گرفتن نویز دوربین های مداربسته + انواع نویز و علت های ایجاد آن

گرفتن نویز دوربین های مداربسته به چه طریقی ممکن است؟
دوربین های مداربسته گروهی از دوربین ها می باشند که برای دریافت تصاویر از محیط ها و اماکن پر تردد استفاده می شوند. دوربین های دیجیتالی، آنالوگ و تحت شبکه از انواع دوربین های مداربسته می باشند که می توان از آن ها استفاده کرد. برای دریافت یک تصویر استاندارد و با کیفیت مناسب از دوربین های مداربسته می بایست شرایط استاندارد نیز فراهم شود. در غیر این صورت وجود نویز در تصاویر موجب می شود که کیفیت تصاویر کاهش یابد و دیگر مورد استفاده قرار نگیرند. برای گرفتن نویز دوربین های مداربسته می بایست اقداماتی را انجام دهیم که در این مقاله از کافه آموزشگاه به بررسی کامل این اقدامات و شرایط می پردازیم.

نویز و عوامل ایجاد نویز در تصاوری
نویز در لغت به معنای سر و صدا میباشد ولی در تصویر به منظور تصویر بیکیفیت و نامطلوب می باشد. یا هنگام ضبط تصاویر نویز هنگامی به وجود میآید که نور کم مانع از ضبط دقیق تصاویر شود. چه عواملی موجب ایجاد نویز در تصاویر می شود؟ برای گرفتن نویز دوربین های مداربسته چه نکاتی باید رعایت شود؟
-
استفاده از کابل نامرغوب:
کابل هایی که برای دوربینهای تصویربرداری مورد استفاده قرار میگیرند، باید کواکسیال با کیفیت بالا باشند. کابل های کم کیفیت چون نمی توانند عبور امواج الکترومغناطیسی را به درستی تشخیص دهند، باعث ایجاد مشکلاتی برای تصویر خواهند شد. فاصله استاندارد در این کابل ها نیز باید رعایت شود تا بتوانیم برای گرفتن نویز دوربین های مداربسته اقدام کنیم.
-
استفاده از منبع تغذیه نامناسب:
تصویربرداری صحیح دوربینهای مداربسته نیازمند دریافت ولتاژ کافی می باشد. چنان چه این ولتاژ از میزان استاندارد آن کمتر باشد موجب می شود تا دوربین نتواند بدون نویز تصویربرداری نماید.
-
استفاده از مبدل بی کیفیت:
مبدل های بی کیفیت نیز میتوانند موجب بروز نویز در تصاویر شما شوند. از همین رو در انتخاب مبدلها میبایست دقت داشته باشید تا گرفتن نویز دوربین های مداربسته ممکن شود.
-
استفاده از دوربین کم کیفیت:
برخی از دوربینها که دارای کیفیت پایینی میباشند نیز نمیتوانند تصاویر را با کیفیت مناسب منتقل کنند. هنگام خرید دوربین میبایست دقت کنید که دوربینی را تهیه کنید که از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد.
-
عدم رعایت نکات لازم و استاندارد هنگام نصب:
اتصالات برق و کابلها نیز باید هنگام نصب بررسی شود تا به صورتی استاندارد و توسط یک فرد متخصص نصب شوند.
-
نور کم و پایین:
برای داشتن یک تصویر مناسب، احتیاج داریم که نور محیط کافی باشد، این اصل میبایست در خصوص تمامی دوربینها صدق کند. ولی چنان چه دوربین مداربسته شما از کیفیت بالایی برخوردار باشد، می تواند در نور پایین هم تصاویری با کیفیت ارسال کند.

بررسی انواع نویز در دوربین های مداربسته
گرفتن نویز دوربین های مداربسته منوط به یافتن علت نویز در آن ها می باشد. در واقع اولین گام برای حل مشکل، یافتن مشکل می باشد. نویز در واقع یک انحراف و یک خطا می باشد که به صورت سیگنال هایی در مدت زمان هایی معین ظاهر می شود؛ نویز ها در تصاویر دوربین مداربسته به دو دسته نویز های الکترومغناطیسی و نویز الکترونیکی تقسیم می شوند.
نویز های الکترونیکی:
یکی از نویزهایی که در میان تصاویر دوربین های مداربسته مشهود است، نویز الکترونیکی می باشد. نویز های الکترونیکی معمولا به صورت برفک و نقاط رنگی دیده می شوند. تقویت بیش از حد سیگنال در نور کم باعث ایجاد چنین نویز هایی می گردد. اصلی ترین علت ایجاد چنین نویز هایی کم رسیدن نور به تصویر و یا حساسیت چیپ در تصویر می باشد. برای گرفتن نویز دوربین های مداربسته که از نوع الکترونیکی می باشند، می بایست نور محیطی که در آن قرار داریم را تنظیم نماییم. برای تشکیل شدن تصویر در دوربین های مداربسته می بایست مقدار کافی و لازم نور به دوربین ها برسانیم. هنگامی که نور به میزان کافی به دوربین نرسد، مدار های موجود در دوربین به خودی خود سیگنال ها را تقویت می کنند و همین امر موجب بروز برفک می شود.
نویز های الکترومغناطیسی:
نویز دیگری که در تصاویر دوربین های مداربسته ممکن است شاهد آن باشیم نویز های الکترومغناطیسی می باشند. موج های الکترومغناطیسی به صورت خطوط و یا موج هایی در تصاویر نمایش داده می شوند. این امواج الکترومغناطیسی گاهی اوقات در صفحه ها نیز حرکت می کنند. برای گرفتن نویز دوربین های مداربسته که از نوع الکترومغناطیسی می باشند، می بایست عواملی همچون نقص در کابل، نقص در ولتاژ و … مشاهده شود.

علل ایجاد موج های الکترومغناطیسی
نویزهای الکترومغناطیسی میتوانند بنا به دلایل زیر در تصاویر و دوربینها ایجاد شوند:
-
قطعی در اتصال فیش های BNC:
کابلهای هادی باید به درستی به فیش BNC متصل شده باشند در غیر این صورت سیگنال با افتی شدید روبرو خواهد شد که این افت سیگنال به صورت نویز دیده میشود. بهتر است برای از بین رفتن این نویز ها از فیش های BNC لحیمی استفاده کنیم.
-
عبور کابل از نزذیکی منابع الکترومغناطیسی:
چنان چه کابل های تصویر از نزدیکی منابع الکترومغناطیسی مانند کابلهای برق، کابلهای ترانس، موتورهای الکترونیکی و … عبور کنند موجب بروز نویز در تصاویر خواهند شد. هنگام کابل کشی باید دقت داشته باشیم که کابلهای ما از چنین منابعی دور باشد. همچنین برای عبور دادن کابل های می توانیم از سینی و داکت های جداگانه استفاده کنیم تا کابل ها هم مسیر نباشند. همچنین کابل ارت نیز هنگام استفاده از سینی باید مورد استفاده قرار گیرد تا بتوانیم برای گرفتن نویز دوربین های مداربسته اقدام کنیم.
-
طولانی بودن مسیر کابل کشی:
طول کابلهایی که مورد استفاده قرار میدهیم، برای ارسال سیگنال ها دارای محدودیت می باشند. اگر مسیری که برای کابل کشی مد نظر گرفته اید، طولانی باشد می بایست از کابلی با کیفیت بالا استفاده کنید.
-
استفاده از منبع تغذیه نامناسب:
منبع تغذیه یکی از اصلی ترین عوامل در ایجاد نویز و یا با کیفیت بودن تصویر می باشد. ولتاژی که از منبع تغذیه به دستگاه های ما وارد می شود باید استاندارد باشد.
-
تاثیر گرمای هوا:
تغییرات دما و افزایش گرمای محیط موجب انحراف در سیگنال های ارسالی می شود. هنگام نصب کابل ها می بایست دقت شود که تا جای ممکن از تابش مستقیم نور خورشید دور باشند.
-
استفاده از تجهیزات استاندارد و با کیفیت:
اگر شما از دوربین هایی استفاده کنید که دارای کیفیت پایینی باشند، تصاویر شما بی کیفیت خواهند بود. استفاده از دوربین های با کیفیت بالا راه حل مناسبی برای گرفتن نویز دوربین های مداربسته می باشند.

به صورت کلی 6 عامل موجب پرش تصویر خواهد شد:
- استفاده از منبع تغذیه نامناسب
- استفاده از کابل های نامرغوب در سیم کشی دوربین های مداربسته
- استفاده نکردن از دوربین های با کیفیت بالا
- استفاده نکردن از مبدل های بی کیفیت
- عدم رعایت نکات ایمنی همچون سیم ارت و …
- استفاده از اتصالات ضعیف
- عدم استفاده از نور کافی
- عدم رعایت استاندارد هایی که توسط شرکت سازنده بیان شده اند.
یکی دیگر از روش هایی که می توانم به وسیله آن اقدام به گرفتن نویز دوربین های مداربسته و حذف امواج اضافی نماییم، استفاده از قابلیت DNR می باشد که به صورت دیجیتالی می تواند از میزان نویز تصاویر کاهش دهد و تصاویر بهتری را برای ما ارسال کنند.
کافه آموزشگاه
کافه آموزشگاه برگزار کننده دوره های فنی حرفه ای در تهران است که جزء بهترین آموزشگاه های فنی و حرفه ای شناخته میشود که در زمینه برق، الکترونیک و سیستم های حفاظتی فعالیت میکند و دوره های: آموزش هوشمند سازی ساختمان، آموزش برق ساختمان، آمورش نصب دوربین مداربسته، آموزش plc و… برگزار میکند. شما برای شرکت در دوره های کافه آموزشگاه میتوانید با شماره 02188949711 تماس و از مشاوره رایگان کافه آموزشگاه استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید