اینترکام هر نفر میتواند به صورت همزمان با چند نفر ارتباط تلفنی برقرار نماید. در این سیستم به عنوان مثال یک مدیر میتواند با کارمندان خود کنفرانس برگزار نماید. و یا در یک سازمان از طرف مدیر پیغامی برای تمامی بخشها ارسال شود.
- چند به چند: در دو مدل گفته شده عموما یکی از دستگاه ها به عنوان تماس گیرنده تعریف میشود و دیگر دستگاهها تنها توانایی دریافت تماس یا دیتا را دارند. اما در اینترکام چند به چند تمامی دستگاهها به صورت گروهی به یکدیگر متصل میشوند. در این حالت دیگر فقط یک تماس گیرنده و تعدادی دریافت کننده وجود ندارد بلکه همهی دستگاهها میتوانند با هم دیگر تماس بگیرند. علاوه بر این ویژگی فوق العاده، در این نوع از سیستمهای اینترکام دستگاههای بیشتری را میتوان عضو شبکه نمود.

نکته مهم:
پیش از خرید این سیستم ضروری است تا علاوه بر کیفیت و نوع دستگاهی که خریداری میکنید، به این موضوع توجه کنید که این دستگاه برای کجا خریداری میشود. همانطور که گفته شد نوع برقراری ارتباط در سیستمهای مختلف اینترکام متفاوت است. مثلا در یک کارخانه و یا بیمارستان یک سیستم اینترکام یک به چند به منظور اعلام وضعیت به پزشکان و یا کارگران از طرف یک مدیر گزینه مناسبتری است. و یا در یک سازمان بزرگ استفاده از سیستمهای اینترکام چند به چند میتواند گزینهی بهتری باشد زیرا تمام کارمندان میتوانند با بخشههای مختلف ارتباط برقرار کنند.
مزایای استفاده از سیستمهای اینترکام
- ارتباط سریع و آسان
- کاهش هزینهها به خصوص درون سازمانهای بزرگ
- ارتباط قوی و با کیفیت صدای عالی (به علت دارا بودن هود برای حذف صداهای مزاحم و نویزها)
- انواع و اشکال مختلف قابل هماهنگ سازی با انواع محیط (به عنوان مثال استفاده از شاسی به جای گوشی در بیمارستانها که باید مداوم از دستکش استفاده شود.)
- بالا بردن امنیت مراکز و ساختمانها (از لحاظ امکان مانیتورینگ و نظارت دائمی بر محیط. علاوه بر این به علت امکان بررسی هویت افراد.)
- افزایش سرعت برقراری ارتباط در سازمانها با استفاده از سیستم اینترکام و پیجینگ
- امکان برقراری کنفرانس تلفنی بین مدیران و کارمندان از راه دور
- راهاندازی بسیار آسان و بدون نیاز به حضور کارشناس و صرف وقت و هزینه
- افزایش بهرهوری سازمانها به علت نظارت بهتر، برقراری ارتباط سریعتر و هماهنگی بیشتر بین بخشها.
نکته: عملکرد سیستمهای اینترکام و پیجینگ تا حدودی شبیه به هم بوده و طراحی آنها یکسان است با این تفاوت که در سیستمهای intercom برای برقراری ارتباط دو طرفه طراحی شدهاند. در واقع میتوان گفت سیستمهای اینترکام و پیجینگ جزئی از یکدیگر و جدا ناپذیر از هم هستند.

طرز کار سیستم intercom چگونه است؟
در اتصال سیمی سیستمهای اینترکام، برای اتصال دو بخش و یا دو گوشی تلفن، سه سیم بین آنها باید کشیده شود. هرچه تعداد گوشیها و سیمکشیها بیشتر شود، امکان افت کیفیت صدا نیز بالاتر میرود. در صورتی که قصد اتصال چندین بخش را دارید باید این سیستم را به گونهای طراحی کنید که گوشی مرکزی در میانهی آنها قرار بگیرد. همچنین برای اتصال در فواصل بیش از متر، باید از سیمهای ضخیمتر به منظور جلوگیری از افت کیفیت استفاده نمود. همچنین علاوه بر منبع تغذیهی اصلی، از یک منبع تغذیه کمکی نیز استفاده نمود. با وجود موارد گفته شده، توصیه ما به شما استفاده از انواع جدید سیستمهای اینترکام است که به صورت دیجیتالی به یکدیگر متصل میشوند. زیرا علاوه بر کیفیت بالاتر میتوان بیش از 20 دستگاه را به صورت همزمان به آن متصل کرد. چنان چه شما به کار با سیستم های مخابراتی علاقه دارید میتوانید به راحتی در کافه آموزشگاه دوره نصب سانترال را بگذرانید. این دوره یکی از بهترین دوره های کافه آموزشگاه است شما برای شرکت در این دوره میتوانید با شماره 02188949711 تماس حاصل کنید.
دیدگاهتان را بنویسید