حالت برنامه نویس یا (Developer Options) چیست؟

حالت برنامه نویس یا همان Developer Options یک قابلیت پنهان بسیار جذاب و کاربردی در سیستم عامل اندروید می باشد. شاید شما فکر کنید حالت برنامه نویس مختص برنامه نویس ها بوده و کار کردن با آن بسیار پیچیده است ولی اصلا اینطور نیست. حالت برنامه نویس زمانی که برای یک گوشی اندرویدی فعال شود، به کاربر کمک میکند تا یک سری تغییرات اساسی در سیستم عامل ایجاد کند.
اگر حالت برنامه نویس به صورت اصولی و صحیح مورد استفاده قرار گیرد، ویژگیهای کاربردی آن باعث می شود تا شما کاربری بهتری از گوشی تان در اختیار داشته باشید. به عنوان مثال یک سری گزینه ها تحت عنوان گزینه توسعه دهنده در سیستم عامل اندروید غیر فعال می باشند. این گزینه ها فقط برای توسعه دهندگان نرمافزارها و کمپانی های مختلف قابل اجراست. این کمپانیها جهت آزمایش انواع مختلف نسخه های جدید برنامه ها و بازی ها از این قابلیت استفاده می کند. با توجه به این موضوع اگر بدون اطلاع شما این گزینه ها تغییر کنند، عملکرد گوشی شما دچار تغییر شده و در گاهی اوقات این تغییرات منفی هستند. کافه آموزشگاه در خدمت شماست تا در این مقاله اطلاعات مناسبی را در مورد حالت برنامهنویس و مزایا و معایب آن در اختیارتان قرار دهد. پس اگر میخواهید در مورد این قابلیت جذاب اطلاعات مناسبی به دست بیاورید حتما مطالب این مقاله به شما کمک خواهد کرد:
حالت برنامه نویس چیست؟
همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم حالت برنامه نویس، یک قابلیت پنهان در گوشی های مختلف اندرویدی است که امکانات مختلفی را می تواند در اختیار کاربر قرار دهد. در قسمت تنظیمات موجود در سیستم عامل اندروید یک گزینه به نام دولوپر اپشن وجود دارد که از طریق آن کاربر می تواند عملکرد برنامه های خود را بررسی کرده و در صورت نیاز مشکلات به وجود آمده را برطرف کند. اگر بخواهیم حالت برنامه نویس یا همان دولوپر آپشن را بگونهای ساده تر و همچنین به زبان فارسی ترجمه کنیم. در حقیقت این قابلیت گزینه های توسعه دهنده نام دارد. حالت برنامه نویس به شما کمک می کند تا تنظیمات مخفی موجود در گوشی اندرویدی خود را فعال کرده و به آنها دسترسی داشته باشید.

غیر فعال کردن حالت برنامه نویس

مرحلع دو ورود به حالت برنامه نویس
محله 3 خاموش و غیر فعال سازی آن
زمانی که Developer Options بر روی گوشی شما فعال شود، شما در حقیقت در نقش یک توسعه دهنده موبایل بوده و میتوانید برنامه مورد نظر خود را توسعه داده و یا اشکالات موجود در آن را برطرف کنید. با توجه به تخصصی بودن حالت برنامه نویس، سیستم عامل اندروید به صورت پیش فرض این قابلیت را غیرفعال کرده است. بدین صورت افراد مبتدی و همچنین افرادی که دانش کافی در زمینه برنامه نویسی و یا کار کردن حرفه ای با گوشی را ندارند دچار مشکل نشده و تنظیمات مربوط به این قسمت را بهم نزند. فعال سازی این قابلیت با توجه به برند های مختلف اندرویدی متغیر می باشد. معمولاً در مدلهای مختلف با رفتن به منوی تنظیمات و قسمت درباره تلفن، میتوانید این گزینه را یافته و آن را فعال و یا غیرفعال کنید.
مهمترین ویژگی های حالت برنامه نویس
در حالت کلی حالت برنامه نویس همان طور که از نامش پیداست برای افراد حرفهای و برنامه نویس های موبایل تعبیه شده است. البته اینگونه نیست که افراد عادی نتوانند از این قابلیت استفاده کنند. همچنین این اختیار برای کاربران وجود دارد تا در صورتی که از فعال کردن حالت برنامه نویس گوشی خود راضی نیستند، بتوانند مجدداً آن را غیرفعال کند. از نظر امنیتی فعال کردن حالت برنامه نویس هیچگونه تاثیر منفی بر روی گوشی نمی گذارد. سیستم عامل اندروید یک سیستم عامل اپن سورس به حساب می آید. با توجه به این موضوع این سیستم عامل یک سری قابلیت را تحت عنوان حالت برنامه نویس برای کاربر ایجاد کرده است. کاربر در صورتی که بخواهد عیب یابی و تغییراتی را در برنامه مورد نظر ایجاد کند، می تواند بدون هیچ دردسری این کار را انجام دهد.
کافه آموزشگاه ارائه دهنده بیش از ده ها رشته فنی به صورت کاملا تخصصی و حرفه ای با کادری مجرب در خدمت شما است. در صورتیکه شما عزیزان به رشته های فنی مختلف مانند تعمیرات موبایل، برق ساختمان، سیستم های امنیتی، نصب دوربین های مداربسته، نصب سیستم اعلام سرقت و غیره علاقهمند هستید، می توانید در مجموعه ما تمامی دوره ها را به صورت حرفه ای و کاملا عملی پشت سر گذاشته و وارد بازار کار شوید.
کاربردهای جالب حالت توسعه دهنده
زمانی که حالت برنامه نویس فعال می شود کاربر امکانات جذابی را در اختیار خواهد داشت. سیستم عامل اندروید ارائه شده توسط کمپانی مایکروسافت یک دنیای بی انتهاست که اگر اهل جستجو باشید، جذابیت های مختلف آن را می توانید کشف کنید. زمانی که حالت دولوپر آپشن بر روی گوشی فعال می شود امکانات مختلفی مانند افزایش سرعت انیمیشن ها، افزایش قابلیت پردازنده گرافیکی گوشی، از بین بردن محدودیت برای پس زمینه گوشی، تغییر در کدک های صوتی، افزایش سرعت موبایل در اجرای بازی های سنگین، امکان نصب سیستم عامل های دیگر و روت کردن گوشی، ضبط فعالیتهای انجام شده در قسمت صفحه نمایش و بسیاری موارد دیگر این چنینی در اختیار کاربر قرار می گیرد. همچنین با استفاده از این قابلیت یک سری ترفند های بسیار جذاب در اختیار کاربر قرار می گیرد که در ادامه به تعدادی از جالب ترین آن ها خواهیم پرداخت:
فعال شدن مکان اشاره گر در حالت توسعه دهنده
زمانی که حالت برنامه نویس بر روی گوشی شما فعال میشود اگر گزینه show taps فعال شود از آن به بعد هر کجای صفحه نمایش که توسط انگشتان شما لمس شود یک دایره کوچک ایجاد می شود. این قابلیت زمانی کاربرد دارد که شما می خواهید با استفاده از گوشی موبایل خود یک ویدیو آموزشی ضبط کنید. در چنین شرایطی کاربری که ویدیو شما را میبیند به صورت کامل متوجه میشود که چه مکانی را باید لمس کند تا در نتیجه، فرآیند مورد نظر به انجام برسد. همچنین اگر بخواهید اطلاعات دقیقتری از محل تاچ گوشی خود در اختیار داشته باشید می توانید گزینه محل اشاره گر را تیک بزنید. در این صورت دقیقاً مشخصات مکانی که لمس می کنید، به همراه مختصات دقیق آن نمایش داده میشود. این مورد نیز برای عیب یابی در قسمت تاچ ال سی دی صفحه نمایش کاربرد دارد.
حالت برنامه نویس و تغییر در سرعت انیمیشن ها
یکی دیگر از قابلیتهای جذاب موجود در حالت برنامه نویس امکان ایجاد تغییر در سرعت انیمیشن ها می باشد. انیمیشن های مختلف باعث میشوند تا در هنگام کار کردن با گوشی در قسمت های مختلف حس پویاتر و جذاب تری به کاربر القا شود. همچنین کاربر در نتیجه تجربه بهتری از کار کردن با گوشی داشته باشد. در سیستم عامل اندروید تعداد بسیار زیادی انیمیشن وجود دارد که البته این انیمیشنها میتواند میزان باتری بیشتری از گوشی بکاهد. در حالت برنامه نویس شما میتوانید تنظیمات مربوط به انیمیشنها مانند مقیاس متحرک، مقیاس انیمیشن و همچنین مقیاس مدت زمان را تغییر داده و تنظیمات دلخواه خود را ایجاد کنید. به عنوان مثال اگر شما یک گوشی اندرویدی قدیمی دارید و احساس می کنید با آپدیت هایی که بر روی گوشی نصب شده اند سرعت گوشی شما کاهش پیدا کرده میتوانید انیمیشن ها را کاهش داده و یا به صورت کامل خاموش کنید تا در نتیجه عملکرد گوشی شما روان تر شود.
افزایش راندمان بازی ها در حالت برنامه نویس
بسیاری از گیمرها حالت برنامه نویس را بر روی گوشی خود فعال میکنند تا بتوانند عملکرد بهتری در حین بازی ها داشته باشند. با فعال شدن حالت برنامه نویس گیمپلی و گرافیک موجود در بازی ها بسیار روان تر شده و عملکرد گوشی شما بسیار بهتر خواهد شد. البته باید این موضوع را نیز در نظر بگیرید که به پردازنده های گرافیکی و پردازنده اصلی گوشی شما فشار بیشتری وارد شده و در دراز مدت ممکن است آسیب های جدی به گوشی شما وارد گردد.
عیب یابی usb با استفاده از حالت برنامهنویس
یکی دیگر از قابلیتهای جذاب در هنگام فعال بودن حالت برنامه نویس این است که شما میتوانید usb مورد نظر خود را اشکال زدایی کنید. زمانی که این حالت فعال باشد، گوشی شما این قابلیت را خواهد داشت تا با استفاده از یک usb دستورات را اجرا کرده و یا اطلاعاتی را جمع آوری کند. همچنین با فعال بودن این گزینه کاربر میتواند دسترسی به روند بازیابی اطلاعات و بسیاری موارد دیگر این چنینی را فعال نماید.
پارتیشن بندی صفحه نمایش با استفاده از حالت Developer Options
حالت برنامه نویس می تواند به شما کمک کند تا به صورت همزمان چند نرم افزار را بر روی گوشی خود اجرا کنید. برخی از برنامه های محبوب مانند اینستاگرام هنوز از قابلیت تقسیم صفحه به درستی پشتیبانی نمی کنند. البته قابلیت تقسیم صفحه بر روی برخی از گوشی ها به صورت پیش فرض وجود دارد. البته این قابلیت برای نرم افزارهایی که از این امکان پشتیبانی نمی کنند قابل استفاده نیست. با توجه به همین موضوع اگر حالت دولوپر آپشن برای گوشی شما فعال باشد، میتوانید برنامه های مورد علاقه خود را بر روی صفحه نمایش به صورت همزمان اجرا کنید.
تغییر موقعیت مکانی با استفاده از حالت توسعه دهنده
یکی دیگر از امکانات مفید حالت برنامه نویس تغییر در موقعیت GPS گوشی می باشد. گاهی اوقات پیش می آید که شما می خواهید یک برنامه را بر روی گوشی خود نصب کنید اما با توجه به اینکه در ایران یا سایر کشورهای تحریم ها هستید امکان نصب نرم افزار را ندارید. در چنین شرایطی حالت برنامه نویس به شما کمک می کند تا موقعیت مکانی گوشی خود را به صورت جعلی تغییر داده و به راحتی برنامه موردنظرتان را نصب کنید.
شما میتوانید برای آشنایی بیشتر با مجموعه کافه آموزشگاه و شرکت در دوره ها میتوانید با شماره 02188949711 تماس حاصل فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید