فلش رام چیست؟
فلش رام چیست؟ دقیقاً چکار می کند و چرا باید گوشی خود را فلش کنیم؟ اینها سوالاتی هستند که در اینجا قصد داریم کم و بیش به آنها پاسخ دهیم.
فلش رام در اندروید به چه معناست؟
امروزه گوشی های هوشمند همه کارها را با انتخاب هایی که در اختیار ما قرار داده اند، آسان کرده اند. گزینه ها و اختیاراتی که دارد ما را در مدیریت بسیاری از مسائل یاری می کند. اندروید سیستم عامل موبایل به طور شگفت انگیزی گوشی های هوشمند را کنترل می کند.
اندروید معیارهایی را برای سایر سیستم عامل های تلفن همراه تعیین می کند تا در این زمینه کامل تر شوند. یکی از ویژگی های اولیه گوشی های اندروید این است که به کاربران اجازه می دهد رام های جدید را فلش کنند. بسیاری از کاربران بدون شک این کلمات را کمی گیج کننده می دانند و شاید آشنایی چندانی با آنها نداشته باشند. در اینجا توضیحات مختصری را برای شفاف سازی این موضوع بیان خواهیم کرد.
فلش رام یا ریکاوری
رام از نظر سیستم عامل اندروید، یک رابط است. برنامه ها و سیستم عامل ها در حافظه فقط خواندنی دستگاه بارگذاری می شوند. کاربران می توانند با تغییر یا بروزرسانی رام، این سیستم عامل و رابط را تغییر دهند. این فرآیند فلش کردن ROM یا فلش رام نامیده می شود.
باید بگوییم هر زمان که یک رام یا کاستوم رام، روی دستگاهی نصب می شود این فرآیند انجام می شود. کاستوم رام را در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد. پنج نکته مهم که هنگام تهیه کردن کاستوم رام باید به آنها توجه کنید به ترتیب زیر هستند:
نسخه اندروید
معمولا توسعه دهندگان به محض انتشار نسخه جدید اندروید شروع به آپدیت کاستوم رام ها می کنند. به این ترتیب تمام رام ها بلافاصله پس از آپدیت در اکثر نسخه های اندروید در دسترس نیستند. بعضی از توسعه دهندگان ممکن است برای انتشار نسخه جدید رام به زمان بیشتری نیاز داشته باشند و برخی حتی ممکن است از یک رام خاص پشتیبانی نکنند.
فرکانس به روز رسانی
یکی از اقدامات احتیاطی که کاربران می توانند هنگام انتخاب یک رام برای فلش کردن روی دستگاه خود انجام دهند، بررسی فرکانس بروز رسانی رام است. رام هایی که به طور منظم بروزرسانی می شوند، ممکن است با برخی مشکلات نرم افزاری به صورت تصادفی یا پایداری روبرو شوند. نگران نباشید احتمال بسیار بالایی وجود دارد که توسعه دهنده به سرعت راه حلی برای برطرف کردن مشکل ارائه دهد.
نسخه پایه
کاستوم رام ها بر پایه های مختلفی ساخته می شوند و بیشتر از کد منبع باز Android استفاده می کنند. به عنوان نمونه می توان به رام محبوب Paranoid Android اشاره کرد. این رام به دلیل طراحی تنظیمات نمایش خاص، برای هر برنامه و تنظیمات شناوری ارائه شده است. از این رام ممکن است به عنوان رام پایه در چندین دستگاه استفاده شود.
پیشنهادی: اگر شما گوشی هوشمند داشته باشید امکان دارد به ارور read only بر بخورید برای رفع این ارور میتوانید از مقاله: آموزش رفع ارور read only راهنمایی بگیریید.
ویژگی ها
ویژگی های مربوط به رام را می توان مهم ترین جنبه های انتخاب رام در نظر گرفت. کاربران باید تک تک ویژگی های رامی که قصد استفاده از آن را دارند، بسنجید. در صورتی که انتظارات آنها را برآورده کرد آن را دانلود کنند. به طور معمول توسعه دهندگان ویژگی های یک رام را روی آن ذکر می کنند. همچنین کاربران می توانند برای مقایسه ویژگی های رام های مختلف از پایگاه داده اصلی کاستوم رام دیدن کرده و رام را با ویژگی های مناسب تر برای نیاز خود انتخاب کنند.
جالب است بدانید که بسیاری از کاربران هنگام فلش رام کردن، آپدیت های جدید را به صورت دستی نصب می کنند. این نصب از طریق یک ریکاوری انجام می شود. یک پارتیشن اختصاصی و قابل بوت در دستگاه تلفن هوشمند شما وجود دارد که می تواند به روز رسانی های جدید را نیز روی موبایل نصب کند.
آنچه که برای فلش رام نیاز دارید
اولین و مهمترین نیاز برای فلش رام به صورت سفارشی، یک دستگاه اندرویدی با ریکاوری کاستوم است. ریکاوری کاستوم نسخه ای از بازیابی داده های گوشی اندروید شما است. این نسخه به شما این امکان را می دهد که به راحتی بروز رسانی ها را فلش کنید. از داده های گوشی خود نسخه پشتیبان تهیه کنید و یا داده ها را پاک کنید. از جمله برنامه های بازیابی که امروز میان بسیاری از کاربران محبوب شده است می توان به TWRP و CWM اشاره کرد.
دوم اینکه باید بسته به ویژگی هایی که کاربران می خواهند رام به همان صورت باشد، یک کاستوم رام را برای نصب روی دستگاه خود انتخاب کنند. کاستوم رام، رامی است که افرادی غیر از سازندگان رام های رسمی آن را می سازند و قابلیت سفارشی سازی دارد.
کاستوم رام می تواند مزایای بسیار زیادی برای شما داشته باشد. چرا که آنگونه که می خواهید رام شما فلش خواهد شد.
توصیه می شود هنگام انتخاب کاستوم رام، بسیار احتیاط کنید و فقط رام هایی را انتخاب کنید که به طور خاص برای مدل دستگاه شما ساخته شده اند. هنوز انتخاب رام برای مدل دستگاه بخصوصی ارائه نشده است. چرا که ممکن است موجب ایجاد مشکلات نرم افزاری برای موبایل شما شود و یا ممکن است منجر به ایجاد مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری شود.
مراحل انجام فلش رام
مرحله 1
قبل از شروع فلش رام، توصیه می کنیم از برنامه ها و داده های خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. کاربران می توانند بسته به روت بودن یا نبودن دستگاه از روش های مختلفی برای پشتیبان گیری استفاده کنند. با پشتیبانگیری شما مطمئن خواهید شد که در صورت بروز مشکل در هر مرحله از فرآیند فلش رام، می توانید به مرحله قبل برگردید. به این ترتیب شما برنامه ها و داده های ارزشمند خود را از دست نخواهید داد.
مرحله 2
مرحله بعدی در این فرآیند تعیین این است که آیا دستگاه دارای بوت لودر آنلاک است یا خیر. در واقع بوت لودر برنامه ای است که سیستم عامل را پس از بوت شدن یا راه اندازی دستگاه در حافظه تلفن راه اندازی می کند. بوت لودر آنلاک تنها به سیستم عاملی که دارای امضای تایید شده باشد، اجازه اجرا را می دهد تا بتواند هر سیستم عاملی را مسدود کند. بنابراین بسیار حائز اهمیت است که بوت لودر را قبل از فلش رام باز کنید.
کاربرانی که فلش رام را به صورت اختصاصی و سفارشی انجام می دهند، معمولاً از گوشی روت شده استفاده می کنند. چرا که به احتمال بسیار زیاد بوت لودر قبلاً آنلاک شده است. با این حال روت کردن لزوما به یک بوت لودر آنلاک نیاز ندارد.
بسیاری از دستگاه ها با بوت لودرهای آنلاک شده از کارخانه عرضه می شوند. بنابراین کاربرانی که این گوشی ها را دارند می توانند این مرحله را رد کنند. کاربرانی که گوشی هایی دارند که بوت لودر قفل شده دارند، می توانند در گوگل جستجو کنند یا از انجمن های مختلف اندروید مانند XDA-developers کمک بگیرند تا مراحل خاص دستگاه را برای باز کردن قفل بوت لودر دریافت کنند.
مرحله 3
کاربران اکنون می توانند گوشی های خود را برای بازیابی مجدد راه اندازی کنند تا حافظه و رام دستگاه پاک شود. هر دستگاه دارای یک کلید ترکیبی خاص است که با فشار دادن آنها هنگام بوت، کاربر را به کنسول بازیابی می برد.
در این قسمت کاربران باید حافظه پنهان یا کش را پاک کنند و دستگاه خود را به حالت کارخانه بازیابی کنند. این کار اساساً به حذف برنامه ها و سیستم عامل موجود منجر می شود.
مرحله 4
هنگامی که کاربر فضای ذخیره سازی و حافظه دستگاه خود را پاک کرد، می تواند برای نصب و فلش رام اقدام کند. این کار را می تواند با استفاده از کاستوم ریکاوری انجام دهد. برخی از رام ها ممکن است به سادگی و با استفاده از کنسول بازیابی فلش شوند. برخی نیز ممکن است نیاز به نصب برنامه هایی مانند AROMA داشته باشند. این برنامه به کاربران اجازه می دهد تا فلش رام را به صورت سفارشی و دلخواه انجام دهند.
هنگامی که رام فلش شد، کاربران می توانند گوشی را ریبوت کنند. اولین راه اندازی پس از فلش ممکن است کمی طول بکشد و به کاربران توصیه می شود صبور باشند. در صورتی که گوشی شما در وضعیت بوت متوقف شد و یا فلش رام شما با شکست مواجه شد، می توانید از نسخه پشتیبان که در ابتدا تهیه کردید، استفاده کنید.
هیچ روش جهانی یکسانی برای فلش رام کردن وجود ندارد. مراحل مختلفی ممکن است بسته به مدل گوشی، سازنده، کاربر و خود رام استفاده شود. مراحل ذکر شده در بالا اقدامات کلی برای این کار بودند. این مراحل، مراحل بسیار مهمی برای فلش رام هستند و تقریباً هر رام با استفاده از این مراحل است که فلش می شود.
پایان
امیدواریم توانسته باشیم در این مقاله شما را با کلیاتی در ارتباط با فلش رام کردن آشنا کرده باشیم. دوره آموزش تعمیرات موبایل یکی از دوره های پرکاربرد کافه آموزشگاه می باشد. این دوره در کارگاه هایی مجهز و به صورت کاملاً اصولی و فوق تخصصی با ارائه مدرک معتبر دایر میگردد. این دوره زیر نظر اساتید خبره در فضایی نوستالژیک آموزش داده می شود.
باشد که توانسته باشیم طی یک ماه آموزش شما را به درآمد میلیونی نزدیک کرده باشیم. جهت مشاوره و آموزش نصب انواع تجهیزات می توانید با پشتیبانی تماس حاصل کنید و به صورت رایگان با کافه آموزشگاه در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید