بررسی تفاوت کابل sata و esata

کابل های رابط مدرن؛ سرعتی بیشتر در انتقال داده ها
به دلیل پیشرفت علم و تکنولوژی نیاز است تا برای صرفه جویی در زمان و وقت افراد، کارهای دیجیتالی با سرعت بالاتری انجام شوند. به همین دلیل هم روزانه شاهد توسعه و عرضه کابل ها و یا کامپیوتر های قدرتمندتری در بازار های جهانی هستیم. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی تفاوت کابل sata و esata، معرفی کابل sata و کابل esata به همراه توضیح کاربرد های آنها بپردازیم. پس تا انتهای مقاله همراه کافه آموزشگاه باشید.
کابل های sata چیست؟
یکی از کابل های پرکاربرد که در کامپیوتر های مدرن بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، کابل های sata میباشد. کلمه sata مخفف Serial Advanced Technology Attachment است و نوعی استاندارد جهانی در خصوص کابل های رابط است. کابل ساتا به دلیل سرعت بالای انتقال اطلاعات به وسیله استفاده از کابل های فشرده، کاربرد زیادی در سرور ها و کامپیوترهایی دارد که سرعت انتقال اطلاعات در آنها حائز اهمیت است.
از جمله کاربرد های رایج کابل های ساتا میتوانیم به اتصال وسایل و لوازم جانبی همچون هارد دیسک اشاره کنیم. از دیگر کاربرد های این نوع از کابل ها میتوانیم به اتصال درایو نوری با سایر درایو های کامپیوتر به مادربرد اشاره کنیم.

نسل قبلی کابل های رابط که دارای استاندارد IDE بودند، PATA نام داشتند. اما به مرور زمان به دلیل سرعت بالاتر و قابل اعتماد تر بودن کابل های ساتا، آنها جایگزین کابل های PATA شدند. کابل های ساتا معمولا دارای دو پورت مختلف هستند. یک پورت به منظور انتقال داده و دیگری برای اتصال جریان برق میباشد.
پورت داده این کابل ها دارای هفت پین بوده و به شکل L میباشد. پورت تعبیه شده برای انتقال برق این کابل ها اما دارای بیشتر از پانزده پین مختلف بوده و L شکل میباشد. نکته شایان توجه در مورد این پورت ها، جنس آنها است. جنس پورت های sata از پلاستیک جامد بوده و همچنین کابل هایی که به آنها متصل میشوند، دارای رنگ های متفاوتی هستند.

رنگ های مختلف کابل های ساتا
به طور کلی کابل های sata در چندین رنگ مختلف در بازار وجود دارند. رنگ کابل های ساتا عبارتند از قرمز، زرد، آبی و مشکی. تفاوت رنگ های مختلف کابل ساتا در تعداد هسته های آن میباشد. به صورتی که کابل های قرمز رنگ دارای یک هسته درون خود هستند. کابل های زرد دارای هشت هسته و کابل های مشکی رنگ نیز دارای شش هسته هستند. همچنین کابل های رنگ آبی نیز دارای چهار هسته میباشند. کابل های آبی و مشکی برای اتصال هارد دیسک ها استفاده میشوند. شایان توجه است که کیفیت انتقال اطلاعات در رنگ های مختلف کابل ساتا تفاوتی ندارد.
برای هارد هایی با دور 10000 rpm و بیشتر معمولا پیشنهاد مختصصان، استفاده از کابل های مشکی رنگ میباشد. همچنین در صورتی که دور هارد شما کمتر از مقدار ذکر شده بود، میتوانید تا از کابل های آبی رنگ استفاده کنید.

نحوه اتصال کابل های ساتا
همانطور که گفته شد، کابل های sata دارای دو پورت هستند. به منظور اتصال کابل های ساتا به هارد میتوانید تا پورت داده را به درگاه مربوط به آن که روی هارد تعبیه شده است، متصل کنید. همچنین بدیهی است که میتوانید تا پورت برق را نیز به آداپتور متصل کنید. ساتا برعکس usb به منظور تامین انرژی خود نیاز به یک آداپتور برق دارد.

انواع کابل های sata
همانند وسایل دیجیتالی دیگر در بازار، کابل های sata نیز دارای انواع مختلفی هستند. لازم به ذکر است که در کنار انواع و مدل های مختلف کابل های ساتا، نسخه های متفاوتی از آن هم در بازار وجود دارد. نسخه نخست این نوع از کابل ها سرعتی معادل 5.1 گیگابایت بر ثانیه را برای کاربر فراهم میکنند. نسخه دوم آنها توانایی فراهم کردن 3 گیگابایت بر ثانیه را دارند. نسخه سوم هم میتوانید تا سرعتی در حدود 6 گیگابایت بر ثانیه را برای شما فراهم کنند.
1- Micro sata
یکی از کابل های رایج که معمولا برای هارد های 46 میلی متری استفاده میشود، کابل های Micro sata هستند.
2- Low Profile SATA
مشخصه اصلی این دسته از کابل های sata قطر و ضخامت بسیار کم آنها میباشد. در صورتی که کارت های پیشرفته و مدرن GPU را دارید، پیشنهاد ما به شما عزیزان استفاده از این نوع از کابل های ساتا میباشد.
3-پاور
از این نوع از کابل های sata به عنوان کابل های رابط برق یاد میشود. کاربرد این دسته از کابل ها بیشتر در اتصال آداپتور های برق، اسپلیتر و کابل های برق میباشد.
4-پل
همانطور که از اسم این نوع از کابل ساتا هم مشخص است، از این کابل ها برای برقراری ارتباط بین چندین دستگاه استفاده میشود. از جمله از کاربرد های آنها میتوانیم در اتصال دستگاه های ATA به مادربرد های SATA اشاره کنیم.
تفاوت کابل sata و esata
قبل از بررسی تفاوت کابل sata و esata بهتر است تا با کابل های esata آشنا شویم. این دسته از کابل ها هم مانند ساتا، برای انتقال داده و اطلاعات مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین در اکثر دستگاه ها و وسایل، قابل تعبیه و استفاده هستند. کابل های ای ساتا در مقایسه با ساتا از فناوری و تکنولوژی جدیدتری پشتیبانی میکنند و به همین دلیل هم دارای مزایایی نسبت به ساتا میباشند.
این دسته از زیر مجموعه های کابل ساتا در سال 2004 استاندارد شد. از این نوع کابل ها بیشتر در زمینه اتصالات خارجی استفاده میشود.
یکی از نکاتی که قبل از بررسی تفاوت کابل sata و esata باید به آن دقت کنیم، سازگاری پروتکل های این دو نوع کابل است. کابل های esata از پروتکل های sata پشتیبانی میکنند اما پروتکل های این دو کابل با یکدیگر سازگاری ندارند. دلیل عدم سازگاری پروتکل های این دو کابل هم وظایف مختلف آنها است.

تفاوت کابل sata و esata از نظر عملکرد
کابل های نوع sata به منظور اتصالات داخلی در کامپیوتر ها مورد استفاده قرار میگیرند اما کابل های esata برای اتصال دستگاه های خارجی به کامپیوتر شما استفاده میشوند. به عنوان مثال شما برای اتصال هارد دیسک کامپیوتر خود به مادربرد میتوانید تا از کابل های ساتا استفاده کنید. همچنین باید برای اتصال هارد های اکسترنال به دستگاه مورد نظر خود از کابل esata استفاده کنید.
کابل های sata به طور معمول برای استفاده های خانگی، کامپیوتر های شخصی، سیستم ها و سرور های اداری و استفاده در nvr ها و dvr های دوربین مداربسته مورد استفاده قرار میگیرند.
تفاوت کابل sata و esata از نظر طول کابل
از دیگر عواملی که در تفاوت کابل sata و esata نقش دارد، طول این کابل ها میباشد. به گونه ای که کابل های ساتا تا حداکثر طول یک متر به بازار عرضه میشوند. این در حالی است که کابل esata به طول حداکثر دو متر در بازار موجود هستند. شما عزیزان میتوانید تا با توجه به نیاز های خود اقدام به خرید کابل مورد نظر خود کنید.
تفاوت های کابل ساتا و esata از نظر سرعت
از جمله مهم ترین تفاوت کابل sata و esata سرعت انتقال داده در آنها است. کابل های ساتا همانطور که اشاره شد در چندین نسخه مختلف به در بازار موجود هستند که حداکثر سرعتی که این کابل ها میتوانند پشتیبانی کنند 6 گیگابایت بر ثانیه میباشد. جالب است بدانید که کاربر با استفاده از کابل esata میتواند به سرعتی 3 الی 6 برابر کابل های ساتا دست پیدا کند.
دلیل اصلی سرعت بالای کابل های ای ساتا بهره مندی از فناوری sata و همچنین ترجمه نشدن داده ها در این نوع از کابل ها میباشد. به این صورت که کابل های ای ساتا برای انتقال از دستگاه به هارد اکسترنال مورد نظر شما، کدگذاری نمیشوند. به همین دلیل هم سرعت کابل های ای ساتا به طور چشمگیری نسبت به کابل های ساتا بیشتر است.
تفاوت کابل sata و esata از نظر قیمت
از فاکتور های مهمی که قبل از خرید هر وسیله ای خریداران در نظر میگیرند، قیمت وسیله مورد نظر آنها است. از جمله دلایل اصلی محبوبیت بالای کابل های ساتا قیمت کمتر و مقرون به صرفه تر آنها نسبت به کابل های ای ساتا میباشد.
تفاوت کابل sata و esata از نظر کاربرد
از دیگر تفاوت کابل sata و esata میتوان به کاربرد و قصد استفاده از این دو کابل است. کابل های ای ساتا به طور معمول برای تهیه پشتیبان و به اصطلاح بکاپ مورد استفاده قرار میگیرند. نکته ای که حین تهیه بکاپ از اطلاعات خود باید به آن توجه کنید این است که حین انجام فرایند انتقال داده به هیچ عنوان نباید اتصال را قطع کنید. قطع اتصال نه تنها باعث قطع فرایند انتقال داده میشود بلکه میتواند سبب پاک شدن اطلاعات شما نیز شوند!
به طور کلی میتوان گفت که کابل های esata با فناوری بالاتری که دارند، به منظور اجرای اهداف بزرگتری طراحی شده اند. کابل های ای ساتا بر اساس کابل های ساتا طراحی شده اند و عمده تفاوت آنها در تفاوت های ظاهری، سرعت انتقال داده و نوع عملکرد آنها میباشد.
وبسایت کافه آموزشگاه به منظور آموزش انواع مهارت های فنی مانند آموزش نصب اعلام سرقت، آموزش نصب دوربین مداربسته ، آموزش نصب درب های اتوماتیک، آموزش نصب کرکره برقی و… هنرجو میپذیرد. ضمن اینکه کافه آموزشگاه از بهترین مدرسین رشته های مذکور استفاده میکند. شما عزیزان میتوانید تا با تماس با تیم پشتیبانی سایت ما، با صحبت با افراد متخصص در هر رشته ای مشاوره رایگان درباره انواع رشته های ارائه شده در سایت ما دریافت کنید. برای تماس با تیم مشاورین میتوانید با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید