2 روش تشخیص خرابی آی سی لایت گوشی
در این مقاله کافه آموزشگاه شما را با انواع آی سی های گوشی آشنا می کند. علاوه بر این با عملکرد آی سی لایت گوشی و 2 روش برای تشخیص خرابی آن آشنا می شوید. آی سی ها مجموعه ای از مدارهای الکترونیکی بسیار کوچک هستند که با استفاده از مواد نیمه رسانا ساخته می شوند و بین قطعات الکترونیکی مانند دیود، خازن، مقاومت، ترانزیستورها و … ارتباط برقرار می کنند.
آی سی یک قطعه الکترونیک بسیار کوچک است که از ترکیب چندین دستگاه فعال (مانند ترانزیستور، دیود و …) و چندین دستگاه غیرفعال (مانند خازن، مقاومت و ..) ساخته شده است. تمام کارهایی که درون یک گوشی موبایل انجام می شود مانند ارسال و دریافت سیگنال و تامین برق اجزای درون دستگاه توسط آی سی ها انجام می شود.
انواع آی سی های موبایل
- آی سی cpu : وظیفه مدیریت و نظارت بر عملکرد ic های دیگر را بر عهده دارد.
- آی سی شارژ : شارژ باتری گوشی را کنترل می کند.
- آی سی پاور : انرژی قطعات مختلف را تأمین می کند.
- آی سی هارد : ذخیره و نگهداری اطلاعات و انتقال اطلاعات بین قسمت های مختلف از جمله رم، cpu و … را انجام می دهد.
- آی سی تغذیه : مدیریت انرژی در قسمت های مختلف گوشی به عهده ic تغذیه است. در بعضی از گوشی ها این ic با ic پاور یکی است.
- آی سی بیس باند : این ic مدیریت بسته های اینترنتی و انتقال داده ها را انجام می دهد.
- آی سی صوتی : انتقال صدا را مدیریت می کند و سیگنال های لازم را به میکروفن، اسپیکر، زنگ تلفن و … می فرستد.
- آی سی دوربین : دوربین های گوشی را هماهنگ می کند.
- آی سی وای فای و بلوتوث : عملکرد وای فای و بلوتوث را مدیریت می کند.
- آی سی تاچ گوشی : حساسیت لمسی گوشی را تنظیم می کند.
- آی سی تصویر : رنگ ها را برای ارائه در صفحه نمایش ترکیب می کند.
خرابی آی سی لایت ممکن است بر خواندن اطلاعات از حافظه جانبی هم تاثیر بگذارد.
چرا آی سی ها خراب می شوند؟
به طور کلی دلایل خراب شدن آی سی ها در دسته بندی زیر جای می گیرند:
نقص های مربوط به کارخانه تولید ic : ناخالصی ها و آلاینده های درون سیلیکون حجیم، نواقص کریستالی و موارد مربوط به مراحل ساخت و طراحی ic بر روی استحکام تراشه ic نهایی تاثیر می گذارند.
آسیب فیزیکی : ترک ها و شکاف هایی که به دلیل بالا بودن دما و فشار مکانیکی بالا در حین بسته بندی مدارهای مجتمع به وجود می آیند ممکن است قابلیت اطمینان ic را کاهش دهند و باعث شوند ic در هنگام کار خراب شود.
رطوبت و مواد شیمیایی پاک کننده که از طریق این شکاف ها جذب می شوند نیز می توانند طول عمر قطعات داخلی را کوتاه کنند و باعث اختلال در عملکرد شوند. علاوه بر تمام این ها، ic ها ممکن است در حین حمل و نقل یا به دلیل استفاده نادرست آسیب ببینند.
خراب شدن به دلیل شرایط عملیاتی: گرم شدن زیاد و بالا بودن دمای محیط می تواند فشار زیادی بر ic ها وارد آورد. یک نکته بسیار مهم در استفاده از ic ها دمای اتصال است. به طور ایده آل دمای اتصال هر ic نباید از 125 تا 150 درجه سانتیگراد فراتر رود تا فشار داخلی بیش از حد به ic وارد نشود.
تخلیه الکترواستاتیکی (ESD) : الکتریسیته ساکن تولید شده در حین تولید، حمل و نقل و ذخیره سازی ic ها ممکن است به دلیل اثر تریبوالکتریک به مدار داخلی آسیب برساند. ESD مهم ترین دلیل خرابی ic هاست.
گاهی اوقات ممکن است صفحه نمایش شما سالم اما خاموش باشد و عوض کردن آن هم مشکلی را حل نکند. در چنین مواقعی باید در درست کار کردن آی سی لایت گوشی تردید کنید.
آی سی لایت گوشی چیست؟
آی سی لایت گوشی یکی از قطعات داخلی موبایل است که بر روی برد اصلی قرار دارد و انرژی مورد نیاز گوشی موبایل را تامین میکند. آی سی لایت نور صفحه نمایش گوشی را تنظیم میکند و اجازه نمیدهد از حد مشخصی بیشتر یا کمتر شود. آی سی لایت به صورت غیر مستقیم با صفحه نمایش گوشی در ارتباط است و نور آن را تامین میکند. بنابراین اگر آی سی لایت به درستی کار نکند و نور صفحه نمایش تامین نشود عملا کار کردن با گوشی موبایل غیرممکن میشود. البته در حال حاضر آی سی ها نسبت به گذشته کیفیت بسیار بالاتر و حساسیت کمتری دارند اما به هر حال ممکن است گوشی شما ضربه بخورد یا خیس شود. در این حالت بهترین کار تعویض آی سی لایت گوشی است.
آی سی لایت گوشی یک قطعه سخت افزاری است و وظیفه آن تامین ولتاژ، مدیریت قسمتهای مختلف گوشی موبایل و خواندن اطلاعات از حافظه میباشد. صفحه نمایش گوشی به 18 تا 22 ولت برق نیاز دارد که این ولتاژ توسط آی سی لایت تامین میشود. آی سی لایت یکی از مهم ترین قطعات داخلی موبایل است که در صورت ضربه خوردن و تغییرات ولتاژ امکان خرابی آن وجود دارد. آی سی لایت روی برد اصلی موبایل قرار دارد و وظیفه آن کنترل درایو بک لایت و تامین تغذیه بخش های مختلف گوشی موبایل است.
هر گوشی موبایل از قطعات الکترونیک زیادی تشکیل شده است که خرابی هر یک از این قطعات ممکن است عملکرد کلی گوشی را مختل کند.
دلایل و علائم خراب شدن آی سی لایت گوشی
خراب شدن آی سی لایت گوشی می تواند در اثر ضربه خوردن یا خیس شدن گوشی رخ دهد. گاهی اوقات صفحه نمایش روشن نمیشود یا در هنگام تعمیرات خطای تعمیرکار باعث می شود که در مدار خطا ایجاد شده و آی سی لایت گوشی خراب شود.
در چنین حالتی اگر صفحه نمایش را عوض کردید و مشکل حل نشد باید به سراغ آی سی لایت بروید و آن را مورد بررسی قرار دهید. اگر با علائم زیر مواجه شدید آی سی لایت را بررسی کنید :
- نور صفحه نمایش بسیار کم باشد.
- تصاویر در صفحه نمایش به صورت سایه دار دیده شوند یا به درستی دیده نشوند.
- گوشی موبایل مشکل آنتن دهی داشته باشد.
اگر در منطقه ای هستید که مطمئن هستید آنتن دهی مناسبی دارد و با مشکل آنتن دهی گوشی مواجه شده اید بهتر است آی سی لایت گوشی را بررسی کنید.
- گوشی ناگهان خاموش شود و یا شارژ نشود.
خرابی ic همیشه باعث نمی شود که گوشی خاموش شود، بلکه تنها عملکرد گوشی را با اختلال مواجه می کند.
چرا خرابی آی سی لایت گوشی مهم است؟
همان طور که گفتیم آی سی لایت گوشی یکی از قطعات سخت افزاری است که بر روی عملکرد تلفن همراه شما تاثیر بسیار زیادی دارد. خرابی آی سی لایت میتواند عملکرد گوشی موبایل شما را مختل کرده یا به کلی گوشی را از کار بیندازد. آی سی لایت علاوه بر تامین انرژی وظایف دیگری نیز دارد.
اگر هدفون یا هندزفری شما دچار مشکل شود میشود آن را به خرابی آی سی لایت نسبت داد. علاوه بر اینها کنترل کلیدهای صدا، دکمه پاور، در برخی گوشی ها کنترل دکمه سایلنت، تنظیم دمای cpu ، هدایت و کنترل دوربین و باتری به عهده آی سی لایت می باشد. بهتر است برای جلوگیری از ضربه خوردن و آسیب دیدن گوشی همیشه از گلس یا قاب محافظ استفاده کنید.
