همه چیز در مورد دوربین مداربسته AHD
آموزش نصب و استفاده از دوربین مداربسته AHD در کافه آموزشگاه برای دانشپذیران و علاقهمندان به این رشته، همیشه برگزار میگردد. این دوربینها از سری دوربینهای پر کاربرد در دنیای تجهیزات ایمنی هستند. میتوان با آنها، تصاویر با کیفیت و بهتری دریافت کرد.
دوربین مداربسته آنالوگ، کیفیت خوبی نداشته و در برخی از موارد مهم، نتوانسته است تصویر واضحی از سوژه ارسال کند. خوشبختانه دوربینهای Analog High Definition توانستهاند این مشکل را تا حد بسیار زیادی رفع کنند. ما قصد داریم تا پیرامون این نوع دوربین، نکات مهمی را به شما ارائه کنیم. پس با ما همراه باشید.
معرفی دوربین مداربسته AHD
دوربین مداربسته از تجهیزات ایمنی بسیار پر کاربرد است. چه بسا بسیاری از جنایتهایی که به سبب وجود این دوربینها انجام نشده و یا در صورت انجام، بر ملا شده است.
خلاصه در هر مکانی از خانه و آپارتمان گرفته تا باغ و ویلا، شرکت و کارخانه، خیابان و معابر عمومی، مغازهها و ادارات، از دوربین مداربسته استفاده میشود. اولین دوربینهای مداربسته که اصطلاحا به آنها CCTV گفته میشود، توسط ارتش آلمان نازی روی موشک سوار شد. کم کم این تکنولوژی پیشرفت کرد و در سال 1996 دوربین مداربسته بر اساس استاندارد HTTP و RTSP طراحی شد و از استانداردهای آی پی برای ارسال تصاویر در قالب دیتا استفاده کرد.
بعد از این سیر تکاملی، دوربین مداربسته آنالوگ پدید آمد که کیفیت تصاویر خوبی را در زمان خود ارائه میکرد.
پس از آن نوعی دوربین مداربسته آنالوگ طراحی شد که به دوربین مداربسته AHD معروف است. این دوربینها، کیفیت بیشتری نسبت به نسل قبل خود دارند. البته ناگفته نماند که دوربینهای مداربسته AHD از تکنولوژی HD استفاده میکنند اما دوربینهای تحت شبکه و دیجیتال از تکنولوژی IP استفاده میکنند.
این دوربین در ابتدا با کیفیت رزولوشن 720p طراحی شد. اما در حال حاضر این دوربینها با کیفیت رزولوشن 1080p در بازار وجود دارند.
راهنمای استفاده از دوربین مداربسته ای اچ دی
این دوربین مداربسته برای به کار افتادن و استفاده، باید توسط نصاب حرفهای نصب شود. پوشش نقاط کور و دریافت تصویر با بهترین کیفیت، کاری است که یک نصاب دوربین میتواند به راحتی انجام دهد.
دوربین مداربسته آنالوگ و ای اچ دی، تقریبا مثل هم نصب میشوند. تفاوت خاصی در نحوه کابل کشی برای این دوربینها وجود ندارد. فقط باید برای نصب ای اچ دی، یک سیم تغذیه کننده دوربین کشیده شود. این کابلها با توجه به نقشه پروژه و محیط مورد استفاده، میتواند متفاوت باشد.
کابلهای مورد استفاده در دوربینهای ای اچ دی، کابل کواکسیال است که باید با توجه به فاصله دوربین تا DVR انتخاب شود. نکات مهمی در این زمینه وجود دارد که شامل موارد زیر است:
- هر کدام از دوربینهای AHD حداکثر نیازمند دو آمپر 12 ولتی است.
- کابلهای کواکسیال باید با توجه به فاصله دوربین تا دستگاه رکوردر انتخاب شود.
- اگر کابل انتخابی از نوع 220 ولت باشد، باید آداپتور مربوط به دوربین در کنار آن قرار بگیرد.
- اگر کابل کواکسیال از نوع 4 میلیمتری باشد، آداپتور باید در فاصله دورتری نصب شود.
- برای دریافت تصویر با کیفیت، نباید دوربین مداربسته AHD روی DVR معمولی نصب شود. در این صورت یا تصویری دریافت نمیشود و یا اگر هم دریافت شود، بی کیفیت است.
کیفیت تصویر دوربین مداربسته AHD
این دوربین از جمله دوربینهای با کیفیت در بازار است که یک قدم از دوربینهای آنالوگ قدیمی جلوتر است و تصاویر بهتری ارسال میکند.
دوربین مداربسته آنالوگ در گذشته نه چندان دور در اکثر جاها استفاده میشد. این دوربینها امواج و سیگنال تصاویر ویدئویی را به جای سیگنال 0 و 1 دیجیتال، به شکل آنالوگ ارسال میکردند. مطمئنا تصاویر دریافتی از این دوربینها، کیفیتی در حد پایین داشت. اما با به وجود آمدن دوربین ای اچ دی، امکان دریافت تصاویر دریافتی به شکل 2 مگاپیکسل 1080p فراهم شد.
کیفیت تصویر این دوربین شاید به پای دوربینهای بسیار پیشرفته دیجیتال و برخی از دوربینهای تحت شبکه نرسد، اما همچنان از دوربینهای پر استفاده در سیستمهای امنیتی است. زیرا امکانی را فراهم کرده تا بتوان کیفیت 2 مگاپیکسل را با هزینه کمتر دریافت کرد.
تصاویر دریافتی از طریق این نوع دوربین دارای نویز بسیار کمتری است و به کمک کابلهای BNC انتقال تصویر انجام میشود.
کیفیت تصویر دوربین AHD به شکل استاندارد و در حد 1080p است و این میزان کیفیت تصویر نسبت به دوربینهای آنالوگ که رزولوشن آن 480p است، بسیار متفاوت است. بنابراین میتوان گفت که کیفیت دریافت تصاویر و سرعت انتقال آن، توسط دوربینهای مداربسته ahd بسیار بهتر از دوربینهای آنالوگ است.
تفاوت دوربین AHD و آنالوگ
دوربین مداربسته آنالوگ از سری دوربینهای اولیه و پر استفاده بود که همچنان هم در برخی از اماکن از آن استفاده میشود.
با پدید آمدن دوربینهای مداربسته ahd، دوربین مداربسته آنالوگ کم کم به کنار رفت و دوربینهای AHD، بیشتر مورد استفاده قرار گرفت. تفاوتهای چشمگیری بین این دو نوع دوربین وجود دارد که نمیتوان از آنها چشم پوشی کرد. در اینجا به ذکر چند تفاوت مهم بین این دو میپردازیم:
- کیفیت تصویر دوربین AHD به صورت استاندارد و 1080p است. اما کیفیت دوربینهای آنالوگ، 480p است.
- وضوح تصویر در دوربینهای آنالوگ بسیار پایین است اما در دوربین ای اچ دی کمی بالاتر است.
- دوربین مداربسته AHD برای محیطهای نسبتا بزرگ، بهتر از دوربینهای آنالوگ است.
- ارسال تصاویر در دوربینهای آنالوگ به صورت تاخیری صورت میگیرد. اما در دوربین ahd تاخیر و delay وجود ندارد.
امروزه با وجود پیشرفت در تولید دوربینهای مداربسته، دوربینهای جدیدتر و بهتری وارد بازار شده است. بنابراین استفاده از دوربینهای جدید و بهتر، بیشتر توصیه میشود. اما در صورتی که بخواهید یک دوربین مداربسته کم قیمت ولی با وضوح بالای تصویر داشته باشید، دوربین AHD بهترین گزینه خواهد بود.
قیمت دوربین مداربسته از نوع آنالوگ، کمتر از AHD است اما به نسبت آن، صرفه اقتصادی کمتری دارد.
خرید دوربین مداربسته AHD با کیفیت و ارزان
دوربین مدار بسته ADH از دوربینهای پر فروش است که کاربرد خوبی برای منازل و آپارتمانها دارد. معمولا در این مکانها، افراد فاصله چندانی با دوربین نداشته و تصویر واضحی از آنها دریافت میشود. به همین دلیل خرید این نوع دوربین هنوز هم رواج دارد. برای خرید دوربین مداربسته با کیفیت و ارزان باید چند نکته مهم را در نظر بگیرید تا بعدا دچار مشکل نشوید:
- سعی کنید دوربین را با توجه به وسعت محیط مورد استفاده، انتخاب کنید. اگر محیط شما، بزرگ و وسیع است، خرید دوربین ahd اصلا گزینه مناسبی نیست. مثلا در یک سالن خط تولید کارخانه، به علت وسعت زیاد محیط، تصاویر با کیفیتی از دوربین ADH حاصل نمیشود.
- خرید دوربین خود را از نمایندگیهای معتبر انجام دهید. خرید دوربینهای قاچاق و بدون ضمانت، معمولا ایجاد دردسر میکند.
- سعی کنید دوربین مداربسته AHD خود را از میان دوربینهای 3 یا 4 پیکسل انتخاب کنید. البته مطمئن شوید که پیکسل مورد نظر، اسمی نباشد.
- خرید دوربین مداربسته با گارانتی و خدمات پس از فروش میتواند منجر به کاهش هزینههای تعمیر آن شود.
- خرید دوربینهای مداربسته ای اچ دی، به صرفه است زیرا تکنولوژی HD از نظر قیمت، کمتر از تکنولوژی IP و دیجیتال است.
- اگر میخواهید خرید دوربین مداربسته شما به صرفه باشد، سعی کنید DVR آن را با توجه به متراژ و تعداد دوربین انتخاب کنید. این کار در هزینه کابل کشی و نصب نیز به صرفهتر خواهد بود.
مزایای مداربسته AHD
امروزه، استفاده از دوربین مدار بسته به یک نیاز ضروری تبدیل شده است. در گذشته میزان جرم و جنایت و سرقت یا تجاوز به حریم شخصی، به اندازه امروز نبود. البته نصب دوربین مداربسته ایجاد امنیت صد درصد نمیکند و این یک تصور اشتباه است. اما دوربین مداربسته میتواند هشدار باشد. شاید مجرمین و سارقین یک لحظه از تصمیم خود منصرف شوند یا دست کم بعد از ارتکاب جرم، میتوان آنها را دستگیر کرد.
دوربین مداربسته AHD دارای مزایای مختلفی است که میتوان برخی از آنها را به شرح زیر ذکر کرد:
- این دوربین مداربسته دارای کیفیت و مگاپیکسل بالایی نسبت به سایر دوربینهای آنالوگ است و تصویر واضحتری در DVR ضبط میکند.
- خرید دوربین مداربسته ای اچ دی نسبت به سایر دوربینهای دیجیتال و آنالوگ، به صرفهتر است.
- تعمیر، سرویس دورهای و قطعات یدکی مورد نیاز آنها در بازار به وفور یافت میشود.
- اکثر نصابان حرفهای، تجربه نصب این دوربینها را دارند و میدانند که چگونه این کار را انجام دهند.
- این نوع دوربین قابلیت نصب در مسافتهای طولانی را با کابل کواکسیال تا 500 متر دارد.
- تصاویر حاصل شده از دوربین مداربسته AHD بدون تاخیر و Deley به دی وی آر میرسد.
- دوربین مداربسته AHD قابلیت پشتیبانی از اتصال به سایر دستگاههای دیجیتال و آنالوگ را دارد. تجهیزات این مدل از دوربین مداربسته به گونهای تولید شده است که میتواند با تجهیزات IP و دستگاه DVR و کابل مخصوص، هماهنگی پیدا کند.
- کار با دوربین ADH بسیار راحت است.
- کیفیت لنز به کار رفته در این دوربین، بالاست.
- تصویر زنده، خیلی سریع و بدون هیچ گونه فشرده سازی به DVR میرسد.
- درست است که دوربین AHD از تکنولوژی HD تبعیت میکند اما قابلیت اتصال به تکنولوژی IP را هم دارد. به همین دلیل میتوان از فاصله بسیار دور و از یک نقطه دیگر در جهان از طریق موبایل و کامپیوتر، تصاویر آن را مشاهده کرد.
انواع مداربسته ای اچ دی
دوربین مداربسته AHD از نظر کیفیت و رزولوشن تصویر در سه نسخه ارائه میشود. نسخه 0.8، نسخه 1.0 و نسخه 2.0 که هر سه در بازار موجود است.
دوربینهای مداربسته ahd از نظر شکل و ظاهر و طراحی نیز در انواع مختلفی تولید شده و در بازار وجود دارد. برخی از آنها به شرح زیر هستند:
- دوربین دام
- اسپید دام
- بولت AHD
- فیش آی و …
دوربین مداربسته AHD ، مقاومت بالایی در برابر شرایط بد آب و هوایی ندارد. از این دوربین میتوان در محیط دارای سقف استفاده کرد. همچنین نسبت به سایر مدلها، قیمت مناسبتری دارد. این دوربین جزء دوربینهای بسیار پر کاربرد است و برای ساختمان، ادارات و مراکز تجاری و فروشگاهها، گزینه بسیار مناسبی است.
در مورد دوربینهای اسپید دام یا PTZ باید گفت که این دوربینها از نظر ظاهر، مشابه دوربینهای دام هستند. اما یک قابلیت ویژه دارند که آن را از دام متمایز میکند. آن هم قابلیت چرخش دوربین است که امکان دیدن و نظارت بیشتری را میدهد.
دوربین مداربسته بولت، دارای بدنه فلزی و ضد ضربه است. از این نوع دوربین برای محیط باز و شرایط بد آب و هوایی استفاده میشود. دوربین مدار بسته بولت ضد آب بوده و میتوان در ورودیها از آن استفاده کرد. این دوربین را میتوان در سقف هم نصب کرد.
دوربین فیش آی که به آن پاناروما نیز میگویند، زاویه دید 360 درجه ایجاد میکند و در مکانهای مختلف امکان نصب دارد.
جمع بندی
دوربین مداربسته AHD بهترین گزینه و ارزانترین نوع دوربین در بازار است که نصب آن، صرفه اقتصادی دارد. اگر این دوربین توسط افراد حرفهای و آموزش دیده نصب شود، نقاط کور در محیط، به راحتی پوشش داده میشود. همچنین میتوان تصاویر واضح و با کیفیتی دریافت کرد. هنوز هم از این دوربینها، بیشتر از دوربینهای آنالوگ و دیجیتال، استفاده میشود.
کلام آخر
دوره آموزش نصب دوربین مداربسته از تخصصی ترین دوره های سیستمهای حفاظتی و امنیتی در کافه آموزشگاه میباشد چنانچه شما عزیزان علاقه مند به حوزه برق ساختمان هستید ممیتوانید تمامی این دوره ها را به دصورت کاملا تخصصی در کافه آموزشگاه آموزش ببینید. جهت مشاوره میتوانید با شماره تماس 02188949711 ارتباط بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید