خرابی سوکت شارژ

یکی از ناگوارترین اتفاقاتی که در این روزها میتواند برای هر فردی رخ دهد خرابی گوشی است؛ خراب شدن گوشی و موبایل به دلیل گرانقیمت بودن این کالاها معضل بزرگی به حساب میآید. بنابراین هر کسی که این موضوع را میداند تلاش خواهد کرد تا به خوبی از تلفن همراه خود مراقبت کند. یکی از مواردی که بسیار گزارش میشود خرابی سوکت شارژ است. این مورد را با خرابی شارژر اشتباه نگیرید!
در واقع خرابی سوکت شارژ به نقص فنی در خود گوشی و درگاه شارژ اطلاق میشود. این در حالی است که خرابی شارژر مربوط به سیم و اتصالات شارژر است. ما در ادامه این مطلب به دلایل بروز خرابی سوکت شارژ میپردازیم و راههایی برای رفع آن ارائه میدهیم. پس با ما همراه باشید.
دلایل خرابی سوکت شارژ
هر چیزی میتواند باعث خرابی سوکت شارژ شود. از کوچکترین مسائل مانند وارد شدن شی خارجی به درگاه گرفته تا مسائل جدیتر مثل ضربه فیزیکی. همگی میتوانند در بروز این مشکل دخیل باشند. در ادامه مهمترین عوامل تاثیرگذار در خراب شدن سوکت شارژ گوشی را عنوان میکنیم.
ورود اشیای خارجی
وارد شدن اشیای خارجی به داخل درگاه شارژ موبایل میتواند باعث بروز خرابی سوکت شارژ شود. در نگاه اول این مورد اصلا جدی به نظر نمیرسد و بسیاری از توجه به آن طفره میروند. اما اگر به موقع درباره آن اقدام نکنید ممکن است در آیندهای نزدیک با خسارتهای احتمالی مواجه شوید. بنابراین بهتر است درگاه شارژ را بررسی و معاینه کنید.
جسم خارجی میتواند هر چیزی باشد که عموما گرد و غبار بیشترین احتمال را از آن خود میکند. یعنی اگر متوجه مسدود شدن درگاه شدید یا دیدید که شارژر به سختی وارد سوکت میشود باید احتمال دهید که گرد و غبار درون سوکت را پر کرده است.

برای حل این مشکل میتوانید از یک شی نازک کمک بگیرید. بهترین ابزار این است که روی نوک یک شی بلند و نازک، پنبه بگذارید و گرد و غبار را به وسیله آن تمیز کنید. البته ضمن احتیاط میتوانید پنبه را به آستون آغشته کنید تا سوکت بهتر تمیز شود. اما دقت داشته باشید بعد از تمیزکاری، موبایل را در هوای آزاد بگذارید تا درون سوکت خشک شود.
نکته: مبادا بلافاصله بعد از کار با آستون گوشی را به شارژ بزنید! حتما میدانید که الکتریسیته در حضور الکلها به سادگی به آتش و انفجار تبدیل میشود.
رطوبت عامل دیگر خرابی سوکت شارژ
اگر گوشی شما ضد آب نباشد باید مراقب باشید و آن را در معرض باران، رطوبت هوا و هر نوع رطوبت دیگری نگذارید. اگر مقداری آب وارد سوکت شود به سادگی اختلال ایجاد میکند. خرابی سوکت شارژ به وسیله آب و رطوبت در گوشیهای ضد آب نیز ایجاد میشود؛ پس بهتر است نهایت دقت را داشته باشید.

اگر آب وارد درگاه شد موبایل را بلافاصله به صورت عمودی در آورید تا رطوبت به داخل آن نفوذ نکند. از سشوار استفاده نکنید چرا که باعث هر چه بیشتر فرو رفتن قطرات به درون سیستم خواهد شد. موبایل را به همان صورت و در مسیر هوا قرار دهید تا آب از آن خارج شده و خشک شود. بعد از این مرحله میتوانید اقدامات اضافه بر سازمانی نیز انجام دهید. به عنوان مثال میتوانید از اینترنت، صوتهای مخصوص دانلود کرده و آنها را در موبایل پخش کنید. با پخش این چنین اصوات، قطرات آب راحت از درون اسپیکر و سوکت خارج میشوند.
نکته: اگر نیاز دارید تا آموزش رفع خرابی سوکت شارژ با جزئیات بیشتر ارائه شود پیشنهاد میکنیم به وبسایت کافه آموزشگاه مراجعه کنید. راهنمای رفع خرابی و تعمیر گوشی و سوکت شارژ به صورت گام به گام موجود است.
آیا از شارژر نامناسب یا غیراصل استفاده میکنید؟
اگر بله پس احتمالا مجرم را پیدا کردهایم! اگر شارژری که استفاده میکنید اورجینال است اما مدت زمان زیادی است که آن را دارید بد نیست نسبت به نوسازی آن اقدام کنید. اصلیترین عامل خرابی سوکت شارژ استفاده از شارژر نامناسب است. بسیاری از شارژرهای اصل خود برند موبایل، بعد از مدتی استفاده فرسوده میشوند و به سوکت آسیب میزنند. همچنین اگر شارژر غیراصل خریدهاید اما موقع استفاده احساس میکنید که پورت به سادگی درون سوکت جای نمیگیرد باید شارژرتان را عوض کنید.
فرو رفتن همراه با صدای شکستگی، وارد نشدن کامل پورت یا شل بودن آن از جمله مهمترین عوامل در خراب شدن سوکت شارژ گوشی هستند. بیپرده بگوییم؛ هزینه کردن برای تعویض شارژر بسیار به صرفهتر از هزینه برای تعمیر یا تعویض سوکت موبایل خواهد بود. بنابراین با تغییر یا تعمیر شارژر خود میتوانید از آسیبهای جدی جلوگیری کنید.
پیشنهادی: برای یادگیری تعویض اواع سوکت شارژ، نکات کلیدی و تعمیر انواع گوشی های همراه میتوانید در دوره آموزش تعمیرات موبایل کافه آموزشگاه شرکت کنید.
وارد شدن ضربه به درگاه شارژ موبایل
یکی دیگر از عوامل خرابی سوکت شارژ، وارد شدن نیرو و ضربه به بدنه آن است. از آن جایی که سوکتها درون موبایل قرار میگیرند و ضربه از بیرون به آنها غیر ممکن است بدیهی است که تنها راه باقی مانده وارد آمدن فشار از درون است. به عبارت سادهتر وقتی شارژر را به سوکت وصل میکنید یا آن را بیرون میکشید ممکن است نیروی غیرمتعارفی به سوکت وارد کنید.

فشار زیاد به سوکت، وارد کردن پورت به طور کج یا وارونه، ساییده شدن پورت به دلیل نامناسب بودن شارژر، خارج کردن سریع و شدید و… تنها بخشی از دلایل خرابی سوکت هستند. تنها راهکار این است که موقع وصل یا قطع کردن پورت این کار را به آرامی و به دقت انجام دهید.
برای جلوگیری از خراب شدن سوکت شارژ گوشی بهتر است از حرکات سریع و شدید خودداری کنید تا سوکت از جایش در نیاید یا نشکند. البته همه سوکتها انعطاف نسبی دارند و مقداری لق شدن آنها طبیعی است. این موضوع باعث میشود تا موقع استفاده کار ما آسانتر شود.
اما اگر لق و سست شدن سوکت طوری بود که گویی سوکت از جایش کنده شده است این مورد را خرابی سوکت شارژ بدانید.
تا این جا با اصلیترین عوامل خراب شدن سوکت شارژ گوشی آشنا شدیم و روشهای برطرف کردن مشکل را بیان کردیم. اما اگر کار از کار گذشته بود باید چه کنیم؟
بررسی خرابی سوکت شارژ
ابتدا لازم است تا چند مورد را بررسی کنید. اگر گوشی شما شارژ نمیشد یا فرایند شارژ شدن با قطع و وصلی همراه بود، باید به موارد زیر مشکوک شوید:
- خرابی سیم شارژر
- خرابی سوکت شارژ
- خراب شدن پورت شارژر
- مشکل در آداپتور
- باتری موبایل
از آن جایی که در مقایسه، هزینه تعمیر و تعویض باتری موبایل بیشتر از تعمیر خرابی سوکت شارژ است پس بهتر است به ترتیبی که نوشتیم اقدام کنید. یعنی ابتدا پارگی سیم در شارژر را مورد بررسی قرار دهید سپس ظنوگمانتان به سوکت و درگاه خود موبایل برود. اگر هیچ کدام از مواردی که ذکر کردیم دچار اشکال نبودند بعد از آن برای تعمیر باتری وارد عمل شوید. البته بهتر است کار بررسی، تشخیص و تعمیر را به عهده یک فرد متخصص و آگاه بگذارید. با این کار همه چیز سریع، درست و در عین دقت پیش خواهد رفت.

اگر بعد از بررسی متوجه خرابی سوکت شارژ شدید، سری به راهحلهایی که در ابتدای مقاله آوردیم بزنید. اگر با این راهحلها مشکلتان برطرف نشد لازم است تا حتما موبایل را به یک تعمیرکار نشان دهید. این مورد در گوشیهای مختلف هم فرقی نمیکند و در تمام مدلها و برندها لازم است تا سوکت تعویض شود. اگر شکستگی یا ترکخوردگی به وجود بیاید این کار محتملتر میشود. اما اگر سوکت در جایش لق شده باشد یا رابطها خراب شده باشند شاید بتوان با تعمیرات جزئی مسئله را حل و فصل کرد.
نتیجهگیری
خراب شدن سوکت شارژ گوشی موبایل یکی از رایجترین خرابیها در زمینه موبایل است. حتی این مورد تنها در موبایل و گوشی همراه به وجود نمیآید بلکه هر دستگاهی که درگاه یو اس بی دارد دچارش میشود. به عنوان مثال درگاه USB لپتاپ و کامپیوتر نیز بعد از استفاده زیاد و نامناسب خراب میشود. بنابراین نباید از بروز این مشکل نگران بود اما میتوان با اتخاذ چند راهکار از پیشامد آن جلوگیری کرد یا آن را به حداقل رساند.
اگر هم خرابی سوکت شارژ برایتان رخ داد دلیل آن را پیدا کنید. بعد از ردیابی علت اصلی این پیشامد نسبت به رفع آن اقدام نمایید. البته گاهی نمیتوان شخصا این کار را انجام داد. در چنین حالاتی میبایست از فرد متبحری کمک بگیریم تا مشکلمان سریع و به شیوه درستی رفع شود.
ما در این مطلب سعی داشتیم تا مقاله جامعی درباره خرابی سوکت شارژ و علل بروز آن تقدیم شما کنیم. امیدواریم با خواندن این مطلب بتوانید این مشکل را حل کنید. فراموش نکنید اگر هنوز سوکت موبایلتان سالم است نباید دست روی دست بگذارید بلکه کارهایی را که گفتیم انجام دهید تا در آینده با این چنین مشکلات دستوپنجه نرم نکنید.
دیدگاهتان را بنویسید