خرابی آی سی لایت گوشی را چگونه تشخیص دهیم؟
خرابی آی سی لایت گوشی میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. دو علت عمده خرابی آی سی لایت در زیر آمده است:
- مهمترین دلیل خرابی آی سی لایت نوسانات برق است. اگر گوشی خود را به موقع شارژ کنید با احتمال کمتری با مشکل خرابی آی سی لایت مواجه خواهید شد. همچنین استفاده از پاوربانک ها و شارژرهای فندکی و شارژرهای تقلبی و استاندارد ریسک خرابی آی سی لایت را افزایش می دهند. استفاده از کابل شارژ غیر استاندارد و آداپتور غیر استاندارد می تواند باعث خرابی ic گوشی شود. اگر شارژر اصلی گوشی خراب باشد و با آن شارژ کنید ممکن است به آی سی لایت آن آسیب برسد. در شارژ ماندن طولانی مدت گوشی هم می تواند منجر به خرابی آی سی لایت گوشی شود. نکته ی دیگری که باید به آن توجه کنید این است که وقتی گوشی در حال شارژ است روی آن برنامه های سنگین اجرا نکنید چون ممکن است به ic آن آسیب برسد. اگر گوشی شما قادر به شارژ شدن نیست و به دلیل شارژ نشدن در نهایت خاموش می شود حتما آی سی لایت را چک کنید.
- روش دیگری که می توانید به کمک آن خرابی آی سی لایت گوشی را تشخیص دهید این است که آنتن دهی آن ضعیف شده باشد. اگر از مطلوب بودن آنتن دهی منطقه خود اطمینان دارید و با مشکل ضعف در آنتن دهی مواجه شده اید احتمال زیادی وجود دارد که آی سی لایت گوشی شما خراب شده باشد.
علاوه بر نشانه های بالا ممکن است طول عمر آی سی لایت گوشی شما به پایان رسیده یا به دلیل کار کردن زیاد با گوشی دچار استهلاک شده باشد. با توجه به تمام این نشانه ها اگر متوجه خرابی آی سی لایت گوشی خود شدید حتما آن را به تعمیرکار موبایل نشان دهید تا در صورت امکان آن را برای شما تعویض کرده یا تعمیر کند. اگر می خواهید آی سی لایت بخرید بهتر است به کیفیت و شماره فنی قطعه توجه کنید.
اگر در صورت خرابی آی سی لایت گوشی آن را تعویض نکنید ممکن است قطعات بیشتری دچار مشکل شوند.
ic اورجینال چیست؟
ic اورجینال یک قطعه ی یدکی که کارخانجات سازنده تلفن همراه آن را تولید می کنند. ic اورجینال نو است و ضمانت کارکرد و طول عمر بالایی(100%) دارد. می توانید با خیال راحت آن را روی گوشی تلفن همراه خود نصب کنید. ic اورجینال گارانتی دارد.
دو نوع ic دیگر نیز در بازار وجود دارند : ic نیو و ic استوک. ic نیو ظاهر تمیز و دست نخورده ای دارد اما به دلیلی توسط شرکت سازنده کنار گذاشته شده است. طول عمر ic نیو 100 درصد نیست و احتمال سالم بودن آن 50 درصد است. ic استوک همانند ic نیو است اما ظاهر تمیز و بدون خط و خش ندارد و طول عمر آن هم مشخص نیست. استفاده از ic نیو و ic استوک ریسک بالایی دارد چون در صورت به کارگیری ممکن است روی گوشی جواب ندهند.
از بین این سه نوع ic ، ic اورجینال بیشترین کیفیت را دارد و دارای ضمانت سلامت است.
جمع بندی
در این مقاله انواع آی سی های موبایل معرفی شده و آی سی لایت گوشی، دلایل خرابی آن و همچنین روش هایی برای تشخیص خرابی آن معرفی شدند. اگر متوجه شدید که آی سی لایت گوشی شما خراب است ممکن است نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشد.
کافه آموزشگاه یک محیط آرام آموزشی را فراهم کرده است تا تعمیرکاران متخصص و توانمند را در حوزه آموزش تعمیرات موبایل پرورش داده و به بازار کار معرفی کند.جهت مشاوره آموزش تعمیرات موبایل با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید