تفاوت جریان AC و DC چیست؟

جریان AC و DC، دو نوع اصلی از انواع جریان موجود در مدار های الکتریکی به حساب می آیند. دو جریان AC و DC، از جمله مهم ترین جریان هایی هستند که می تواند از مدار های عبور پیدا کنند. به خاطر داشته باشید که تفاوت جریان AC و DC، یک تفاوت ریشه ای است. برای بررسی دقیق تر این تفاوت، بهتر است که افراد با دنیای مدار های الکترونیکی به خوبی آشنایی داشته باشند. به صورت کلی، اکثر مدار های الکترونیکی موجود در دنیا، با استفاده از دو جریان AC و DC طراحی شده اند. انتخاب جریان درست می تواند به صورت مستقیم بر روی نحوه عملکرد دستگاه های مختلف تاثیر گذار باشد. امروز ما در کافه آموزشگاه قصد داریم تا در مورد مهم ترین تفاوت های این دو جریان با شما صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
نکات مهم برای بررسی تفاوت این دو جریان
قبل از بررسی تفاوت جریان AC و DC، بیایید تا به یک سری نکات خاص توجه داشته باشیم. به صورت کلی، این دو جریان ویژگی های خاصی را در خود جای داده اند. یکی توسط ادیسون طراحی شده و دیگری توسط نیکولا تسلا. تا به امروز، سازمان ها و شرکت های مختلف قوانین متنوعی را در جهت بهینه سازی هر دو این جریان ها وضع کرده اند. به صورت کلی، شما می توانید هر کدام از این جریان ها را در یک مدار خاص مورد استفاده قرار دهید. همین مسئله هم باعث شده تا توجه به تفاوت جریان AC و DC اهمیت زیادی داشته باشد. البته که اهمیت جریان AC و DC هم به شدت زیاد است. چرا که بدون این دو جریان، امکان راه اندازی مدار های الکتریکی تحت هیچ شرایطی وجود ندارد.
قبل از اقدام برای انتخاب میان یکی از دو جریان AC و DC برای ساخت سیستم ها و مدار ها و برد های مختلف، در ابتدا شما باید به شرایط پروژه و موقعیت آن توجه داشته باشید. بالاخره جریان های ایجاد شده می تواند ویژگی های خاصی داشته باشند. در صورتی که شما جریان برقی اشتباهی را در اختیار مدار خود قرار دهید، احتمال اینکه با مشکلات جدی مواجه شوید افزایش پیدا می کند. جدا از این مسئله، برای دریافت بیشترین بازدهی ممکن از یک پروژه طراحی مدار های الکتریکی، شما باید به منبع برق هم توجه داشته باشید. چرا که همیشه این دو جریان از یک منبع ساخته نمی شوند. منابع متنوعی برای ساخته شدن این دو جریان خاص وجود دارد و شما باید بهترین را انتخاب نمایید.
جریان AC و DC از نظر شکل موج
اولین جنبه ای که می توان آن را در جهت بررسی تفاوت جریان AC و DC آنالیز کرد، شکل موج است. به صورت کلی، دو جریان ای سی و دی سی می توانند شکل موج های متنوعی داشته باشند. همین مسئله هم باعث شده تا انتخاب شکل موج مناسب برای مدار یک مسئله مهم به حساب بیاید. از نظر شکل موج، جریان ای سی یا جریان متناوب سه شکل اصلی دارد. این سه شکل ایجاد شده توسط AC عبارت اند از شکل موج های سینوسی، مربعی و مثلثی. با رسم تابع هر کدام از این موارد و قرار دادن متغیر های صحیح، شما به وضوح می توانید تفاوت آنها را مشاهده کنید. لازم به ذکر است که وجود نوسان و ایجاد شکل موج باعث می شود تا جریان متناوب برای یک سری پروژه های خاص مناسب نباشد.
در عوض، جریان DC یا جریان مستقیم دیگر هیچ شکل موجی ندارد. میزان نوسان قرار گرفته در این جریان پایین بوده و متغیر های قرار گرفته در آن هم همواره ثابت هستند. در نتیجه، این نوع از انواع جریان برق، شکل موج صاف داشته و به صورت پالس در اختیار مدار قرار می گیرد. البته، به خاطر داشته باشید که شکل اصلی مدار هم می تواند بر روی این مورد تاثیر گذار باشد. مدار های AC دو دسته بندی اصلی یعنی مدل های سینوسی و مثلثی دارند. در عین حال، جریان DC فقط دو نوع خالص و ضربان دار را در خود جای داده است. توجه به این مورد هم در هنگام طراحی مدار های الکترونیکی می تواند اهمیت زیادی داشته باشد.

جریان AC و DC از نظر کاربرد
دیگر نقطه تفاوت دو جریان DC و AC مربوط به کاربرد آنها می باشد. به صورت کلی، کاربرد های کلی و جامع این دو مدار نیز با یکدیگر تفاوت های خاصی دارند. بیایید تا کارمان را با بررسی دقیق تر جریان های DC شروع کنیم. همه ابزار هایی که با استفاده از باتری فعالیت می کنند، اعم از موس های کامپیوتری، اسباب بازی ها، گوشی های موبایل و غیره با استفاده از جریان DC طراحی شده اند. وجود یک جریان ثابت و ایجاد شده با استفاده از آداپتور های مخصوص یا باتری های ویژه، یک مسئله مهم برای طراحی این وسایل به حساب می آید. پس، به صورت کلی این جریان با استفاده از باتری یا آداپتور ایجاد شده و می تواند به صورت مستقیم برای روشن کردن وسایل برقی مختلف مورد استفاده قرار گیرد. در برخی از پروژه های سنگین تر، این جریان برای فرآیند الکترولیز هم استفاده خواهد شد.
در عوض، جریان AC کاربرد های محدود تری دارد. به خاطر داشته باشید که این جریان فقط توسط ژنراتور تولید شده و شما می توانید آن را در موقعیت های مختلف به کار گیرید. از جمله موقعیت هایی که شما می توانید این جریان را به کار گیرید می توان به برق رسانی، راه اندازی سیستم برق کشی ساختمان، روشن کردن وسایل اداری و راه اندازی برق های قوی در پروژه های مختلف اشاره کرد. تولید جریان متناوب و انتقال آن در مسافت های طولانی، یک مسئله نسبتا راحت به حساب می آید که در اکثر مواقع چالش برانگیز نیست. و شما میتوانید برای یادگیری کار با انواع جریان ها در برق ساختمان در دوره آموزش برق ساختمان کافه آموزشگاه شرکت کنید.
برای دریافت مشاوره رایگان آموزشی میتوانید با شماره 02188949711 تماس حاصل فرمایید.

جریان AC و DC از نظر ویژگی های کلی
حال که همه مباحث و نقاط تفاوت جریان AC و DC را مورد بررسی قرار دادیم، بیایید تا ویژگی های کلی این دو جریان را آنالیز نماییم. بالاخره از نظر ویژگی های کلی هم این دو جریان تفاوت های خاصی با یکدیگر دارند. در ابتدا، شما باید این مسئله را به خاطر بسپارید که ولتاژ و جریان AC متغیر بوده ولی این دو عامل در DC ثابت هستند. جدا از این مسئله، ضریب توانی AC بین 0 و 1 می باشد در حالی که ضریب توانی برق DC همواره 1 است. لازم به ذکر است که فرکانس جریان DC برابر با صفر می باشد ولی جریان متناوب فرکانسی بین 50 تا 60 هرتز دارد. همه چیز بستگی به تجهیزاتی دارد که شما آنها را در جهت راه اندازی پروژه مورد استفاده قرار می دهید.

کلام آخر
امیدواریم که در مقاله امروز توانسته باشیم تا شما را با مهم ترین تفاوت های جریان AC و DC آشنا کرده باشیم. دنیای مهندسی برق، دنیای بزرگ و گسترده ای است که می تواند زیر شاخه های زیادی را در خود جای داده باشد. در جهت دریافت بیشترین بازدهی از طراحی مدار های الکتریکی با استفاده از این ابزار، شما همواره باید در بهترین دوره های آموزشی شرکت کنید. دوره آموزش جریان AC و DC مجموعه کافه آموزشگاه، با استفاده از اساتید مجرب و محیطی کلاسیک آماده رفع نیاز کاربران می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر شما می توانید هم اکنون با واحد پشتیبانی مجموعه کافه آموزشگاه 02188949711 تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید